- 13 Mayıs 2010
- 1.117
- 215
Bir kadının geçmiş hesabı vermeye zorlanmasından daha kötü olan şey; hesap sormaya bile değer görülmemekmiş.
Beni nasıl böyle tek kelime etmeden birden siler, köprüleri atar anlamıyorum.
"9 aydır sevgilimsin, Hakkını helal et" bile diyemedim...
konu sahibine çok yüklenilmiş. herkes hata yapabilir ve zaten hatalarının bedelini ödüyor şuan
arkadaşım sen en büyük hatayı eski erkek arkadaşınla diyalog kurarak yapmışsın. o da bundan cesaret alarak bu kadar çirkinleşebilmiş. eğer hiç iletişim kurmasaydın bunları yapamazdı diye düşünüyorum. ve sözlüne gelince..geçmiş ilişkilerimizi elbette inciğine cinciğine kadar karşı tarafa anlatacak değiliz. ama iş bekaret ve evliliğe gelince gerçekten bu çok nazik bir konu ve eğer geçmişte bu anlamda bişey yaşanıldıysa, ilerde hayat arkadaşın olacak insanın bunu bilmeye hakkı var diye düşünüyorum. senin şuan en büyük talihsizliğin eski sevgilinin aranızda yaşananları ya da yaşanmayanları da katarak anlatması olmuş. çocuk aldırmak vs bunlar çok ağır ithamlar.bu noktada ne gerçek ne değil sözlün bunu bilemez. onun için de bunları duymak travma sebebi. ama yine de o ilk şok geçince seninle olgunca konuşmasını beklerdim. seninle yolunu ayıracaksa bile bunu adamlığına yakışır şekilde yapabilmeliydi. yargısız infaz yapmış. üstüne bir de aşağılamış.git eliza testi yaptır bilmem ne, bunlar ne kadar küçültücü sözler..
artık yoluna bakmalısın..yaşananlardan dersini al ve kendine yeni bir sayfa aç..
Bitti sanırım
En son iki hafta evvel, o tatildeyken konuşmuştuk.
Senin için endişeleniyorum dedim; "Burada birini bulup yatmamdan mı endişeleniyorsun? Hem sağlığım iyi merak etme. Kendi sağlığın için endişenmelisin. O çelimsiz eski sevgilin gibiler, pek temiz olmaz.
Hatta git bi elize testi filan yaptır bence."
dedi.
Bu güne kadar tanıdığım, tanımadığım herkese nazik olmaya çalıştım, adres sorma bahanesiyle durdurup tanışmak isteyen tacizcilere bile terbiyemi bozmadım. Zamanında beni aldatmış kişi, tekrar selam verdiğinde onun bile kalbi kırılmasın diye edebimle geri çevireyim istedim. Ama en yakınımdaki, en çok değer verdiğim insanın kalbini parça pinçik ettim
Oturup saatlerce benim saçmalamalarımı dinleyen adam, kurmaya çalıştığım cümleyi bile tamamlatmadı.
"Ne var? niye bakıyorsun?" dedirtecek kadar gözlerime bakan adam, yüzüme bile bakmadı
en kötüsü de ondan duyduğum son sözler şunlar oldu;
Lütfen seni bu hale getiren adamı cezasız bırakma...
Yakasına yapışş
Bir avukatla görüş ve akıl al bence, bu şekilde yanına kar kalmasın..
Yasal yollara başvur
Ben olsam başına musibet olurdum bu kadına nerden bulaştım derdi...
Bu güne kadar tanıdığım, tanımadığım herkese nazik olmaya çalıştım, adres sorma bahanesiyle durdurup tanışmak isteyen tacizcilere bile terbiyemi bozmadım. Zamanında beni aldatmış kişi, tekrar selam verdiğinde onun bile kalbi kırılmasın diye edebimle geri çevireyim istedim. Ama en yakınımdaki, en çok değer verdiğim insanın kalbini parça pinçik ettim
Oturup saatlerce benim saçmalamalarımı dinleyen adam, kurmaya çalıştığım cümleyi bile tamamlatmadı.
