bir de mimar konu sahibi. üniversite mezunu ve adetlere bu kadar bağlılık enteresan geliyor. çocuğun maddi durumu olmasa ev almıyor diye yine terkedecekti demek.Bizim dağlarda herkes oğluna ev alamıyor imkanlar o kadar bol değil malesef,sizin dağda oğlunu evlendiren evini mutlaka alıyosa kendi dağından biriyle evlen
:) kesinlikleBende söyle düşünürüm: bu kadar para saydik bakalım ne numaralar var
Bizim dağlarda herkes oğluna ev alamıyor imkanlar o kadar bol değil malesef,sizin dağda oğlunu evlendiren evini mutlaka alıyosa kendi dağından biriyle evlen
aile elbette destek olmalı. ama çalışan ünv mezunu iki insan, illa da ev alın eşya alın, yoksa evlenmeyiz derse kim olsa işkillenir, maddi varlık için evleniyor diye düşünür. aileler söz verdi tutmadı mı, kendi çabanla yuvanı kur evlen, ailene dersini vermiş olursun zaten. ama burada sevgiden çok mantık ağır basmış konu sahibinde.Nişanlının ailesinin hatası bir öyle bir böyle demeleri. Ya baştan söz verme ya da söz verdiysen yap.
Ama hatanın büyüğünü sende gördüm. Bu kadar beklentide olmak doğru değil. Çok zengin bile olsalar ben olsam ev eşya gibi beklentilere girmezdim, içlerinden geliyorlarsa yaparlardı gelmiyorsa yapmadılar etmediler demezdim. Hatta tam tersi herşeyi yapıp da sonradan başıma kaksalar ağırıma giderdi öyle olacağına hiç olmasın.
Aileler tamamen çekmemeli kendini bence de evlat sonuçta destek olmalı ama çalışan insanların da bu denli beklentide olması hoş değil.
Tabi ki öyle bu kadar maddi beklentinin doğru olmadığını belirttim zaten. Kaldı ki olmadıysa olmadı bunun için ayrılınıyorsa güçlü bir güven ve sevgi yok demektir. Hep söylerim herşey kararında güzel, ailenin desteği de yuva kuranların beklentisi de dozunda olmalı.aile elbette destek olmalı. ama çalışan ünv mezunu iki insan, illa da ev alın eşya alın, yoksa evlenmeyiz derse kim olsa işkillenir, maddi varlık için evleniyor diye düşünür. aileler söz verdi tutmadı mı, kendi çabanla yuvanı kur evlen, ailene dersini vermiş olursun zaten. ama burada sevgiden çok mantık ağır basmış konu sahibinde.
aile elbette destek olmalı. ama çalışan ünv mezunu iki insan, illa da ev alın eşya alın, yoksa evlenmeyiz derse kim olsa işkillenir, maddi varlık için evleniyor diye düşünür. aileler söz verdi tutmadı mı, kendi çabanla yuvanı kur evlen, ailene dersini vermiş olursun zaten. ama burada sevgiden çok mantık ağır basmış konu sahibinde.
Yönetime bildirmekten fazlasini yapmayacagim senin icin.. Ama şunu da belirtmem gerek.. Eski nisanlinin ailesinin gozunde 'dağlı' durumda gorunen ve kendini kepaze eden sensin.. Yazik..Utopik olsaydı baştan kabul etmezlerdi ayrıca siz nerde hangi dağda yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bizde erkek ailesi oğlunu evlendirirken evini mutlaka alır bu çok doğal bir sey
değil mi? madem her şey adetlere göre olacak. gelin mimar da olsa gelinlik yaparken şikayet etmeyecek.Evlenirken es ailesinden herşeyi bekliyorlar ama evlendikten sonra insanların gelinlik beklemesi garip geliyo nedense, sen beklersen onlar da bekleyecek
Laflara bak! Böylelerinin işi rast gider ama.Yönetime bildirmekten fazlasini yapmayacagim senin icin.. Ama şunu da belirtmem gerek.. Eski nisanlinin ailesinin gozunde 'dağlı' durumda gorunen ve kendini kepaze eden sensin.. Yazik..
"ilişkinin en başında şart koyduğum bazı şeyler vardı bunlar maddiyata dayalı konulardi ve o ailesine danışmadan beni kaybetmemek adinadir belki bilemiyorum kabul etti hepsini. Sonrasındaailesi devreye girince nisan döneminde ailesi sorun çıkardı"
Bakınız sözü veren adam aile değil
İşin tuhaf yanı daha ilişkiye yeni başlayacağın bir adama ev al diye nasıl dersin değil mi?
Ya ev al ya da seninle olmam demiş konu sahibi resmen
İşi rast gitse ne olur ki canim, aile defalarca istemiyoruz demis, bundan sonra olsa mecburen olacak..Laflara bak! Böylelerinin işi rast gider ama.