esmer olmak kötü birşey mi ?

Vay canına konu esmer güzellere evrilmiş
Oy veriyorum seda sayan yada nere mi neremi diyen hatun çakma afrodit işte🥴
Tabiki güşen bubikoğlu🥰🥰🥰🥰

Bizim toplumda esmerlik hep suç gibi algılanmış. Aslında bu, bizim toplumdan geliyor olamaz. Asırlarca zenci ırklara yapılan eziyetleri düşünürsek, konunun çok derin olduğu görünüyor. Beyaz insan kendini hep üstün ırk olarak görmüş. Bence bizde de bunun sirayeti gibi, esmerliği hakir görmek var. Çok saçma ama zavallı sığ insan beyni, bunun saçma olduğunu algılamıyor işte.
Annem de esmer bir kadın ve babaannem olacak cadaloz, annemi hep bu nedenle aşağılamış.
Kara kuru çırpı gibi kız diyormuş. Hayır, ben de o fotoğraflarını gördüm annemin, zarif, ince ve esmer güzeli yani. Hiç ona benzemiyorum :KK43:

Aklima geldi yazayım bende😅
Ben hamileyken konuşuyorduk kizim sarı mı olur esmer mi vs diye.
Kv de kendini gosterip, babannesine benzerse sarı olur dedi.
Kvmi görseniz saçları simsiyah yüzü öyle koyu değil ama beyaz da değil ve onların sülalesinden sarışın hickimse yok.
Böyle bir baktım, sen sarışın degilsinki dedim. Olur mu ben küçükken saçlarım altın gibiymiş sonradan dönmüşüm dedi. :KK53: gülsem mi ağlasam mi😬
Eşimi de hep sarı kanaryam diye sever ama esimin de sarışınlıkla uzaktan yakından alakasi yok, ayni kendine benziyor teni falan.
Bu da böyle bir anımdır 🤣🤣
Bütün kvler böyle mi? Benimki de esmer kocama sarı çocuğum der 😅

genelleme yapacağım ama çok sarışınlar nasıl küçükken kaşsız kirpiksiz gibi görünüyorsa sarı olduğu için esmerlerin bir çoğu da gür kaşlı, kirpikli oluyor. çocukken alınıp şekil verilmemiş gür bitişen kaşlar ve belirgin tüyler maalesef toplumda kadınlar kız çocukları kılsız tüysüz olmalı gibi bir algı olduğu için olumsuz şekilde dikkat çekip kötü hissedilmesine sebep oluyordur. Esmer lafına alınan ya böyle eleştirilere maruz kalmıştır küçükken ya da içten içe bu algıya sahip olup kendini ya da başkalarını eleştirmiştir. Esmer lafına takılanlara karşı kıl tüy teorim var. Ten rengi olarak mantıklı açıklamam yok çünkü solaryum da epey popülerken bir de. Hoş yazarken aklıma geldi çok eski dönemlerde efendiler ve köleleri zamanında güneş altında çalışanlar bronzlaştığı için alt sınıf esmer olur gibi bir algı varmış sanırım. Ama bu algı yüzyıllar sonra nasıl bilinçaltı ile günümüze gelir bilemiyorum. kimi insanın bilinçaltı bozuk, algıları hasarlı. kendi zevklerinin ırkçısı ve şekilciler

yorumları okuyunca bazılarımız ruhunda oksijen peroksit taşıyor diye düşündüm :KK70: onlardan biride bendim normalde kumralım ama küçükken sarışınım derdim çocukluk arkadaşlarıma nedense o aralar herkesde böyle bir furya başlayıp gitti ben artık zor da olsa kabullendim kumral olduğumu ama gayet esmer olan bir arkadaşım hala daha buğday tenliyim diyor bozulmasın diye bir şey demiyoruz eğer desek o da bozulur haliyle. yani kısacası sen kötü bir şey dememişsin kötü bir niyetinde yokmuş o da bu konuda hassas belliki ve bence onunda kötü niyeti yok. hangimiz kendimizle ilgili olan her şeyi tüm çıplaklığıyla kabul ediyoruzki. o da onun kabul edemediği veya etmek istemediği bir şey sadece. eğer onunla arandaki samimiyeti korumak istiyorsan ten rengi konusunda skalam pek geniş değil esmer diye yanlış nitelendirdim seni diyebilirsin :)

