oooo neler olmuş yaaa, şaşırdım valla...
elossa cekılmemelıydı bence yarısmadan.. maklube etli pilavdır evet ama işin içinde et var sonucta.
"pilav yapmıs" diye yapılan yorumlar hos değildir.
ozaman sebze ile et yemeği yapanlarada patlıcan yemeği bu mu dicez? abant kebabı, alinazik vs...
tabakta bir ana malzeme vardır evet, yanına da yardımcı yemekler garnıturler konur.. pilav, makana, püre vs...
maklube de et+pilavdır. et yada pirinc olmazsa maklube olmaz
datlucadu arkadasımız da mantarlı et sote yaptı, tabagın ortasına pilav koydu kenarlarını yemeğiyle süsledi (bence guzel bi sunum, hiç aklıma gelmemişti oyle bır sunum, ben olsam yanyana koyardım kesın)
iki keredir sırf eglencesıne katılıyorum yarısmaya, önceden de katılırdım kesın ama görmemiştim, tesadufen gordum katıldım.. gene katılıcam, hep katılıcam
ben insanlara bıseyler katıyorumdur illaki ve katılan arkadaslarda bana cok sey katıyor. bence guzel bı uygulama bu yarısma :)
sanal ortamda kazanılacak birincilik neden bu kadar onemlı, nıye bu kadar abartılıyor anlamadım :44:
demekki hersey eğlencesine geyiğine değilmiş diye düşünmekten kendımı alamıyorum...
WEİSS arkadaşım , Oy kullananların çetelesine bakanlardan biri benim , yarışmacı değilim ama .Yani birincilik gibi bir durumum mevzu değil . Yarışmada yarışan arkadaşımda yok , hadi onun için araştırıyor olayım.
Yapı meselesi.
Ben eşimin telefonunda bile komser kolombo diye kayıtlıyım , çocukluğuma inmek lazım sanırım , detektifçilik oynamayı seviyorum.
Geçen kategoride yarışmıştım , o sebeble yukarıdaki sorunu yanıtlayabilirim gönül rahatlığı ile. Eğer benim katıldığım yemek ile ilgili , yarışma sayfasında ya da benim başlığımda bu şekilde kategori dışı gibi bir yorum yapılsa , bende baktım ama her iki kategoriye de girdiğini gördüm derim.Bu kadar...Uzatılarsa pis uzatırım o ayrı .
Ama hiç ilgim olmayan bir başlığa girip bol ünlemli bir cevap yazmam için , mutlaka ağır ve yersiz bir eleştiri gelmeli.Tutmayın beni moduna geçmek senin içinde bu kadar kolay olmasa gerek.
Eleştiri dediğin ; bence o yemek pilav kategorisinde yer almalıydı sadece.
Ben bunu yarışmanın ara sıcaklar kategorisinde kaç arkadaşa yazdım , çorba gibi görünen tarife ,bence çorbalarda katılmalıydın dedim .Bu bizim yöresel ara yemeğimiz dedi .O zaman keşke yöresel tariflerde katılsaydın dedim.Su böreğine keşke hamur işi kategorisinde katılsaydın ama ellerine sağlık dedim...Kimse alınmadı , gücenmedi.
Kaldı ki ben şuanda Elossanın yemeğinin çokta kategori dışı olduğunu düşünmüyorum .Evet yöresel bir pilavmış ama pek ala bu kategoride yer alabilir bence. Uzman değilim ama az çok mutfak okumuş biri olarak yorumum bbu.
Ortada bu kadar küstüm oynamıyorum moduna girmek tabii ki de herkesin fıtratı ile alakalıdır ya da başka birşeydir(!)
benim anlamadığın oy hala neden verilebiliyor yarışmadan çekildi kabul edildi amaç ne gerçekten
Herkese merhaba:)
Yarışmaya eğlence olsun diye katıldım ama tadı bayağı kaçtıOlayların bu kadar büyümesi gerekmiyordu:26:Yorum yapan arkadaşların hepsi kendince haklı olabilir Elossa ve diğer tüm arkadaşlara bir lafım olmamıştır:26:Herkes ayrı emek vermiştir Bur da lütfen bir tarafı tutarken diğer tarafı kırabileceğinizi unutmayın... ((
Ben de Kazen'e özel mesaj çekerek yarışmadan çekilebilirim dedim((Fakat Kazen'in cevabı sizin yemeğiniz kategoriye uygun çekilmenize gerek yok Elossa kategoriye uygun olmadığı için çekildi cevabını verdi...Ama burda ki yorumlar hiç hoş olmuyor kusura bakmayın üzerime alıyorum ((
Ben ve tüm arkadaşlarım çok emek verdilerLütfen bunu unutmayın (
atraksiyon
biz kadınlar atrkasiyonu seviyoruz bebeğim
benim anlamadığın oy hala neden verilebiliyor yarışmadan çekildi kabul edildi amaç ne gerçekten
Kimse kusura bakmasin.
