• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev alma fikri ve eşim

dolandırıcı yazdığımı hatırlamıyorum. o kelimeyi bulup gösterirseniz sevinirim.
burada başka arkadaşlar da yazdı, evet uzun süredir var olan oluşumlar fakat asla banka kadar garanti vaadedemiyorlar.
bana göre saadet zincirinden farklı değiller. ben bir devlet bankasından kredi çekmeyi böyle bir sisteme paramı vermekten daha doğru buluyorum.
isteyen katılır istemeyen katılmaz. fakat ben sistemi eleştirmekte özgürüm. bununla ilgili durup saldırgan bir tutumla laf atmak da size düşen bir iş değil.
tıpkı ben "siz bankalara dolandırıcı mı diyorsunuz, ben bankadan kredi çektim ve evimi aldım" diyerek size anlamsız bir tepki göstermediğim gibi.
iyi forumlar.

Valla bende anlamadım nedense sonsuz savunup bir de mesajları çarptırıp söylemeden dolandırıcı değiliz diyorlar :) alt benlikte onlar da anlıyor sanırım bi şeyleri ki benimde aklımdan geçmeyen şeyleri yazmışım gibi yazıyorlar neden acaba siz anladınız mı.

Hakkınızda en güzelini diliyorum . Bu işin içinde olana ev seçmek eminim daha zordur hadi biz kıyıdan köşeden anlıyoruz ama sizin bakış tarzınız mesleğiniz dolayı kim bilir neler geçiyordur ev bakarken 😅

Yok daha zor değil aslında aksine daha kolay, ben maliyetleri de bilirim ama o hesaba girmem tabi ki insanlar para kazanacak ama bazı çarpanlarım var tabi ki uygun mu diye. Benim için önemli bi kaç nokta oluyor onlara bakıyorum.

Valla bende anlamadım nedense sonsuz savunup bir de mesajları çarptırıp söylemeden dolandırıcı değiliz diyorlar :) alt benlikte onlar da anlıyor sanırım bi şeyleri ki benimde aklımdan geçmeyen şeyleri yazmışım gibi yazıyorlar neden acaba siz anladınız mı.

ev sahibi olmak herkesin hakkı, nasıl alınacağı ise kişiden kişiye değişir.
ben bu tip oluşumları güvenli bulmuyorum. 20 senedir var olmaları garanti sağladıkları anlamına gelmiyor, gelmez.
burası siyaset başlığı değil, banlanmak istemiyorum :) ben bu gibi yerlerin belirli siyasi çemberlerde olmaları nedeniyle prim yaptığını düşünüyorum. kendi algım bu yönde olduğu için de, devletin bankasından kredi alıp bir şey sahibi olmayı tercih ederim.
konu faizse de, elbette hiçbir para seneler içindeki kaybı düşünülmeden verilmez. illa ki alınması gereken bir artış farkı olmalıdır.

anlamadığım ben fikrimi kimseye saygısızlık etmeden yazarken birden biri nasıl yaftacı olduğum :)
tercih etmiyor ve önermiyorum diye bir dayak yemediğim kaldı :)

ev sahibi olmak herkesin hakkı, nasıl alınacağı ise kişiden kişiye değişir.
ben bu tip oluşumları güvenli bulmuyorum. 20 senedir var olmaları garanti sağladıkları anlamına gelmiyor, gelmez.
burası siyaset başlığı değil, banlanmak istemiyorum :) ben bu gibi yerlerin belirli siyasi çemberlerde olmaları nedeniyle prim yaptığını düşünüyorum. kendi algım bu yönde olduğu için de, devletin bankasından kredi alıp bir şey sahibi olmayı tercih ederim.
konu faizse de, elbette hiçbir para seneler içindeki kaybı düşünülmeden verilmez. illa ki alınması gereken bir artış farkı olmalıdır.

anlamadığım ben fikrimi kimseye saygısızlık etmeden yazarken birden biri nasıl yaftacı olduğum :)
tercih etmiyor ve önermiyorum diye bir dayak yemediğim kaldı :)

