Eskisehir'de ikamet etme hevesi

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
23.197
91.281
1.123
Eşimle bunu düşünüyoruz son zamanlarda
Gezip aşık olduğumuz bir şehir oldu.
Ne dersiniz hatunlar ?
Istanbul'da devam mı yoksa Eskisehir'e merhaba mi demeli
1 sene sonra çocuğum 4. sınıfı bitirecek eğitim hayatına diğer tarafta devam etsin istiyoruz.
Bana artıları ve eksileri ile yorum yapacak olanlara şimdiden teşekkür ederim

Çok güzel bir şehir, İstanbul'dan sonra sakinliği ilaç gibi gelebilir. Çok sıkıcı çok küçük de değil.
Ben de öyle düşündüm özellikle trafiğinden bıktım Istanbul'un
Eşim de yoruldu trafiğinden
Kendimize bahçeli güzel bir ev alıp orada yaşama hayallerimiz var ama açıkçası hala doğru bir karar mi acaba diye düşünmeden de edemiyorum

Is ne olacak? Ne yapiyorsunuz bilmiyorum hemen orda is bulup duzen kurma sansiniz var mi?
Is konusu sorun değil o dediklerinizi evet yapabilme şansımız var
Yoksa bu kadar hayalini kuramazdim sanırım
Yalova fikride bazen geliyor aklıma ama eşim pek olumlu bakmıyor orası icin

Maddi durumunuz nasıl? İşlerinizi ayarlayabilecek misiniz?
Katılıyorum İstanbul'un trafiği hiç çekilmiyor. İnsan bir süre sonra (sadece bir kaç yıl) emekli olsam diye hayal kurmaya başlıyor.

Bence güzel, ama deniz kenarı Ege veya Akdeniz'de bi şehir de olabilir iş imkanı uygunsa
O tarafları pek düşünmüyoruz Istanbul'a fazla uzak olmayan bir yer olmalı diye düşündük
Okul imkanları fazla olan, yerleşimi güzel olan bir şehir olarak orayi seçtik

Maddi durumunuz nasıl? İşlerinizi ayarlayabilecek misiniz?
Katılıyorum İstanbul'un trafiği hiç çekilmiyor. İnsan bir süre sonra (sadece bir kaç yıl) emekli olsam diye hayal kurmaya başlıyor.
Hamdolsun bir sıkıntı yok
Sadece karar verip gitme konusunda biraz tikanip kaldık gibi

ben de istanbulda oturuyorum ve eski sevgilimle eskişehiri gezmiştik
gezdiğim günden beri evlenip oraya yerleşme hayalleri kurdum
ne var bu şehirde bizi böyle çeken yahu?
Ah bilsem :))
O parklar bahçeler ve düz alan oluşu beni çekti sanırım
Çok iyi çalışmış belediye :))

Çok güzel bir şehir özellikle gençler için. Hem görsel olarak hem insan profili olarak çok beğeniyorum Eşkisehir'i. Deniz kenarı olmamasına rağmen bir sahil şehri havası var. Bence pişman olmazsınız. Eğitim imkanı da var. Ankara'ya da yakın. Çocuklar için üniversite seçeneği çok yani. Odtü Bilkent kazanirlarsa çok rahat gider gelirler haftasonları. Ama zaten bence Eskişehir de okumak isterler. Oraya gidip dönmek isteyen görmedim.

Bizim eşimle üniversite ve sevgililik yıllarımızı geçirdiğimiz şehir. Yeri hala başkadır bizde.
İş durumlarından dolayı yerleşemiyoruz şuan yurtdışındayız ama yurda kalıcı olarak döndüğümüzde yerleşmeyi düşündüğümüz şehirlerin başında geliyor. Hep bir geri dönme hayalimiz var:)

O tarafları pek düşünmüyoruz Istanbul'a fazla uzak olmayan bir yer olmalı diye düşündük
Okul imkanları fazla olan, yerleşimi güzel olan bir şehir olarak orayi seçtik
Bursa da olabilir ozaman, bir arkadaşı ziyarete gitmiştim, Bursa -İstanbul arası Yol çok güzeldi. Ama kalabalık.
Zaten siz Eskişehir diyorsanız o da güzel bence. Hayırlısı olsun

Eskisehirde yasamis ve biyumus biri olarak soyluyor gercekten cok guzel bir sehir sakin olaysiz insanlari hosgorulu.Kendibsehrim diye soylemiyorum gercekten yasanilmasi gereken bif sehir.Kimse kimseye karismas her kes kendi halindedir insanlari cok mutavazi ayriyeten is imkanlari da cok eti markadinin kendi sehridir fabrikar isci alimi cpktur v.b pisman olmasiniz bence gidin

Bursa da olabilir ozaman, bir arkadaşı ziyarete gitmiştim, Bursa -İstanbul arası Yol çok güzeldi. Ama kalabalık.
Zaten siz Eskişehir diyorsanız o da güzel bence. Hayırlısı olsun
Bursa'da kalabalık oldugu için Eskisehir daha cazip geldi bize
Ah yahu gerçekten çok güzel bir şehir olmuş
Şöyle Bahçeli güzel bir ev
Istanbul'a oranla ev fiyatları çok iyi

5 yıl oldu ben buraya taşınalı.
Ayvalık gibi bi cennetten geldim. Çok ağlamıştım geldiğim için şimdi bana Ayvalığa dönceksin aşık olduğun hayallerinin yerine diye bu sefer de gidiyorum diye ağlarım
Burası çok güzel bir şehir insanları, takımı, ulaşımı , yaşam tarzı kesinlikle gelmelisiniz :)

Is ne olacak? Ne yapiyorsunuz bilmiyorum hemen orda is bulup duzen kurma sansiniz var mi?

Is konusu problem degilse durmayin gidin. Ben is konusu olmasa ya memlekete (ayvalik) ya da eskisehire aninda giderdim. Istanbul pis kalabalik sancili ve pahali. Ama gitsem ancak asgari ucret aliriz. O yuzden cayiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…