Ev almak bu kadar mı zor?

Beykoz'da oturuyor ve çalışıyorum. Eşimin iş yeri karşıda ama ulaşımı rahat. Çekmeköy'de mi oturuyorsun?

Evet dediginiz yerin muhiti madenler yani camlik mahallesi. Burada oturursaniz Karsiya gitmek icin esiniz metro acilmadikca rahat edemez maalesef dolmus ya da otobusle uskudar ordan marmaray yapar. Sizinde kavacik ya da uskudara gidip ordan beykoza aktarma yapmaniz gerekecek. Sabah saati ve trafigi goz onune alirsak size sorun olabilir bu mesafe

Bence kesin alın ve hatta biraz daha oturabileceğiniz bir ev bulup içine girebilseniz çok iyi. şimdi faizler baya düşük ben 3 ay oluyor alalı 1,10 dan çekmiştim şimdi 0,90. ilk görüşte ev eski diye pek istememiştim ama bütçen sadece ona yetiryordu içine tadilat yaptırdık taşındık iyiki almışım iyiki taşınmışım çok mutluyum. 3 yıldır devlet memuruyum hiç para biriktiremiyordum şimdi ayda nerdeyse 4000 tl ödüyorum(ihtiyaç+ev) (hiç peşinatım yoktu peşinat için ihtiyaç çektim) kredi taksiti olmasa 4000 tl hiç biriktiremezdim. yani kısaca az sıkılırsınız belki ama alınmış alınmıştır.

10 yıl kredi cok korkutucu ya kim öle kim kala. Baska türlü de ev almak cok cok zor. Neyse.
Öğrenim ve ihtiyaç kredilerinizin aylık ödemesi ne kadar? Çok fazla değilse ya da bitmek üzereyse alınır gibi.

Evet tüm bunları göz önüne alarak satın aldığımız evi kiraya vermeyi düşünüyoruz. Peki Çamlık Mah. , Mehmet Akif Mah. nasıl bir yer? İnsan profili hakkında ne düşünüyorsunuz? Tavsiye edebileceğiniz başka yerler var mı ?

Biz de ev alalı 2 ay oldu
2650 tl ödüyoruz aylık gelirimiz sizinki kadar
Baya baya kısmanız gerekecek
Biz iki aydır baya kısıyoruz eve hiç para kalmıyo diebilirim ama bir iki seneye rahatlarız tesellisi var ne yapalım

ahh zaten İstanbul dışında o kadar güzel evler var ki...Benim gezdiğim kutu gibi evcikler 250 bin tl bandında, çok can sıkıcı. Çocuk konusunda biraz daha beklemek gerek diye düşünüyorum. Benim önceliğim ev...

bence alın ama kiracının ödememe riskini, hemen kiracı bulamama riskini de göz önüne alın. ev alırken, ucu ucuna maaşınızı sonuna kadar kullancağınız ev almayın rahat ödeyeceğiniz ev alın derler. gezmeden filan da kısarsınız ödersiniz bi şekilde. yoksa yıllar geçer ödediğiniz kiralarla kalırsınız boşa. ben ev aldım çok memnunum iyiki almışım bu kredim bitince peşinat biriktirip bir tane daha almak istiyorum

Simdi soyle bir durum var camlik mahallesi buralardaki iyi muhitlerden biri. Gelismis yani, en azindan sancaktepeye gittikce fark gozle goruluyor. Yeni yapilanan bir muhit ve metroyla daha da gelisecek ve degerlenecek. Ayrica insan profili olarak karma diyebilirim, sokaklar arasinda bile insan profilinde fark oluyor, mesafe insani zorlar ama siz zaten kiraya verecekmissiniz siz oturmayacaksiniz. Siz gelene kadarda metro acilir zaten diye dusunuyorum. Ama ben misal avrupa yakasinda cok merkezi bi yerden evlenip geldigim icin biraz bocaladim ama kaldikca gerek sokaklarinin genisligi gerek karsiya gore daha havadsr ve serin olmasi hosuma gitti ve buralara alistim diyebilirim :)

Daha 11 aylik evlisin hemen dert etme alirsiniz hem faizler de çok düştü.

Çekmeköy olmaz çok zor arabasiz.
aslına bakarsan Çamlık mah de öyle bence ama suan Nerede oturuyorsun is yeriniz Nerede bilmiyorum. Tek tek okumadım atlamis olabilirim.