Aynı benim kayinvalide yalniz bizimkinde bi fark var bacak över.benim bacaklarım zayıf hatta biraz da carpiklik var benimki de yanımda hatta eşimin yanında abarta abarta millettin gelininin sütun gibi bacaklarını anlatir bi günde kendisi felç oldu o düzgün bacakları hic bir işe yaramıyor artık o zamana kadar çok üzülürdüm şimdi sukrediyorum.bu haliyle hala bacaktan bahseder...
Yuhh hala bacaktan bahsediyor haa. Milletin kayınvalidesinde bir bacak var, o bacaklarla genç kız gibi hem iş yapıyo hem de gezmelere gidiyor demek lazım 😄 Yediği tokatın farkına varamamış henüz kayınvaliden

hahah evet ya amca şok oldu zaten o da anlamadı tepkiyi bi de beni göstererek bak arkadaşında esmer ama seninki daha kavruk adanalı olduğun tam belli falan dedi iyice kızdı esmerlik benim gibi olmuyo dedi:KK70:
esmerlik, sarışınlık nesnel bir şey olmasına rağmen bazen renkleri öznel algılayabiliyoruz. Bir arkadaşım ekvadora taşındı. baya burada esmer olarak nitelediğimiz bir insan. ama orada insanlar sarışın kız diyorlarmış. Ömrümde ilk kez sarışın oldum deyip gülüyordu. Eşim de kendinin esmer olduğunu iddia eder, ama bildiğiniz kumral. Ben de bazı kumrallara sarışın diyebiliyorum biri uyarıp sarışın değil diyene kadar. Amcanın durumu da budur belki. Sizi örnek gösterip kızı iyice ateşlemesinin ve sen daha kavruksun demesinin de gereği yokmuş. Belli ki rahatsız bundan arkadaşınız. Bana da yaşadığım coğrafyada eskiden beri sen buralı değilsin nerelisin diye sorarlar. Eskiden bir dışlama olarak algılayıp üzülüp sinirleniyordum ama artık buralıyım da belli etmiyorum diyorum. Hatta bilim insanı Canan dağdevireni gördüğümde ona epey benzediğimi fark edip acaba köklerim sivas'a mı dayanıyor diye bile düşündüm. Arkadaşınız kendiyle belki barışır belki barışmaz ama siz de biraz zevk mi alıyorsunuz acaba onun öfkesinden?

Tanımlamalarınız farklı olduğu için yanlış anlaşılma olmuş. Ben de esmer dendiği zaman ten rengi algılarım, saç aklıma gelmez. Herkesin beğenisi kendine.

Bazı beyaz ten problems diyorsunuz yani😅
Beyaz tenliyim şöyle sorunlarım var diye anlatanlara da ayrı bitiyorum ya.:)
Yaşayan bilir sorunu. Güneş hassasiyetim var, her şeye kızarıyor, morarıyor, leke kalıyor bacağımd bile güneş lekesi var geçmedi yıllardır. Yüzümde kılcal damarlar belli durumda, millet bcaklarını almaz ben alsam bile kıllı görünüyorum dipleri belli oluyor. Bitin yani bence de.

esmerlik, sarışınlık nesnel bir şey olmasına rağmen bazen renkleri öznel algılayabiliyoruz. Bir arkadaşım ekvadora taşındı. baya burada esmer olarak nitelediğimiz bir insan. ama orada insanlar sarışın kız diyorlarmış. Ömrümde ilk kez sarışın oldum deyip gülüyordu. Eşim de kendinin esmer olduğunu iddia eder, ama bildiğiniz kumral. Ben de bazı kumrallara sarışın diyebiliyorum biri uyarıp sarışın değil diyene kadar. Amcanın durumu da budur belki. Sizi örnek gösterip kızı iyice ateşlemesinin ve sen daha kavruksun demesinin de gereği yokmuş. Belli ki rahatsız bundan arkadaşınız. Bana da yaşadığım coğrafyada eskiden beri sen buralı değilsin nerelisin diye sorarlar. Eskiden bir dışlama olarak algılayıp üzülüp sinirleniyordum ama artık buralıyım da belli etmiyorum diyorum. Hatta bilim insanı Canan dağdevireni gördüğümde ona epey benzediğimi fark edip acaba köklerim sivas'a mı dayanıyor diye bile düşündüm. Arkadaşınız kendiyle belki barışır belki barışmaz ama siz de biraz zevk mi alıyorsunuz acaba onun öfkesinden?
siz arkadaşımla aşırı ödeşleştirdiniz galiba kendinizi.

75-80 yaşlarında adamla bunun münakaşasını yapması komikti kim olsa gülerdi.

siz arkadaşımla aşırı ödeşleştirdiniz galiba kendinizi.

