• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev alma fikri ve eşim

Özellikle bizim ülkede dolar mantıksız bunu tüm yatırımcılar bilir enflasyon bizde çok büyük sofun o nedenle karşısında eriyor.

yani ben yatırım gurusu değilim tabi, ama doların yükselme eğilimi varken al-sat yapmak bana abes gelmiyor.
tabi 3-5 bin tl için çok kazançlı olmaz ama çift hanelerde fena olmuyor.

yani ben yatırım gurusu değilim tabi, ama doların yükselme eğilimi varken al-sat yapmak bana abes gelmiyor.
tabi 3-5 bin tl için çok kazançlı olmaz ama çift hanelerde fena olmuyor.

Yatırım konusunda uzman değilim bende ama uzun süredir borsa da ve diğer fonlarda da yatırımlarımı yönetiyorum. Enflasyon, piyasa takibi, piyasaların tepkisi gibi gibi konularda iyiyim ve kendimi geliştirmek için de yatırım yapıyorum eğitimler alıyorum. Dolar al sat yapmak yerine bir sürü daha kazançlı yatırım araçları mevcut. Herkes bes kötü derken benim yaptığım fon sayesinde 3000 yatırdım 8000 tl oldu 5000 fon getirisi kazandım 1.5 sene de. Dolar algısı var medyada çok kazandırıyormuş gibi ama hiç öyle değil. Asgari ücret bile enflasyon karşısında daha fazla değer kazanmış durumda öyle söyleyeyim :)
Hatta borsada (bilmeden kulaktan dolma girmemek lazım) 150.000 tl 2 ay da 1.000.000 tl değerine geldi öyle söyleyeyim. Ama bunlar fırsat ve görmek lazım.

Yatırım konusunda uzman değilim bende ama uzun süredir borsa da ve diğer fonlarda da yatırımlarımı yönetiyorum. Enflasyon, piyasa takibi, piyasaların tepkisi gibi gibi konularda iyiyim ve kendimi geliştirmek için de yatırım yapıyorum eğitimler alıyorum. Dolar al sat yapmak yerine bir sürü daha kazançlı yatırım araçları mevcut. Herkes bes kötü derken benim yaptığım fon sayesinde 3000 yatırdım 8000 tl oldu 5000 fon getirisi kazandım 1.5 sene de. Dolar algısı var medyada çok kazandırıyormuş gibi ama hiç öyle değil. Asgari ücret bile enflasyon karşısında daha fazla değer kazanmış durumda öyle söyleyeyim :)
Hatta borsada (bilmeden kulaktan dolma girmemek lazım) 150.000 tl 2 ay da 1.000.000 tl değerine geldi öyle söyleyeyim. Ama bunlar fırsat ve görmek lazım.

tabi takip edebilenler için borsa iyi bir yöntem. benim gibi sürekli takip edemeyenler için döviz sanırım bir miktar daha güvenli de geliyor kulağa. yada genel yaklaşım bu olduğundan güvenli geliyordur bilemedim. :)

tabi takip edebilenler için borsa iyi bir yöntem. benim gibi sürekli takip edemeyenler için döviz sanırım bir miktar daha güvenli de geliyor kulağa. yada genel yaklaşım bu olduğundan güvenli geliyordur bilemedim. :)

Altın tavsiye ederim değer kaybetmez paranız

Biz de 1bucuk yıllık evliyiz ve eşimin aile apartmaninda oturuyoruz borç harç derken kiraya cikamamistik bile. Tabi para odemiyoruz ama birkaç yıla burdan çıkmayı düşünüyorum ve istiyorum. Esim de istiyor ama tabi 0 birikim, 0 kenarda malla ne yapılır bilmiyorum.
Kredi çeksek desek burada 3+1 evler 600-700-800 binlerden başlıyor. Okadar kredi cıkmaz bile büyük ihtimal. Çıksa bile 20 yıl sürer ödemesi 😔
Fikri olan ablalarimdan yardım istiyorum en mantıklı olan nedir?
Canım sen kendin bir konu aç bence öyle daha sağlıklı olur çok yanıt alırsın

Teşekkürler. Evet fiyatı artan bir şeyin düştüğünü hic gormedim ben de zten düşeceğini veya ev fiyatlarının sabit kalacağını bilsem beklemek mantıklı derim. Bizim durumunuzda beklemek çok da mantıklı değil. Ama işte eşimin ev kredisine girmeye cesareti yok. Ben konu açınca konuyu kapatıyor. Ev ilanı gönderiyorum bakarız fln diyor veya başka bir şey diyor. Ben de her şeyi ben mi düşünücem diye vazgeçiyorum. Ona 3 5 ay önce de demistim bu zmn oldu değişen bir şey yok. 1 sene 2 sene sonra ne değişecek ki? Biz biriktirmeye çalıştıkça ev fiyatları artacak. Arabamız eskiyor belki ileride onu yenileriz ama esim böyle olduğu sürece pek bir şey yaoabikecegimizi sanmıyorum

