Eskisehir'de ikamet etme hevesi

Yalova'da yaşanır mi ? Nasıl bir şehir?

@CekiLinBenDoktorum gel kuzum ben sana yardimci olurum valla
Soğuğu dışında süper bir şehir

biz de 3 ay önce İstanbul'dan Amasya'ya taşınma kararı almıştık çocuklar için. (memleket orası )

evi sattık şükür, eşimin iş durumu için görüşmeler yapıyoruz. inşallah olumlu geri dönüşler alacağımıza inanıyoruz.

bu cuma uçağa atlayıp gideceğiz. birkaç gün içinde ev eşya alıp yeni hayata başlayacağız inşallah.

korku heyecan bir arada yani :)

sizin de gönlünüze göre olur inşallah her şey :)

Amasya nasıl ? Ben de artık bir şehirde karar kılmak ömrümün sonuna kadar orada yaşamak istiyorum. Sadece şehri bulamıyorum. Yalova olabilir mi diyorum bir ara yoksa Aydın tarafı mi. Ah bir karar verebilsem

Eskişehir'e hiç gitmedim bilmiyorum ama çok güzel bir şehir olduğunu, yapılacak çok aktivite ve gezilecek çok yeri olduğunu duydum birçok kişiden.

Bir arkadaşım Eskişehir'li, İstanbul'a gelin gelmişti, seneler sonra topladı çoluk çocuk ve kocayı Eskişehir'e yerleşti, İstanbul'dan çok daha iyi bir yer diyordu.

Doğma büyüme İstanbul'luyum, 40 yılım geçti o koca şehirde sonra kalabalığı, trafiği derken isyan edip Ege'ye yerleştik, iyi ki de kaçtık diyoruz, İstanbul çok güzel bir şehir ama arada sırada gezmek için gidilirse güzel.

Şahsi fikrim Eskişehir'e yerleşmeyi düşünüyorsanız icraate geçin, çocuğun içinde iyi olacağını düşünüyorum, biz İstanbul'dan taşındığımızda kızım 11. sınıf öğrencisiydi baştan tedirgindi ama şimdi İstanbul mu aman kalsın, burada çok rahatım diyor, daha özgür ve rahat büyüyorlar.

Yalova'da yaşanır mi ? Nasıl bir şehir?

Led_BiR_Vele_DisTiri gel kuzum ben sana yardimci olurum valla
Soğuğu dışında süper bir şehir
Yalova arkadaşın dediği gibi kışın çok sessiz sakin ama yaz mevsiminde çok güzel, İstanbul'a göre çok ucuz, Ramazan'da sahilde her akşam çok güzel eğlenceleri oluyor, geçen sene Ramazan'da birkaç günlüğüne Yalova'daydım gece sahile indik attım kendimi ortaya bağıra bağıra şarkı söyledim canlı müzik yapanlarla birlikte, sahilde gece gündüz oturup çay kahve içeceğiniz, dondurma yiyeceğiniz çok güzel mekanları var, kadınlar için rahat ve eğlenceli bir şehir diyebilirim, en azından ben gayet eğlenmiştim.

Amasya nasıl ? Ben de artık bir şehirde karar kılmak ömrümün sonuna kadar orada yaşamak istiyorum. Sadece şehri bulamıyorum. Yalova olabilir mi diyorum bir ara yoksa Aydın tarafı mi. Ah bir karar verebilsem
şu anki halini ben de bilmiyorum canım.
en son 5 sene önce gitmiştim.
sonra ev aldık, kredi borcu, 3 çocuk peşpeşe doğum derken gidemedim.

üniversiteyi orada okumuştum, pek sevmemiştim memleketim olmasına rağmen.

şimdi küçük bir yer ve üniversitesi olduğu için tercih ediyorum. 130 bin nüfusu var.

olumlu yanları: küçük bir şehir olması.
nüfusu az.
tarihi yerler açısında güzel bir yer.
sebze ve meyve açısından ucuz olduğunu duydum.

olumsuz yanları:
her yanının kayalık olması,
kışları sert ve soğuk, yazları çok sıcak geçiyor.
küçük bir yer olduğu için sosyal aktiviteler açısından seçenek çok değil.

bildiklerim bu.
inşallah taşındığımda unutmazsam daha detaylı bilgi veririm sana :)

Gözümde canlandı şarkı söylediğinizi hayal ettim uzun bir elbise içinde :) Saçlar rüzgârla dans ederken...

