Etüt merkezi mi? Özel öğretmen mi?

ben olsam sadece türkçeye gönderirdim.
hepsinin temeli türkçe artık.
bir sayfa fen sorusu gördüm sonuna gelince başını unutuyorlar.))
Ah ben öğretmenim. 3 sene çalıştım. Ve anladım ki bizim sorunumuz okudugumuzu anlamıyoruz.. sözel dersleri ezber sanıyoruz;çünkü anlamadığımız için neden sonuç ilişkisi kuramıyoruz .

Benim bransım türkce değil ama bütün anne babalara yalvarıyorum. Kitap okuyun okutun.

Yoksa ne sayısal ne sözel ne de dil öğrenemiyor.

Kim milyoner olmak ister programanına çıkan beden egitimi ögretmenine sorulan soru; aralarında 10 yaş olan iki kişinin 20 sene sonra arasındaki yaş farki ne olur?

O da matematiğim iyi değil deyip seyirciye soruyor.

Bu matematik sorusu mu? Bu oluduğunu anlama sorusu... bu markette para üstü alıp vermek gibi hayatın icinden bir soru.

Ah ben öğretmenim. 3 sene çalıştım. Ve anladım ki bizim sorunumuz okudugumuzu anlamıyoruz.. sözel dersleri ezber sanıyoruz;çünkü anlamadığımız için neden sonuç ilişkisi kuramıyoruz .

Benim bransım türkce değil ama bütün anne babalara yalvarıyorum. Kitap okuyun okutun.

Yoksa ne sayısal ne sözel ne de dil öğrenemiyor.

Kim milyoner olmak ister programanına çıkan beden egitimi ögretmenine sorulan soru; aralarında 10 yaş olan iki kişinin 20 sene sonra arasındaki yaş farki ne olur?

O da matematiğim iyi değil deyip seyirciye soruyor.

Bu matematik sorusu mu? Bu oluduğunu anlama sorusu... bu markette para üstü alıp vermek gibi hayatın icinden bir soru.
Evet öğretmenlerimizin özellikle vurguladığı şey kitap okumak.Ben de özen gösteriyorum okuması için.

Etüt merkezi bence.hepsinden ayrı hoca tutmak masraflı.tutmazsanızda gereken desteği eksik almış olur.ben çok sınava girdim başarılı öğrenci her yerde kendini gösterir.siz sınıfları kalabalık olmayan iyi bir yere yazdırın o gerisini halleder.

Benim oglumda seneye 8. Sinif ben ozel ders aldircam matematikle fen dersini sevmiyo tekrar mahiyetinde hafta da 1 er saat sadece cok sıkmak istemiyorum kitap okutup test çözdürcem her dersten 20 soruluk ama her gün bir dersi hafta sonlarida deneme sinavi seklinde testleri saat tutarak yaptircam etutte yorulur gibime geliyo bana

Benim oglumda seneye 8. Sinif ben ozel ders aldircam matematikle fen dersini sevmiyo tekrar mahiyetinde hafta da 1 er saat sadece cok sıkmak istemiyorum kitap okutup test çözdürcem her dersten 20 soruluk ama her gün bir dersi hafta sonlarida deneme sinavi seklinde testleri saat tutarak yaptircam etutte yorulur gibime geliyo bana
Bende aynen bu sistemi bu yıl uygulama kararı almıştım.İlave olarakta haftada 3 gün okul kursuna gitti.Ama asla planladığım gibi olmadı.Evde oldukları zaman disiplinli birşekilde programa uymaları zor oluyor.Çok disiplinli ve hırslı olup uyanlar var muhakkak ama bizde işe yaramadı.

Etüt merkezi daha iyi sanki
Yalnız olmadığını görür en azından kendinden başarılı arkadaşlarını örnek alırsa pozitif olarak geri dönüş olur

Sınıf mevcudu en fazla 16 olan bir etüt merkezinde çalıştım. Öğrencilerin ders öğretmenleri ve etüt öğretmenleri ayrıydı ve istediği öğretmenden bir gün önceden randevu alarak birebir etüt alma imkanı vardı. En fazla üç kişiyi alıyorduk etüte o da çocuklar kendi isterse. Yani göndereceğiniz kursun şartlarını iyi öğrenin.

