Et Yemekleri Et Yemekleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

En başarılı bulduğunuz et yemeği tarifi ;

• Ankete Katılan
    402
  • Anket Kapalı .

Aynen bende bundan bahsediyorum.
O halde kimin ne kadar oy aldigina, begenildigine, onay aldigina bakmadan.
Arzumun ali nazikine- Aaaa bu yogurtlu patlicanli et diyelim.
Nevrestenin sarmasina- Aaaa bu sebzeli et diyelim.
Sey-ren nin tantunisine- Aaa bu ekmek arasi et diyelim.
Yani diyelimde diyelim.
Onay almis, oy almis kime ne?
Maksat elestiri olsun.
Sadece et olmadigi sürece, emegede saygim yoksa ben burada ki arkadaslari öyle bir elestiririm ki, akillara ziyan yani.
Sonucta tarif onay almis, oy almis, yarsa itiraz en basta yapmak yoksa en azindan biraz emege saygi demek gerek!

Yarismaya katilan arkadaslarin hepsinin eline, emegine saglik. Hepsi birbirinden güzel tarifler.
Iyi paylasimlar.

WEİSS arkadaşım , Oy kullananların çetelesine bakanlardan biri benim , yarışmacı değilim ama .Yani birincilik gibi bir durumum mevzu değil . Yarışmada yarışan arkadaşımda yok , hadi onun için araştırıyor olayım.
Yapı meselesi.
Ben eşimin telefonunda bile komser kolombo diye kayıtlıyım , çocukluğuma inmek lazım sanırım , detektifçilik oynamayı seviyorum.

Geçen kategoride yarışmıştım , o sebeble yukarıdaki sorunu yanıtlayabilirim gönül rahatlığı ile. Eğer benim katıldığım yemek ile ilgili , yarışma sayfasında ya da benim başlığımda bu şekilde kategori dışı gibi bir yorum yapılsa , bende baktım ama her iki kategoriye de girdiğini gördüm derim.Bu kadar...Uzatılarsa pis uzatırım o ayrı .

Ama hiç ilgim olmayan bir başlığa girip bol ünlemli bir cevap yazmam için , mutlaka ağır ve yersiz bir eleştiri gelmeli.Tutmayın beni moduna geçmek senin içinde bu kadar kolay olmasa gerek.

Eleştiri dediğin ; bence o yemek pilav kategorisinde yer almalıydı sadece.

Ben bunu yarışmanın ara sıcaklar kategorisinde kaç arkadaşa yazdım , çorba gibi görünen tarife ,bence çorbalarda katılmalıydın dedim .Bu bizim yöresel ara yemeğimiz dedi .O zaman keşke yöresel tariflerde katılsaydın dedim.Su böreğine keşke hamur işi kategorisinde katılsaydın ama ellerine sağlık dedim...Kimse alınmadı , gücenmedi.

Kaldı ki ben şuanda Elossanın yemeğinin çokta kategori dışı olduğunu düşünmüyorum .Evet yöresel bir pilavmış ama pek ala bu kategoride yer alabilir bence. Uzman değilim ama az çok mutfak okumuş biri olarak yorumum bbu.

Ortada bu kadar küstüm oynamıyorum moduna girmek tabii ki de herkesin fıtratı ile alakalıdır ya da başka birşeydir(!)

nevreste arkadaşım ve ona oy verdim.ama arkadaşım olduğu için değil bu kategoride en çok onu beğendiğim için..

çorbalarda da yarışmıştı ama o zaman oyumu hiç tanımadığım adını dahi burada duyduğum safahat'a kullanmıştım..

isteyen arkadaşına,isteyen beğendiği yemeğe oyunu verir..bu ikisi de bana olağan geliyor..kişilerin tercihidir,saygı duyarım..

elossa'yı takdir eden ve beğenen biriydim ve bunu hep belirtirdim fakat yarışmadan çekilirken 1.olacak arkadaşın önünü açıyorum gibi bir tabir çok çirkin..bu cümle yarışmaya katılan diğer arkadaşlara büyük haksızlık..hiç yakışmadı elossa hem de hiç..

Son düzenleme:
valla bu konunun bu kadar büyütülmesini çok gereksiz görüyorum.
daha önceki yarışmalarda da bizzat okudum yapılan böreklere ,lahmacuna vs ye kategori dışı diyenler oldu ama bu yemekleri yapanların hiçbirinin ortalığı böyle velveleye verip ,küsüp daha bi de diğer tüm katılanları töhmet altında bıraktıklarını hatırlamıyorum. eleştiriler yapıldı ve olay bitti.
Kişisel fikrim de maklube et yemeğidir ,kategori dışı değildir. aslında içindeki et pilav yoğurt salata hepsini yerim ancak sininin üstünden 10 kişiyle yemek isteyeceğimi pek zannetmiyorum.Şimdi ben böyle yazdım diye de mi kırılacak arkadaşlar sen niye benim yemeğimi beğenmedin diye.Yapmayın Allah aşkına ya......

