• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev alma fikri ve eşim

Bana da kredi çekip evimi hemen almak daha mantıklı geliyor, ki öyle de yaptık dediğim gibi. Bu evim firmalarını genelde çok ciddi faiz hassasiyeti olan yada bankalarla arası iyi olmayan kişiler değerlendiriyo. Bence zaten kredi konusunda sıkıntısı olmayanların kâr-zarar hesaplaması yapması bile saçma çünkü bu sistem krediden çok farklı işleyen bi sistem. Konu sahibi krediye uzak olduğundan degerlendirebilecegini söyledim ve garanti konusunda da şu anda firmaların tamamı BDDK lisans sürecine girdiklerinden sıkıntı olmadığını belirttim. Gerisi kendilerine kalmış :)

Burası Türkiye böyle kuruluşlara güven olmaz hiç bir zaman. Ben okumadım öyle bi haber şimdi baktım 2019 da kontrol amaçlı devreye girdikleri yazılmış o kadar.

Ayrıca konu sahibi faiz haram faizi organizasyon ve kira yardımı olarak verelim de günah olmaktan çıkaralım dememiş :) “faiz vermeyelim” diyormuş eşi. Bu nedenle yine faiz verecek değişen ise parayı alana kadar zaman geçecek ve bu süreçte yine ev fiyatları artacak, üstüne ödedikleri de boşa gidecek.

Kar zarar hesabı yapmayacak duruma geldiğimiz de Zaten kredi ile ev alma hesabı da yapmıyor olmamız gerek ancak, sonuçta kimse ağaçtan para toplamıyor tabi ki hesap yapmak zorundayız.

Çok bekletmeden diye bir şey yok diye biliyorum. Iki sene sonraya da çıkabilir o sistemde ev almak size. Yine aynı parayı verirler ama almak istediğiniz ev 300bin olarak kalmaz. Orası Bana garip geliyor. Ilk çıkan şanslı sona kalanlar şanssız gibi geliyor tam da anlamadım o sistemi zaten.
Cok bildigim bir konu degil ama internette bir suru sikayet var bu kuruluslar hakkinda

Merhaba bizde 12.000€ var kenarda 380 gr altın. Biraz da tl nakit var. Ev bakıyoruz 480 civarında. Sizce 350bin kredi cekmek için bu birikim az mı toplam 130bin tl civarı yapıyor. Aylık olarak da 2000tl ödeyebiliriz rahat bir şekilde. Birde 6 7 sene sonra altınların bir kısmını satıp erken kapatmayı düşünüyorum sizce mantıklı mı ?

12000 euro ve 380 gram altını nasıl 130 bin hesapladınız? 280 bin felan yapıyor elinizdeki paralardan hariç.
bana sorarsanız erken kapama için elinizde para varsa şimdiden kullanıp krediyi ona göre az çekin. erken kapamalarda anaparanın %2 cezası oluyor boşuna ceza ödemiş olursunuz.

Almadan veriyorlar demedimki zaten tabiki onlar da kazancına bakacak.
Ayrıntılı Anlatamayacağım dediginiz detayları da biliyorum haberim var ama sözleşmeyi açıp okumadan imzaladıkları için yaşanıyor tüm bunlar.
Çünkü adamlar sözleşmeye milletin amanın illallah ettik dedikleri her şeyi sözleşmeye yazıyor zaten bu sonradan surpriz olarak cikmiyor ki ama anlatılırken sanki sonradan söylenmiş yazılmış gibi anlatıyor insanlar kafayı kurcalayan kısım burası
adamların duzenbaz olmasindan mi yoksa bizim okuma eksikliğimizden mi bilemicem.

amin olun işlerini kanunen düzgün yapan hiçbir kurum düzenbaz değil bana göre. insanların illallah dediği nokta da aslında okumamaktan da kaynaklanmıyor. finans sistemleri esneklik sağlamıyor vatandaşların isyanı burda. ilk başta hoş gibi görünse de ev alana kadar farklı, evi aldıktan sonra farklı taksitlendirmeler, ödeme güçlüğünde yapılandırma seçeneği sunulmaması vb avantajların olmaması bir zaman sonra yoruyor insanları.
faize kesinlikle karşı olanlar için finans sistemleri güzel aslında ve hatta diyebilirim ki katılım bankacılığından çok çok daha helal ve kesinlikle faizsiz. ama normal bankaların sunduğu bir takım sistemsel esneklikler olmuyor tabi.

