- 10 Temmuz 2008
- 85
- 0
- 51
çok teşekkür ederim acı eşiğim çok yüksek değil ama dayanklı biriyimdir benim arkadaşım oldu o çok acı çekti ama onun ameliyatı 8 saat sürmiüş ve kasları dikilmiş uyandığında perişandı bana doktorum sezeryan gibi olmıck dior ama bellide olmaz bakalım hayırlısı
cnm benımde kaslarım dikildi.gerginlik o yüzden oluo zaten.halen dahada gerginim.ama eskisi kadar rahatsız değilim.ameliyatım 5 saat sürdü
çiğdem mert bişey sorcam canım benim karın kaslarım güçlü oldugu için belki deride gerilme olr ameliyatla olabilirmi yani illa kaslarım dikilmesi gerekmez değilmi
tabiki eğer kaslarında ayrılma yoksa neden dikilsınki bunun cevabını ancak muayeneden sonra öğrenırsın.bol şans cnm
merhaba,ben yaklaşık 20 gün önce karın germe ve meme protez ameliyatlarını aynı anda geçirdim.Şu an bende merakla 6 ay sonrasını merak ediyorum açıkcası ama şimdi den güzelliginin farkındayım şimdi gelelelim senin kafandaki sorulara:) bende en az herkes kadar korkutugum için geçen sene ameliyata 1 gün kala iptal ettirmiştim.Anlatılanlara göre şu anda yarı ölü olmam gerekiyordu.Şimdi iyi ki 1 sene daha geciktirmemişim diyorum.İnan ki asla anlatıldıgı gibi bir şey yok ben sezaryan dogum yaptım onda ilk ayaga kalkıtgımda ölecegimi sanmıştım elbette tek ameliyat deneymim sezaryan oldugu için karın germe sonunda da korkarak ayaga kalktım ama asla aynı degildi bu çok daha rahattı zaten yaptıgım arastırmalar sonunda sezaeryan için 7 kat karın germe için 2 kat kesiliyor karın bölgesi burdan da bir mantık yürütülebilinir.Ama şunu da söylemeliyim bu işler için doktor çok önemli eger doktorumun adını almak isteyen olursa seve seve paylaşabilirim. Benden önce aynı ameliyatı yaptıran bir arkadasım (baska doktor) su anda hala pişman ve acısını üzerinden atamamış bende anlam veremedim benim ısrarla canım yanmıyor dememe ragmen numara yapıyorsun diyor.Benden yağ alma işlemi olmadı bunu da belirteyim zaten sorunum kilo degil sarkma ve çatlaklardı.
nasıl göründügüme gellince normalde 75 gögüsleri olan karnında çatlakları ile durmadan spor yapan bir bayandım oysa şimdi gergin bir karnı ve 85 gögüsleri olan tam bir kadınım.Kafama takılan tek şey ilerde bebek sahibi olmaya karar verirsem karnımda oluşacak olan deforme tek dilegim karnımın bir dogum sonrası tekrar karın germe ameliyatına uygunlugu açıkcası. Çünkü bu ameliyatı bile dogumdan 12 sene sonra alabildim ve bu güzel gergin karnıma ve incecik belime veda etmek zor olacaktır diye düşünüyorum.Bu benim en büyük hayalimdi ve inanın hepinizin korkularını ,endişelerini ve düz pürüzsüz karnınıza duydugunuz özlemi de..Ama inanın asla ertelenecek güçte bir acı durumu yok sadece korse evresi can sıkıcı cidden.ama sadece 13 günüm kaldı ondan da kurtulacagım.
hepinize sevgiler
not: 3 gün önce üye oldum ve ilk mesajım:)
merhaba,ben yaklaşık 20 gün önce karın germe ve meme protez ameliyatlarını aynı anda geçirdim.Şu an bende merakla 6 ay sonrasını merak ediyorum açıkcası ama şimdi den güzelliginin farkındayım şimdi gelelelim senin kafandaki sorulara:) bende en az herkes kadar korkutugum için geçen sene ameliyata 1 gün kala iptal ettirmiştim.Anlatılanlara göre şu anda yarı ölü olmam gerekiyordu.Şimdi iyi ki 1 sene daha geciktirmemişim diyorum.İnan ki asla anlatıldıgı gibi bir şey yok ben sezaryan dogum yaptım onda ilk ayaga kalkıtgımda ölecegimi sanmıştım elbette tek ameliyat deneymim sezaryan oldugu için karın germe sonunda da korkarak ayaga kalktım ama asla aynı degildi bu çok daha rahattı zaten yaptıgım arastırmalar sonunda sezaeryan için 7 kat karın germe için 2 kat kesiliyor karın bölgesi burdan da bir mantık yürütülebilinir.Ama şunu da söylemeliyim bu işler için doktor çok önemli eger doktorumun adını almak isteyen olursa seve seve paylaşabilirim. Benden önce aynı ameliyatı yaptıran bir arkadasım (baska doktor) su anda hala pişman ve acısını üzerinden atamamış bende anlam veremedim benim ısrarla canım yanmıyor dememe ragmen numara yapıyorsun diyor.Benden yağ alma işlemi olmadı bunu da belirteyim zaten sorunum kilo degil sarkma ve çatlaklardı.
