• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşlerin kazançları ayrı mı tutulmalı

Eşim ve ben arabalarımızı satıp tek araba olalım dedik. Benimki biraz daha pahalı (düğünde takılanlarla almıştım) üstüne de 200 bin verdim güzel büyük bir araba aldık ama bende hiç türk parası kalmadı eşim de eksiye geçti.
Sonra alakasız tartışmaya başladık ben ona maddi olarak çok para vermeye başladım son zamanlarda elime geçen toplu paraları yani. O da bi toparlanamadı hep ekside bir şekilde. Evin ihtiyaclarını o karşılıyor. Tartışma büyüdü beni arkadaşlarının eşiyle kıyasladı ablamı konuştu orada delirdim. Annen yolda verdi zehri dedi(yıllar önce annem uzun yol dönüşü ablama hesaplarınızı ayırın demiş bu da unutmamış ben bile unuttum.) neyse parasız kaldım ödemelerim var dedim ben eksideyim diye başlayan kavga ablanla sen böylesiniz den sonra başka yerlere gitti. Dedim hem ilgisizsin hem paran yok. Yok dedi bugüne kadar harcadıklarımı ver bana geri dedi ben tatile de gitmek istemiyorum yeter kardeşinle git dedi bağırdı çağırd küstü başka odaya gitti.
Ne yapayım bilmiyorum.
(Yabancı paradı tutuyorum genelde başka birikimlerim de var. Yarın eksider artıya geçerim)
Sormak istediğim eşim kazançlar ortak olsun diyor ama ben buna sıcak bakamıyorum. Bana ilgisi yok da param için birlikte gibi tam da anlatamadım ama)
Siz evli değil ev arkadaşısınız bence. Bu kadar saçma çok az şey okudum. 10 senelik evliyim 1 kez senin paran benim param muhabbeti olmamıştır aramızda. Evlilikte sadece ev değil, hayatınızında ortak olması gerektiğini düşünüyorum. Yıllardır herkes ihtiyacı olan harcamayı yapar kalan maaş toplanır ortak hesaba aktarılır. Hayat müşterek 2 gün sonra eşiniz bir hastalık geçirse elden ayaktan düşse kapının önüne mi koyacaksınız kirayı ödeyemedi diye? Aç mı bırakacaksınız adamı parası yok diye? Yada aynı şekilde yarın sizin başınıza bu tür bir durum gelmeyeceğinin garantisi var mı? Adama üzüldüm açıkçası tez zamanda boşar sizi de huzuru tadar umarım

Bizdede eşim çocukların birseysel ihtiyaclari ve kızımın okul masrafları dışında evin tüm masraflarını karşılıyor bende her ay maaşımdan küçük bir miktar gönderiyorum eşime. Okul masrafı, çocukların ve kendi bireysel masraflarımı çıktıktan sonra kalanı farklı birikimlere atıyorum. Şimdi gündemde arabayı değiştirmek var. Altın olarak biriktirdikleri mi çıkarıp vereceğim çünkü olması gereken bu diye düşünüyorum 🤔

Evlilik guvendir guvenmiyosaniz evlenmiceksiniz . Senin paran benim param lafi olmasi cok komik. Esimle sevgililigimizden beri ortak hesabimiz issiz kaldiigimda ogrenciydi o son kurusuna kadar birlikte harcadik aldigi ilk arabayi da evlenmeden once uzerime yapti ben istemedigim halde . Elindeki son kurusa kadar bana harcar olurda parasi yoksa da ona eksik hissettirmem o da bana hissettirmez . Siz esinize benim param benim param derseniz o da benim param der bozulmayin. Ev arkadasligi gibi bi sey sizinkisi ve hayir eslerin kazanclari ayri tutulmamali.

Gelir ayrı olacaksa gider de ayrı olmalı. Ve herkes kendi giderini karşılamalı.

Fakat bu düşünce yapısı benim aile kavramım da böyle değil. Çünkü birlik beraberlik durumuna ters. Eğer ki aynı hanede yaşıyorsak gelir de bir gider de bir birikimde bir olmalı. Herkes kafasına göre yaşayacaksa nası aile olunacak.
Ki bu konu uzar birbirinin borcundan harcından nereye harcandığından bile habersiz kalma durumuna kadar gider. Zamanlada kazanç üzerinden tartışmalar artar ve o birlik kavramı aile kavramı da bozulur diye düşünüyorum.
Onun benim için harcadığı bir pul yok zaten.

Back
X