• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev alma fikri ve eşim

Çok bekletmeden diye bir şey yok diye biliyorum. Iki sene sonraya da çıkabilir o sistemde ev almak size. Yine aynı parayı verirler ama almak istediğiniz ev 300bin olarak kalmaz. Orası Bana garip geliyor. Ilk çıkan şanslı sona kalanlar şanssız gibi geliyor tam da anlamadım o sistemi zaten.
Kesinlikle acayip saçma bir sistem onu bekleyene dek ohoooo. Biz alacağımız zaman bakmıştık ama çok tantanali.

Bankada gidip kredi çekiyorsunuz, evi alıyorsunuz. Bunlarda önden para verip kura bekliyorsunuz. Hangi firmayı düşünüyorsanız ...evim şikayet yazarsanız ne sorunlar çıkıyor nasıl çözülüyor ya da çözülüyor mu görürsünüz. Bir de borç bitene kadar eve ipotek koyuyorlar mı bu da önemli. Eğer koymuyorlarsa birkaç kişi ödeme yapamadığı takdirde sistem çökebilir. Son olarak da firma batarsa ne oluru mutlaka hukuki çerçevede araştırın. Firmanın kendisine sorsanız "olmaz öyle şey şöyleyiz böyleyiz" diye geçiştirirler. Siz sözleşmelere bakın, garantör var mıymış? İnşallah iyilerle karşılaşırsınız ama siz kendinizi sağlama alın.
Kesinlikle ev alma daha iyi ...ben o işte reklamcilara güvenmiyorum.

Aylik ne kadar kira veriyorsunuz bilmiyorum ama ornegin 1.500 kira verseniz senede 18 bin yapiyor. 10 senede 180 bin yapar ki 10 sene kiraniz sabit kalmayacak. Ama kredi sabit kaliyor.
170 bin cekseniz tahmini 180 bin belki de daha fazla faiz binecek uzerine. Gider acisindan ayni hesap ama kiradayken bu para elaleme giderken, ev alinca kendi cebinize gidiyor.
Sabit gelirli aileler icin bu devirde biriktirip, borcsuz almak imkansiz gibi. Cunku gunden gune hayat pahalaniyor. Biriktirmek zorlasiyor.

Biz de 300bine ev alabileceğimiz bir şehirde olsaydık kesinlikle alırdım. İçinize sinen güzel ev varsa ısrarcı olun derim. Ben burda oturmak istemeyeceğim evlere 800-900bin istediklerini görünce çıldırıyorum. Almaktan vazgeçtim şimdilik.

Kesinlikle acayip saçma bir sistem onu bekleyene dek ohoooo. Biz alacağımız zaman bakmıştık ama çok tantanali.
Bana da pek mantıklı gelmiyor sistem. Aslında altın falan alıp beklesen de olur gibime geliyor faize bulaşmak istemeyen insanlar böyle alıyor ama artık çok daha zordur. Bir balondur gidiyor. Evi şu kadara aldım iki yılda 300-400 arttı yazanlar var. Yani böyle bir şey olmaması gerek.

Bana da pek mantıklı gelmiyor sistem. Aslında altın falan alıp beklesen de olur gibime geliyor faize bulaşmak istemeyen insanlar böyle alıyor ama artık çok daha zordur. Bir balondur gidiyor. Evi şu kadara aldım iki yılda 300-400 arttı yazanlar var. Yani böyle bir şey olmaması gerek.

Valla bizim oldu yani 300 400 değil de 250 civarı:)

Ama ev bitmemişti 1 yıl boyunca hem kredi hem kira odedik sonra taşındık 1 yılı geçti oturuyoruz

Evi 265 aldık şimdi 500 e satılıyor

Bazi isleri erkeklere birakmamak gerek. Ne yazikki kafalari bazi mevzulara pek basmiyor. 2.5 sene once elimizde 110 tl para vardi daha dogruzu benim altin paramdi bu para. 275'e ev buldum sifir. Bulundugumuz ilin en nezih muhitinde. 3+1 ara kat. 165 bin tl babam yardim edecekti (hibe). Esim mirin kirin etti. 2 hafta dil doktum. Yahu adam cebinden bes kurus para odemeden ev sahibi olacaksin daha ne istiyorsun. Onun hesabina gore kuzeniyle ve bir kac kisiyle beraber arsa alip satacakti ticaret yapacakti. Neyse zoraki ikna ettim onunda gonlu olsun istedim. Evin degeri su an oldu 430 bin tl. Ve ne oldu kuzeninin arsa isleri ekonomik kriz yuzunden kotuye gitti aldiklari arsa ellerinde kaldi satamadilar falan. Sizin esinizde diretiyor ama biriktirmekle ev alinmaz heleki bu zamanda. Ev fiyatlari aydan aya farkediyor. Bir arkadasin dedigi gibi faiz konusunda yapilanadirma yapabiliyorsaniz faiz yuksekken alin sonra yapilandirirsiniz. Elinizde birikmislik var cift maassiniz. Pek ala alinir. Gerekirse baski kurun esinize.

