Et Yemekleri Et Yemekleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

En başarılı bulduğunuz et yemeği tarifi ;

• Ankete Katılan
    402
  • Anket Kapalı .
dediğiniz gibi daha 3 gün var oylarda nasıl bir değişim olacağını kimse bilemez... bakarsınız 3. giden oy patlaması yapar...

unutmayın bir yarışta ikinciyi geçen birinci olamaz

benim hiç öyle bir derdim olmadı Kazen bey.Kim olursa olsun benim için hiç sıkıntı değil.Ben açıkça belirttim herkes arkadaşına oy veriyor.Ama bunda kızılacak alınılacak bir durum olmamalı.Hani derler ya gönül kimi severse güzel odur.
Emeğe oy verilecekse herkes kendince haklıdır ve emek vermiştir.Buradada ilk kez söyleyeyim o zaman bende hamur yoğurdum açtım pişirdim buda emek değilmi.Oy verirken insan o yönde değerlendirmeli.İşte emeğe oy verilmediğni düşündüğümden bende katılmama kararı aldım.Ha bu kimi bağlar kimseyi.O yüzden yarışmadaki arkadaşlarıma kızma oy verenlere alınma gibi bir lüksümde yok düşüncemde.

Beni mutlu eden şu bana oy veren insanların 1 kişi hariç (msnden konuşuyoruz)hiçbiri ile ne özelden ne face yada msn den görüşmüşlüğüm var.İşte bu yüzden ben kendimi şanslı sayıyorum.
Çoook mersi kızlar :)
9ay, arzum77, atractive, aydasu, aysequl, azerinnn, Bambino2013, buket1979, ceydasi, Chelzy, cincikk, cornella, Cudana, DepresifPolyanna, deryac80, DOZUNAL, ebyar, efeeylul, esraa26, EYluL_BAsaK, filipina2010, fistikli_dondurma, FURKANCA, GamzeLim, garfield06, Havva_Beyza, hilalasilli, htc_01, hulka26, Kafverengi, komagene, landfloves, Libyana26, MAKAY, MaRaL_, minnakkk, MyosotisArvensis, nazbb, omrumesse, Ozyel, paris68, Peretki, poppixie, pufpuff, Sedef1, sedeffim, sedulu, seherdogan, seydaka, sey_ren, songul86, sukranu, superisi33, takyon, TERHAN, tugba1411, tugra5, uykumahmuru, xNeharx

Son düzenleme:
Ben bu haksizlik kime yapilsa tepki gösterirdim.
Elossa, minnakkk, DatluCadu, ebyar, nevreste, Rüzgargülü, sey-ren, arzum77.
Isimlerin hicbir önemi yok.
Davranista hata oldugunu düsünüyorsam tepkimi veririm.
Yukarda saydigim her bayan arkadas, emek vermis, hevesle yarismaya katilmis, onay almis, oy almis, sonra elestiriler baslamis.
Eger ki bu elestiriler oylama baslamadan,yarismaci en cok oyu almadan, daha yarismanin ilk gününde, tarifler verirlirken yapilsa " tamam " derim.
Ama yarismaci yarismayi önde götürürken " aman zaten onun ki kategori disi bir yemek" denilirse, ozaman yanlis bulurum bu davranisi.
Elosa yi cekilmesinde hakli buluyorum cünkü bende yönetimde olsam, yarismada saibe oldugu dilendirilse ve o kadar hevesle katildigim yarismada, haketmedigim bir birincilik aldigim düsünülse, bende cekilirim o yarismadan.
Bu kendime yada tarifime güvenmedigim icin degil " haketmedigi bir birincilik kazandi" yaftasini gururuma yediremedigim icindir.
Tekrar söylüyorum, emek veren arkadaslardan hangisine bu yapilirsa yapilsin ayni tepkiyi verirdim.

minnakkk, DatluCadu, ebyar, nevreste, Rüzgargülü, sey-ren, arzum77, hepsi emek vermistir, hepsi verdigi emegin takdir görmesini ister ki cokta haklilar.
Benim icin hepsi birincidir.
Elosa ise haksizliga ugramistir.

