- 7 Ekim 2009
- 7.049
- 11.811
- 448
Bana da kredi çekip evimi hemen almak daha mantıklı geliyor, ki öyle de yaptık dediğim gibi. Bu evim firmalarını genelde çok ciddi faiz hassasiyeti olan yada bankalarla arası iyi olmayan kişiler değerlendiriyo. Bence zaten kredi konusunda sıkıntısı olmayanların kâr-zarar hesaplaması yapması bile saçma çünkü bu sistem krediden çok farklı işleyen bi sistem. Konu sahibi krediye uzak olduğundan degerlendirebilecegini söyledim ve garanti konusunda da şu anda firmaların tamamı BDDK lisans sürecine girdiklerinden sıkıntı olmadığını belirttim. Gerisi kendilerine kalmış :)
Burası Türkiye böyle kuruluşlara güven olmaz hiç bir zaman. Ben okumadım öyle bi haber şimdi baktım 2019 da kontrol amaçlı devreye girdikleri yazılmış o kadar.
Ayrıca konu sahibi faiz haram faizi organizasyon ve kira yardımı olarak verelim de günah olmaktan çıkaralım dememiş :) “faiz vermeyelim” diyormuş eşi. Bu nedenle yine faiz verecek değişen ise parayı alana kadar zaman geçecek ve bu süreçte yine ev fiyatları artacak, üstüne ödedikleri de boşa gidecek.
Kar zarar hesabı yapmayacak duruma geldiğimiz de Zaten kredi ile ev alma hesabı da yapmıyor olmamız gerek ancak, sonuçta kimse ağaçtan para toplamıyor tabi ki hesap yapmak zorundayız.