Neden site tercih ediyosunuz peki bana da fikir olsun 😊

12000 euro ve 380 gram altını nasıl 130 bin hesapladınız? 280 bin felan yapıyor elinizdeki paralardan hariç.
bana sorarsanız erken kapama için elinizde para varsa şimdiden kullanıp krediyi ona göre az çekin. erken kapamalarda anaparanın %2 cezası oluyor boşuna ceza ödemiş olursunuz.
Sonraki mesajla belirttim 130.000 tl =( 12.000 euro ve bir kısım tl nakit). Altınları hesaplamadim çünkü onları şu an bozdurmaya niyetim yok.

Sonraki mesajla belirttim 130.000 tl =( 12.000 euro ve bir kısım tl nakit). Altınları hesaplamadim çünkü onları şu an bozdurmaya niyetim yok.

ben de diyorum ki altınları sonra bozdurup ara ödeme yaparım diyorsanız boşuna ceza ödeyeceksiniz. örneğin 100.000 tl ara ödeme yaptınız ve erken ödeme yaptınız diyelim, tamam faizden kazancınız oluyor ama 2.000 tl havaya gidiyor. ben açıkçası ona üzülürüm. yoksa biz bu şekil öderiz diyorsanız hazır altın tabi ki bozdurmayın.

ben de diyorum ki altınları sonra bozdurup ara ödeme yaparım diyorsanız boşuna ceza ödeyeceksiniz. örneğin 100.000 tl ara ödeme yaptınız ve erken ödeme yaptınız diyelim, tamam faizden kazancınız oluyor ama 2.000 tl havaya gidiyor. ben açıkçası ona üzülürüm. yoksa biz bu şekil öderiz diyorsanız hazır altın tabi ki bozdurmayın.
Yani ben şöyle düşünmüştüm peşin olarak 130bin vermek. 6 7 sene ödemek taksitleri. Ve birkaç sene sonra altın çok yükseldiğinde (tabi belli olmaz ama yükselirse) bi kısım altın bozup erken bitirmek. Bu şekilde mantıklı olmaz mı diyorsunuz? Bu işlerden pek anlamıyorum daha yeni yeni araştırıyorum

Faizsiz sistemleri arastirdiniz mi hiç? Bir sürü evim firması var, duymuşsunuzdur mutlaka. Bu kadar pesinatiniz varken sizi çok bekletmeden ev sahibi yaparlar ve çok küçük çalışma ücretleri aliyolar sadece. Değerlendirebilirsiniz..

o sistemlerin güvenilir olmadığı pek çok yerde kanıtlandı malesef. onlara elini veren kolunu değil bedenini kaptııyor neredeyse.
ha şimdi ha yarın diye diye senelerce bekliyor insanlar. bu arada ev fiyatları gene artmış oluyor. o süreçte ödenen kira da hep ekstra masraf oluyor.
ayrıca eğer kurum organizasyonunu devam ettiremezse ki büyük ihtimalle bir süre sonra duyacağız kapanışlarını, ödenen tutarları geri almak mümkün olmayacaktır. çünkü hiçbir şekilde garanti sunmuyorlar.

o sistemlerin güvenilir olmadığı pek çok yerde kanıtlandı malesef. onlara elini veren kolunu değil bedenini kaptııyor neredeyse.
ha şimdi ha yarın diye diye senelerce bekliyor insanlar. bu arada ev fiyatları gene artmış oluyor. o süreçte ödenen kira da hep ekstra masraf oluyor.
ayrıca eğer kurum organizasyonunu devam ettiremezse ki büyük ihtimalle bir süre sonra duyacağız kapanışlarını, ödenen tutarları geri almak mümkün olmayacaktır. çünkü hiçbir şekilde garanti sunmuyorlar.

