• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşiniz olmadan eşinizin memleketine gider misiniz?

elele

canlarım benim....
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2009
1.619
6
156
Diğer
Merhaba ;
bu sene 10 günlüğüne eşimin memleketine gidecektik cidden niyetimiz vardı.eşimin izin almasını beklemeye başladık tabi anne babasına söyledik izinler belli değil diye.ama eşim "hesapladım bütçeyi çok aşacak gidemicez sanırım" dedi.fakat bunu bir türlü diyemiyoruz karşı tarafa.eşim zaten demez!ben de demek istemiyorum..her telefonda soruyorlar haliyle "ne zaman geleceksiniz ?" diye.açıkçası bıktım bu sorudan da.....geçenlerde kendim kaşındım sanırım "anne izin alamıyacağına benziyor geçen sene kışın verdiler izini bu sene de öyle yapacaklar sanırım işler yaz mevsiminde yoğun oluyor "diye hani beklenti içinde olup üzülmesinler diye söyledim."o zaman çocukla sen gelirsin "deyince dondum kaldım bişi demedim 3 kez tekrarladı "bakalım anne hele bi izin durumuna "diyebildim sadece.eşimle gelirim desem darılacak biz sana kötü mü davranıyoruz diye söyleyecek içinden..ama biliyorum ki yanlış yaptım bir kere hiç demeseydim şimdi eşime telefon açıp onları gönder onlar gelsin diyecek...annem de "gidiver kızım 1 hafta 10 gün ne olacak yol paranı bile veriyorlar seni seviyorlar çocuğu da özlemişler" diyor ..anlamıyor kimse beni....ben yapamıyorum gittiğim zaman köyden ilçeye kendi başıma yollamıyorlar neymiş laf olurmuş "falancanın gelini çarşıda geziyor" derlermiş!ama inanın etraftaki gelinler kızlar çıkar ilçeye gider.yapım itibariyle ben yapamam bunu annemlere gittiğimde istrediğim zaman dışarı çıkıoyorum kimse de karışmaz bilir çünkü annem bunalıverdiğimi..sonra köydeki kişiler o kadar lafçı ki...çok dengesiz lafları olabiliyor niye gelmiyormuşum kalmıyormuşum vs vs daha nelerrrr.gerçi artık böyle diyen dengesizlere anında güzelce lafı yapıştırıyor susturuyorum.
diğer neden ise; açıkçası öyle dağların içinde yaşamadığım köyde büyümediğim için evin hangi penceresinden baksam nereye çıksam dağları görünce ruhum sıkılıyor elimde değil bu kimse yanlış anlamasın köyü dağı küçümsediğimden değil kesinlikle...1 hafta bana 1 ay gibi geliyor orada..ha güzel davranmıyorlar mı Allah var kızımın üstüne deli gibi düşerler bana da güzel davranırlar..ama ne bileyim eşim olmadan daha da bunalıyorum öncesinde 2 defa yalnız gittim kaldım oradan biliyorum.
eşim yarın birgün gitmemi isteyecek ya da telefonda "sen gel denilecek yeniden..
...ve..ben bayramda memleketime gitmek istiyorum kızım anaokuluna başlayacak başlamadan öce 2 hafta kalıp gelmek istiyorum zira gidemeyeceğim okul zamanı..ama bu gittiğim sorun olacak zaten sık sık "annenlere gidiyorsun bize gelmiyorsun deyip duruyorlar".eşimle anlaşıp "onlardan saklayalım söyleme sen de annemlere memlekete gittiğimi "diyorum sonuçta ev telimiz yok cepten arıyorlar..hani evde olmadığım anlaşılmaz..onlardan korktuğumdan falan değil ama kimseyi kırmak istemediğimden nasıl sıyrılırım..sizce nasıl yaparım da onları kırmadan hallederim bu meseleyi fikri olan var mı?
[/I]

Son düzenleme:
10 gün sabredip gitsen sonuçta onlarında hakkı torunlarını görmek ki zaten sana da iyi davranıyolarmış. Okuyosundur daha neler neler var 10 gün dışarı çıkamayacam bunalıyorum gibi sebepler biraz kapris gibi geldi bana.

10 gün sabredip gitsen sonuçta onlarında hakkı torunlarını görmek ki zaten sana da iyi davranıyolarmış. Okuyosundur daha neler neler var 10 gün dışarı çıkamayacam bunalıyorum gibi sebepler biraz kapris gibi geldi bana.

canım aslında bunun yanında oraya gidince çok ama çok laf duymam çevremden ve evin içinde sevmediğim bir akraba kızları...lohusalığımı orda yalnız geçirdim ileri derecede lohusalık depresyonu geçirdim oraya yalnız gittiğimde bunların da aklıma gelmesinin etkisi var..yoksa onlar torunlarını görmeye gelsinler istedikleri kadar kalsınlar başım üstüne..

bu kadar insan ne sıkıntılara katlanıyor bak seni el üstünde tutuyorlarmış 10gün dişini sıksan ne olacak.benim yaşadığım şehir de çok dedikoducu ne yapayım şimdi memleketi mi terk edeyim..bence bunlar bahane..hem saklamaktan falan bahsetmişsin bence kalpleri kırılır duyarlarsa..tabi karar senin...

