Ev almak bu kadar mı zor?

ucuz bir semtten 15 bin peşinatla ev aldım. son bir yılım kaldı 6 yıllık çekmiştik. 200 bin eder sanırım evim. tekrar borca girmek şu an için istemiyorum ama ilerde bunu satıp daha iyi bi yerde ev alabilirim. elimde 200 bin peşinat olmuş olcak. biriktirmeyi bekleseydim birikmezdi. o 15 bin ya harcanırdı ya yerinde sayardı.

işte ben de aynen böyle yapmak istiyorum. birkaç sene sonra değerlenince satıp kendime oturabileceğim bir daire almak niyetindeyim.

ihtiyac kredınız nezaman bıtıyor ve ögrenım kredılerınız??
benım fıkrım krediler bittikten sonra elınızdekı bırıkmıs parayı pesınat yapıp ozaman girin ev işine..sadece borc ödeyecegınız bir kredı kartınız olsun,hatta sıfırlayıp kapatabılrsenız onuda kapatın tek kredınızı odersınız..
kredı konusunda yardımcı olabılrım:)
ayrıca biraz daha düşecek sanırım oranlar,0,80ler 2017 gibi

Daha 11 aylik evlisin hemen dert etme alirsiniz hem faizler de çok düştü.

Çekmeköy olmaz çok zor arabasiz.
aslına bakarsan Çamlık mah de öyle bence ama suan Nerede oturuyorsun is yeriniz Nerede bilmiyorum. Tek tek okumadım atlamis olabilirim.

Eğer yatirimlik daire düşünürsen esatpasaya da bak derim.
200 bine aldigimiz bir dairemiz var emlakçıya kira geliri nedir diye sorduk 1000 - 1100 dedi. 900 e karar verdik bakmadan tuttu şuan oturan kişi.
Benim suan oturduğum evin kirası 1600 tl . Bu evi satın almak istesem 500 bin. Böyle bir durumda yatirimlik ev daha mantikli oluyor. Hele ki kredi ile alinacaksa. .
ve orada daireler yeni olmasına rağmen tekrar imar vereceklermis buda aldığın evin değerinin kısa zamanda tekrar artması demek oluyor.

Şuan ödeyeceğin tutar yüksek çıkıyor ama kira odesen kira her yıl artıyor kredi taksidi sabit kalıyor bugün 3 bin bile olsa belki zorlar ama 3 sene sonra o kadar zorlamaz

Ben Beykoz'da çalışıyorum eşim karşıda. Çekmeköy'den her gün gidiş geliş yapmamız mümkün olmadığı için kiraya vereceğiz. Aslında kredinin her sene sabit kalacağı gözüyle bakmamıştım hiç olaya. İlk 2-3 sene zorlanırız belki ama sonasında her halde bir şekild düzene gireriz. Çocuk için de çok acele etmiyorum şahsen =) Çamlık Mahallesindeki evi metro durağına çok yakın olduğu için değerleneceğinden ötürü düşündük. Esatpaşa'yı araştıracağım, öneri için teşekkürler :KK66:

ihtiyac kredınız nezaman bıtıyor ve ögrenım kredılerınız??
benım fıkrım krediler bittikten sonra elınızdekı bırıkmıs parayı pesınat yapıp ozaman girin ev işine..sadece borc ödeyecegınız bir kredı kartınız olsun,hatta sıfırlayıp kapatabılrsenız onuda kapatın tek kredınızı odersınız..
kredı konusunda yardımcı olabılrım:)
ayrıca biraz daha düşecek sanırım oranlar,0,80ler 2017 gibi
ihtiyaç kredisinin 2 senesi daha var. Öğrenim kredilerini hiç sorma, onlar daha yeni başladı sayılır. Elimizdeki peşinat bir kaç seneye çok değersizleşir ev fiyatları günden güne artıyor.

Ben Çekmeköyde bahsetiğin mahallellerin tam ortasında oturuyorum.Fakat burada ev fiyatları aldı başını gitti,açıkçası o fiyata ilan bile görmüyorum ben..Eğer bulduysanız uygun fiyata biraz dişinizi sıkın alın derim,bizde direk maaşlarımızı ev kredisine yatırıyoruz,fedakarlık yapmadan da birşey sahibi olunmuyor malesef:KK43:

memnun musunuz Çekmeköy den?

ihtiyaç kredisinin 2 senesi daha var. Öğrenim kredilerini hiç sorma, onlar daha yeni başladı sayılır. Elimizdeki peşinat bir kaç seneye çok değersizleşir ev fiyatları günden güne artıyor.

evet malesef kredıler düştükçe ev fiyatları artar piyasada birbirlerine endeksliler,
valla şu durumda birde ev kredisine girerseniz 3 borç hatta kredi kartıyla 4 borç sizi fazla zorlar..
parayı aylık faize yatır akmasada damlasın..bir iki yıl sonra degerlendırısın..
yada yatırım amaclı 1+1 daire falan bakıp kıra getırısıyle kredı borcunun bir kısmını karsılayacaksın

evet malesef kredıler düştükçe ev fiyatları artar piyasada birbirlerine endeksliler,
valla şu durumda birde ev kredisine girerseniz 3 borç hatta kredi kartıyla 4 borç sizi fazla zorlar..
parayı aylık faize yatır akmasada damlasın..bir iki yıl sonra degerlendırısın..
yada yatırım amaclı 1+1 daire falan bakıp kıra getırısıyle kredı borcunun bir kısmını karsılayacaksın

işte yatırım amaçlı 2+1 bakıyorum ben de =)

kira+ ihtiyaç kredisi+ öğrenim kredileri toplamda ne tutuyor?
zira kredi kartlarını azaltabilirsiniz, arabayı ise bence hiç almayın çocuk da düünmüyorsunuz madem 1. öncelikli itiyaç değil. sizin iş eve yakın, eşinizin de ulaşımı kolaymış araba masraf demek. Ama toplamda ne kadar sabit masrafınız var, bu kısım önemli.