Valla bizim oldu yani 300 400 değil de 250 civarı:)

Ama ev bitmemişti 1 yıl boyunca hem kredi hem kira odedik sonra taşındık 1 yılı geçti oturuyoruz

Evi 265 aldık şimdi 500 e satılıyor
Oluyormuş zaten ama bence olmaması gerek diyorum fazla serbest bir artış var bence. Mesela 1 yıl sonra alan 235bin fazla ödeyecek 1 senede ne o kadar artabilir. Topraktan girmek biraz indirim sağlamalı ama böyle artması hiçbirimiz için iyi değil ki.

Çok bekletmeden diye bir şey yok diye biliyorum. Iki sene sonraya da çıkabilir o sistemde ev almak size. Yine aynı parayı verirler ama almak istediğiniz ev 300bin olarak kalmaz. Orası Bana garip geliyor. Ilk çıkan şanslı sona kalanlar şanssız gibi geliyor tam da anlamadım o sistemi zaten.

Eger taksitleri yüksek oderseniz size belirli bir süre veriyiyorlar atiyorum 6 ay ya da 9 ay gibi o süre içinde kesin teslimat oluyor. Bizde bu şekilde aldık çünkü hakimim sisteme. Peşinat değil de taksit miktarı önemli. Konu sahibi bu şekilde düşünürseniz peşinatı hemen vermeyin 15 bin gibi peşinat verin gerisini taksitlerinize ekleyin. Ama uzun vadede haklısınız 5 senelik sisteme giren var o çok mantiksiz çünkü TL sürekli değer kaybediyor.

Ev alırken kredi çekip bir de krediye binen faizi ödemek eziyet
Yazık günah aciyorum o paraya. Çünkü eksiden başlanıyor ödemeler.
Tavsiyem su y...evim f...ev gibi firmalar var pesinat verip kira öder gibi ev alıyorsunuz ve asla faiz yok ister kura ile ister kendinize uygun kampanyayla ev sahibi olunabilir.
Onlar da dosya açma masrafı alıyorlar. Yani yine bir şekilde fazla ödüyorsunuz ki zannedersem yine az bir rakam değil. Yani hiçbir kurum zararına borç vermez, ister faizli banka olsun ister faizsiz kurumlar olsun. Size 100 veriyorlarsa illa ki geri alınca daha fazla alacaklar.

bankacıyım. konut kredilerinde faiz oranlarına takılmayın. konut kredisi çekmek, kirada oturmaktan her zaman evladır. kredi taksiti 10 yıl sabittir, maaşın artar bir kaç seneye o taksit seni zorlamaz, ama kiran her sene artar hep bi sıkıntıdır.

1 maaşı birikime ayırana kadar kredi çekin evinizi alın 2-3 sene sonra bir maaşın yarısı kadar edecek taksit iyi ki almışız diyeceksiniz.
Merhaba bizde 12.000€ var kenarda 380 gr altın. Biraz da tl nakit var. Ev bakıyoruz 480 civarında. Sizce 350bin kredi cekmek için bu birikim az mı toplam 130bin tl civarı yapıyor. Aylık olarak da 2000tl ödeyebiliriz rahat bir şekilde. Birde 6 7 sene sonra altınların bir kısmını satıp erken kapatmayı düşünüyorum sizce mantıklı mı ?

Merhaba bizde 12.000€ var kenarda 380 gr altın. Biraz da tl nakit var. Ev bakıyoruz 480 civarında. Sizce 350bin kredi cekmek için bu birikim az mı toplam 130bin tl civarı yapıyor. Aylık olarak da 2000tl ödeyebiliriz rahat bir şekilde. Birde 6 7 sene sonra altınların bir kısmını satıp erken kapatmayı düşünüyorum sizce mantıklı mı ?
Altınlar dışında 130bin tl. Altınlarla hesaplasak
bankacıyım. konut kredilerinde faiz oranlarına takılmayın. konut kredisi çekmek, kirada oturmaktan her zaman evladır. kredi taksiti 10 yıl sabittir, maaşın artar bir kaç seneye o taksit seni zorlamaz, ama kiran her sene artar hep bi sıkıntıdır.

