• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev almak için cesaret

500 ödeyenin 200 ödeyene şaşırması normal de
Az ödeyenin çok ödeyene şaşırmasına asıl ben şaşırdım
Hiç mi zam haberleri görmüyorlar? Türkiye'den bi haberler... inanılmaz
Az önce 92 TL doğalgaz faturası ödedim.
Kalorifer yanmamasına rağmen ocak ve sıcak su için gelen fatura bu.

neye göre değişiyor bilmiyorum ama bazı kredilere yapılandırmayı kapatıyorlar
yıllar önce 1,13'den kredi çekmiştim bi kaç ay içinde 0,9'lara düştü ama benimkini yapılandırmadılar

evet gayet mümkün, 3 kişiyiz 3+1 ev, en yüksek doğalgaz faturamız şubat ayı 330 tl idi. onun dışında hep 250-300 arası geldi.
ev güney cephe, güzel güneş alıyor.
arakat.
çoluk çocuk yok.
gündüz 2 kişi evde, evden çalışıyorum.
çok soğuk günlerde hiç kapatmadık, 45'te yandı.
onun dışında hep aç kapa yaptım, gece kapadım bazen idare edecek gibi hissedersek üşümezsek gündüzleri de açmadık vs.
elektriğimiz de 150 bile gelmedi ama fırın vs kullanmıyoruz.
lokasyon izmir.
hiç kapatmadan kısıkta çalıştırınca daha fazla fatura geldiğini deneyimledik. ama aç kapa yapınca ısınma kalitesi düşüyor açıkçası.
çok soğuk günlerde 1 hafta falan hiç kapanmadan kısıkta çalıştı, ay sıcak mı oldu ne diyecek kadar kaliteli bir ısınma yarattı.
tabii herkesin sıcak soğuk eşiği farklı biz öyle çok üşüyen insanlar değilizdir.

ha 500 nasıl gelir diye bir şey yok bal gibi de gelir yani, bizim üst kat dubleks, her ay 500 600 geldi adamlara. aynı güney cehpe o da.
Guney cephe olmasi kisin avantaj dediginiz gb vucut isisi da etkili. Bizde izmirdeyiz evimiz kuzey cephede size gore kombi daha sik devreye giriyor yazin da klimayi daha gec calistiriyoruz apartmanimizda guney cephedeki dairelerin evleri resmen ates ediyor.

Markete de mi gitmiyorsun be kadın 500 cokmuş alısverişe ne aliyorsun bi peynir zeytin ekmek mi ki onlar bile ne kadar öf neyse ya her mesaja şasirma emojisi at biz müsrifiz :işsiz: 2 kişiyiz bi markete giriyoruz 200 tl öduyorum en az haftada 1 drsen 800 yapar.
ha şunuda soyliyeyim yasiyor musunuz evet yasiyorsunuz yok ısik acma eve net bağlatma keyif yapma bunlar bana göre değil ;)
Elektrik kullanmak luks oldu haklisin 😁

Geçen hafta bam telime basıldı ..
Kiraciydim ..Sokak hayvanlarını beslemek için her gün evde tavuk pişiriyorum sadece tavuk başka bir şey aklınıza gelmesin . Sonra da evin yan tarafında besliyorum bir akşam ev sahibi mesaj attı , hayvan beslemesi yapacaksanız müstakil ev alın diye ..
Öyle mi oyle.
Gittim 2 gün içinde evi aldım .
200 bin lira kredi başvurusunda bulunduk çok şükür onaylandı .
10 yıl kredi ödeyecegim ama ev sahibi dirdiri cekmeyecegim .
Fatura Matura ben anlamam onları nasıl azaltırim fikrim yok .
Sadece hayvan beslemenin bana maliyeti çok onu da kendimizden kısarak bulucaz yolunu ya da ek iş .
Cesaret istediğiniz için örnek verdim .
Kötü komşu ev sahibi yapar bize uygun bir laf oldu ..
Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah ♥️

