- 22 Kasım 2010
- 11.109
- 19.507
-
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
ucuz bir semtten 15 bin peşinatla ev aldım. son bir yılım kaldı 6 yıllık çekmiştik. 200 bin eder sanırım evim. tekrar borca girmek şu an için istemiyorum ama ilerde bunu satıp daha iyi bi yerde ev alabilirim. elimde 200 bin peşinat olmuş olcak. biriktirmeyi bekleseydim birikmezdi. o 15 bin ya harcanırdı ya yerinde sayardı.
Daha 11 aylik evlisin hemen dert etme alirsiniz hem faizler de çok düştü.
Çekmeköy olmaz çok zor arabasiz.
aslına bakarsan Çamlık mah de öyle bence ama suan Nerede oturuyorsun is yeriniz Nerede bilmiyorum. Tek tek okumadım atlamis olabilirim.
Eğer yatirimlik daire düşünürsen esatpasaya da bak derim.
200 bine aldigimiz bir dairemiz var emlakçıya kira geliri nedir diye sorduk 1000 - 1100 dedi. 900 e karar verdik bakmadan tuttu şuan oturan kişi.
Benim suan oturduğum evin kirası 1600 tl . Bu evi satın almak istesem 500 bin. Böyle bir durumda yatirimlik ev daha mantikli oluyor. Hele ki kredi ile alinacaksa. .
ve orada daireler yeni olmasına rağmen tekrar imar vereceklermis buda aldığın evin değerinin kısa zamanda tekrar artması demek oluyor.
Şuan ödeyeceğin tutar yüksek çıkıyor ama kira odesen kira her yıl artıyor kredi taksidi sabit kalıyor bugün 3 bin bile olsa belki zorlar ama 3 sene sonra o kadar zorlamaz
ihtiyaç kredisinin 2 senesi daha var. Öğrenim kredilerini hiç sorma, onlar daha yeni başladı sayılır. Elimizdeki peşinat bir kaç seneye çok değersizleşir ev fiyatları günden güne artıyor.ihtiyac kredınız nezaman bıtıyor ve ögrenım kredılerınız??
benım fıkrım krediler bittikten sonra elınızdekı bırıkmıs parayı pesınat yapıp ozaman girin ev işine..sadece borc ödeyecegınız bir kredı kartınız olsun,hatta sıfırlayıp kapatabılrsenız onuda kapatın tek kredınızı odersınız..
kredı konusunda yardımcı olabılrım:)
ayrıca biraz daha düşecek sanırım oranlar,0,80ler 2017 gibi
Daha UCUz bir ev baksanız.
40 bin tl peşinat ev almak için hiçte az rakam değil...
,
Ben Çekmeköyde bahsetiğin mahallellerin tam ortasında oturuyorum.Fakat burada ev fiyatları aldı başını gitti,açıkçası o fiyata ilan bile görmüyorum ben..Eğer bulduysanız uygun fiyata biraz dişinizi sıkın alın derim,bizde direk maaşlarımızı ev kredisine yatırıyoruz,fedakarlık yapmadan da birşey sahibi olunmuyor malesef
ihtiyaç kredisinin 2 senesi daha var. Öğrenim kredilerini hiç sorma, onlar daha yeni başladı sayılır. Elimizdeki peşinat bir kaç seneye çok değersizleşir ev fiyatları günden güne artıyor.
ama satın aldığınız evde oturmazsanız zorlanabilirsiniz. satın aldığınızda oturun bence en azından 2-3 yıl kadar. sabit ödemeli olunca bir süre sonra kredinin yükü hafifliyor.
evet malesef kredıler düştükçe ev fiyatları artar piyasada birbirlerine endeksliler,
valla şu durumda birde ev kredisine girerseniz 3 borç hatta kredi kartıyla 4 borç sizi fazla zorlar..
parayı aylık faize yatır akmasada damlasın..bir iki yıl sonra degerlendırısın..
yada yatırım amaclı 1+1 daire falan bakıp kıra getırısıyle kredı borcunun bir kısmını karsılayacaksın
işte ben de aynen böyle yapmak istiyorum. birkaç sene sonra değerlenince satıp kendime oturabileceğim bir daire almak niyetindeyim.
İstanbuldayım üstelik bu piyasanın içindeyimİstanbul için yetersiz maalesef...
İstanbuldayım üstelik bu piyasanın içindeyim
Fakat 500binlik ev için tabiki geçersiz,daha düşük evlere bakabilirsiniz
katiliyorum. kiralarda surekli artiyor. birde bende bi ara cocuktan dolayi sitede bi yere kiraya cikayim dedim. evim cadde ustu cunku cocuk icin oyun alanimiz az. ama kendi evimi kiraya verince kiracinin arada bos biraktigi yada kirayi odeyemedi zamanlardaki riski alamadik göze. o yuzden 1+1 bile olsa oturulacak eve krediye girilmeli diye dusunuyorum.bir de bu cavbı vermişsiniz başka bir bayana ama o kadın 6 senelik çekmiş krediyi, diyor daha da borç ödemek istemiyorum daha sonra ilk evi satıp başka alacam. Siz 10 yıllık çekmeyi düşünüyorsunuz. Onu ödeyene kadar çocuk yaparsınız, masraflarınız artar vs. Onu sat yenisini al meselesi 15 yıllık mesele olur. Öyle 3-5 sene sonr satar yenisini alırım diye düşünmeyin zira 5 sene sonra daha borcunuzun yarısı duruyor olacak. Evet kredi sabit kalıyor da sizin kiranız artacak (ki sizin kiranız alacağınız kiranın 1.5 katı), çocuk olacak vs. O kredi sabit duruyor olayı size çok yaramaz.
Münkün olduğunca krediyi 5-6 senelik tutun bu satıp alma planı ancak o zaman işe yarar.