Ben de böyle düşünüyorum.

Fazla cömertlik yapıyosun canım benim her insan anlamaz bu yaptığın hareketin ne anlama geldiğini karar senin yinede amaa topluluk gidişatına göre hareket etmen lazım bu yaptıgın hareketi kaldırmaz bazı bünyeler bni anladığını biliyorum )

kusura bakmayın ama bence çok çocukça bir tutum küsüp gitmek ,
neymiş 1-2 kişi yemeğini eleştirmiş.
en başından aman canım maksat eğlenmek ne de olsa hehe diyip de sonra olayın kişisel hırslarla buralara kadar sündürülmesi yakışmıyor gerçekten de.
Bir forumda yarışma yapılmış ,gayet de güzel herkes yeni yeni tarifler öğreniyor ama memleket meselesi haline getirmeye ne gerek var.
Bi de tabiii ki insalar yakın olduklarına oy verebilirler bunda da tuhaf bişey yok bence.
Sonuçta yemek yarışmasında yemeğin tadına bakmadan oy vermeyi tuhaf bulmuyorsunuz da bu mu tuhafınıza gitti???

Son düzenleme:
Bazı kadınların geçimsiz olduğu gerçekten çok doğru.
Bi forum sitesinde bile bu kadar hır gür çıkıyorken, bu insanları gerçek hayatlarında düşünemiyorum.
Yazmayım yazmayım diyorum ama bu kadarını beklemiyodum.
Heyecanla, merakla başlayan düşüncenin yerini ne yazık ki ''hırs'' almış. Belki de başından beri öyleydi, şimdi patlak verdi.

Yazık.

Allah aşkına sanki ne yaptıysa insanlar.

Bu yarışmanın baştan beri akıl karıştıran kısmı ; kategoriye uygun yemek olmuş / olmamış meselesi değil ki.

Bu bahsedilen x topikte iki üç cümle ile yazılıp geçilmiş , şaibenin ş si konuşulmadan , yemeğin pilav kategorisinde olabileceği konuşulmuş.

Aksine gelip buraya yazılsa , birinci giden yemeğinin önüne çelme atalım düşüncesi oluşurdu.Yarışma başlığı ile alakasız bir yerde konuşulmuş , konuşulmuş dediğimde 2-3 mesaj.

Ben et yemeğiydi , pilavdı kısmının abartıldığı kanaatindeyim . Kimsenin alınganlık yapmasına da gerek yok bence , bence o yemek pilavdı demek , hem de bunu yarışmayı hiç etkilemeyecek bir başlıkta dile getirmek ne kadar kırıcı olabilir , tartışılır.

Başka boyut , azıcık dikkatini çeken kaç kişi yazdı bu konuda bende dahil.

Üye girişi: 12 mart
İlk ve son etkinlik : yarışmada oy vermek ...

Bu şekilde kaç adet oy var hiç baktınız mı ? Ezberden konuşmayalım .İşim yemek tadında olmasını engelleyen , keyif kaçıran kısmı bence bu. Dile getirldiğinde cevap ne ?
K.K her gün büyüyen bir platform , tabi ki yeni üyeler olacak .Eeee olacak tabii de bir değil iki değil üç değil ... Bu üyeler hep mi sadece oy kullanmak için siteyi keşfetmiş , sonrada ne tesadüf ki bir daha siteye hiç uğramamış.

Neyse ya , o zaman kurallar dahilindedir deyin .Eşiniz, dostunuz oy kullanmak için üye olabilir diye .
Ya da başka bir izahını yapın .Biz yanılıyor olalım .

Ama akıl karıştıran kısım budur ve bu kategoriye ait değildir sadece , kimse tek bir şahıs olarak üzerine alınmasın o yüzden .

Elossanın bu kategoriden çekilmesinide , evet arakadaşlar pilav yanlış bir tercih olmuş benzeri bir sebeble dile getirmesi başka , ben çekileyeim de diğerlerinin önünü açma hazzını yaşayayım çok başka.

Bahsettiğiniz konuyu ben de takip ettim.Sadece birkaç kişi pilava daha uygun demiş geçmiş,kapanmış gitmiş.