Yani yanlış anlamayın ama bilmediğiniz bir sistem hakkında neden önyargılı bir şekilde atıp tutuyorsunuz ? 20 seneden fazladır olan bir sistem ve dolandırılan tek kişi yok şimdiye kadar, evini alamayan tek kişi yok. Ecevit zamanı krizinde bile o çok güvenli bankalar hortumlanirken bu sistemden ev alamayan tek kişi olmadı. Ben bu şekilde evimi aldım hiçbir sıkıntı yaşamadım. Söylenilen zamanda da hemen aldım evimi. Dolandirildim diyenler sözleşmeyi okumayanlar ve sistemden çıkıp parasını hemen geri almak isteyenler. Halbuki sozlesmede kurumuna göre _ bizimki 2 aydi_ bazılar 6 ay içinde geri odenir diye açık açık yaziyor. Organizasyon ücreti geri ödenmez diye yazıyor. Organizasyon ücreti denilen ise banka faizi yanında devede kulak kaliyor. 13 bin gibi ücret ödedik biz sadece. Bir kuruş fazla odemedik. Okuma tembeli bir millet oldugumuz için sözleşmeler okumadan imzalanıyor sonrada hemen dolandirildim diyoruz öyle birşey yok. Ha su zırt pırt açılan o evim su evimi bilemem ben yıllardır olanlardan bahsediyorum.

Yani yanlış anlamayın ama bilmediğiniz bir sistem hakkında neden önyargılı bir şekilde atıp tutuyorsunuz ? 20 seneden fazladır olan bir sistem ve dolandırılan tek kişi yok şimdiye kadar, evini alamayan tek kişi yok. Ecevit zamanı krizinde bile o çok güvenli bankalar hortumlanirken bu sistemden ev alamayan tek kişi olmadı. Ben bu şekilde evimi aldım hiçbir sıkıntı yaşamadım. Söylenilen zamanda da hemen aldım evimi. Dolandirildim diyenler sözleşmeyi okumayanlar ve sistemden çıkıp parasını hemen geri almak isteyenler. Halbuki sozlesmede kurumuna göre _ bizimki 2 aydi_ bazılar 6 ay içinde geri odenir diye açık açık yaziyor. Organizasyon ücreti geri ödenmez diye yazıyor. Organizasyon ücreti denilen ise banka faizi yanında devede kulak kaliyor. 13 bin gibi ücret ödedik biz sadece. Bir kuruş fazla odemedik. Okuma tembeli bir millet oldugumuz için sözleşmeler okumadan imzalanıyor sonrada hemen dolandirildim diyoruz öyle birşey yok. Ha su zırt pırt açılan o evim su evimi bilemem ben yıllardır olanlardan bahsediyorum.
Benim bu sistemlerle ilgili merak ettiğim bir konu var. Size bekleme süresinden sonra toplu para veriyorlar, siz de taksit taksit kuruma geri ödüyorsunuz değil mi? Bu ödeme bitene kadar evinizin üzerine haciz koyuyorlar mı? Yani siz ödemeyi düzenli yapamazsanız ne oluyor?

Benim bu sistemlerle ilgili merak ettiğim bir konu var. Size bekleme süresinden sonra toplu para veriyorlar, siz de taksit taksit kuruma geri ödüyorsunuz değil mi? Bu ödeme bitene kadar evinizin üzerine haciz koyuyorlar mı? Yani siz ödemeyi düzenli yapamazsanız ne oluyor?