Olaylari tam bilmiyorumdum ama simdi bir arkadas olaylarin nasil basladigini gösteren link atti.
Bence Elossa gayet mantikli, gayet sakin cevap yazmis, ben olsam belki daha sert olurdum.
" pilav o pilav, et yemegi mi ?" dedilmis
" hakeden ..... dir, etli pilav degil" gibi seyler yazilmis.
" ayirt edemiyorlar" denilmis.
Elossa da "hakeden diye birsey yok, yarismaya katilan herkes hakediyor. Hem daha hicbirsey belli degil, oylama devam ediyor. En sansli kimse o birinci olacak" demis ki bu gayet yumusak bir cevap.
Sahsen ben olsam daha sert olurdum!
Bu sözler cok kirici. Ayrica haketmedigi dillendirilirken, saibe imalari varken, kalkip cekilmesi Elossa nin sergiledigi onurlu bir davranistir.
Bu konuda baska birsey söylemeyecegim. Konu ne kadar uzarsa, diger yarismaci arkadaslara o kadar haksizlik ve emege saygisizlik olacagini üsünüyorum.
Iyi forumlar.
Gördüğünüz gibi şu anda yarışmayı önde götürüyorum ve bu tabloyu görmek bile beni son derece mutlu etmeye yetti de arttı bile.
Benden sonra gelen arkadaşlarımdan herhangi birinin birinci olmasınada böylelikle katkım olacağını düşünüyorum,bu da ayrı bi haz!
Herkese merhaba:)
Yarışmaya eğlence olsun diye katıldım ama tadı bayağı kaçtıOlayların bu kadar büyümesi gerekmiyordu:26:Yorum yapan arkadaşların hepsi kendince haklı olabilir Elossa ve diğer tüm arkadaşlara bir lafım olmamıştır:26:Herkes ayrı emek vermiştir Bur da lütfen bir tarafı tutarken diğer tarafı kırabileceğinizi unutmayın... ((
Ben de Kazen'e özel mesaj çekerek yarışmadan çekilebilirim dedim((Fakat Kazen'in cevabı sizin yemeğiniz kategoriye uygun çekilmenize gerek yok Elossa kategoriye uygun olmadığı için çekildi cevabını verdi...Ama burda ki yorumlar hiç hoş olmuyor kusura bakmayın üzerime alıyorum ((
Ben ve tüm arkadaşlarım çok emek verdilerLütfen bunu unutmayın (
Ben bu haksizlik kime yapilsa tepki gösterirdim.
Elossa, minnakkk, DatluCadu, ebyar, nevreste, Rüzgargülü, sey-ren, arzum77.
Isimlerin hicbir önemi yok.
Davranista hata oldugunu düsünüyorsam tepkimi veririm.
Yukarda saydigim her bayan arkadas, emek vermis, hevesle yarismaya katilmis, onay almis, oy almis, sonra elestiriler baslamis.
Eger ki bu elestiriler oylama baslamadan,yarismaci en cok oyu almadan, daha yarismanin ilk gününde, tarifler verirlirken yapilsa " tamam " derim.
Ama yarismaci yarismayi önde götürürken " aman zaten onun ki kategori disi bir yemek" denilirse, ozaman yanlis bulurum bu davranisi.
Elosa yi cekilmesinde hakli buluyorum cünkü bende yönetimde olsam, yarismada saibe oldugu dilendirilse ve o kadar hevesle katildigim yarismada, haketmedigim bir birincilik aldigim düsünülse, bende cekilirim o yarismadan.
Bu kendime yada tarifime güvenmedigim icin degil " haketmedigi bir birincilik kazandi" yaftasini gururuma yediremedigim icindir.
Tekrar söylüyorum, emek veren arkadaslardan hangisine bu yapilirsa yapilsin ayni tepkiyi verirdim.
minnakkk, DatluCadu, ebyar, nevreste, Rüzgargülü, sey-ren, arzum77, hepsi emek vermistir, hepsi verdigi emegin takdir görmesini ister ki cokta haklilar.
Benim icin hepsi birincidir.