nasıl göründügüme gellince normalde 75 gögüsleri olan karnında çatlakları ile durmadan spor yapan bir bayandım oysa şimdi gergin bir karnı ve 85 gögüsleri olan tam bir kadınım.Kafama takılan tek şey ilerde bebek sahibi olmaya karar verirsem karnımda oluşacak olan deforme tek dilegim karnımın bir dogum sonrası tekrar karın germe ameliyatına uygunlugu açıkcası. Çünkü bu ameliyatı bile dogumdan 12 sene sonra alabildim ve bu güzel gergin karnıma ve incecik belime veda etmek zor olacaktır diye düşünüyorum.Bu benim en büyük hayalimdi ve inanın hepinizin korkularını ,endişelerini ve düz pürüzsüz karnınıza duydugunuz özlemi de..Ama inanın asla ertelenecek güçte bir acı durumu yok sadece korse evresi can sıkıcı cidden.ama sadece 13 günüm kaldı ondan da kurtulacagım.
hepinize sevgiler
not: 3 gün önce üye oldum ve ilk mesajım:)
merhaba arkadaşlar ilk olarak bende hepinize çok teşekkür ederim bende aranıza katılmış olmakta memnunum o kadr çok soru var ki şimdi aklımda kladıgı kadarı ile cevaplamak istiyorum sizleri.
ilk olarak gögüs protezden sonra çok fazla sızı ve acı duydummu? cevabım hayır sadece normalde çok küçük olan gögüslerim birden 85 olunca ilk 15 17 gün içinde hissettigim sanki içlerine beton dökmüş gibi bir agırlık hissi oldu. bugun.sırt agrım oldu ama agrı kesicilerler bunu giderdim ilk 12 gün falan biraz yorucu ama eger psikoljini bozan bir şey ise bence denemelesin asla büyük acılar yok bunu bütün samimiyetim ile söylüyorum.
gelelelim ilk kalkıtgım andaki hissettiklerime sadece tecrübesizlikten korku vardı ve ben sezaryan dogum yapmıstım o sezaryan kalkısım gibi asırı fena olacagımı düşünmüştüm elbette hayır tansiyonum düşmedi bile.
karın germe operasyonunda sadece biraz egri yürümeni söylüyor hemşire ilk ayaga kalkarken.ben açıkcası nazlı bir yapıdayımdır ben bile bu işi halledebildiysem :) diyorum kendime.
başka ne sorular vardı.... heh ataşehir deki hastanede oldum öglen 12 de girdim 13 45 gibi tahlilerin ardından ameliyata aldındım akşam 18 45 oldugunu söylüyor ablam :) o saatte çıktım ertesi gün Eser hanım geldi ve 14 gibi hastaneden ayrıldım 5 gün sonra kontrole gittim ve şükürler olsun asla ödem yapmadım desem yeri beslenme de önemli sanıyorum o evrede.başka sorular varsa unuttugum sorun arkadaslar birde bir doktora bu ameliyatı olacak bir arkadas yazmıs bence boşver o anlaştıgın doktoru inan çlok dr araştırması yaptım ve Eser hanım cidden iyi bu konuda ameliyat sonrası verdigi özellklikli haplar var bence o haplardan ben öyle acı falan çekmedim her doktorun bildigini de samıyorum en azından ben tecrübeliyim arkadaşlar denedim bu doktoru bile bile lades oynmaya ne gerek var. fiyat hemen hemen aynı. başka soru varsa sorun arkadaşlar. hepinize sevgiler.
yalnız şunu belirteyim.eger göbek deliginizin üzerinde ince çizgi gibi duran çatlaklarınız var ise germeden sonra onlar alt kısma iniyor ver germeden dolayı daha büyük duruyor onların eski minik haline gelmesi germenin kendini saması ile küçülürmüş açıkcası ben dümdüz bir karnım olacagını sanıyordum ama biraz çatlagım var ama eskisi gibi sarkan bir karnım yok ve incecik belim var .belim ortaya cıktı nerdeyse 62 cm falan ameliat öncesinde 70 falandı (62 tahmini ama dogum yapmadan önceki hali gibi )
çok konuştum neyse siz sorun ben anlatayım 1 hafta sonra korsede çıkıyor arkadaşlar umarım artık kotumu giydigim zaman sarkan bir karın yerine( ne kadar ince olursam olayım) düz bir karnım olacak yuppiiiiiiiiiiiii:=)[/QUOTE
ya okadar güzel ANLATIYOSUNKİ ŞİMDİ GİDİP OLASIM GELİYOR GERÇEKTEN BUKADAR RAHAT AMELİYAT OLDUĞUNA İNANAMIYORUM SAKIN YANLIŞ ANLAMA ELBETTE ÖYLEDİR AMA BENİM BİR ARKADAŞIM OLDU BU AMELİYATI VE AMELİYAT ÇIKIŞI FACİAYDI ÇOK ACI ÇEKİYODUR ONU GÖRDĞÜM İÇİN CESARET EDEMİYORUM BİDE BENİM GÖBEĞİMDE YAĞ VAR YANİ RAHAT 5 AYLIK HAMİLE GİBİ GÖZÜKÜYORUM AMA KENDİM ÇOK ZAYFIM YANİ ACABA BENİMKİ DAHAMI ZOR OLUR SEZERYAN GİBİ OLMASINA RAZIYIM DOKTORUMONUN KADAR BİR ACI OLMAZ SADECE EĞİK YÜRÜYÜP ÖYLE YATICAKSIN DİYOR BENDE HALA ONA BEN ACI ÇEKMEK İSTEMİYORUM DİYORUM ANLAYIN BURDAN ÇOK KORKUYORUM.........