Toplu parayı vermeden önce alacağınız eve eksper gidiyor eve değer biçiyor. Borcunuz bitene kadar ipotekli oluyor ev. Borcunuz bitince ipotek kalkıyor. Eğer ödemeyi yapamazsaniz banka gibi yok pahasına satılıp faiz üstüne faiz konmuyor bu arada. Bende bu konuyu çok düşünmüştüm ya odeyemezsek diye dünyanın binbir türlü hali var. Bankalara göre çok daha insancıllar :)

Son düzenleme:

size neden dokundu bu kadar ? ben internette okuduğum ve çevremde şahit olduklarım üzerine yazdım. siz erken alabilmişsiniz ne güzel ancak bu mağduriyet yaşayanları es geçmeye sebep olamaz. her yerde "bu sistemler garanti vermez" yazıyor. organizasyon ücretini ödemeyecekleri zaten yazıyor. benim kastettiğim bir şekilde artk bu işi yapmıyorum deme hakkıyla alacakların içeride kalma riskinin büyük olması mevzusu.
ne çıkarınız var da "atıp tutma" şeklinde bana cevap verebilme hakkı buldunuz kendinizde ?
herkes gibi kendi fikrimi ve görüşümü söylerim ve ben kendi adıma güvenmiyorum bu sistemlere.
istersem önyargı ile de yaklaşırım, sizi yada başkasını ilgilendirmez.
konu sahibi de aklına yatarsa gider böyle bir sistem kullanır kullanmazsa kendi yönetmini belirler.

Topraktan bir eve girseniz, bizim geçen sene 280'den girdik, henüz proje aşamasındaydı, - iyi işçiliği olan bir mütahit firması- bizden sonra inşaat başladıktan sonra girwnler 310'dan aşağı girmediler. Çok fark ediyor. Peşinatı verdikten sonra kalanı iş bittikten sonra ödüyorsunuz, o sürede yine birikim yapıp, çok az krediyle bitirebilirsiniz borcunuzu.

Iyi günler. Kirada oturuyoruz. Ev bulamamıştık oturduğumuz yeri kiraladık yalnız ev biraz küçük.

Başka bir eve de gitmek istemiyorum kiraya. Biraz birikmiş var bizde ailemde de benim param vardı onlar da biraz ekleyecek 120 bin civarı ediyor. 300 bin civarı evler var arada ben bakıyorum esime ilani gosteriyorum. Yok çok pahalı biraz biriktirelim faiz odemeyelim vs diyor. Biz biriktirirken ev fiyatları artıyor ben de bekleme taraftarı degilim..
Bizim kadar peşinatı olmayanlar ev alıyor aldı. Is yerinden vs duyuyorum.
Biriktirerek nasıl ev alacağız biz biriktirdokce ev fiyatları artacak onu yakalamacagiz. Ikimiz memuruz piyango fln vurmadıkça başka türlü ev alma imkanı yok.
Üstelik ailem de 20 30 bin ekleyecek kim kime yardım ediyor bu devirde. bu şartlara rağmen eşim almaya cesaret edemiyor ona sinir oluyorum.
Ben haksız mıyım
Bazen diyor illa ki ev almak şart mı? Alsak 3 4 yıla öderiz şu şartlarda da 1 maaşı birikime ayırıyoruz ev alsak da öyle olacak yanı şartlarımız kredi çekince de ayni olacak.
Biriktirerek çok zor öncelikle, ev araba fiyatları akıllıdır gerçek enflasyona göre fiyatlanır (ondan fahiş arttı zaten çünkü enflasyon söylendiği gibi %15 falan değil). Maaşınıza ise %15 zam alırsınız, açıklanan enflasyona göre yani. Fakat şu an faizler çok yüksek, tekrar %1 civarına iner geri bir iki seneye, 2018den sonra da böyle olmuştu. Biraz daha bekleyip bu arada altın-döviz cinsinden biriktirmeye devam edip faizler düştüğünde kredi çekebilirsiniz. Ödediğiniz faiz farkı enflasyonun karşısında her türlü az olur zaten, zarar etmezsiniz yani. Tabi faiz hassasiyetinizin olmadığını varsayarak bunları söylüyorum. Faiz ödemeyelimden kastınız kredi çekmemekse kıymetli maden biriktirmeye devam edebilirsiniz ama uzun zaman biriktirmek ve o birikime hiç dokunmamak lazım.

