• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eskisehir'de ikamet etme hevesi

Eskişehirin kendisi de insanı da iyidir ben de çok severim ama büyükşehire alışkınsanız zor gelebilir. Bütün hafta gördüğünüz iş arkadaşlarınızı haftasonu esparkda görürsünüz bunun gibi şeyler. Ankaraya da yakın 1.5 saat trenle iş için günlük gelip giden bile var.

Yine de insanı medenidir güzel şehirdir ucuzdur eses. Yolları trafiği güzel değil ama kalabalık olmadığı için çok sorun değil.

istanbula hiç gitmedim ama eskişehire çoook gittim. çok da severim. en yakın arkadaşımın da olması sebebiyle sanırım hep durup durup oraya yerleşme hayali kuruyorum ben de.

yalnız gece hayatı vs sevdiğimden hep. yoksa evli çocuklu olsam bu kadar çekmeyebilirdi.

en büyük avantajı ufak ve herşeyin el altında olması, en kötü taksiye 20 lira verilerek her yere ulaşılabilmesi
dezavantajı ise on günde bitirilebilecek bi şehir olması, ve kışın saat 9 olduğunda hayatun bitmesi, kışın öldürücü soğukların olması

Bekarken esimle cok giderdik gezmeye.eviykende gittik birkac kez ce evet cok güzel vir sehir.bizimde hayalimiz orada ya da bursa da yasamak ama malesef nasip olmuyor esimin isi sebebiyle.
Sizin boyle bir imkaniniz varsa durmayin derim.hele ki istanbul gibi bir sehirden sonra size cok iyi gelecektir.

ıstanbula yakın zaten
cok sakin guzel ...egıtım sevıyesı guzel bi şehir
iş ımkanında zorlanmayacaksanız ben olsam gıderdım
Bakalim bu ara baya baya koyduk kafaya gitmeyi
Dün eve 4 saat trafikten sonra gelince bizimki başladı söylenmeye
Aslında Istanbul'u çok seviyorum ama gerçekten hem hayat burada çok pahalı hem de kalabalık artık bıktım sanırım
Isten çıkıyorum 15 dakikalık mesafeyi 1 saatte anca geliyorum, bıkkınlık geldi

Eskişehir'e çok küçük yaşta geldim burada büyüdüm hala buradayım. İş güç dolayısıyla yerleştirk kaldık buralı olduk. Tabi bir çok şehirden güzel, gelişmiş. Hele günübirlik gezmeye gelenler için muhteşem(!) bir şehir. Ama doğasıyla, doğal güzellikleriyle bi cok yer varken elimde olsa koşa koşa kaçardım burada

Evet parkları bahçeleri, gölleri var ama hep yapay. Doğal hiçbir güzelliği yok. Ne tarihi yapıları ne denizi ne ormanı... Şöyle merkezden arabayla bi kaçayım desen hep bomboş topraklar arsalar. İki ay yaz yaşadıktan sonra buz gibi bir hava. Hayaller Kar yağınca masal gibi manzara, hayatlar buzlu ve çamurlu yollar ☺️Hele bir soğuğu var ki ağzın burnun donar konuşamazsın. Tramvay geldikten sonra mahvolmuş bir trafik. Beş dakikalık mesafede 10 tane ışık. Beklersin beklersin tarmvay geçer onu beklersin, bi tane daha gelir o arada onu da beklersin, tam yeşil yanar hop bi tramvay daha gene beklersin.

Çok seyahat ederim. Her hafta sonu bi yerlere kaçarız. Neden? Çünkü burada yapacak pek birşey yok. E bi kentparka gittin, sazovaya gittin hadi birde espark neo yaptın. Eee bitti. Cafede de otur otur nereye kadar. Kışın zaten sokakta gezemezsin hep kapalı avmlere mahkumsun. ☺️ Şöyle bir deniz havası, göl havası, orman havası gibisi var mı. Oh misss...
Ama mesela suyu çok güzeldir. Kalabak suyumuz var. Başka hiçbir yerde su içemem. Zaten bakanlığın açıkladığı iyi sular sıralamasında ilk onda sanırım.

Eğer buraya gezmeye gelmişsen hele ki gençken çok seversin. Unutamazsın. Ama yaşamak için onca şehrin arasından ben olsam başka şehirleri değerlendiririm.

