eski eşyalarını bana teklif eden kayınvalide

Eskileri size verip kendi eşine de hesap verme derdinden kurtulacak evini baştan yine mi düzecek. Ne ala memleket... Yani ne kadar genç olursa olsun yeni eşyayı size almali, hadi almadi eskileri siz isteseniz bile sizin eve yakışmaz bunlar demesi gerekir. Kakalamaya calismasi doğru değil. Hele de eski püskü perde halı vermeye çalışmasi ayıp yani. Eşinizle konuşun, tekrar teklif ettiğinde eşiniz annesini tehdit etsin bence. Siz hiç konuşmayın kayinvalideyle bu konuları hatta iyi davranın sadece eşiniz eskileri istemiyormus gibi davranin. Anne oğlun istemiyor ben bişey yapamıyorum görüyorsun diyin.. Suçu eşinize atın yoksa gelin bizi istemiyor olur adınız. Eşinize de böyle söyleyin tepkiyi o koysun aranızı o bulsun. Yoksa hep daha kötüye gider. Kayınvalideniz de yerini bilsin. Oğluysa oğlu ama eski eşyalarını verebileceği bir depo olamaz oğlunun evi. Hani güzel bir eşyası olur kendi kullanmaz, sizin eve yakışır bir şeydir zaten onu siz de sorun etmezsiniz. Bu konuda bir an önce eşinizin tavrını koyması lazım. Dediğim gibi siz melek gibi davranın tüm suç oğlunda olsun zaten anneler evlatlarını kötüleyemezler kötü göremezler ki. Onlara kizmazlar. Mesela Allah razı olsun benim kaynanam da verdi bir şeyler ama kullanılamaz durumda değildi verdikleri iki üç defa kullanılmış malzemelerdi. Kendinde fazla vardı bizim de ceyizimiz doğru düzgün yoktu. Allah razı olsun, halı da gosterdi yeniydi ama baya ağırdır kızım bu sen istersen öyle al istemezsen kalsin dedi.

Gerçekten öyle. Benim annemin teyzelerinden biri oğlu evlenirken geline ne alınırsa aynısı bana da alınacak perdeler bile aynı olacak demişti. Yaptırdı gerçekten ama oturamadan da öldü. Yaşını başını almış olgun oturaklı insanlar değiller çoğu. Fesat , kıskançlık, ara bozma ne ararsan var.

Sizden habersiz istediği masa varya alın onu koyun kenara o geldiğinde de parçalayıp odun yapın.

Ona muhtac olasiniz, millete sunu ben verdim venim sayemde ev dosediler diyebilsin diye istiyor. Egosunu tatmin ediyor. Siz muhtac olup el acmadikca icten ice sinirlenip bileniyor bu yuzden israr kiyameti. Esiniz sizinle ayni fikirdeyse hic takmayin. Esiniz sizi degil anasini dinliyorsa buyur evde ananla yasa madem diyip cekilin konudan. Bu kaynanalarin herkesin hayatina burnunu sokmasi yetti gari. Kendi evine ne yapiyorsa yapsin ne alaka onun verdiklerini mi kullanmaniz gerekiyor illa. Ayrica sizin aile butcenize karismasi da buyuk sorun. Son olarak evet cekirdek aile olarak yasamak istemenizden daha dogal ne var. Kaynananiz kapagi biraz size atmak istiyor klasik kaynanacilik oynamak istiyor. Uzak durun mutlu olun. Cevap vermeye tenezzul etmemissiniz ama o bunu sucluluk psikolojisi gibi algilayip sisinmistir. Yapistirin cevabi yeri geldiginde.

Köy evi diye mi öyle yapıyor acaba?
Öyle olunca biraz daha derme çatma olabilir diye düşünüyor olabilir.
Her türlü ısrarı, sizden sonra eşinize söylemesi vs.normal değil tabi.
Kıskanması da başka bir ihtimal.
Bir daha söylediğinde evde herhangi biır şeye ihtiyaç olmadığını,ayrıca bir seyahat götürmeyeceğinizi, ısrarı etmemisini söyleyin. Ne kadar anlar orası ayrı.

Anne teklifin için sağol ama ben o evde eski hiçbir şey istemiyorum herşey yeni ama sade olsun bu benim hayalimdi diyebilirsin sen sebepsiz şekilde yok dedikçe o diretmeye devam ediyor

sizinki gene iyi hiç değilse aldıklarınızla değiş tokuş etmek teklifiyle gelmiyor. ilk evlendiğimizde kv aldığım beyaz eşyaları kendisi kullanmak istediğini onun yıllar önce aldığı beyaz eşyalarıda bana göndermek teklifinde bulunmuştu. açıkçası bu nasıl saçma bir istek, insan utanmadan bu isteği nasıl yapabilir nasıl bir psikolojidir hala anlam veremiyorum. evinde en eski ne varsa çıkarıp götürmemi teklif eder, herkese de böyle değil yalnız, diğer geline elindekinin en iyisini vermek çabası içinde oluyor hep.gözümde senin değerin bu demenin yolu belkide bilmiyorum ama ben büyük oranda iletişimi kestim açıkçası. yıllar içinde yaptıkları dağ oldu artık ve telafisi de yok bu saatten sonra bende.