Teşekkürler. Evet fiyatı artan bir şeyin düştüğünü hic gormedim ben de zten düşeceğini veya ev fiyatlarının sabit kalacağını bilsem beklemek mantıklı derim. Bizim durumunuzda beklemek çok da mantıklı değil. Ama işte eşimin ev kredisine girmeye cesareti yok. Ben konu açınca konuyu kapatıyor. Ev ilanı gönderiyorum bakarız fln diyor veya başka bir şey diyor. Ben de her şeyi ben mi düşünücem diye vazgeçiyorum. Ona 3 5 ay önce de demistim bu zmn oldu değişen bir şey yok. 1 sene 2 sene sonra ne değişecek ki? Biz biriktirmeye çalıştıkça ev fiyatları artacak. Arabamız eskiyor belki ileride onu yenileriz ama esim böyle olduğu sürece pek bir şey yaoabikecegimizi sanmıyorum

canım alınmış alınmıştır
bugüne kadar hiç "keşke ev almasaydın kirada kalsaydım" diyen bir allahın kulu görmedim.
biz ev aldık geçen yaz ama yazlık, zaten aileden bir ev var diye.
Bak diyelim 2000 ödüyoruz ayda, şimdi evet her şey zamlandı ama maaşımıza atıyorum 500 lira zam alsak toplamda
o kredi 1500 e gelecek.
Yani evet faiz ödüyorsun ama 5 yıl sonra o ödediğin meblağnın da ağırlığı da azalıyor. Maaşına zam geldikçe taksidin yükü azalıyor.
Adamlar o yüzden faiz koyuyor zaten. Ama neyse rakamlardan ziyade eşini ikna etmen zor. Yoksa inan ki muhakkak ödeniyor o para.
Hem de memursanız ikiniz de almamanız hata, işiniz garanti çünkü.

Şu an hamileyim bir süre ücretsiz izin kullanacağım. ertelemeli kredi ve başta miktarı düşükten başlatsak olabilir mi ? Yanı bir 6 7 ay erteleme imkanı olabilir mi yanı tek maaşla 2 binden krediyi başlatıp sonra ben çalışmaya başlayınca miktarı artırmak nasıl olur acaba

Iyi günler. Kirada oturuyoruz. Ev bulamamıştık oturduğumuz yeri kiraladık yalnız ev biraz küçük.

Başka bir eve de gitmek istemiyorum kiraya. Biraz birikmiş var bizde ailemde de benim param vardı onlar da biraz ekleyecek 120 bin civarı ediyor. 300 bin civarı evler var arada ben bakıyorum esime ilani gosteriyorum. Yok çok pahalı biraz biriktirelim faiz odemeyelim vs diyor. Biz biriktirirken ev fiyatları artıyor ben de bekleme taraftarı degilim..
Bizim kadar peşinatı olmayanlar ev alıyor aldı. Is yerinden vs duyuyorum.
Biriktirerek nasıl ev alacağız biz biriktirdokce ev fiyatları artacak onu yakalamacagiz. Ikimiz memuruz piyango fln vurmadıkça başka türlü ev alma imkanı yok.
Üstelik ailem de 20 30 bin ekleyecek kim kime yardım ediyor bu devirde. bu şartlara rağmen eşim almaya cesaret edemiyor ona sinir oluyorum.
Ben haksız mıyım
Bazen diyor illa ki ev almak şart mı? Alsak 3 4 yıla öderiz şu şartlarda da 1 maaşı birikime ayırıyoruz ev alsak da öyle olacak yanı şartlarımız kredi çekince de ayni olacak.
Beklemek mantıklı değil dediğin gibi o sırada fiyatlarda artıyo ev şart tabi hayatta ne olucağı belli olur mu en azından kira derdi olmaz

tabi ki, konu döviz üzerinden gidince sadece ona örnek verdim. yoksa çok ateşli altın savunucularından biriyim :)
şu an düşnüş görünse de kısa zamanda toparlayacağını düşünüyorum.

Ufak tefek dalgalanmalar olur, yeni evlendiğimde öğrenci Akbil’im vardı şirket yol parası veriyordu öğrenci Akbil’ine doldurup kalanı ile gram altın alıyordum 😂 şimdi nerelerde.