Elosa ise haksizliga ugramistir.
Bende aynı düşünür ve her zaman alınan karara sayg duymayı yeğlerim;ancak bu olay bir başka ilkgün iti,raz olsaydı tamam başımla beraber ,neden sonuca 3 gün kala ?
Evet çok kırıcı sözler karşısındaki gereken onurlu davranış..Bundan daha sert olamazdınız herhalde..Ya da daha nasıl sert olunabilir mi demeliyiz..
Nasıl bir haz dünyasıdır bu, inanılmaz.
Üzülen, kırılan, hatta hatta gerçekten kendini kötü hisseden bir kişi daha var, Nevreste...Yazmayayim diyorumda, huyum kurusun, söylemeden edemeyecegim.
Sonkez yazacagim.
Nevar bunda diyorsunuzda arkadaslar.
Allah askina hanginiz olsa üzülsez, gücenmez, alinmaz yahu.
Herkes süper anlayisli, alcakgönüllü, mütevazi, ilimlida ben mi alinganim demeye basladim.
Su yarismaya katilanlara tek tek soralim, yarismada önde giderken böyle bir konusma yapilsa hangisi üzülmez, kalbi kirilmaz.
Eglenmek icin olabilir ama demek ki birinci olmakta önemli ki insanlar oy kullananlarin cetelesine bakiyor. Ne zaman üye olmus bilmem ne diye.
Ayrica ahklisiniz, bende bugün üye olanin bugün oy kullanabilmesini dogru bulmuyorum.
Ama forumun su bölümüne girince herkesi takdir ediyorum.
Mesela bu bölümde, arzumun ali nazikine bakarken " ay uzun zamandir yapmamistim, yapayim bi" diye gecirdim icimden.
Nevrestenin biftek sarmasini denemek istedim, tantuninin adini okumam yetti canimin cekmesi icin.
Ama eminim ki hepsi takdir görmek istiyor, eline saglik denilsin, oy verilmesede gönlü alinsin istiyor.
Arkadasin arkadasa oy vermesini ilk mesajimda da belirttigim gibi anlayabiliyor ama adil midir denilirse adil bulmuyorum.
Bunun icinde isimler gizlensin diyorum.
Ama "Elosanin yemegi kategori disi" dedikten sonra yarismaci kirilip cekilince yarismadan, kalkip "haksizlik edilmemistir, cocukca davrandi, küsüp gitmek ne demek" demek bence iki kat kiricidir.
Herkes kendine dönsün, düsünsün, onay veren Kazen, oy veren üyeler ama cok oy alinca elestirilen ve kirilan Elossa.
Lütfen biraz empati.
Su yukarda tarifi olan bütün arkadaslara soruyorum.
Yarismayi önde götürürken acaba böyle bir elestiri alsalar, hangisinin kalbi kirilmaz, hangisi üzülmez ve yarismadan cekilmeyi düsünmez?
Bakın şurada size kesinlikle katılmıyorum neden oylamanın bitmesine az bir zaman kala bu eleştiri yapıldı demişsiniz. Zaten gelipte bu başlıkta ya da elossanın yemeğinin başlığında yapımadı ki bu eleştiri oyları etkilesin herkes o bunun konuşulduğu topiğe mi gelip bakıyor oy vermeden önce. Eğer bu topiklerden birinde eleştiri yapılmış olsa tamam baltalamak için yapıldı denebilir ama yemek topiğyle hiç alakayı olmayan giren yazan kişilerin zaten belli olduğu bir yerde yazılan şeyler oyları nasıl etkileyebilir ki. Oy vermeden önce dur bakayım geyik topiklerinde kim kimin hakkında ne yazıyor diye mi bakıp ona göre mi karar veriyor insanlar herkesin kendi düşüncesi pilav olarak görülebiir ki bu eleştiriler hem de yemek topiğinde diğer kategorilerde bnce kategoriye uygunn değil diye birçok kişi tarafından yapıldı o kişilerde mi çekilseydi yarışmadan.
dediğim gibi yine tekrarluyorum bu topikte ya da elosaanın yemeğinin topiğinde eleştri yapılmadı ki geyik topiğinde yapıldı kim girecek geyik topiğine d görecekte kategoriye uygun olmadığına kanaat getirip oy kulanmaktan vazgeçecek bunu mantığım almıyor. O vermeden önce herkes geyk topiklerine dolaşmıyor ki. Onlıne akış desek sürekli akıyor zaten bir yazılan iki sk sonra aşağıya iner kaç kişi görebilir o yazıyı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?