Yok,sahsina yazmadim arastiriliyor diye sadece örnek verdim.
Bende arastirmaciyimdir. Sevmem körü körüne isi.
Arastirilsin tabi.
Ben sadece demek ki birincilikte önemliymis demek istedim.
Ayrica Elossa ya tam olarak yazilanlari bilmiyorum.
Benim savundugum, bir itiraz varsa bastan yapilmasi, bastan yapilmamissa oylamanin sonuna dogru itiraz edilmesinin dogru olmadigidir.
Halada ayni kanidayim.
Bastan itiraz edilmemisse neden oylama bitmek üzereyken itiriraz ediliyor ki?
Bu haksizliktir.
Ben olsam bende cekilirdim yarismadan, cünkü gururuma yediremem " hakki olmayan biricilik aldi" gibi bir düsünce olur diye cekilirim yarismadan.

Kimse kusura bakmasin.
Olaylari tam bilmiyorumdum ama simdi bir arkadas olaylarin nasil basladigini gösteren link atti.
Bence Elossa gayet mantikli, gayet sakin cevap yazmis, ben olsam belki daha sert olurdum.
" pilav o pilav, et yemegi mi ?" dedilmis
" hakeden ..... dir, etli pilav degil" gibi seyler yazilmis.
" ayirt edemiyorlar" denilmis.

Elossa da "hakeden diye birsey yok, yarismaya katilan herkes hakediyor. Hem daha hicbirsey belli degil, oylama devam ediyor. En sansli kimse o birinci olacak" demis ki bu gayet yumusak bir cevap.
Sahsen ben olsam daha sert olurdum!

Bu sözler cok kirici. Ayrica haketmedigi dillendirilirken, saibe imalari varken, kalkip cekilmesi Elossa nin sergiledigi onurlu bir davranistir.
Bu konuda baska birsey söylemeyecegim. Konu ne kadar uzarsa, diger yarismaci arkadaslara o kadar haksizlik ve emege saygisizlik olacagini üsünüyorum.
Iyi forumlar.

benim anlamadığın oy hala neden verilebiliyor yarışmadan çekildi kabul edildi amaç ne gerçekten

Herkese merhaba:)
Yarışmaya eğlence olsun diye katıldım ama tadı bayağı kaçtıOlayların bu kadar büyümesi gerekmiyordu:26:Yorum yapan arkadaşların hepsi kendince haklı olabilirElossa ve diğer tüm arkadaşlara bir lafım olmamıştır:26:Herkes ayrı emek vermiştirBur da lütfen bir tarafı tutarken diğer tarafı kırabileceğinizi unutmayın...((
Ben de Kazen'e özel mesaj çekerek yarışmadan çekilebilirim dedim ((Fakat Kazen'in cevabı sizin yemeğiniz kategoriye uygun çekilmenize gerek yok Elossa kategoriye uygun olmadığı için çekildi cevabını verdi...Ama burda ki yorumlar hiç hoş olmuyor kusura bakmayın üzerime alıyorum((
Ben ve tüm arkadaşlarım çok emek verdilerLütfen bunu unutmayın(

hakılısn canım
bazen gül bahçesine girmiş fil gibi oluyoruz biz kadınlar

Son düzenleme:
benim anlamadığın oy hala neden verilebiliyor yarışmadan çekildi kabul edildi amaç ne gerçekten

Sistemde mi bir hata var?

Yarışmadan çekilen birine nasıl oy verilebilir ki?

Yani demek istediğim, teknik olarak istense de oy verilememeli.

Son düzenleme:
Elossa' nın bazı konularda özellikle başka topiklerde edilen muhabbetlerinden dolayı tepsikisinde haklı olduğunu düşünsem de protesto amaçlı mı yoksa gerçekten yemeğin pilav kategorisinde değerlendirilmesinin daha doğru olacağını düşündüğünden mi çekildiğini bilmiyorum. açıkçası çekilmesini doğru buldum ama o iğneli mesajını hiç hoş bulmadım Elossa. bu resmen şampiyon belli ikinci kim gibi bir mesajdır ve sana yakışmadı.

Evet çok kırıcı sözler karşısındaki gereken onurlu davranış..Bundan daha sert olamazdınız herhalde..Ya da daha nasıl sert olunabilir mi demeliyiz..

Nasıl bir haz dünyasıdır bu, inanılmaz.