"Ne var? niye bakıyorsun?" dedirtecek kadar gözlerime bakan adam, yüzüme bile bakmadı
en kötüsü de ondan duyduğum son sözler şunlar oldu;
size katılıyorum ama şunu atlamayın ,konu sahibi sözlüsüne kimseye birşey deme diye ricada bulunmuş,eski sevgiliyle davalık olurda o kansız sözlüsüne yaptığı gibi ailesine de yollar..duyulmasını istemediği olaylar herkesin kulağına gider
Siz de haklısınız işte ne oluyorsa kadına oluyor her şeyin faturası kadına kesiliyor...
O şerefsiz adamla yaptı ne yaptıysa, beraber olmuş çocuk aldırmış falan demiş sanki çocuğu kendi başına yaptı...
Kendi utanmıyor ne de olsa kadın suçlu...asıl şerefsiz kendisi bir kadını o halde bırakmak onursuzluktur...
Ailesi öğrenecek çevresi öğrenecek haklısınız bir çok rezillik...
Ama yanına kar kalmamalı yine de...
Adamı çevresine rezil ederdim ne bileyim..onu kendi silahı ile vururdum
Nasılsa evlenecek, evleneceği kızın ailesine ulaşıp "geçmişte böyle bir pislikti, çocuk aldırdı, bana bunları yaşattı" demek de dahil..
size katılıyorum ama şunu atlamayın ,konu sahibi sözlüsüne kimseye birşey deme diye ricada bulunmuş,eski sevgiliyle davalık olurda o kansız sözlüsüne yaptığı gibi ailesine de yollar..duyulmasını istemediği olaylar herkesin kulağına gider
Bence yüzde yüz haklisin .. Ben erkek olsaydim herhalde seni öldürürdüm ... Fransa'da yasamama ragmen bizim örf ve adetlerimizi unutmadim, buradaki fransiz kizlari hiç sormayin ... Berbat , unutmayin ! Yalancinin mumu yatsiya kadar yanar mis ... Üzgünüm sana güzelim ama hayat bu, it's Life .
Ailesine yollamasını geçtim ailes ne davası bu derse bile kötü konu sahibi çünki yaptığı tercihin arkasında duramıyor
Bana kızacaksınız ama bu adi şerefsizler konu sahibi gibi kadınlardan yüz buluyor.
Direk verecek savcılığa paşa paşa çektirecek cezasını doğru olan bu. O haysiyetsiz onursuz herifte görecek gününü
Yarın bu adam ailene de söylerim diye tehdit ile birlikte olmak isterse tıpış tıpış gidecek mi ? Bunun çok örneği var etrafımızda.
Ne olur ise olsun o şeref yoksunun yanına kar kalmamalı. Ama konu sahibi ailem duymasın yeter derdinde.
yoo kızmadım size, bende aynı şeyi dedim zaten arkadaşda dava etmeli demiş bence de ama ailesinin duymasını istemiyor mahkeme duyulur,ayrıca bu konuyla ilgili yazdıklarınızı da okudum ve katılıyorum,yaptığı tercihin arkasında durmamaya bende katılıyorum. aynı zamanda arkadaşlar anlatılmaz demiş anlatılır anlatılmalıydı anlatmadan devam etseydi bırakın gerdek gecesini bu kansız herif konu sahibini eşine söylemekle tehtit etmeye devam edebilirdi.. çok daha feci şeyler olabilirdi.. kimsenin namus bekçisi olmaya niyetim yok ama insanlar yaşadıklarının ardında durabilmeli .
Bence yüzde yüz haklisin .. Ben erkek olsaydim herhalde seni öldürürdüm ... Fransa'da yasamama ragmen bizim örf ve adetlerimizi unutmadim, buradaki fransiz kizlari hiç sormayin ... Berbat , unutmayin ! Yalancinin mumu yatsiya kadar yanar mis ... Üzgünüm sana güzelim ama hayat bu, it's Life .