75-80 yaşlarında adamla bunun münakaşasını yapması komikti kim olsa gülerdi.
Yani özdeşleştirdim diyemem tam olarak, onun yaşadığı bir takım şeyleri yaşamış olabilirim ama ben kendi varlığımı inkar moduna hiç girmedim. Ki zaten ergenlik sonrası da bu alt tabaka beğenilerden kendimi uzaklaştırıp farklı bir çevrenin içine girebildiğim için bende kalıcı inkar ve hasarlar bırakmadı. Ama arkadaşınız hala öyle bir çevrenin içinde bulunuyorsa bunu aşması da zor sonuçta. Evet o yaşlarda adamla tartışması komik olmuş olabilir lakin arkadaşınız bunun farkına varamaz çünkü zaten aşağılandığını düşünüp tepki veriyor. Ama dediğim gibi siz çokta yakın arkadaş değilsiniz galiba. Öyle olunca da empati yapmak zorlaşıyor belli ki.

Yani özdeşleştirdim diyemem tam olarak, onun yaşadığı bir takım şeyleri yaşamış olabilirim ama ben kendi varlığımı inkar moduna hiç girmedim. Ki zaten ergenlik sonrası da bu alt tabaka beğenilerden kendimi uzaklaştırıp farklı bir çevrenin içine girebildiğim için bende kalıcı inkar ve hasarlar bırakmadı. Ama arkadaşınız hala öyle bir çevrenin içinde bulunuyorsa bunu aşması da zor sonuçta. Evet o yaşlarda adamla tartışması komik olmuş olabilir lakin arkadaşınız bunun farkına varamaz çünkü zaten aşağılandığını düşünüp tepki veriyor. Ama dediğim gibi siz çokta yakın arkadaş değilsiniz galiba. Öyle olunca da empati yapmak zorlaşıyor belli ki.
Çok yakın bir arkadaşım değil ama iyi bir arkadaşım. Aslında zaten hep çevresinde beğenildiğinden ya da kendisini beğendiğinden sık sık söz eder bu yüzden ben hiç ten rengiyle ilgili bir kompleksi olduğunu düşünmedim. Zaten ben tepki alınca uzatmadım yani ama burda yazdıkça da şunu düşündüm esmerliği aşağılanma olarak görüyorsa o zaman o beni aşağılamış olmuyor mu aslında :110:

Çok yakın bir arkadaşım değil ama iyi bir arkadaşım. Aslında zaten hep çevresinde beğenildiğinden ya da kendisini beğendiğinden sık sık söz eder bu yüzden ben hiç ten rengiyle ilgili bir kompleksi olduğunu düşünmedim. Zaten ben tepki alınca uzatmadım yani ama burda yazdıkça da şunu düşündüm esmerliği aşağılanma olarak görüyorsa o zaman o beni aşağılamış olmuyor mu aslında :110:
o açıdan size hak veriyorum. Esmerliği aşağılamayı o kadar içselleştirmiş ki size de "sensin esmer" diyerek güya hakaret ediyor. Bu yaptığı rahatsız edici zaten. Esmerleri sürekli yaftalayan ve kendisi de esmer olduğu halde sarışın olduğunu iddia eden ve bana laf sokmaya çalışan bir arkadaşımla yıllar önce arkadaşlığımı kesmişliğim de var. Arap saçına dönebiliyor bazen işler.

Arkadaşlar arkadaşım ona laf arasında esmer dediğim için bana çok bozuldu tamam yani küsmedi ama nerdeyse kavga edecekti bozuldum biraz ama yanlış birşey mi söylemişim sizce öyleyse özür dileyeceğim.

Konu şöyle gelişti bir bluz almıştı pastel bi ton ben de evet esmersin ya çok yakıştı dedim. Birden sesini yükseltti hayır ben esmer değilim sadece saçlarım siyah tenim bembeyaz falan diye ( daha sonra buğday tenliyim dedi ) esmer sensin dedi: D bu arada evet ben esmerim ama bunun kötü birşey olduğunu düşünmemiştim hiç neyse zaten konuyu uzatmadım ben esmer olsan ne sarışın olsan ne yani. Neyse bunun birkaç saat sonrasında başka bir arkadaş geldi ve aynı muhabbet tekrarlandı bu defa daha da sinirlendi yanlış biliyosunuz diye çıktı gitti. Bu arada ben tekrar konuya girmedim arkadaş da ne yani sarışın mıısn falan dedi.

Şimdi diyeceksiniz beyaz tenli ya da buğday tenli esmer değildir diye tabiki değildir bunun ben de farkındayım ama bu kavramlar bir bütünlük içermez mi zaten hem ten rengini hem saç rengini dikkate alırsın zaten beyaz tenli değil, koyu buğday tenli siyah saçlı koyu kahve gözlü siyah kaşlı bir kız hoş hala esmer olduğunu düşünüyorum. Konu da bu değil zaten ama bu bu kadar bozulunacak bişey mii ?
Delimidir nedir

Arkadaşınıza, Esmerlerin olduğu yerde sarışınlar yalnızca çay servisi yapar bebeğimmmm harikasın * de :KK70:

( bu arada, sarıyım ) :KK70:

X