Kusura bakmayin Nevreste. Konu hakkinda bende yorum yaptim.
Yarismaya katilan hicbir arkadasimi kirmak istemem.
Daha öncede söyledim, eminim hepiniz oy verilmesede, bir eline saglik denmesini, gönlünüzün alinmasini bekliyorsunuz ve cokta haklisiniz.
Hepinizin emegine saglik.
Ama siz sadece konusulanlari üzerinize alindiginiz icin kiriliyoyr ve üzülüyorken, elossa nin bunca söylenenler nedeni ile ne kadar kalbinin kirildigini anlayabilirsiniz.
Kalp kirmak cok büyük vebaldir. Bencede bir tarafi yüceltecegim derken diger tarfi camura atmamak, üzerine basmamak gerek.
Tekrar hepinizin eline emegine saglik...

Bakın şurada size kesinlikle katılmıyorum neden oylamanın bitmesine az bir zaman kala bu eleştiri yapıldı demişsiniz. Zaten gelipte bu başlıkta ya da elossanın yemeğinin başlığında yapımadı ki bu eleştiri oyları etkilesin herkes o bunun konuşulduğu topiğe mi gelip bakıyor oy vermeden önce. Eğer bu topiklerden birinde eleştiri yapılmış olsa tamam baltalamak için yapıldı denebilir ama yemek topiğyle hiç alakayı olmayan giren yazan kişilerin zaten belli olduğu bir yerde yazılan şeyler oyları nasıl etkileyebilir ki. Oy vermeden önce dur bakayım geyik topiklerinde kim kimin hakkında ne yazıyor diye mi bakıp ona göre mi karar veriyor insanlar herkesin kendi düşüncesi pilav olarak görülebiir ki bu eleştiriler hem de yemek topiğinde diğer kategorilerde bnce kategoriye uygunn değil diye birçok kişi tarafından yapıldı o kişilerde mi çekilseydi yarışmadan.

Bende aynı düşünür ve her zaman alınan karara sayg duymayı yeğlerim;ancak bu olay bir başka ilkgün iti,raz olsaydı tamam başımla beraber ,neden sonuca 3 gün kala ?

dediğim gibi yine tekrarluyorum bu topikte ya da elosaanın yemeğinin topiğinde eleştri yapılmadı ki geyik topiğinde yapıldı kim girecek geyik topiğine d görecekte kategoriye uygun olmadığına kanaat getirip oy kulanmaktan vazgeçecek bunu mantığım almıyor. O vermeden önce herkes geyk topiklerine dolaşmıyor ki. Onlıne akış desek sürekli akıyor zaten bir yazılan iki sk sonra aşağıya iner kaç kişi görebilir o yazıyı.

Evet çok kırıcı sözler karşısındaki gereken onurlu davranış..Bundan daha sert olamazdınız herhalde..Ya da daha nasıl sert olunabilir mi demeliyiz..

Nasıl bir haz dünyasıdır bu, inanılmaz.

Evet belkide diger yarismacilar buna kirilmistir.
Elossa kelimelerini secerken, onlari kiracagini düsünememistir belkide.
Ama kedi bile kuyruguna basilinca tirmalar.
O kadar kirici lafin ve hayalkirikliginin sonucunda böyle söylemeside kusura bakmayin ama kirilan bir kalbin iniltisidir.

Sevgili weiss,

Elossa'nın kalbi kırılıyor diyorsunuz da... İkinci ya da üçüncü kişinin birinci olması hazzı vs.vs. diye devam eden mesaj...

O insanların da bir kalbi var,unutmayın.

Üzülen, kırılan, hatta hatta gerçekten kendini kötü hisseden bir kişi daha var, Nevreste...
Hak savunulacaksa onun da hakkı savunulsun. Arkadaşlar da belirtmişler sohbet başlığında bir iki kelime ile insanlar kendi düşüncelerini paylaşmışlar, sonra gelip ünlemli yorumlar yapılıp olay taaa buralara taşınmış. Gerçekten tartışma çıkarmak amacında olsaydılar gelip burada ya da o yemek başlığında yaparlardı bunu...Ya da farklı üyelik alırlardı...

Yanlis anlasilmisim dejavu.
Ben oylar etkilenir, neden böyle denildi demiyorum ki.
Ben pilavdir o deilmesinede birsey demiyorum.
Benim dedigim sey " hakaden....dir, etli pilav degil" gibi yorum yapilarak, Elossa nin haketmedigi bir birincilik elde ettiginin dile getirilmesidir.
Ben buna itiraz ediyorum.
Bastan hicbirsey söylemeyeceksin, oylama bitmek üzereyken " zaten o haketmedi" diyeceksin.
Sizce bu adil bir davranis mi?
Iste benim itirazim buna.
Yoksa pilav denmis, o et yemegi degil denmis, oylar etkilenirmis bu beni ilgilendirmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…