Herkes kendi mantık süzgecinden geçirip içine sineni yapmalı kesinlikle yoksa yaptırdığı yatırımında keyfini çıkaramaz.
Benimde düz mantık bakış açım şöyle: bankadan aldığımda hemen bugün alabilirim ama bu oluşumlardan aldığımda belirsiz x tarihinde alacağım. Türkiye’de ki fiyatlar belli bi corona oldu fiyatlar 1 haftada tavan yaptı. Ben ev alacağım zaman ev fiyatları artacak, param enflasyon karşısında eriyecek bir de üstüne bankaya vereceğim faiz kadar faiz vereceğim hiç bi kazancım yok. Ben hep hesap içindeyim öncelikle. Burada da hiç bir firmaya hatta bankaya bile güven olmaz görüyoruz hep beraber neler olduğunu.

Bana da aynısı yazılmış yok neden çiftlikbank demişim, dolandırıcı demişim 😂 ikisini de demedim :) ben hesap yapıyorum dedim sadece yukarı da yazdığım gibi. Bu hep aynı mantık bi şey söylediğimde hemen başka yapıştırmalar yapılıyor. Benim mantığıma uymuyor diyorum senin mantığına uyuyor süper bi oluşum, şahane diye düşünüyorsun diye bende öyle düşünmek zorunda değilim ki. Herkes fikrini söylüyor ve bu konuda da özgür.

Bu dönemde en dandik evler bile yarım milyon lira. Biraz bu yılın gecmesini bekleyin derim

Herkes kendi mantık süzgecinden geçirip içine sineni yapmalı kesinlikle yoksa yaptırdığı yatırımında keyfini çıkaramaz.
Benimde düz mantık bakış açım şöyle: bankadan aldığımda hemen bugün alabilirim ama bu oluşumlardan aldığımda belirsiz x tarihinde alacağım. Türkiye’de ki fiyatlar belli bi corona oldu fiyatlar 1 haftada tavan yaptı. Ben ev alacağım zaman ev fiyatları artacak, param enflasyon karşısında eriyecek bir de üstüne bankaya vereceğim faiz kadar faiz vereceğim hiç bi kazancım yok. Ben hep hesap içindeyim öncelikle. Burada da hiç bir firmaya hatta bankaya bile güven olmaz görüyoruz hep beraber neler olduğunu.

Bana da aynısı yazılmış yok neden çiftlikbank demişim, dolandırıcı demişim 😂 ikisini de demedim :) ben hesap yapıyorum dedim sadece yukarı da yazdığım gibi. Bu hep aynı mantık bi şey söylediğimde hemen başka yapıştırmalar yapılıyor. Benim mantığıma uymuyor diyorum senin mantığına uyuyor süper bi oluşum, şahane diye düşünüyorsun diye bende öyle düşünmek zorunda değilim ki. Herkes fikrini söylüyor ve bu konuda da özgür.

hah işte aynen öyle. bana da çok mantıksız geliyor bu gibi yerlerden birşeyler almak. bu devletin resmi bankaları var. zaten bu tip ciddi kredi çekimlerinde gideceğin bankayı da seçiyorsun. aman öyle yeni dönem ufak bankalardan olmasın, köklü olsun vs vs..
bu benim fikrim, çünkü parayı çekecek olan ödeyecek olan benim.
ama nedense bu tip "belli" yerler söz konusu olunca bazı insanlar linç etmeye başlıyor.
yahu sana ne ? bana göre oralar doğru yerler değil, benim tercihim.
milyon yerde açılmış milyon tane konu var, insanlar senelerce bekliyor diye.
hadi 1i yalan haber, 2si yalan haber, ee hepsi mi yalan ?
demek var doğruluğu..
ben de buna inanıyorum diye yaftalayıcı oluyorum.
e o zaman doğru düzgün kurum olsalarmış da bu haberler çıkmasaymış :)

