Yöresel Tarif Etli Kuru Biber-Patlıcan Dolması ve Yaprak Sarma(Gaziantep Yöresinden)Efsane Pirinç Sponsorluğunda

Yöresel Yemekler
Ellerine sağlık canım, tadını tahmin edebiliyorum. Sağolsun antepli arkadaşlar dolmalık biber, patlıcan, kabak, ve salça getirip satıyorlar. Biberi bizimkilere göre acı oluyor evet ama ben çok seviyorum. Valla canım çekti, unutmazsam yarın buzluktan çıkarıp yerim ( bizim evde sadece ben yerim o yüzden yapıp porsiyonlaydık buzluğa atiyorum)

Ovv bitti bu iş valla dolma deyince akan sular durur ehehe. Hep yapmak istiyorum ama kardeşim kuru patlıcan sevmiyor Bir de kendime güvenemiyorum ne yalan söyleyeyim, sarma sarıyorum da kuru patlıcandan korkuyorum niyeyse ehehe. Gaza geldim bir ip kuru patlıcan alıp deneyeyim. Gerçi market kurusuyla sizin yaptığınızın tadı kesinlikle aynı olmaz da olduğu kadar artık. Ellerinize sağlık.

Bir dolma tarifi bu kadar güzel anlatilirdi , ellerinize sağlık. Başarılar dilerim.

Dolma harclarini az doldurmuyor musunuz , sanki içinde yok gibi görünüyor.Ben yapınca epey dolduruyorum.
Bunun usulü mu bu ?
Çok teşekkür ederim canım
Dolmayı fazla doldurunca içinden çıkıyor veya patlıyor.Bu sebeple çok doldurmuyorum.Ayrıca iç harcı ile biberler dengeli olmalı:)Yoksa dolma gibi olmuyor.Aslında hiç yok gibi olmuyor.Patlıcanlar fazla bile oluyor.

Aynen canım biberlerimiz acı oluyor.Çocuklarda alıştı .Çok seviyorlar.
Teşekkür ederim

Canım hiç korkma inan yaprak sarmadan daha kolay sen mutlaka yaparsınTeşekkür ederim

Ablaaaa naptın yaaa valla herşey güzel gözüküyor, ellerine sağlık Tadını hiç bilmiyorum çünkü hiç yemedim eminim güzeldir oğluna katılıyorum o yüzden tadı göründüğü gibidir başarılar diliyorum Ablacım

Teşekkür ederim canım kuru biber ve patlıcanın varsa tarifime göre denemeni isterim
Bende birbir öyle yapıyorum zaten. Bol ekşili salçalı:) Allah tan bulantılar geçtide yaptım yedim yoksa ağzımın suyu akarsı :)))

Çok teşekkür ederim canım umarım birgün denersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…