Ev almak bu kadar mı zor?

Anladım. Bende çekmeköy bölgesindeyim
Yine de fiyatı iyi buldum açıkçası.(uygun yani)
Giriş kat falan demeden niyetiniz varsa ertelemeyin
o zaman. En fazla 3 yıl sonra iyi ki almışım dersiniz.

Ankara'da da yaşadım. İstanbul'da hayat daha pahalı maalesef. Bizim de eksiğimiz yok çok şükür ama kenarda paramız da yok

Şahsen ben arazi alırdım.
Ev alınca noluyorki. Kira ödemicem diyosun ama faizli kredi ödüyosun.
Krediler bankalar cıldırmış. Ev fiyatlarına dokunmuyorum bile.

Evli degilim calismadigim icinde bu gelir hider hesaplarina cok aklim ermez ama soyle doyleyeyim kira +aidat fudak ucuklatacak rakamlar

Oz sektorde mi calisiyorsunuz eger ozel sektorde degilse isiniz memursaniz bence maddi olarak uygun olan illerden biribde bir kac yil yasayip ona gore birikim yapmayi dusunebilirsiniz

Misal bulundugum yerde evler 400 den baslar en lux daireler 600 civarini bulur diye biliyorum kucuk bir yer olunca ulasimada extra masraf gerekmez lux ihtiyaclarinizida orta düzeye indirirseniz bence 5-10 yil icerisinde bi ev sahibi olmaniz muhtemel

şu faizlerle bile 200 alıp en az 350 ödüyorsunuz
10 yıllık kredi mantıklı değil
para biriktirip eb fazla 5-6 yılda kapatmak lazım
ya da ufak ev kredisi alıp 5 yılla ödeyip peşinat yapıp bir büyüğü almak

Veya.
Güvenilir sağlam bir inşaat firmasıda bulabilirsiniz.
İnşaat haliyle ödemeye başlayıp teslimatta kredide çekebilirsiniz.

aynı sebepten ötürü ben ev daha sıcak bakıyorum. Araba durduğı yerde masraf diyor herkes. Gerçi oturdğumuz yer çok merkezi bir yer değil arabaya da ihtiyacımız var. Eşim önce araba alalım ev olmasa da olur kafasında.

bana faizler bu kadar yüksekken oturmayacağım evi almak mantıklı gelmiyor, ama krediye girmeden de bişey alınmıyor, iki ucu pis değnek...

Bebek olunca ücretsiz izin olayı ya da bakıcı masrafı da çıkıyor. Yani bebek istiyorsanız yakın zamanda çok zora sokar. En azından bizim için böyle oldu çok zorlandık.

Bu arada faiz karistigi icin krediye karsiyim ama madem baska bi cozumunuz yok kredi cekin en azindan kira odeyip o parayi cope atarmis gibi hissedeceginize biraz ilavesiyle kredi taksitlerini odeyin derim

Ben devlette öğretmenim ama eşim özelde. Aileler herkes İstanbul'da. O sebeple başka ile taşınmamız pek muhtemel değil maalesef.

Canım öyle diyorsun ama sen para biriktirdikçe
ev fiyatları alıp yürüyor.
Bak ben 7 sene önce oldukça iyi bir konumda
3. katı 120 bine aldım evlenmeden önce.
Geçen sene karşı dairemi 400 bin civarında sattılar.
Kaldı borcum 3 sene.
Ev neredeyse kendini 4 e katladı.

Şimdi 300 bine ev alabiliyorsun
kendim biriktircem desen belki 4 yılda birikecek
ama 4 yıl sonra o ev belkide 600 bin olacak.
Yakalamak mümkün değil.
Ev zaten faizi geçiyor kara bile geçiyorsun demek istiyorum.

Son düzenleme:
Daha 11 aylık evlisiniz neden düştünüz ki ev işine şöyle bi gezin tozun evliliğinizin tadını çıkarın ondan sonra düşünün bence hemen sıkıntıya girmeye gerek yok. Kaldı ki borçlarınız varmış daha önce bi onları ödeyin biraz daha elinizde para kalsın

bu arada ev fiyatları artıyor, para biriktirecğim diye bu sene 230 bine alacağım evi seneye 280 290 bine alabilirim Çekmeköy metro durağı çevresinde Böyle düşününce de beklemek mantıksız geliyor.

Ev almak zor ama zaman gectikce fiyat artiyor. Bizim evimizi 5 yil once 150 bine almislar suan evin degeri 350bin ve bahsettiginiz bolgede benim evimde. Fiyatlar artiyor yani

peşinat yoksa turkıyenın her yerınde ev almak problem ama tabı söz konusu istanbul olunca fiyatlar bir anda ikiye üçe katlıyor...
biz yeni ev aldık yeni dediysem 2015 aralık sonunda aldık 210000 tl evın degerı 3+1 bir banyo bir wc 2 balkonlu bir ev... Bursadan aldık evi ve şuan o evde oturuyoruz evin yarı parası ailemden peşinat olarak geldi yarısını kredi çektik ona ragmen 9 yıl geri ödemeli aylık 1865 tl ödüyoruz...
çocukta oldu onun aylık masrafı ortalama 400 tl.. (bez-mama-saglık ve kıyafet gıderı)
kredi kartları asgari ödeniyor...
ay sonu zor geliyor..
yani, demem o ki ev alacaksanız oturumluk bir ev alın gerekırse uc kurus fazla verın ama sizin yaşam alanınız olsun yada bu kosullarda zor ev almanız bekleyın cocuga yonelın yatırıma ona yapın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…