Çok bekletmeden diye bir şey yok diye biliyorum. Iki sene sonraya da çıkabilir o sistemde ev almak size. Yine aynı parayı verirler ama almak istediğiniz ev 300bin olarak kalmaz. Orası Bana garip geliyor. Ilk çıkan şanslı sona kalanlar şanssız gibi geliyor tam da anlamadım o sistemi zaten.
+1
Sistemin içeriğini tam bilmiyorum ama altın günü misali birikime girersem ve sıram sonlardaysa enflasyona yenilirim ki. Ev mev alamam gibi geliyor ama dediğim gibi tam hakim değilim sisteme.

Onun dışında banka gibi kanunla teminat altına alınmış sağlam bir sistemleri olmasa da dolandırıcı olduklarını da düşünmüyorum uzun süredir var olan oluşumlar.

size neden dokundu bu kadar ? ben internette okuduğum ve çevremde şahit olduklarım üzerine yazdım. siz erken alabilmişsiniz ne güzel ancak bu mağduriyet yaşayanları es geçmeye sebep olamaz. her yerde "bu sistemler garanti vermez" yazıyor. organizasyon ücretini ödemeyecekleri zaten yazıyor. benim kastettiğim bir şekilde artk bu işi yapmıyorum deme hakkıyla alacakların içeride kalma riskinin büyük olması mevzusu.
ne çıkarınız var da "atıp tutma" şeklinde bana cevap verebilme hakkı buldunuz kendinizde ?
herkes gibi kendi fikrimi ve görüşümü söylerim ve ben kendi adıma güvenmiyorum bu sistemlere.
istersem önyargı ile de yaklaşırım, sizi yada başkasını ilgilendirmez.
konu sahibi de aklına yatarsa gider böyle bir sistem kullanır kullanmazsa kendi yönetmini belirler.

Ben şanslı olduğum için değil sözleşmede öyle yazdığı için erken aldım. Önyargı ayrı birşey dolandırıcı diye yaftalamak ayrı birşey. Su konuda haklısınız ama hiç bir kârim yok beni ilgilendirmiyor tabiki isteyen bankaya bir ömür adayip faiz ödesin istesen böyle alsın

Burası Türkiye böyle kuruluşlara güven olmaz hiç bir zaman. Ben okumadım öyle bi haber şimdi baktım 2019 da kontrol amaçlı devreye girdikleri yazılmış o kadar.

Ayrıca konu sahibi faiz haram faizi organizasyon ve kira yardımı olarak verelim de günah olmaktan çıkaralım dememiş :) “faiz vermeyelim” diyormuş eşi. Bu nedenle yine faiz verecek değişen ise parayı alana kadar zaman geçecek ve bu süreçte yine ev fiyatları artacak, üstüne ödedikleri de boşa gidecek.

Kar zarar hesabı yapmayacak duruma geldiğimiz de Zaten kredi ile ev alma hesabı da yapmıyor olmamız gerek ancak, sonuçta kimse ağaçtan para toplamıyor tabi ki hesap yapmak zorundayız.
Güven olmaz deyip kestirip atamayız bence

Çoook merak ediyorum güven olmaz derken açıklamak zorundasınız öyle güven olmaz deyip kestirip atmak çok saçma değil mi ?

81 ilde şubesi olan bir kurulusu çiftlik bank vb şeyler ile karşılaştırmak ne kadar mantıklı hem de türkiye gibi gayrimenkul meraklısı bir ülkede ?

Bankaların her faturada öderken 2 lira kestiklerini düşününce onlar da az dolandırıcı değil sanki ha ?