Eğer yatirimlik daire düşünürsen esatpasaya da bak derim.
200 bine aldigimiz bir dairemiz var emlakçıya kira geliri nedir diye sorduk 1000 - 1100 dedi. 900 e karar verdik bakmadan tuttu şuan oturan kişi.
Benim suan oturduğum evin kirası 1600 tl . Bu evi satın almak istesem 500 bin. Böyle bir durumda yatirimlik ev daha mantikli oluyor. Hele ki kredi ile alinacaksa. .
ve orada daireler yeni olmasına rağmen tekrar imar vereceklermis buda aldığın evin değerinin kısa zamanda tekrar artması demek oluyor.

Şuan ödeyeceğin tutar yüksek çıkıyor ama kira odesen kira her yıl artıyor kredi taksidi sabit kalıyor bugün 3 bin bile olsa belki zorlar ama 3 sene sonra o kadar zorlamaz

ucuz bir semtten 15 bin peşinatla ev aldım. son bir yılım kaldı 6 yıllık çekmiştik. 200 bin eder sanırım evim. tekrar borca girmek şu an için istemiyorum ama ilerde bunu satıp daha iyi bi yerde ev alabilirim. elimde 200 bin peşinat olmuş olcak. biriktirmeyi bekleseydim birikmezdi. o 15 bin ya harcanırdı ya yerinde sayardı.

ama satın aldığınız evde oturmazsanız zorlanabilirsiniz. satın aldığınızda oturun bence en azından 2-3 yıl kadar. sabit ödemeli olunca bir süre sonra kredinin yükü hafifliyor.

İstanbuldaki ev fşyatları zaten alıp yürümüş
İstanbulda oturmak istediğim bir yerde alacağım evden zaten kar edemem çünkü tavan olmuş durumda
Daha da çıkamaz ancak daha ucuz yerlerdeki yeni siteler
Bu bahsettiğiniz karın çoğu yer için artık geçerli olduğunu düşünmüyorum emlak aksine yakın zamanda çakılacak çünkü daha artamaz

Yani açıkçası 7 yıl öncede 120 bin çok paraydı.
O zamanlar da daha ne kadar yükselecek en fazla
200 binleri görür diyorduk :)
Şimdi 200 bine ev alınmıyor nerdeyse.
Hiç belli olmaz. Eve yatırım yapan
bana göre asla kaybetmez.
Erken harekete geçen yol alır

Kaç senelik oluyor bu ev kredileri bilmiyorum açıkçası. 500-600.000-TL.'lik bir ev alacaksanız 6.000-TL. gelir az bence. Arabanız da yokmuş, çocuksuz halinizle zor yetiyor diyorsunuz. Ucuz bir yerler bakın bence, kiracı bulursunuz, biraz ödeyince krediyi satın daha yüksek fiyatına.

ilk evlendigimiz yil ev aldik. 10 yillik kredi cektik. Ev 140 liraydi simdi ise 350den basliyor. Dedik ki coluk cocuk olur okul masraflari olur onlar buyuyesiye kredi biter. Hesabimiza gore banka faizi arti ev kirasi evin getirdigi gelire gore geride kaliyor. Dogru bir is yaptigimiza karar verdik. Kendimize kalsa mumkun degil birikmezdi. Zorlandigimiz zamanlar oldu ilk baslarda ama su an resmen kira parasi kadar taksit oduyoruz ve Allah izin verir de bi aksilik cikmazsa 2 bucuk yilimiz kaldi. Hatta rahatladik diye arabayi degistirdik su an onu da oduyoruz. Ilk yillar zor oluyo ama goze almak gerek. Ha bizim bakici masrafimiz olmadi o buyuk bi kalem. Sizin de olmayacaksa kalkisin derim ben.

Ben Çekmeköyde bahsetiğin mahallellerin tam ortasında oturuyorum.Fakat burada ev fiyatları aldı başını gitti,açıkçası o fiyata ilan bile görmüyorum ben..Eğer bulduysanız uygun fiyata biraz dişinizi sıkın alın derim,bizde direk maaşlarımızı ev kredisine yatırıyoruz,fedakarlık yapmadan da birşey sahibi olunmuyor malesef

ben de hergün keşke ev alabilsem hayali kuruyorum inşallah herkes bir gün gücüne göre ev bulur.
Genelde Tuzla ve Kurtköy e bakıyorum ben tabi almışken bir de site olsun diyince fiyatlar uçuyor. Şimdi kredi faizleri düştü ama ev fiyatları arttı, istanbulda evin olmadan geçinmek gerçekten çok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…