Geçen hafta bam telime basıldı ..
Kiraciydim ..Sokak hayvanlarını beslemek için her gün evde tavuk pişiriyorum sadece tavuk başka bir şey aklınıza gelmesin . Sonra da evin yan tarafında besliyorum bir akşam ev sahibi mesaj attı , hayvan beslemesi yapacaksanız müstakil ev alın diye ..
Öyle mi oyle.
Gittim 2 gün içinde evi aldım .
200 bin lira kredi başvurusunda bulunduk çok şükür onaylandı .
10 yıl kredi ödeyecegim ama ev sahibi dirdiri cekmeyecegim .
Fatura Matura ben anlamam onları nasıl azaltırim fikrim yok .
Sadece hayvan beslemenin bana maliyeti çok onu da kendimizden kısarak bulucaz yolunu ya da ek iş .
Cesaret istediğiniz için örnek verdim .
Kötü komşu ev sahibi yapar bize uygun bir laf oldu ..
Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah ♥️
okuyunca içimin yağları eridi. helal olsun size. resmen al evini başına çal demişsiniz.
hızlı kiralanan bir bölge değilse en az 2-3 ay boş kalır artık evi. ekonomi kötü, emlak işleri durgun.
daha önce size bununla alakalı bir şikayet, yakınma falan geldi mi? ya da kulağınıza çalındı mı hiç?

türkiye'deki ev sahipleri hadsiz kimse kusura bakmasın ama. iyi olanları kastetmiyorum.
yazılan mesaj nedir? bu nasıl bir üslup? ne haddine? varsa bir şikayet düzgün bir dille söylemek çok mu zor?
hayır parasını ödeyip evinde oturuyorsunuz patronluk taslıyor resmen.
onu yapamazsın bu yasak şu olmaz eee bu ne ya?

ben de kiracıyım, senelerce krediye girmek şimdilik uygun olmadığı için elimizdeki para ile gücümüz yettiğince küçük bir ev alıp kiraya vereceğiz. hiç de kiracıma karşı saçma sapan kurallar koymayı, abuk sabuk karışmayı düşünmüyorum. eve zarar vermesin kırıp dökmesin, komşularını gürültü ile rahatsız etmesin, kirasını zamanında ödesin yeter. yok kedi besledin yok köpek aldın bilmem ne ayıptır ya can onlar.

okuyunca içimin yağları eridi. helal olsun size. resmen al evini başına çal demişsiniz.
hızlı kiralanan bir bölge değilse en az 2-3 ay boş kalır artık evi. ekonomi kötü, emlak işleri durgun.
daha önce size bununla alakalı bir şikayet, yakınma falan geldi mi? ya da kulağınıza çalındı mı hiç?

türkiye'deki ev sahipleri hadsiz kimse kusura bakmasın ama. iyi olanları kastetmiyorum.
yazılan mesaj nedir? bu nasıl bir üslup? ne haddine? varsa bir şikayet düzgün bir dille söylemek çok mu zor?
hayır parasını ödeyip evinde oturuyorsunuz patronluk taslıyor resmen.
onu yapamazsın bu yasak şu olmaz eee bu ne ya?

ben de kiracıyım, senelerce krediye girmek şimdilik uygun olmadığı için elimizdeki para ile gücümüz yettiğince küçük bir ev alıp kiraya vereceğiz. hiç de kiracıma karşı saçma sapan kurallar koymayı, abuk sabuk karışmayı düşünmüyorum. eve zarar vermesin kırıp dökmesin, komşularını gürültü ile rahatsız etmesin, kirasını zamanında ödesin yeter. yok kedi besledin yok köpek aldın bilmem ne ayıptır ya can onlar.
Özelden size attığı mesajları gondersem şaşarsiniz. 35 yaşındayım doğduğumdan beri apt.da yaşıyorum bana apt. Kuralı öğretiyor . Ki ben akşam 7 olunca süpürge bile açmam ,öyle balkonlardan silkelemem ,akşam çamaşır makinesi açmam , tek suçum hayvanlara et kaynatmak ..
Ve onları yollara dokmuyorum kaplara paylaştırıyorum .
Çok ağrıma gitti Allah var ..
Evde de kedilerim var en üst kat diye kapı pencere açmadan yana kavrula oturdum 1.5 yıl 1000 lira kira verdim burası ufak yer burası için yüksek rakam ...
Ama hayvan besleyeceksen müstakil eve git demesi açıkçası kırdı beni ..
İkinci baktığım evi de aldım kararsız bir insan değilim kafama yattiysa tamamdır .
Neyse biraz birikmiş vardı oldu bitti ...
Ben evi bırakıyorum ama kedilerimi ,köpeklerimi değil 😂😂
Her gün yine gelicem ...
Ev sahibine daha mesaj atmadim çıkmadan 1 gün önce söyleyeceğim
Teşekkürler uslubunuz beni ev sahibi yaptı diye 🙈🙈🙈

Bence ev almayın. Zaten tayin ciymişsin. Biriktirdiğiniz ve biriktireceğiniz parayı değerlendirin . Daha karlı olur. Tayin çıkıp gidince evi kiraya vericen ev batacak. Siz bilirsiniz yine de .

Back
X