Eşinizle birlikte namaz kılıyor musunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok şükür eşimde bende namazlarımızı kılarz. Evlenmeden önce ilk ve en önmli şartmdı. Namaz kılmayan biriyle görüşmedim bile... "kılmıyorum ama evlenince kılarım"cılarla hiç işim olmadı. Benim için değil inancı gereği kılan insan lazımdı öylede oldu çok şükür... Umarım eşinizde içten gelerek başlar ve sizde rahat edersnz.

Buraya yazıyorsunuz ya ben direk moderator etiketledim ilk önce size yorum yapmadım zaten. Konuyu görsün istediğim için moderatorü etiketledim.

Ayrıca yazıyorsanız kuralları saygı çerçevesinde hatırlattığımız için suçlu olmuyoruz ki? O kadar zorunuza gidiyorsa keşke kuralları okumuş olsaydınız
Eşimle namaz kılmak istiyorum demek kötü birşey mi? Sizde uyarı yapıyorsunuz bu normal ama ben şuan istesem başka sorunlarımdan da bahsedebilirdim devam eden çok sorunum var ama bunu sormak istedim çünkü namazdan önemli sorun göremedim.

Kız ne alaka kriterle bem evlendiğimde eşim kılıyordu yıllardır bıraktı kılmıyor ne diyeyim şimdi kriterlerime uymuyorsun mu😂
Ben derim şahsen. Hayırdır toprağım niye şekil şukul yapıyorsun diyip bir tane yapıştıramadın mı😁😁
Mesele o değil sen dedin mi evlenirken, namaz kılan bir eş istiyorum diye🧿

Çok şükür eşimde bende namazlarımızı kılarz. Evlenmeden önce ilk ve en önmli şartmdı. Namaz kılmayan biriyle görüşmedim bile... "kılmıyorum ama evlenince kılarım"cılarla hiç işim olmadı. Benim için değil inancı gereği kılan insan lazımdı öylede oldu çok şükür... Umarım eşinizde içten gelerek başlar ve sizde rahat edersnz.
İnşAllah

Ben evlenmeden önce eşim, beş vakit namaz kılar, Ramazan orucunu eksiksiz tutar, boş zamanlarında zikir çeker kuranı Kerim okurdu.
Benim ise ibadet etmediğim zamanlardı.
Eşim zamanla önce orucu bıraktı sonra namazın vakitlerini düşürüp tamamen terk etti. Şu an ben müslüman değilim diyor. Yaratıcıya ve onun sınırsız kudretine inanıyorum diyor.
O zaman onu gerçekleştirdiği ibadetler için seçmediğim gibi bugün de ibadet gerçekleştirmesi için zorlayamam.
Ben de ise tam tersi bir etki yarattı bu. Ondaki bu ani değişim beni korkuttu. Boş zamanlarımda kuranı Kerim dinlemeye dinlediklerimin meallerini okumaya başladım. Açıkçası eşimi suçlamıyorum ama nasıl bu hale geldi bilmiyorum. Ben çoğu zaman kuranı kerim dinlerken ve okurken göz yaşlarıma hakim olamıyorum..
Ezcümle; eşin de olsa herkesin imtihanı ayrı.. yaptıkların yapmadıkların engel olduklarından sen mesulsün.. kimseye hükmedemezsin.zorlayamazsın da.

İlk evlendigimizde ben namaz kılıyordum eşim kilmıyordu ben onu kılması yönünde hiç teşvik etmedim gel zaman git zaman ben soğudum din işlerinden eşim kılmaya başladı bu sefer o beni teşvik etmeye çalışıyordu ilk zamanlar baktı ki benden niyet yok bıraktı kendi kılıyor yani işin özü kimse kimseyi etkileyemez içten gelmesi lazım

Ben derim şahsen. Hayırdır toprağım niye şekil şukul yapıyorsun diyip bir tane yapıştıramadın mı😁😁
Mesele o değil sen dedin mi evlenirken, namaz kılan bir eş istiyorum diye🧿
Evet ben beraber kılmak isterim dedim o da kılıyorum dedi zaten beni evlenmeye ikna etmek için hacca bile giderdi o 😂😂

Eşimle namaz kılmak istiyorum demek kötü birşey mi? Sizde uyarı yapıyorsunuz bu normal ama ben şuan istesem başka sorunlarımdan da bahsedebilirdim devam eden çok sorunum var ama bunu sormak istedim çünkü namazdan önemli sorun göremedim.
Sizde durumlar nasıl yazıyor sorunuzun içeriğinde ve sorunuz da eşinizle birlikte namaz kılıyor musunuz?

Namaz önemsiz demedim. Bdv dini konu yasak olan bir yer. Muneyi etiketledim o yüzden. Size saygısızlık etmedim hakaret etmedim farkında mısınız verdiğiniz tepki aşırı.

Sizde durumlar nasıl yazıyor sorunuzun içeriğinde ve sorunuz da eşinizle birlikte namaz kılıyor musunuz?

Namaz önemsiz demedim. Bdv dini konu yasak olan bir yer. Muneyi etiketledim o yüzden. Size saygısızlık etmedim hakaret etmedim farkında mısınız verdiğiniz tepki aşırı.
Şaşırdım kaldım sadece fazla tepki verdiysem kusura bakmayın lütfen sizi kırmak değil amacım. Merak ettim aranızda kılan var mı diye

Sizde bu konuya yorum yapmak zorunda değilsiniz. Aldatmalara, kavgalara yorum yapın.
Aldatma ve kavgalarla ilgili konulara kaç defadır değinmişsiniz,kötü anılarınız mı var hayırdır?
Hem kurallara aykırı konu açıp hem de üyeleri kışkışlayamazsınız sevgili arkadaşım. Yasak çünkü.

Eşim çok baskıcı çok baskı uyguladı beni kapattı ve zorladı. Şimdi halimden memnunum ve eşimi zorlamıyorum sadece güzellikle söylüyorum daha huzurlu mutlu oluruz diyorum.
Onun derdi sadece seni kapatmakmış bacım dini hassasiyeti değil. Adam şimdi özüne dönmüş karısı istediği gibi kapalı neden namaz kılsın? Zaten kılmak istese kılardı senin demene gerek kalmadan..

Ben bu konuda değişimi tercih etmem.
Biz muhafazakar değiliz; ona göre bir tercih yaptık. Bugün eşim namaza başlasa, alkolü bıraksa ben devam etmeyi tercih etmezdim. Çünkü böyle bir hayat arkadaşı istesem öyle bir yol seçerdim zaten. Keskin değişimleri istemem ondan evlilikte. Evlilik arkadaşlık ilişkisi gibi değil bana göre bu kadar değişimi kaldıramaz
Eşiniz dinini yaşamak istese ayrılacak mısınız? Her haliyle sevmediniz mi siz onu sevgi bu kadar kolay bitmemeli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X