Eşinle aran iyiyse, evliliği yolundaysa, kayınvaliden ve kayınpederin sana kötü davranmıyor değer veriyorlarsa, evliliğine zararları yoksa ve torunlarını seviyor özlüyorlarsa..

Birazcık fedakarlığın zararı olmaz. Anlıyorum sıkılıyorsun ama.. Hatır için çiğ tavuk yenir be güzel kardeşim..

canım aslında bunun yanında oraya gidince çok ama çok laf duymam çevremden ve evin içinde sevmediğim bir akraba kızları...lohusalığımı orda yalnız geçirdim ileri derecede lohusalık depresyonu geçirdim oraya yalnız gittiğimde bunların da aklıma gelmesinin etkisi var..yoksa onlar torunlarını görmeye gelsinler istedikleri kadar kalsınlar başım üstüne..

o zaman bunları güzel bi dille onları kırmayacak şekilde onlara anlat onlar gelsinler sizin yanınıza mümkün değil mi bu?
ama tabi yinede senin gitmen daha iyi olur her zaman yanında eşin olmayabilir o zaman hiç mi yalnız gitmeyeceksin bu sıkıntılarda bence üstüne gittikçe çözülür.

Son düzenleme:
bu kadar insan ne sıkıntılara katlanıyor bak seni el üstünde tutuyorlarmış 10gün dişini sıksan ne olacak.benim yaşadığım şehir de çok dedikoducu ne yapayım şimdi memleketi mi terk edeyim..bence bunlar bahane..hem saklamaktan falan bahsetmişsin bence kalpleri kırılır duyarlarsa..tabi karar senin...

canım aslında eksik yazdım bazı şeyleri her gitmemde annemlere telde oraya gidiyorsun buraya gelmiyorsun ve kayınvalidemin "ne zaman dönceksin oğlum yalnız "gibi laf etmelerinden benim ve ailemin sıkılması dolayısıyla saklamak istiyorum..10 gün oraya gitsem memleketime gidemicem çünkü okul başlıcak..şimdi sen olsan gerçekten nereyi seçerdin burada arkadaşım kimsem yok memleketime gitti mi bi nevi arkadaş akraba eğlence ortamı ;deşarj olup geliyorum..oraya da her gidip gelişimde sıkılarak dönüyorum laf vurmalarından ne kadar karşılığını versem de canımı sıkmaya yetiyorlar..ben onları kırmak istemiyorum ama annemlere gittiğim her seferinde laf oluyor "ne zaman döneceksin "diyerek gereksiz soğutmaya çalışıyorlar kendilerinden canım.hayır eşim izin veriyorsa sorun olmuyorsa neden karışırlar ki 6 senedir her gidişimde ..o yüzden saklayayım diyorum hele bir de oraya gitmemişken..

Son düzenleme:
evet arkadaşlar ben yıllrdır giderim ve çok şükür bir sorun olmadı karşılıklı sevgi saygı oldumu her kes yerini bildimi ne sorun olsunkii sadece biraz öz veri gereklii benceee biz güçlüyz bununda üstesinden gelirizz öyle değilmi kızlarr:)))

Bencede gitmelisin bu kadar iyi insanlarmış madem kötüde olsalar eşinin hatrına gitmelisin ..10 gün kalacağına 6-7 gün kal ama git,yarın hepimiz onların yerine geçicez diye düşünerek empati yap arkadaşım.

bende aynı senin gibiyim eşim olmadan asla assla bir adım atmam dediğin gibi kötü davranmıyorlar allah için haklarını yiyemem
amaa eşim olmayınca aynı çocuk gibi davranıyorlar bende sıkılıyorum rahat hareket edemiyorum
ama kayınvalidemler yazları giderler normalde aynı şehirdeyiz sık sık görüşüyoruz onun için ben tek gitmiyorum
şimdi siz aynı şehirlerde değilmişsiniz özlemişlerdir torunlarını yazık görmek isterler annelerimize gidiyorsak onlarada sıkılsakta gitmek zorundayız
ortada kötü bir durum yokmuş zaten nacizane fikrim budur.