Size iyileri denk gelmis, malesef bu ulkede sinir koyamama yaninda sinir ihlal etme sorunu da var. Yani siz yapmiyorsunuz diye herkes bu kadar saygili olmuyor. Ne guzel ki sizin kaynananiz sinir bilen biri cikmis. Saniyor musuniz ki her siniri ihlal edilen kadin kendi buna izin veriyor. Mesela cogu gelinde kaynananin evinin anahtari olmaz, olsa da izinsiz girmez ama kaynanalar anahtari havada kapti mi isik hizindan hizli bicimde gelin evine dalarlar. Oyle gelinim girmiyor ben de girmeyim demezler. Tabi bu konuda sınir koymak gerektiginde haklisiniz. Aman o kirilmasin bu uzulmesin diye oasif agresifligin luzumu yok. Genelde erkek esler ne var canim anam kadin anam vermis sen nankorsun moduna bagladigi icin cikiyor bu sorunlar ama konu sahibinin kocasi da oyle degilmis. Konu sahibi net konussa bence de sorun cozulur.

Yüzün yumuşak yapın naif diye salak bu her türlü dişim geçer diyorlar. Nezaketin, saygının, zarafetin bizim insanımızda karşılığı yok. Böyle bir yapınız varsa off ben bunu ne ezerim diye bakılıyorsunuz malesef. Tersoyu görünce de olay çıkıyor.

Bir kere cinnet geçir bakalım daha karışıyor mu , esin niye bişey demiyor hayır demeyi öğrenin bence , asla gelemem böyle şeylere gerekirse kavga edin kafanız rahat etsin , mesafe koyun ...

o neslin kafasindan neler geciyor bilemeyiz, kucuk hesaplar hep

Net ve kesin tek bir kez soyleyin, bir daha da cevap vermeyin, gulun gecin. Ya da bu soruya daha once cevap vermistim zaten falan deyin. Ben cocuklara sey diyorum: on dakika sorulara cevap vermiyorum, moladayim

Benim kv de yeni ev aldığımızda perde hediye etmişlerdi bazı odaların perdesi yoktu. Oğlundan istemiş bizim perdeleri de kendine almış yepyeniydi bana haber veren de olmadı ağzım açık kalmıştı.
Geçen aylarda da düdüklü aldık eskisi bozulmuştu. Oğluna demiş yerini yapmış eskisini bana verin diye ki kendinin 2 tane düdüklüsü var. Vermedim eşimle de kavga ettim evimden çöp bile vermem ona yetti artık diye. Utanmasa donuma kadar isteyecek ben giyeyim diye. Ben hiç anlamıyorum insanın biraz utanması olur, gururu olur kaç yaşında insanlar çok şaşırıyorum.

Bence de eve yerleşmek istiyor olabilir
Benimkin amacı tam olarak buydu
Açık açık söylemedi hiç gerçi ama salak değiliz anliyoruz
Ben kendi 4 senelik yatak odamı bile getirmediğim eve 40 senelik eski püskü odasını koymak istemesinin başka açıklaması olamaz
Bizim evimiz yazlık bölgede
Yazları gelip kalmaktı hedefi
Normalde denize girmeyen kadın birden kum ve deniz ayaklarına iyi geldiğini dr’un tavsiye ettiğini anlatmaya başlamıştı
Karı-koca evinize yakın plaja gidin ne güzel işte hem iyi gelir demiştim.
Nedense tam o sıra odasını değiştiresi tutmuştu, sıkılmış artık yıllardır, benimkini nerden aldığımı sorup duruyordu. Birde sevimli sevimli anlatması vardı, Annemlerde gelirmiş hem hazır odaymış herkes rahat rahat yatarmış
Misafir yatak odası yapmıştık zaten, gelen misafir orda yatabilir ikinci odaya gerek yok demiştim

aynen dediğiniz gibi katip. benim de çoğunlukla yüzüm yumuşaktır. sonradan belli olaylar yaşadıktan sonra, yaşım da ilerledikçe daha bir yumuşaklaştı. ilk eşimin ailesinin yapamadığı onca şeyi maalesef bunlar yapma cesaretini gösterebildiler. sonra da bir noktada yetti ama denince dehşete kapılıyorlar ve iş iyice çığrından çıkıyor. ama benim kv denin bana karşı çok içgüdüsel bir nefreti var, hani kişinin yüzünde bile görürsünüz ya, hıncı, öfkeyi. tam da öyle bir öfke.

kendine saygı duymayan, karşıdakine hiç duymuyor. bunca yıldır yapılan ve söylenenlerden her defasında hayrete düşüp duruyorum. olacak iş mi nasıl bir mantıktır demekten kendimi alamıyorum.

kendine saygı duymayan, karşıdakine hiç duymuyor. bunca yıldır yapılan ve söylenenlerden her defasında hayrete düşüp duruyorum. olacak iş mi nasıl bir mantıktır demekten kendimi alamıyorum.
Bende şaşırıyorum. Sizin gibi kalp kırmasını sevmem, nazik, düzgün davranmaya özen gösteririm. Her seferinde nasıl yani diye şok oluyorum. Belirli yaşa gelmiş insanlar küçük çocuktan beterler. Gelinini kıskanan, çekemeyen, hasetlenen, onun yerinde olmak isteyen kvleri hiç anlamıyorum. Çocuğun yaşında insan, çocuğunun eşi insan utanır yahu böyle davranmaya.
Benim tüm eşyalarımda gözü var kvmin ama kendi çöpünü bana vermez fenalık geçirir.Tersleyince de ben kaç yaşındayım yaşlıyım diye ağlıyorlar. Yaşını biliyorsan ona göre davran da bizde saygı duyalım.

Kendine olan öfke aslında o. Yaşadıklarına, yaşatıldıklarına, yaşayamadıklarına.. Bir insan en büyük öfkeyi kendine duyar, en büyük sevgiyi bi başkasına duyabilirken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…