Ama sayısal branş dediğiniz de sadece matematik mi olacak
Sonuçta siz daha iyi bilirsiniz matematik Türkçe Fen sosyal ve İngilizce ayrı ayrı ders ve her biri kendi içerisinde farklı bilgiler istiyor
Malesef öğrenciler için her lise aynı olmuyor.Nitelikli diye adlandırılan okullara; akademik başarısı yüksek çocuklar toplatıldığı için başarı oranı yüksek oluyor.Özgüven ve karakterinde alması gerekenleri okuldan beklemiyorum.'Nitelikli okul' olayını nasıl tanımladığınıza göre değişir. Benim için her lise aynıdır. Elbette kenar köşe lise ile başka bi lise farklı olacaktır ama eğitim sistemi niteliksiz olduğu için liselerdeki gençlerde genelde sıkıntılı. eğer çocuğunuz desteksiz orta direk bir liseye yerleşebiliyor ise zorlamayın derim. çünkü ne kötü bir okul ne de çok nitelikli bir okul çocuğa yeterli özgüveni ve karakteri veremiyor. ben gençlerin sorunlarla da karşılaşabileceği ama başıboş da olmayacağı orta sınıf liselerde okuması taraftarıyım ki gördüğüm ve tecrübe ettiğim kadarı ile daha dinamik daha çözüm sever daha alternatif fikirli yetişiyorlar.
ama elbette velisi karar verir bu duruma....
Türkçe,İngilizce ve sosyal bilgilerde ders notları 95 ile 100 arasında Fen ve matematik 85 ile 90 arasında.Eğer özel ders alacaksa ayrı branşlara gönderemeyeceğim için sayısal branşlı bir öğretmen daha mantıklı geliyor.Ama sayısal branş dediğiniz de sadece matematik mi olacak
Sonuçta siz daha iyi bilirsiniz matematik Türkçe Fen sosyal ve İngilizce ayrı ayrı ders ve her biri kendi içerisinde farklı bilgiler istiyor
Evet soru tipleri aynen öyle.Bir A4 boyunca matematik sorusu ama cevabı 2 işlemli.Sınav geneli hızlı okuma,okuduğunu anlama ve yoruma dayalıben olsam sadece türkçeye gönderirdim.
hepsinin temeli türkçe artık.
bir sayfa fen sorusu gördüm sonuna gelince başını unutuyorlar.))
Bence bu notlarla özel derse gerek yok. Belki test çözme adına dershane olabilir veya okul kursları. Notlar süper!Türkçe,İngilizce ve sosyal bilgilerde ders notları 95 ile 100 arasında Fen ve matematik 85 ile 90 arasında.Eğer özel ders alacaksa ayrı branşlara gönderemeyeceğim için sayısal branşlı bir öğretmen daha mantıklı geliyor.
Malesef öğrenciler için her lise aynı olmuyor.Nitelikli diye adlandırılan okullara; akademik başarısı yüksek çocuklar toplatıldığı için başarı oranı yüksek oluyor.Özgüven ve karakterinde alması gerekenleri okuldan beklemiyorum.
Orta sınıf dediğimiz okullarda da başarısız öğrencilerin diğerlerini olumsuz anlamda etkilediğini düşünüyorum.Hem akademik anlamda hem de sosyal anlamda.
Biz de yegenime özel öğretmen tutmuştuk birkaç dersten kendi okulundaki hocalardan ayarlamıştık hem okul derslerine hazırladılar hemde lgs.ye ayrıca gözleri arkada kalmadı geç geldi gelmedi derdi olmadi evde rahat rahat hazirlandiArkadaşlar merhaba.Kızım önümüzdeki yıl 8. sınıfa başlayacak.Lgs için desteğe ihtiyacı var.Başarılı bir öğrenci ama lgs için destek şart görünüyor.