hah işte aynen öyle. bana da çok mantıksız geliyor bu gibi yerlerden birşeyler almak. bu devletin resmi bankaları var. zaten bu tip ciddi kredi çekimlerinde gideceğin bankayı da seçiyorsun. aman öyle yeni dönem ufak bankalardan olmasın, köklü olsun vs vs..
bu benim fikrim, çünkü parayı çekecek olan ödeyecek olan benim.
ama nedense bu tip "belli" yerler söz konusu olunca bazı insanlar linç etmeye başlıyor.
yahu sana ne ? bana göre oralar doğru yerler değil, benim tercihim.
milyon yerde açılmış milyon tane konu var, insanlar senelerce bekliyor diye.
hadi 1i yalan haber, 2si yalan haber, ee hepsi mi yalan ?
demek var doğruluğu..
ben de buna inanıyorum diye yaftalayıcı oluyorum.
e o zaman doğru düzgün kurum olsalarmış da bu haberler çıkmasaymış :)

Onun nedenini de biliyorum aslında da yine saldırmasınlar :)))
Biri bana bu tarz firmalarda kar-zarara bakılmaz dedi bana 😂 sanki ağaçtan topluyoruz parayı. Kar zarar hesabına bakmayacak kadar Zengin olsam (ki o zaman daha çok bakılır elde olanı devam ettirmek için) o zaman krediye de gerek olmaz.

Şu memlekette fiyatı artan şey ne zaman düşmüş. Euro 10 lira olunca her şeye zam, 9a düşünce aynen devam. Ee hammadde maliyeti azaldı indirim yap, yooook olmaz.

Petrol örneği işte - düştü hani bedava hatta üstüne para verilir hale geldi :) çünkü depolamak çok büyük maliyet. Ne oldu ne kadar düştü kuruş kuruş.

Onun nedenini de biliyorum aslında da yine saldırmasınlar :)))
Biri bana bu tarz firmalarda kar-zarara bakılmaz dedi bana 😂 sanki ağaçtan topluyoruz parayı. Kar zarar hesabına bakmayacak kadar Zengin olsam (ki o zaman daha çok bakılır elde olanı devam ettirmek için) o zaman krediye de gerek olmaz.

ahahah işte mantık bu, bakmazlar tabi o kadar çok para kaptırmaya hevesli insan varken, nasılsa gelenlerin hepsi kar :)

Iyi günler. Kirada oturuyoruz. Ev bulamamıştık oturduğumuz yeri kiraladık yalnız ev biraz küçük.

Başka bir eve de gitmek istemiyorum kiraya. Biraz birikmiş var bizde ailemde de benim param vardı onlar da biraz ekleyecek 120 bin civarı ediyor. 300 bin civarı evler var arada ben bakıyorum esime ilani gosteriyorum. Yok çok pahalı biraz biriktirelim faiz odemeyelim vs diyor. Biz biriktirirken ev fiyatları artıyor ben de bekleme taraftarı degilim..
Bizim kadar peşinatı olmayanlar ev alıyor aldı. Is yerinden vs duyuyorum.
Biriktirerek nasıl ev alacağız biz biriktirdokce ev fiyatları artacak onu yakalamacagiz. Ikimiz memuruz piyango fln vurmadıkça başka türlü ev alma imkanı yok.
Üstelik ailem de 20 30 bin ekleyecek kim kime yardım ediyor bu devirde. bu şartlara rağmen eşim almaya cesaret edemiyor ona sinir oluyorum.
Ben haksız mıyım
Bazen diyor illa ki ev almak şart mı? Alsak 3 4 yıla öderiz şu şartlarda da 1 maaşı birikime ayırıyoruz ev alsak da öyle olacak yanı şartlarımız kredi çekince de ayni olacak.
Bence hisse senedi dolar altın gibi paranız üzerinden para kazanıp, 3 4 sene içinde çekeceğiniz faizden daha kârlı duruma cikarip birikimi ev alabilirsiniz. 100 bin lira parayı değerlendirirseniz Yıl da misalen 20 bin kar edip 10 binini kirada kullansanız bile 4 sene sonra kira hariç 50 bin getirisi olur ki birikimli artacağı için paranız ana paranız kadar kar yapabilirsiniz. Hemde krediye bulaşmadan.