Bakalim bu ara baya baya koyduk kafaya gitmeyi
Dün eve 4 saat trafikten sonra gelince bizimki başladı söylenmeye
Aslında Istanbul'u çok seviyorum ama gerçekten hem hayat burada çok pahalı hem de kalabalık artık bıktım sanırım
Isten çıkıyorum 15 dakikalık mesafeyi 1 saatte anca geliyorum, bıkkınlık geldi
cocuk okula baslayınca da sorun olur bu mesafe durumu okula baslamadan boyle bı nıyet varsa daha kolay olur acıkcası
ıstanbul yasamaya degıl de gezmeye guzel guzelım sehırın tek eksi yanı dayanılmaz trafıgı gercekden
gunun yarısını trafıkde öldurup aynı sartlarda daha rahat yasamak varken eskısehır cok mantıklı olur kesınlıkle

Bende esk doğdum 15 yil ist da yasadim 7 yildir eskisehirdeyim
Memleketim diye demiyorum cok rahat bi sehir tam yasamalik :)
Buraya gelince dedim ist da nasil yasamisiz
Trafik ve kalabalik acisindan
Esk de bol yesillikli parklari kolay vesaitleri heryere tramvay var cok guzel
Gezmelik yer degil ist bu acidan ozledim sadece zaten gezip gormussunuz esk i ama yasamak icin gercektn ideal
Hakkinizda hayirlisi olsn

Eşimle bunu düşünüyoruz son zamanlarda
Gezip aşık olduğumuz bir şehir oldu.
Ne dersiniz hatunlar ?
Istanbul'da devam mı yoksa Eskisehir'e merhaba mi demeli
1 sene sonra çocuğum 4. sınıfı bitirecek eğitim hayatına diğer tarafta devam etsin istiyoruz.
Bana artıları ve eksileri ile yorum yapacak olanlara şimdiden teşekkür ederim

Bi eskişehirli olarak hemen buyrun gelin diyorum. Doğma büyüme eakişehirliyim yaşadığım şehrin hiçbir eksi yanı yok çok şükür. İstanbulla kıyaslıcak olursak en başta ulaşımdan rahat edersiniz. Sakin cıvıl cıvıl bi şehir. Zaten gelip görmüşsünüz ve beğenmişsiniz. Banada buyrun gelin demek düşer :) çok sevinirim arkadaşım. Hakkınızda hayırlısı olsun

Ben eskisehirde oturuyorum. Üniversiteden sonra evlenip kaldım. Ama çok sevemedim burayı. Başka ihtimalleriniz varsa düşünebilirsiniz. İstanbulla kıyaslama yapılırsa tabi ki eskişehir. Ama dıl görünüş itibariyle herkes Eskişehire hayran kalır ama işin içine girince öyle olmadığı anlaşılır. Küçücük sehirde bile trafik sorunu var misal. Ve çok soğuk. Yazları dahi akşamları serin olur. Ama ne isteyip beklediğinize de bağlı benim isteklerimi karşılamıyor mesela. artıları ve eksileri yazıp düşünmenizi tavsiye ederim sonuçta yerleşmekten bahsediyorsunuz. Hakknızda hayırlısı olmasını diliyorum

Yalova kışın sessiz olur memleketim daha güzel her mevsim kışı soğuk ama öğrenci şehri aktivite vs İstanbul kadar olmasada canlı şehir her daim eşim de Eskişehirli olsaydı hiç durmazdım İstanbul'da yada iş durumumuz Oray'a uysa ben tavsiye ederim sürekli yenileyen bir kent kendini her gittiğimde daha da şaşırıyorum çocuk için bence düşünülür oturacağınız semte göre de değişir ama sıcak kanlı insanlar

Eskisehirliyim, Ankarada yaşıyorum iş dolayısıyla. İmkanım olsa Eskisehirde yaşardım. Daha ucuz ve küçük olmasının avantajları var. Ama eskiden daha rahattı, şimdi turistik olmasından dolayı kalabalık.

Eğer işten yana sıkıntınız yoksa bence gidin. Yani gidince heleki ev alabiliyorsanız her türlü geçinilir diye düşünüyorum. Evet ayrılmak zor ama , İstanbul insanı sömürüyor.

Eşimle bunu düşünüyoruz son zamanlarda
Gezip aşık olduğumuz bir şehir oldu.
Ne dersiniz hatunlar ?
Istanbul'da devam mı yoksa Eskisehir'e merhaba mi demeli
1 sene sonra çocuğum 4. sınıfı bitirecek eğitim hayatına diğer tarafta devam etsin istiyoruz.
Bana artıları ve eksileri ile yorum yapacak olanlara şimdiden teşekkür ederim
Eskişehir bir avrupa kentini andırıyormuş. Kardeşlerim orda okudu. Anlata anlata bitiremiyorlar. Parklar, bahçeler ulu ağaçlar, şehir düzeni ve medeni insanları var.. bende isterdim orada yaşamak. İmkanınız varsa gidin.

Ben Eskişehirliyim büyük şehirler gibi yormuyor insanı.Ulaşımı kolay.Tramvayla her yere gidebiliyorsun ulaşım süresi çok az.Trafiği çok yogun degil.Kültürel açıdan da iyi.İnsanları da iyi sıcakkanlıdır.Ben de eşimin görevi nedeniyle başka yerdeyim ama çok özlüyorum Oray'ı.

Back
X