1 maaşı birikime ayırana kadar kredi çekin evinizi alın 2-3 sene sonra bir maaşın yarısı kadar edecek taksit iyi ki almışız diyeceksiniz.
130 bin altınlar dışında hesapladım tabi

Biz de 300bine ev alabileceğimiz bir şehirde olsaydık kesinlikle alırdım. İçinize sinen güzel ev varsa ısrarcı olun derim. Ben burda oturmak istemeyeceğim evlere 800-900bin istediklerini görünce çıldırıyorum. Almaktan vazgeçtim şimdilik.
Istanbul'da misiniz acaba ? Istanbulda 2+1 400bin den başlıyordu geçen sene

Denetim yok ki müteahhitler kafalarına göre fiyat artiriyorlar. Ilanlara bakıyorum bok gibi evlere 400 isteyen var. Ve gerçekten bir yılda 2 katına çıktı ev fiyatları

Biz de 1bucuk yıllık evliyiz ve eşimin aile apartmaninda oturuyoruz borç harç derken kiraya cikamamistik bile. Tabi para odemiyoruz ama birkaç yıla burdan çıkmayı düşünüyorum ve istiyorum. Esim de istiyor ama tabi 0 birikim, 0 kenarda malla ne yapılır bilmiyorum.
Kredi çeksek desek burada 3+1 evler 600-700-800 binlerden başlıyor. Okadar kredi cıkmaz bile büyük ihtimal. Çıksa bile 20 yıl sürer ödemesi 😔
Fikri olan ablalarimdan yardım istiyorum en mantıklı olan nedir?
0 dan başlamak zor olur. Sadece eşiniz çalışıyorsa sizde iş bulun. Sizin maaşının tamamını altin ile birikim yapın. 2 sene sonra en az 100 bin tl niz olunca ev alın bence. Ben 0 peşinatla zor cesaret ederdim ama tabi siz bilirsiniz. Allah korusun eşiniz işten çıktı taksitleri nasıl ödeyeceksiniz? Her zaman kenarda biraz para olması lazım bence

Istanbul'da misiniz acaba ? Istanbulda 2+1 400bin den başlıyordu geçen sene
İzmir’deyim. Başlıyor da hangi semtte başlıyor? 😄 Vardır muhakkak burda da oturmak isteyeceğim semtlerde yok. 🤷🏻‍♀️ Bir de deprem bölgesi malum, belli yaşın üstüne bakmıyoruz. Sizin için de aynı şekilde. Zor vallahi büyük şehirde ev sahibi olmak.

İzmir’deyim. Başlıyor da hangi semtte başlıyor? 😄 Vardır muhakkak burda da oturmak isteyeceğim semtlerde yok. 🤷🏻‍♀️ Bir de deprem bölgesi malum, belli yaşın üstüne bakmıyoruz. Sizin için de aynı şekilde. Zor vallahi büyük şehirde ev sahibi olmak.
Aynen biz istanbuldayiz şu an ama birkaç sene sonra Sakaryaya taşınmayı düşünüyoruz orda da aynı fiyat 4+1 daireler 800bin civarı.
Daireye o kadar vermeye de insan kıyamıyor. Arsa alıp ev mi yapsam diye düşünmeye başladım. Aşağı yukarı aynı fiyata mal olur diye düşünüyorum. En azından daireden daha rahat olur küçük de olsa bahçen olur diyorum kendime🤷‍♀️

3 yıl önce 60 bin peşinatla 259 bine ev aldık.Evet faiziyle birlikte çok oluyor ama şimdiden evin fiyatı 450 bin oldu 3 yılda.O yüzden hiç düşünmeden alın.

Bankada gidip kredi çekiyorsunuz, evi alıyorsunuz. Bunlarda önden para verip kura bekliyorsunuz. Hangi firmayı düşünüyorsanız ...evim şikayet yazarsanız ne sorunlar çıkıyor nasıl çözülüyor ya da çözülüyor mu görürsünüz. Bir de borç bitene kadar eve ipotek koyuyorlar mı bu da önemli. Eğer koymuyorlarsa birkaç kişi ödeme yapamadığı takdirde sistem çökebilir. Son olarak da firma batarsa ne oluru mutlaka hukuki çerçevede araştırın. Firmanın kendisine sorsanız "olmaz öyle şey şöyleyiz böyleyiz" diye geçiştirirler. Siz sözleşmelere bakın, garantör var mıymış? İnşallah iyilerle karşılaşırsınız ama siz kendinizi sağlama alın.
Bu işler artık devlet destekli yapılıyor eskisi gibi degil . Yani onlarin da kafasina gore is yapma gibi bir luksu kalmadi cunku piyasa akışını etkiliyor Biz arabaya girdik taksit ödüyoruz cevremde bir sürü kişi de girdi ev araba..
Internetten her okuduğuma da inanmam açıkçası eğer dediginiz gibi insanları dolandırma amaçlı bir şey yapılsa camı çerçeveyi indiren insanlarla dolar taşardı ofisleri.
Biz garantici bir milletin çocuğuyuz her şeyin altında bir şey aramak gibi huyumuz var huyumuz kurusun .

Back