Şu an hamileyim bir süre ücretsiz izin kullanacağım. ertelemeli kredi ve başta miktarı düşükten başlatsak olabilir mi ? Yanı bir 6 7 ay erteleme imkanı olabilir mi yanı tek maaşla 2 binden krediyi başlatıp sonra ben çalışmaya başlayınca miktarı artırmak nasıl olur acaba

Evet bu şekilde ayarlama yapabiliyorlar bankacınız ile görüşmelisiniz size en uygun teklifi yapar faiz oranları değişiyor sanırım.

Ben size şunu söyleyeyim. Evimizi aldığımızda 195.000 TL idi. 90.000 peşinatımız vardı. Tapu vs. çıkar diye 110.000 kredi çektik. 7 yıl vadeli. Tek maaşız. Eşim memur. 2 yıl önce aldık evi. Taksit tutarımız 2.450 TL. İlk aldığımız sene zorlandık. Kendimiz oturmuyoruz çünkü başka şehirdeyiz. Ama kiraya verdik kredinin birazını ödedi. Şimdi kredi taksidi pul oldu. Kira arttı kredinin yarısını ödüyor. Ve evin değeri 400.000 oldu. Bence her zaman ev ne kadar erken alınırsa kardır. Sizde beklemeyin güzel birşey bulunca kaçırmayın alın.

Merhaba biz de iki kişi çalışan bir aile olarak hep ev alamıyorduk eşim yok çok borca girecez yok peşinatımız az diye diye ev fiyatları iki katına çıktı.
Her gün üşenmeyip sahibindene istedigim mühiti yazıp yeni ilanlara baktım sonunda bu devire göre uygun sayılabilecek fiyatta ve deposu olan bir ev denk geldi. Dün de kredimi çektim yarında tapuyu alıcam inşallah. 1 yıl ödeme yaparken zorlanıcaz biliyorum ama öbür türlüde olan parayı sağa sola harcıcaz. Elaleme kira parası ödeyecegime evimin kredisini öderim kızım okula başladıgında da bitmiş olur daha ne olsun diye düşünüyorum

Aylık birikimin 10-15bin olmadıktan sonra birikim yaparak ev alınacağına inanmıyorum ne yazık ki. Hesabı kitabı iyi yaptıktan sonra kredi çekip ev almak daha mantıklı, taksit miktarı yıllar içinde değişmediği için ödemeler de hafifliyor bir süre sonra. Biz de 1 yıl önce krediyle ev aldık ve bizim 250bine aldığımız ev şu an 500bin oldu, birikim yapmaya kalksak ömür boyu kirada otururduk sanırım.
Tabiki ilk aylarda zorlanma oluyor ama bir süre sonra bir ödeme ve harcama düzeni oluşuyor.
İnşallah gönlünüze göre bulup alırsınız tez zamanda

Ev almayı düşündüğünüz muhitteki ilanları iyi bir siteden düzenli takip edin. Sabırlı olursanız hiç ummayacağınız ilanlara denk gelebiliyorsunuz. flatfy adlı sitede envai çeşit güncel ilan geliyor sürekli

Aylık birikimin 10-15bin olmadıktan sonra birikim yaparak ev alınacağına inanmıyorum ne yazık ki. Hesabı kitabı iyi yaptıktan sonra kredi çekip ev almak daha mantıklı, taksit miktarı yıllar içinde değişmediği için ödemeler de hafifliyor bir süre sonra. Biz de 1 yıl önce krediyle ev aldık ve bizim 250bine aldığımız ev şu an 500bin oldu, birikim yapmaya kalksak ömür boyu kirada otururduk sanırım.
Tabiki ilk aylarda zorlanma oluyor ama bir süre sonra bir ödeme ve harcama düzeni oluşuyor.
İnşallah gönlünüze göre bulup alırsınız tez zamanda

10-15 bine birikim ile ev alınmıyor, o rakamlardayız ama herşey o kadar pahalı ki ancak yetiyor birikim ile direkt imkansız artık ne yazık ki.

Krediler çok yüksek, ev fiyatları ucuz dengeyi sağlamıyor ama.

Krediler yüksekken ev fiyatları düşer, krediler düşükken ev fiyatları yükselir bu nedenle krediler yüksekken alıp (ev fiyatından kazanıp) daha sonra krediler düştüğünde yapılandırmak en mantıklısı. Anneme ev aldık öyle yaptık 2 kere yapılandırmaya girdi ve 7 senelik almıştık krediyi şu an 3,5 senesi kaldı 1 sene biz ödedik.

Back