Ne vardı bunda bu kadar büyütecek anlamıyorum...

Ve cidden beni çok şaşırttın Elossa.Seni tanıdığımdan beri bir şeyler yapmak,paylaşmanın önemli olduğunu sanmıştım senin için.

Ama öyle değilmiş. Lütfen başka arkadaşların önünü açmak gibi bir şey de söyleme.Hepimiz biliyoruz durumu.

Ben yazmak istemiyordum ama bir açıklama yapmak zorunda hissettim kendimi:26:
Elossaya karşı haksızlık olduğunu düşünmüyorum,Elossa dün bizim topiğimize geldi ve selam bile vermeden ünlemli cümleler kurarak bizi UYARDI
Evet ben yorum yaptım kategoriye daha uygun yemeklerin olduğunu söyledim,Daha önce meze kategorisinde tanıdığım ablamın da yanlış menü ile katıldığını aynı şekilde aynı topikde konuştuğum gibi,Yada balık ürünleri kategorisinde yine tanıdığım birinin yemeğinin daha zayıf olduğunu yine aynı topikde konuştuğum gibi...Biz (tekrar söylüyorum) KENDİ ARAMIZDA( ki oda samimiyetten artık kendimizi evimizde gibi görmekden kaynaklanıyor) Elossanın bize yakıştırdığı kelimeye göre DEDİKODU yapıyorduk..ki gayet masumane bir şekilde kendi aramızda GEYİK topiğinde geyik yaptığımızı düşünüyorum o ayrı...Eğer emeğe saygısızlık yada YERMEK gibi bir amacımız olsaydı biz gelirdik burda yapardık yorumumuzu yada kendi topiğine gidip söylerdik... Kimsenin emeğine saygısızlık etmem ki eğer geçmişimi okursanız geçen haftalarda maklube diye diye günlerce konuştum(daha yarışma başlamadan)Ben yapamayacağımı söyledim Ve sevdiğim bir ablam kendi yemek topiğinde yaptı ve benim için paylaştı...Demem o ki ben maklubenin değerini çok iyi bilirim...Gereksiz bir tepkiydi diye düşünüyorum ki forumda o kadar çok topik var ve herkes kendi aralarında illaki konuşuyordur diye düşünüyorum...
Çekilmek kendi kararı ama daha öncede böyle tepki gören ablalarım arkadaşlarım kardeşlerim olduğunu bildiğim için ve kendimden emin olduğum için bir haksızlık olduğunu düşünmüyorum.. Ve eğer gerçektende amaç eğlenmek olsaydı böyle sorunlar hiç olmazdı diye düşünüyorumHerkese iyi eğlenceler

Elossa yarışmadan çekildiyse oyları nasıl hala artıyor?

Yazmayayim diyorumda, huyum kurusun, söylemeden edemeyecegim.
Sonkez yazacagim.
Nevar bunda diyorsunuzda arkadaslar.
Allah askina hanginiz olsa üzülsez, gücenmez, alinmaz yahu.
Herkes süper anlayisli, alcakgönüllü, mütevazi, ilimlida ben mi alinganim demeye basladim.
Su yarismaya katilanlara tek tek soralim, yarismada önde giderken böyle bir konusma yapilsa hangisi üzülmez, kalbi kirilmaz.
Eglenmek icin olabilir ama demek ki birinci olmakta önemli ki insanlar oy kullananlarin cetelesine bakiyor. Ne zaman üye olmus bilmem ne diye.
Ayrica ahklisiniz, bende bugün üye olanin bugün oy kullanabilmesini dogru bulmuyorum.
Ama forumun su bölümüne girince herkesi takdir ediyorum.
Mesela bu bölümde, arzumun ali nazikine bakarken " ay uzun zamandir yapmamistim, yapayim bi" diye gecirdim icimden.
Nevrestenin biftek sarmasini denemek istedim, tantuninin adini okumam yetti canimin cekmesi icin.
Ama eminim ki hepsi takdir görmek istiyor, eline saglik denilsin, oy verilmesede gönlü alinsin istiyor.
Arkadasin arkadasa oy vermesini ilk mesajimda da belirttigim gibi anlayabiliyor ama adil midir denilirse adil bulmuyorum.
Bunun icinde isimler gizlensin diyorum.
Ama "Elosanin yemegi kategori disi" dedikten sonra yarismaci kirilip cekilince yarismadan, kalkip "haksizlik edilmemistir, cocukca davrandi, küsüp gitmek ne demek" demek bence iki kat kiricidir.
Herkes kendine dönsün, düsünsün, onay veren Kazen, oy veren üyeler ama cok oy alinca elestirilen ve kirilan Elossa.
Lütfen biraz empati.
Su yukarda tarifi olan bütün arkadaslara soruyorum.
Yarismayi önde götürürken acaba böyle bir elestiri alsalar, hangisinin kalbi kirilmaz, hangisi üzülmez ve yarismadan cekilmeyi düsünmez?