o zaman bunları güzel bi dille onları kırmayacak şekilde onlara anlat onlar gelsinler sizin yanınıza mümkün değil mi bu?
ama tabi yinede senin gitmen daha iyi olur her zaman yanında eşin olmayabilir o zaman hiç mi yalnız gitmeyeceksin bu sıkıntılarda bence üstüne gittikçe çözülür.

maddiyatı söylüyorlar 4 kişinin gelip gitmesi masraflı diyorlar...inan gelsinler böyle daha rahat edrim evimde hizmetimi yaparım torunlarına doysunlar ama oraya gitmek sıkıntı veriyor bana..inan 2 ay kaldım lohusalık döneminde eşim yurtdışında olduğu için..eşim beni almaya geldi 2 gün daha beraber kaldık 2. gün"sen nasıl kaldın burada ya 2 ay, ben sıkıldım boğuldum "dedi...

Son düzenleme:
Canım valla bende eşim olmadan gitmek istemiyorum canım sıkılıyor bizimkilerde çok iyiler beni de el üstünde tutuyorlar ama olmuyor işte..
seni çok iyi anlıyorum ve birde orda sana gıcık davranan birileri varsa hiç gitmek istemezsin.. bence eşinle konuş o söylesin ben yanlız kalmak istemiyorum filan desin
kendi memlekete gittiğinide söylemeyin de eşin bu duruma ne der bilemiyorum yine de... hem onlar gelsinler nedne gelmiyorlar?

bu konuda anlatamam işte çünkü başta eşim anlamıyor beni;2 ay kaldım yalnız sonra beraber döndük. 2 ay sonra "sen bizim tarafa gitmek istemiyorsun elalemin gelinleri çay topluyor" demesin mi..yani kim doldurduysa bana kavga açıyor.eşim dolduruşa gelir bu tarz konuda.ister istemez kavga çıktı " nasıl gitmiyorum vicdanlı ol biraz 2 ay kaldım daha yeni.."dedim.ondan sonra da 1 kez daha kendim gittim acıdım memleketten oraya 10 gün kaldım eşime tel açıp"benim için şu güne bilet aldığını söyle"dedim kayınvalidem "sen mi dedirttin yoksa oğlana bilet al diye" azarlar biçimde konuştu..gitsem 1 hafta sonra dönmek istesem ona da laf duyacağım kendi memleketimde daha fazla kalıyormuşum...üstüme giydiğim sorun yapılır..bunların dışında ağır bişi yok çok şükür.
eşim anlamıyorsa beni onlar hiç anlamayacak kırılacak...

Son düzenleme:
DELIRUZGARIM da söylemiş 10 gün kalmayıp daha az kalsan sonrada annenlere gidip kalsan biraz?

ya biryandan da inan vicdanım sızlıyor inan sen yazmadan önce sizinle dertleşirken bayramda gitsem ordan memleketime geçiş yapsam diyorum...ama bilemiyorum şuanda da açıkçası bişi demek istemiyorum eşime...

Canım valla bende eşim olmadan gitmek istemiyorum canım sıkılıyor bizimkilerde çok iyiler beni de el üstünde tutuyorlar ama olmuyor işte..
seni çok iyi anlıyorum ve birde orda sana gıcık davranan birileri varsa hiç gitmek istemezsin.. bence eşinle konuş o söylesin ben yanlız kalmak istemiyorum filan desin
kendi memlekete gittiğinide söylemeyin de eşin bu duruma ne der bilemiyorum yine de... hem onlar gelsinler nedne gelmiyorlar?

sorma gıcık kaptığım bana ve evliliğime zararı dokunan yengesi ve amca kzı var amca kızı sürekli evin içinde.hareketleri çok yapmacık ve ister istemez sinir oluyorum evin içinde her an onu gördükçe..
onlar 4 kişi olduğundan masraflı deyip gelmıyorlar...

canım ya keşke gitsen ne güzel iyi de davranıyolarmış işte.ilçeye de kayınvalidenle gidersin işte,ne bileyim ya güzel olur sanki.

sorma gıcık kaptığım bana ve evliliğime zararı dokunan yengesi ve amca kzı var amca kızı sürekli evin içinde.hareketleri çok yapmacık ve ister istemez sinir oluyorum evin içinde her an onu gördükçe..
onlar 4 kişi olduğundan masraflı deyip gelmıyorlar...

10 gün çok kalıyormuşun gerçektende bence 3-4 gün yeter hadi eşin olsa 10 gün kalsanız neyse..baksana o bile sıkılmış sana nasıl diyebiliyor gitmek istemiyorsun diye...
hem tabiki kendi annende daha fazla kalıcan onlar senin annen baban ya heralde onları daha çok özlüceksin bu konuda biraz ayrımcılık yapıyor gibi olabilirim...

anladım canım 4 kişi kim var ki ? sadece kayınvalidenle kayınpederin değil mi?

Back