İki ayda bir yapılan sınıf değiştirme sınavları, her ay bir kurum denemesi bir başka yayın denemesi, tüm kurs aynı anda soru çözüm saati gibi gibi.. Hele sınava yakın tempo o kadar güzeldi ki öğrencilerden son iki ayda atak yapıp fen lisesine ve nitelikli okullara giden çok oldu. Yüzdelik dilim beklenilenden de yüksekti.

Rekabetten hoşlanan ve sınıf içinde kendini ifade edebilen bir çocuksa, göndereceğiniz kurs da seviyesi birbirine yakın olanları aynı sınıfta topluyorsa etüt merkezi derim.

Bende aynen bu sistemi bu yıl uygulama kararı almıştım.İlave olarakta haftada 3 gün okul kursuna gitti.Ama asla planladığım gibi olmadı.Evde oldukları zaman disiplinli birşekilde programa uymaları zor oluyor.Çok disiplinli ve hırslı olup uyanlar var muhakkak ama bizde işe yaramadı.
Bizde de bu sekilde olursa ise yaramaz ama ben özel ders alan bi ögretmeninden rica etcem evde çozduklerini takip etmesini istiycem yoksa bizde de ise yaramaz maalesef

ben yeni kaydettirdim etüd.. 16 kişilik sınıflar .. hafta içi tercih ettik...haftada 4 gün ders 5. gün istediği herhangi bir dersten ozel ders alabilecek

Bence bu notlarla özel derse gerek yok. Belki test çözme adına dershane olabilir veya okul kursları. Notlar süper!
Evet notlar güzel ama denemelerde çokta iyi değil.Nitelikli okullar için yüzdelik dilime girmekte çoook zor.Çocuğun nerdeyse ful net yapması lazım.

emeksiz yemek olmaz elbette.. sadece çocuk zaten dersleri iyi bir çocuksa gereksiz desteklerle boğmaya gerek yok diyorum...
Bende çok boğmaktan yana değilim ama ders notlarının yüksek olması yetmiyor.Okul içinde başarılı,öğretmenleri tarafından sevilen bir öğrenci bunlar avantaj ama deneme sınavların da dökülüyor.Bu denemeler gerçek sınavın muadili olduğu için notları değil de denemeleri baz alıyorum.Bu durumda da çok fazla desteğe ihtiyacı var.

arkadaşa sordum ama görmedi sanırım...bu yaşlarda çocuğu var mı acaba...
bugün çoğu çocuk takdir alacak
ama sokun sınava kaçı başarılı olacak
desteksiz iyi bir okul maalesef imkansız
her sınıftan 1 yada 2 çocuk nitelikli okula girebiliyormuş
bu yıl bir de yeni nesil sorular çıkmış o nedir hiç bilmiyorum

arkadaşa sordum ama görmedi sanırım...bu yaşlarda çocuğu var mı acaba...
bugün çoğu çocuk takdir alacak
ama sokun sınava kaçı başarılı olacak
desteksiz iyi bir okul maalesef imkansız
her sınıftan 1 yada 2 çocuk nitelikli okula girebiliyormuş
bu yıl bir de yeni nesil sorular çıkmış o nedir hiç bilmiyorum
Evet oran çok düşük.Her 100 öğrenciden sadece 3 tanesi girebiliyor.İşte o %3 lük dilime girmek için destek şart.

Yeni nesil sorudan kasıt bildiğim kadarıyla; uzun metinli az işlemli sorular.Okuma,okuduğunu anlama ve yorumlamaya dayalı sorular.Örneğin soru bir A4 boyutun da ama cevabı 2 işlemli.Bunun dışında eklenen bişey var mı bilmiyorum.

Arkadaşlar merhaba okullar açılmadan önce açmıştım konuyu.Çok kararsızdım.Gerek burdaki yorumlar gerekse çevremden aldığım öneriler sonucu etüt merkezine karar verdik.

Okullar açılmadan bir hafta önce başladılar.Bu zamana kadar 4 tane deneme sınavı yapıldı.Disiplinli ve ilgili bir kurum.Kızımın denemeleri de yükselmeye başladı.Bizim adımıza iyi bir seçim oldu gibi görünüyor şuan.Toplu halde girdikleri sınav temposuna özel dersle giremezmiş bunu anladım.Hepinize teşekkür ederim.

X