işte ben de aynen böyle yapmak istiyorum. birkaç sene sonra değerlenince satıp kendime oturabileceğim bir daire almak niyetindeyim.

bir de bu cavbı vermişsiniz başka bir bayana ama o kadın 6 senelik çekmiş krediyi, diyor daha da borç ödemek istemiyorum daha sonra ilk evi satıp başka alacam. Siz 10 yıllık çekmeyi düşünüyorsunuz. Onu ödeyene kadar çocuk yaparsınız, masraflarınız artar vs. Onu sat yenisini al meselesi 15 yıllık mesele olur. Öyle 3-5 sene sonr satar yenisini alırım diye düşünmeyin zira 5 sene sonra daha borcunuzun yarısı duruyor olacak. Evet kredi sabit kalıyor da sizin kiranız artacak (ki sizin kiranız alacağınız kiranın 1.5 katı), çocuk olacak vs. O kredi sabit duruyor olayı size çok yaramaz.

Münkün olduğunca krediyi 5-6 senelik tutun bu satıp alma planı ancak o zaman işe yarar.

bir de bu cavbı vermişsiniz başka bir bayana ama o kadın 6 senelik çekmiş krediyi, diyor daha da borç ödemek istemiyorum daha sonra ilk evi satıp başka alacam. Siz 10 yıllık çekmeyi düşünüyorsunuz. Onu ödeyene kadar çocuk yaparsınız, masraflarınız artar vs. Onu sat yenisini al meselesi 15 yıllık mesele olur. Öyle 3-5 sene sonr satar yenisini alırım diye düşünmeyin zira 5 sene sonra daha borcunuzun yarısı duruyor olacak. Evet kredi sabit kalıyor da sizin kiranız artacak (ki sizin kiranız alacağınız kiranın 1.5 katı), çocuk olacak vs. O kredi sabit duruyor olayı size çok yaramaz.

Münkün olduğunca krediyi 5-6 senelik tutun bu satıp alma planı ancak o zaman işe yarar.
katiliyorum. kiralarda surekli artiyor. birde bende bi ara cocuktan dolayi sitede bi yere kiraya cikayim dedim. evim cadde ustu cunku cocuk icin oyun alanimiz az. ama kendi evimi kiraya verince kiracinin arada bos biraktigi yada kirayi odeyemedi zamanlardaki riski alamadik göze. o yuzden 1+1 bile olsa oturulacak eve krediye girilmeli diye dusunuyorum.

esinizin isi karsidaysa karsidan bakmaniz mumkun degil mi. siz mebdesiniz sanirim. tayini bu tarafa alma imkaniniz yok mu. dogdugun degil doydugun yer demisler..

ben kredi cektigim yere ise baslamistim. onceden daha merkezi bi yerde oturuyordun. is de burda olunca evlerde uygun olunca burdan aldim. bazen uzak falan diyen oluyo ama kime göre. evim burda isim burda. sosyal cevresi kendi çapında olan bi yer.
ise yakın calismak da cok önemli bence. ise yakin yerden 1+1 alamaz misiniz. esyayla doldurmayinca 1+1 lerde guzel bence. esya yigiyoruz ondan sigamiyoruz evlere.

Ödemekte olduğunuz krediler bittikten sonra 2800 rahat ödenir. Ozamana kadarda elinizde olan paranızı arttırmaya bakın. Nekadar az kredi çekerseniz okadar iyi. İlerleyen yıllarda maaşınıza zam gelir ama kredi sabit kalır çocuk olduğundada zorlanmazsınız diye düşünüyorum. Tecrübe ettiğim bi durum değil sadece fikir yürüttüm..

Esimle ikimizin maaşı 6 milyar olsa harcamalarımi kisarim bi zahmet az yer içerim kredi çekerim aylık 3 milyar öderim geri kalan 3 milyarla da gül gibi cillop gibi geçınirim
Allah daha çok versin kimsenin helal kazancı beni ilgilendirmez ama sizin maaşınız bizimkinin 3 katı bizim de çocuğumuz yok ama biz çok iyi geçiriyoruz eşim ayıptır söylemesi mesaiyleroyle 2 milyarı buluyo maaşı ve ben de kpss hazırlanıyorum evimiz olsun diye yani inanamıyorum azla yetinebilmek çok önemli ...
Bi kere israfcilikta devam edersiniz siz ne ev alabilirsiniz ne araba
Hele ki hala arabanız yokmuş o kadar maaşım olsa bi arabam çoktan olmuştu benim ...
Ha birde madem harcamalarınıza güvenemiyorsunuz kredi borçlarınıziyaret ödeyin ve yırtın atın kredi kartları izi
Biz hiç kullanmıyoruz elimizde varsa alırız harcarız yoksa da bekleriz para biriktiririz öyle alırız

Riskli. belirttiğiniz mebla lar çok yüksek. Hem para yok hem dünya kadar borclaniriz diyorsunuz. Nasil riske atiyorsunuz kendinizi ?eşinizi işten çıkarmayacakları ne malum ? Alacağınız evin en az yarısını nakit vermelisiniz ki borç batağına düşmeyin.

Ev fiyatları artıyor olabilir. Şu an bile birikim yapamadiginizdan bahsetmissiniz bir de krediye bulasinca evde huzur kalır mi ? Evlilikte çoğu kavga ve ayrılığın sebebi maddiyattir,araştırın görün.

X