Yaşadığımız şehirde kaliteli etüt merkezleri var.Onlardan birine gönderecektim ama bir öğretmen arkadaş özel öğretmenin daha faydalı olacağını söyledi.Sizler ne düşünüyorsunuz? Kafam çok karıştı.
sizi merak ettim yaşınız kaç hamilesiniz sanırım büyük çocuğunuz var mı??? 8 sınıf civarı meselaHayatta hiç bir zaman yüksek standartlarda olacağının garantisi yok. başarılı başarısız karakterli karaktersiz bir çok insan ile yaşayacak onlaral sorun yaşayacak ve çözüm bulamaz ise kendi kendine sıkıntı yapacak. hayat hep aynı kulvarda olamayacağı için hayatın akışına uymak gerek diye düşünüyorum...
Hayatta hiç bir zaman yüksek standartlarda olacağının garantisi yok. başarılı başarısız karakterli karaktersiz bir çok insan ile yaşayacak onlaral sorun yaşayacak ve çözüm bulamaz ise kendi kendine sıkıntı yapacak. hayat hep aynı kulvarda olamayacağı için hayatın akışına uymak gerek diye düşünüyorum...
özelden görüşelim mi mesaj atar mısınız?Arkadaşlar merhaba.Kızım önümüzdeki yıl 8. sınıfa başlayacak.Lgs için desteğe ihtiyacı var.Başarılı bir öğrenci ama lgs için destek şart görünüyor.
Yaşadığımız şehirde kaliteli etüt merkezleri var.Onlardan birine gönderecektim ama bir öğretmen arkadaş özel öğretmenin daha faydalı olacağını söyledi.Sizler ne düşünüyorsunuz? Kafam çok karıştı.
hiçbir dersanede sınıflar 20 25 kişi değil he varsa da oralara göndermeyin zatenKesinlikle özel öğretmen. Bir etüt merkezi yahut dershanede bir öğretmen 20_25 kişiyle ilgilenirken, özel öğretmen bir tek sizin çocuğunuzla ilgilenip onun seviyesi ve ihtiyacına göre yöntem belirleyecektir.
Arkadaşlar merhaba.Kızım önümüzdeki yıl 8. sınıfa başlayacak.Lgs için desteğe ihtiyacı var.Başarılı bir öğrenci ama lgs için destek şart görünüyor.
Ben istanbul da çok bilindik bir dershanedr öğretmenlik yaptım geçen yıl. 15 kişi diye başlıyorlar 30 a kadar çıkanı gördüm. Dershanecisiniz galiba...hiçbir dersanede sınıflar 20 25 kişi değil he varsa da oralara göndermeyin zaten
Evet kesinlikle illa olsun diye bir derdim yok.Elimden gelenin en iyisini yapayım tabi kendi çabası dahilinde.Olursa olur olmazsa başım üzerine.Çocuğunuzun notları iyi olabilir ama maalesef sınav soruları çok zor. Destek şart dediğiniz gibi.
İyi bir Etüt merkezinden yanayım. Ama öğrenci sayısı az olmalı sınıfta.
Bu şekilde olursa her dersten test çözecektir.
Şahsi fikrim bu yönde. Ne kadar çok soru çözerse girme şansı o kadar çok olur.
Ancak şu da var. Sonunda ölüm yok. Çocuk sıradan bir Anadolu Lisesinde okuyarak da iyi bir üniversite kazanabilir.
Mühim olan istemesi ve başarması emin olun.
Şimdiden başarılar dilerim.
Benim yaşadığım şehirdede 25 altı mevcudu olan etüt merkezi yokhiçbir dersanede sınıflar 20 25 kişi değil he varsa da oralara göndermeyin zaten
Bu şekilde bütçemize uygun değil.Zaten özel derside ayrı branşlarda düşünmüyorum.Bir öğretmen var.Fizik mezunu lisede öğretmenlik yapıyor.Öğretmenlerin uyguladıkları programı bilmediğim için bişey diyemiyorum.En kısa zamanda görüşücem.İkisi fiyat olarak çok farklı kulvardalar.
Herbir ders için özel öğretmen tutacak mısınız? Bunu sadece kızınızın eksik kaldığı dersler için tutarsanız belki biraz ekonomik olur ama herders için haftada 2 saat özelders sanki pahalı olur gibi. Etüt fiyatları nedir?
Mesela 4 ders için 2şer saat özelders 8 yapar. Alttan vuruyorum özelders saati 75 olsa haftalık 600 TL yapar..Karşılayabilirseniz özel ders daha iyi tabi..