eski eşyalarını bana teklif eden kayınvalide

canımı dişime takmış vaziyetteyim. direk atıyorum ben başka türlü başedeöeö aynen sizin kayınvaşdenizin yaptığı gibi yapar bir giderim esya içerde. gözleri korksun diye gecen sene eskileri topladım yaktım. gerçekten kullanılabilir şeyler de değildi. yanmayan kısımlarını da görsünler diye dışarı koydum. Bi bağrış çagrış bunlar ne para ederdi sen nası yakarsın. kayınpederi bir bağırdım. İlk kez bağırdım hayatımda kocaman adam ya. dedim ki o zaman bana çer çöp getirmeyin. Bir de sakin bir insanım şok oldular ama benim de tepeme kadar geldi yani. koptum orda. ama anlayan nerde hala lafını ediyorlar şunu köye koyalım bunu köye koyalım

Bende bir eşya degistecegim zaman evdeki eskiyi kaynanama veriyorum
Hahsha aynısını benim kardeşimin eşi yapıyor. Evinde kullanmadığı kırık leğeni filan annemin evine getiriyor. En son annemin misafir odasını gösterip bu odayı yatak odası yapıcam gelince rahat rahat yatarız demişti. Görümce olarak gerekeni yaptım. Şuan hepimiz çok rahat ettik

O da daha bir başkaymış. valla nasıl bir psikolojileri var bilmiyorum. kibar olmaya, anlayışlı olmaya çalışıyorsun ama insandaki tüm iyi niyeti bitiriyorlar

O da daha bir başkaymış. valla nasıl bir psikolojileri var bilmiyorum. kibar olmaya, anlayışlı olmaya çalışıyorsun ama insandaki tüm iyi niyeti
evet bence de. Saygı da sınır da anlayana. eltim garibim ilk evlendiğinde evinin anahtarı kaynanam da vardı. daha doğrusu evi ona verip kendileri yeni eve çıktılar. bak orda bile yeni evi kendine almış eskiyi geline bırakmış. anahtar da cebinde istedikleri gibi girip çıktılar. taa ki eltim kapı bozuldu bahanesiyle kapı kilidini değiştirene kadar. gerçekten belli bir kültür seviyesi olmayınca ne kadar saygıyla yaklaşsanoz da anlamıyor. anladıkları tek şey ben bunu havada karda yutarım çerez bu diye bakmak oluyor.

Yaşlılar böyle. Birde insanlar köylerde hep eski eşyaları kullanırlar.

Takintili ladtan anlamaz galiba. Garip

Bana iyi insanlar denk gelmedi, böyle bi dünya yok. Simülasyon hayat yaşamıyoruz.
Birine sınırını bildirmenin em iyi yolu kendi sınırların icinde yasamak ve bunu göstermektir.
Karsımızdakini suçlamk kolay kendimizi yargılamak zor.
Önce kendini yargılamalı
Biri bana bi kötülük yaptıgında ben ona sınırımı neden açtım diye kendimi sorguluyorum önce kendimi düzeltme yoluna gidiyorum
Bunu yaptığınızda karsınızdaki sınır bilmeyen biri de olsa ahmak değilse farkındalığı olacaktır

Bu durumu bitirecek olan eşinizdir annesine sınır ceksin bence

Anne teklifin için sağol ama ben o evde eski hiçbir şey istemiyorum herşey yeni ama sade olsun bu benim hayalimdi diyebilirsin sen sebepsiz şekilde yok dedikçe o diretmeye devam ediyor
Kadın kaynanasının gözünün önünde eski eşyaları cayır cayır yakmış. Söze bile gerek yok ki. Anlamayan anlamıyor işte

o gondersin sen de at.

Kıskanıyor veya eşyalarını verdiği eve daha rahat, kendi evi gibi girip çıkabileceğinin, o evde de söz sahibi olabileceğinin hesabını yapıyor

biz evimize esya lazim oldugunda gider bütcemize zevkimize uygunu gider alir biz kullanilmis esya vs evimde istemiyorum istemiyoruz lütfen birdahada bosuna teklif edip ne kendini nede beni yormana gerek yok diye cevap verin halada konusursada es gecin konuyu degistirin

Israr etmesi yanlış tabii ki kesinlikle ama anneler biraz böyle olabiliyor. Köy evlerine genelde eski şeyler götürülür biraz ondan diyordur. Sizin sisteminizi anlayamamıştır. Çok normal.

Ben ee kardeşim de evden çıkaracağımız herşeyimizi anneme götürürüz. O kullanırsa kullanir gerekirse köye goturur gerekmezse ihtiyacı olana verir

İsin içine kendinide katıyor işte mal sahibi söz sahibi hesabı oğlunun mali onun mali diye bakıp karışıyor. Siz bildiginizden şaşmayın ama böyle zamanlarda da susmayın yani sizde anne bunlar eski şeyler evi yeni yaptık yeni eve yeni eşya de geç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…