- 16 Haziran 2016
- 49
- 36
- 36
Tamam canım buraya kadar güzel anlatmış kendini ifade etmişsin maddiyatçı olmadığına eminim.bütün bunlara tamam da peki madem neden gene görüşmeye başladın ???Yazı çok uzamasın diye ayrıntılara girmedim kızlar ama maddiyatci olmaya suclamissiniz biz kız tarafı olarak üzerimize düşeni zaten yaptık. İkincisi ; ben sevgili olduğumuz dönemde ona nisan düğün konusunda Ecele etmemesini gerekirse 1 yıl daha çalışıp her şeyimizi kendimiz alabilecegimizi söyledim ama o ısrarla biran önce olsun düğün benim ailem her şeyi karşılayacak sen hiç bişeyi düşünme benim imkanlarım var diyip durdu ve hatta düğüne aylar varken işten ayrılmam için baskı yaptı. Ben mimarim elbette ki maddi imkanım var nişanlım da bakanlıkta müdürdü yani demem o ki ikimiz çalışıp elbette yapabilirdik ama bir çok şeyin sözünü Bana veren kendisiydi
Yok bu tarz insanlar evlenene kadar gelenekçi... Sonra birden modernleşip günümüzde kayınvalideye hizmet mi kaldı diye başlıyorlar konuşmaya...Evlenirken es ailesinden herşeyi bekliyorlar ama evlendikten sonra insanların gelinlik beklemesi garip geliyo nedense, sen beklersen onlar da bekleyecek
Ben evlenirken bi arkadasim sormuştu 'size ev alacaklar mi' diye.. BenAnkarada adam akıllı bir ev nerden baksan 250 bin TL falan düğün gelinlik takı rahat 400 bin TL ohaaa yaa cidden
Adamlar yatırım yapacak bildiğin. Ama neye yatırım? Böyle olup kıymetli olan çok gördüm. Ama aile akıllıymış. Çakmışlar davayı.Ankarada adam akıllı bir ev nerden baksan 250 bin TL falan düğün gelinlik takı rahat 400 bin TL ohaaa yaa cidden
mal mülk olmasada olurdu yavaş yavaş alınırdı sanki herkesin her yeni evlenenin dayalı döşeli tapulu evi varda olsa ne olur sanki ?dünya malı ! yazık olmuş gerçekten bunlar için nişanı bozduysan başkada diyecek birşey bulamadm ....
Bu sözün altına imzamı atarım. Benim hayat felseFEM tam olarak bu. Hiç birşey beklemem. Beklentiye girilmesini de hiç sevmem :)Evlenirken es ailesinden herşeyi bekliyorlar ama evlendikten sonra insanların gelinlik beklemesi garip geliyo nedense, sen beklersen onlar da bekleyecek
İyi olmuş buna.Üniversite mezunu insansın güç bela ev aldırmışsın. Çalışın eşyalarını da kendiniz alın bu ne açgözlülük? Bence onlar oğullarına git o kızla evlenceksen kendi başına evlen demiştir. Kendi imkanlarınızla. Sen de beş kuruşsuz adamı kabul etmeyeceğin için nişanlın da ilişkinin arkasında duramıyor. Hem evden oldun hem kocadan bi eşya için iyi mi şimdi :)
İyi olmuş buna.
Elbette senin yaşadığını ancak sen bilirsin, ben sadece anlattıklarından yola çıkarak yorum yaptım. Amacım seni kırmak da değildi. Ama bir bak yorumlara, çoğunluğun benim gibi düşündüğünü göreceksin. Eşyaların yarısını senin ailen almış olabilir. Ki onlar da almak zorunda değiller ama içlerinden gelmiş almışlar. Bu karşı tarafa da aynı sorumluluğu yüklemez. Benim anlatmaya çalıştığım bambaşka bir şey. Baştan pazarlık yaparak başlamışsınız ev diye. Sonrası da gelmiş zaten. Kimse size bir şeyler almak, vermek, bağışlamak zorunda değil. İçlerinden gelir yaparlar, gelmez yapmazlar. Sen böyle bir şeye zorundalarmış gibi davranmışsın. Olmayınca da ayrılmışsın. Sana şöyle anlatmaya çalışayım, ben evlenirken herşeyi eşimle ben yaptım. Ailelerimiz yardım etmek istedi ama biz kabul etmedik. Ama şunu biliyorum ki, bir göz odada, tek koltukla evleneceğimi bilsem yine evlenirdim eşimle, asla vazgeçmezdim, çünkü çok seviyorum.Ben zaten zorundalar demedim ev meselesini en başında söyledim o da kabul etti ailesi de başta kabul etti sonra vazgeçti sonra tekrar kabul etti yani kisacasi ailede büyük bir denge problemi var. Onun haricinde mobilyaların yarısını nasıl ki biz aldı isek diğerlerini de onlar almak zorunda ki zaten ben demeden kendisi alacağını söyledi alındı da ama burnumdan geldi yani kimse içinde olmadan bilemez uzaktan konuşmak ne kadar kolay
Yok bu tarz insanlar evlenene kadar gelenekçi... Sonra birden modernleşip günümüzde kayınvalideye hizmet mi kaldı diye başlıyorlar konuşmaya...
Çok güldümAnkaraya gittiğin için fedakarlık mı yapmış oldun, duyan Hakkari vs zanneder, bir dolu gelin il değiştiriyo başka sebeplerden de insanlar il değiştirebilir, asker eşleri fedakarlığın dibinde o zaman, yıllarca ordan oraya gidiyorlar
Kakanda boncuk mu var senin