bu benimde dikkatimi çekti...

''Elossa çekildiği için Nevreste (veya bir başka arkadaşımız) birinci olursa böyle bir birinciliği istemez.'' demek yanlış bence. Elossa'nın kendi kararıdır ve Elossa bu kararı aldı diye, birinci olacak arkadaşımızın harcadığı emek ve aldığı oylar yabana atılamaz.

Aynen öyle.Maksat eğlenmekse neden bunlar oluyor ?

Ayrıca herkes birbirini eleştiriyor bu forumda.

bir yarışa katılmak olumlu olumsuz tüm eleştirilere açık olmayı, her sonucu göze almayı gerektirir diye düşünüyorum. kimse bu yarışmaya sonuncu olmak için katılmadı. ama birincilk de tektir. o kadar oyu almışken demek yanlış bir kelime seçimi bence. ona bu eleştiri o kadar oyu aldığı içinmi yapıldı acaba? cevap evette olabilir hayırda, burda bu cevaptan sorumlu olan kişiler konuşmalı bence . konunun gereksiz uzatmalarla yıpratılması taraftarı değilim açıkçası.

oooo neler olmuş yaaa, şaşırdım valla...

elossa cekılmemelıydı bence yarısmadan.. maklube etli pilavdır evet ama işin içinde et var sonucta.

"pilav yapmıs" diye yapılan yorumlar hos değildir.
ozaman sebze ile et yemeği yapanlarada patlıcan yemeği bu mu dicez? abant kebabı, alinazik vs...

tabakta bir ana malzeme vardır evet, yanına da yardımcı yemekler garnıturler konur.. pilav, makana, püre vs...

maklube de et+pilavdır. et yada pirinc olmazsa maklube olmaz

datlucadu arkadasımız da mantarlı et sote yaptı, tabagın ortasına pilav koydu kenarlarını yemeğiyle süsledi (bence guzel bi sunum, hiç aklıma gelmemişti oyle bır sunum, ben olsam yanyana koyardım kesın)

iki keredir sırf eglencesıne katılıyorum yarısmaya, önceden de katılırdım kesın ama görmemiştim, tesadufen gordum katıldım.. gene katılıcam, hep katılıcam
ben insanlara bıseyler katıyorumdur illaki ve katılan arkadaslarda bana cok sey katıyor. bence guzel bı uygulama bu yarısma :)

sanal ortamda kazanılacak birincilik neden bu kadar onemlı, nıye bu kadar abartılıyor anlamadım :44:
demekki hersey eğlencesine geyiğine değilmiş diye düşünmekten kendımı alamıyorum...

arkadasim senin sorularinin cevabini ben kendi adima daha ilk msj imda cevapladim
eger yemegime guveniyorsam ve arkamda bana oy veren 100 kisi varsa kesinlikle yarismadan cekilmem
ayrica elossayi 3-5 kisi disinda ki onlarda kendi aralarindaki konusmada boyle bir seyi soylemisler kimse "yemegin kategori disi" demedi.
3-5 kisinin lafiyla ben cekiliyorsam yine soyluyorum soylenenleri kabul etmisim demektir
o zaman giderken de kimseyi tohmet altinda birakmam
hem nerden belliydi Nevrestenin ya da baska birinin 1. olamiyacagi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…