Sırf lisanssız oldukları için banka ile bir mi demek ne kadar mantıklı ?

Konuşalım sadece yani

Ne yazık ki öyle ben mimarım ve o yapım aşamalarını da çok gördüm ve o müteahhitlerin ne isteklerle bize proje yaptıklarını da :) yani çok sıkıntı. Adamların minibüsü varmış satıp müteahit olmuş sonra da piyasa da mühendisim diyor 😂 yani içler acısı herkesi kandırıyorlar
Hakkınızda en güzelini diliyorum . Bu işin içinde olana ev seçmek eminim daha zordur hadi biz kıyıdan köşeden anlıyoruz ama sizin bakış tarzınız mesleğiniz dolayı kim bilir neler geçiyordur ev bakarken 😅

Ben şanslı olduğum için değil sözleşmede öyle yazdığı için erken aldım. Önyargı ayrı birşey dolandırıcı diye yaftalamak ayrı birşey. Su konuda haklısınız ama hiç bir kârim yok beni ilgilendirmiyor tabiki isteyen bankaya bir ömür adayip faiz ödesin istesen böyle alsın

dolandırıcı yazdığımı hatırlamıyorum. o kelimeyi bulup gösterirseniz sevinirim.
burada başka arkadaşlar da yazdı, evet uzun süredir var olan oluşumlar fakat asla banka kadar garanti vaadedemiyorlar.
bana göre saadet zincirinden farklı değiller. ben bir devlet bankasından kredi çekmeyi böyle bir sisteme paramı vermekten daha doğru buluyorum.
isteyen katılır istemeyen katılmaz. fakat ben sistemi eleştirmekte özgürüm. bununla ilgili durup saldırgan bir tutumla laf atmak da size düşen bir iş değil.
tıpkı ben "siz bankalara dolandırıcı mı diyorsunuz, ben bankadan kredi çektim ve evimi aldım" diyerek size anlamsız bir tepki göstermediğim gibi.
iyi forumlar.

Güven olmaz deyip kestirip atamayız bence

Çoook merak ediyorum güven olmaz derken açıklamak zorundasınız öyle güven olmaz deyip kestirip atmak çok saçma değil mi ?

81 ilde şubesi olan bir kurulusu çiftlik bank vb şeyler ile karşılaştırmak ne kadar mantıklı hem de türkiye gibi gayrimenkul meraklısı bir ülkede ?

Bankaların her faturada öderken 2 lira kestiklerini düşününce onlar da az dolandırıcı değil sanki ha ?

Sırf lisanssız oldukları için banka ile bir mi demek ne kadar mantıklı ?

Konuşalım sadece yani

Şikayet var sitesine bakın görürsünüz aradığınız cevabı bizzat yaşayanlardan :) banka ile bir mi demedim, bankadan almak daha mantıklı dedim nedenini de önceki mesajımda yaZdım.

Ayrıca hangi mesajımda çiftlik bank yazmışım alıntı yapın onun üzerine tartışalım benim için mantıksız dedim yazmadığım şeyler ile itham etmeyin rica ederim.

Bankalar ya da x firmalar dolandırıcılar diyecek yetiye ben sahip değilim. Onu araştıracak merci devlettir ben değilim. Benim için matematik önemli ben bundan bahsettim gerisi beni ilgilendirmez. Ayrıca fatura öderken 2 tl ödüyorsanız bu da sizin bilmediğinizden kaynaklı ben hiç komisyon ödemiyorum. Siz de araştırın ne olunca komisyon ödenmiyor. Ayrıca devlet garantisi olması da insanlara güven verebilir bankalar bile batıyor ne olacağını kimse bilemez. Ayrıca bankaların işi ne para satarak para kazanmak bunu bilerek haraket edin yanı komisyon alıyorlar diye dolandırıcı demekte bu anlamda yersiz.

Son düzenleme:
Back