faiz oranları düşünce ev fiyatları artıyor. o yüzden beklemenin esprisi yok. şubat ayında 370bine alırız denilen evi haziranda 430bin dediler bize.
ben 420bine 4+1ev aldım 0.78faiz oranıyla. şu an oturduğum binada 500binden başlıyor fiyatlar. kendim de 550den aşağı vermem şu anda.
memurmuşsunuz iş garantiniz var. bizim gibi özelde değilsiniz. sizin yerinizde olsam çekerim krediyi alırım istediğim evi. siz bekledikçe paranızın değeri de düşüyor çünkü

Bence hisse senedi dolar altın gibi paranız üzerinden para kazanıp, 3 4 sene içinde çekeceğiniz faizden daha kârlı duruma cikarip birikimi ev alabilirsiniz. 100 bin lira parayı değerlendirirseniz Yıl da misalen 20 bin kar edip 10 binini kirada kullansanız bile 4 sene sonra kira hariç 50 bin getirisi olur ki birikimli artacağı için paranız ana paranız kadar kar yapabilirsiniz. Hemde krediye bulaşmadan.

Bu konu da haklısınız bende yatırım yapıyorum ama boş bekletmiyorum yoksa zor, borsa iyidir
Ama anlamak lazım. Ben borsadayım mesela dolar sıkıntı hiç bi işe yaramaz enflasyona karşı pek önemi yok. Yatırım yapmakta uzmanlık istiyor aslında ama en basit iş altın

Maaş miktarlarınızı bilemiyorum ama acaba toki, emlak konut gibi kuralı ev listelerini değerlendirmek istermiydiniz acaba? Yakında başvuru başlayacak diye biliyorum. Hani bir fikir olarak. Bunun dışında banka kredisi kullanacaksanız da bende birçok kişiyle hemfikirim. Bekledikçe ev fiyatları düşmüyor maalesef. Yerinde sayanı oluyor ama düşeni görmedim. Ancak tadilat isteyen bir alacaksınız onlar biraz daha hesaplı oluyor. Full içini yaptıracaksınız. Allah gönlünüze göre versin inşallah

Bu konu da haklısınız bende yatırım yapıyorum ama boş bekletmiyorum yoksa zor, borsa iyidir
Ama anlamak lazım. Ben borsadayım mesela dolar sıkıntı hiç bi işe yaramaz enflasyona karşı pek önemi yok. Yatırım yapmakta uzmanlık istiyor aslında ama en basit iş altın
Malesef krediye herkes kafayı takmış.

bizim gibi ülkelerde dolar çok da mantıksız değil bence.. ama her yatırım aracı gibi elbette riskleri var.
altın - eğer kişinin hızlı para kazanma endişesi yoksa - bence en sağlıklısı. her zaman kazandırıyor.

bizim gibi ülkelerde dolar çok da mantıksız değil bence.. ama her yatırım aracı gibi elbette riskleri var.
altın - eğer kişinin hızlı para kazanma endişesi yoksa - bence en sağlıklısı. her zaman kazandırıyor.

Özellikle bizim ülkede dolar mantıksız bunu tüm yatırımcılar bilir enflasyon bizde çok büyük sofun o nedenle karşısında eriyor.

Açıkcası faize bulaşmayayım diye ben de yatırım yapmadım. Para eridi gitti. Bir şekilde biriktirerek ev falan alamadım. Güç yetmiyor. Evler yükseldi iyice. Bakıyorum arkadaşlarım ev sahibi oldu keşke diyorum bazen zamanında ben de bir yerlerden girseymişim. Hiç bir yere ulaşamamış hissediyorum kendimi.

Back