Düşünecegim bu şehri. Trafiği istanbul gibi demişlerdi bu şehir için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gözümde canlandı şarkı söylediğinizi hayal ettim uzun bir elbise içinde :) Saçlar rüzgârla dans ederken...

Düşünecegim bu şehri. Trafiği istanbul gibi demişlerdi bu şehir için.
Evet, kalabalık bir şehir olduğu için trafiği var, göç alan bir şehir çünkü ama İstanbul'la kıyasla avantajlı bir yer, yakınlarım oturduğu için biliyorum Yalova'yı.
Kışın rutin ama bahar gelince geceleri dahi güzel, bir kere çok alışveriş merkezi var, çarşı pazar ucuz, kadınların her hafta gitmekten kendilerini alamadıkları sosyete pazarı kuruluyor çok çeşit var diyorlar ben gezmedim gezenlerin yalancısıyım :)
Hastane deseniz Yalova'da hastaneler mevcut, Bursa burnunun dibi zaten, İstanbul çok yakın, sahili İstanbul'a göre daha güzel, çoluk çocuğu alıp gezebilirsiniz sahilde, düşünüyorsanız araştırın derim

bir Eskişehirli olarak sana tavsiyem eğer gerçkten maddi yönden ve eğitim yönünden bakarsak eskişehirde yaşayabilirsin.
Eskişehir öğrenci şehri olduğu için hem ucuz hem moderndir.
İstanbulda gece dışarı çıkmak için korkarsın ki ben oraya gittiğimde korkuyorum
Ama eskişehirde yoktur. Yani netten araştırma yapabilirsin . ;Çocuğun eğitimi içinde okulları gayet düzenli ve iyiir. Çocuğun için sosyal aktiveteler fazladır. En önemlisi ulaşım rahattır. İstediğin yere arabasız dolmuşla en fazla 15-20 dkka da gidebilirsin

Ay hanimlar hepinize teşekkür ederim teker teker
Çok güzel şeyler yazmışsınız
Bıktım istanbul'dan ben
Güzel şehir ama yorucu artık
Kaç bacım, hazır çoluk çocukta küçükken kaç, biz kaçtık iyi ki kaçmışız diyoruz, doğru şehri bulunca İstanbul'dan kaçan kimse pişman değil.

Kaç bacım, hazır çoluk çocukta küçükken kaç, biz kaçtık iyi ki kaçmışız diyoruz, doğru şehri bulunca İstanbul'dan kaçan kimse pişman değil.
Ben de eminim olmayacağım mune :) Ayy inşallah seneye kadar kesin kararı verip evimizi alıp yerleşmiş oluruz
@NilMeSeKer gelirsem ne iyi olur valla,çok çok teşekkür ederim

Ben de eminim olmayacağım mune :) Ayy inşallah seneye kadar kesin kararı verip evimizi alıp yerleşmiş oluruz
NilMeSeKer gelirsem ne iyi olur valla,çok çok teşekkür ederim
Hadi inşaallah, Allah hayırlısını nasip etsin, güzel bir yer seçimi yapmışsınız, arada bir çooook İstanbul aşkınız depreşirse ki özlenmiyor gider gezersiniz İstanbul'u, ben ailem olmasa gitmem mesela, daha gider gitmez bunalıyoruz.

merhaba
1 haftalık Amasya gözlemimi yazayım istedim.
eskiye nazaran çok gelişmiş, güzelleşmiş. hanımları gayet bakımlı geziyor, gençler özenli.
en güzel yanı, taksiyle en uzak mesafe 15 tl.
her yeri tarihi bina dolu.
trafik şaşırtıcı şekilde yoğun ama hiç korna sesi yok. araçlar asla hız yapmıyor. yayalar yola inince yavaşlıyorlar.
karşıdan karşıya geçerken istersen karınca adımıyla git. sakince bekliyorlar. ne el kol hareketi, ne korna sesi.
çünkü bir yerlere yetişme telaşı yok.
sakin ama şimdilik sıkıcı gelmiyor :)

eskişehirde eğitimden yana sıkıntı yok
iki arkadaşım eskişehirdendi ikisi de mis gibi bölümlerde okuyup yurtdışına gittiler eğitimlerinin devamı için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…