- 13 Haziran 2015
- 544
- 935
Aynen 25 altında sınıf yok.30 geneldeBen istanbul da çok bilindik bir dershanedr öğretmenlik yaptım geçen yıl. 15 kişi diye başlıyorlar 30 a kadar çıkanı gördüm. Dershanecisiniz galiba...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aynen 25 altında sınıf yok.30 geneldeBen istanbul da çok bilindik bir dershanedr öğretmenlik yaptım geçen yıl. 15 kişi diye başlıyorlar 30 a kadar çıkanı gördüm. Dershanecisiniz galiba...
Ah ben öğretmenim. 3 sene çalıştım. Ve anladım ki bizim sorunumuz okudugumuzu anlamıyoruz.. sözel dersleri ezber sanıyoruz;çünkü anlamadığımız için neden sonuç ilişkisi kuramıyoruz .ben olsam sadece türkçeye gönderirdim.
hepsinin temeli türkçe artık.
bir sayfa fen sorusu gördüm sonuna gelince başını unutuyorlar.))
Evet öğretmenlerimizin özellikle vurguladığı şey kitap okumak.Ben de özen gösteriyorum okuması için.Ah ben öğretmenim. 3 sene çalıştım. Ve anladım ki bizim sorunumuz okudugumuzu anlamıyoruz.. sözel dersleri ezber sanıyoruz;çünkü anlamadığımız için neden sonuç ilişkisi kuramıyoruz .
Benim bransım türkce değil ama bütün anne babalara yalvarıyorum. Kitap okuyun okutun.
Yoksa ne sayısal ne sözel ne de dil öğrenemiyor.
Kim milyoner olmak ister programanına çıkan beden egitimi ögretmenine sorulan soru; aralarında 10 yaş olan iki kişinin 20 sene sonra arasındaki yaş farki ne olur?
O da matematiğim iyi değil deyip seyirciye soruyor.
Bu matematik sorusu mu? Bu oluduğunu anlama sorusu... bu markette para üstü alıp vermek gibi hayatın icinden bir soru.
Bende aynen bu sistemi bu yıl uygulama kararı almıştım.İlave olarakta haftada 3 gün okul kursuna gitti.Ama asla planladığım gibi olmadı.Evde oldukları zaman disiplinli birşekilde programa uymaları zor oluyor.Çok disiplinli ve hırslı olup uyanlar var muhakkak ama bizde işe yaramadı.Benim oglumda seneye 8. Sinif ben ozel ders aldircam matematikle fen dersini sevmiyo tekrar mahiyetinde hafta da 1 er saat sadece cok sıkmak istemiyorum kitap okutup test çözdürcem her dersten 20 soruluk ama her gün bir dersi hafta sonlarida deneme sinavi seklinde testleri saat tutarak yaptircam etutte yorulur gibime geliyo bana
Notlar degil dersane sinavlari, denemeler baz alinir.Bence bu notlarla özel derse gerek yok. Belki test çözme adına dershane olabilir veya okul kursları. Notlar süper!
Bizde de bu sekilde olursa ise yaramaz ama ben özel ders alan bi ögretmeninden rica etcem evde çozduklerini takip etmesini istiycem yoksa bizde de ise yaramaz maalesefBende aynen bu sistemi bu yıl uygulama kararı almıştım.İlave olarakta haftada 3 gün okul kursuna gitti.Ama asla planladığım gibi olmadı.Evde oldukları zaman disiplinli birşekilde programa uymaları zor oluyor.Çok disiplinli ve hırslı olup uyanlar var muhakkak ama bizde işe yaramadı.
emeksiz yemek olmaz elbette.. sadece çocuk zaten dersleri iyi bir çocuksa gereksiz desteklerle boğmaya gerek yok diyorum...Çaba göstermeye gerek yok. Herşey olacağına varır mı demek istiyorsunuz ?
Evet notlar güzel ama denemelerde çokta iyi değil.Nitelikli okullar için yüzdelik dilime girmekte çoook zor.Çocuğun nerdeyse ful net yapması lazım.Bence bu notlarla özel derse gerek yok. Belki test çözme adına dershane olabilir veya okul kursları. Notlar süper!
Bende çok boğmaktan yana değilim ama ders notlarının yüksek olması yetmiyor.Okul içinde başarılı,öğretmenleri tarafından sevilen bir öğrenci bunlar avantaj ama deneme sınavların da dökülüyor.Bu denemeler gerçek sınavın muadili olduğu için notları değil de denemeleri baz alıyorum.Bu durumda da çok fazla desteğe ihtiyacı var.emeksiz yemek olmaz elbette.. sadece çocuk zaten dersleri iyi bir çocuksa gereksiz desteklerle boğmaya gerek yok diyorum...
Evet oran çok düşük.Her 100 öğrenciden sadece 3 tanesi girebiliyor.İşte o %3 lük dilime girmek için destek şart.arkadaşa sordum ama görmedi sanırım...bu yaşlarda çocuğu var mı acaba...
bugün çoğu çocuk takdir alacak
ama sokun sınava kaçı başarılı olacak
desteksiz iyi bir okul maalesef imkansız
her sınıftan 1 yada 2 çocuk nitelikli okula girebiliyormuş
bu yıl bir de yeni nesil sorular çıkmış o nedir hiç bilmiyorum