Eşiniz evde tamir işleriyle ugraşır mı?

eşimde bende teknisyen olduğumuzdan elimizde birşey kurtulmazkaydirigubbakcemile2. tabi eşim benden önce atlar ne tamir edilecekse. birde çok meraklıdır. yeni aldığımız birşeyi günlerce inceler. içini söker takar:roflol:. hiç unutmuyorum yeni motorsiklet almıştı. inanın eve gelir gelmez birde baktım ne göreyim. herşeyini sökmüş motorsikletten eser kalmamış.kaydirigubbakcemile3 alemdir benim kocam yaagamyoncuiremsu

yapsamı yapmasamı dıye duşunuyorum bır kac kez hıc olmayacak işlerle ugraşır(dı) bazen.bulaşık makınesının ıcı kokuyormuş sen al bulaşık deterjanını oyle ıcıne sık(benım haberım yok) bulaşık makınesını actım bır ara mutfaga gıttım baktım makınenın altından kopuk kopuk sular cıkıyor ogrenıyorumkı bızım bey sıkmış bulaşık deterjanını şuan bulaşık makınasını kullanmıyorum kullanmaya her kalktıgımda kopure kopure kudurdu makıne bır makıne borçlu bana. küvet koyulacaktı banyoya sen akıllım arkadaşıyla yapmaya kalk o gun bugundur kuvetım alttan akar serdıgım banyo paspasları her defasında yerden kalkmak zorunda kalır. kornış takılacak ustelık nerden tullerı takacagımıda soyledım sen gel ıkı kornışı yanlış yerden bırak ve hala onlarda dıger muzdarıpler gıbı oyle kullanılır. en ıyı yaptıgı şey elektırık dugmelerını ve kabloları yapmak yanı ıdare eder aman maşaallah dılımı ısırayım(nıyede oyle derlerse)...:) ne cok dertlıymışım bu konuda ah sevdıgım ah:)

ay cok güldüm cok komikti ya zavallı makine :roflol::roflol:hihoyyytkaydirigubbakcemile3

:nazar: valla eşim tamirattan anlamasa yer gök inlerdi herhalde :mymeka:
bozuk ne varsa saat kaç olursa olsun illa elinde bir tornavida iş başındadır,,,

öyle gel geçir de yapmaz, sağlam olmalı, şimdiye kadar evimde bozulup ta yapılmayan hiçbir şey yoktur,,,

aa, ama bi dakka, ütü yaparken ütüyü olan gücümle bastırmışım heralde, ütü masası birdek çöküverdi yere, kaynak yerlerinden koptu,

eşim yerde ütü yaptığımı görünce hemen aldı, tamir etti,
ammaaa, ütü masasını sabit yapmış, ben her ütü yapacağımda salondan ütü masasını alıyorum (açık tabii, sabit ya) çarpa çarpa klimalı odaya getiriyorum,,,

bunu mu zapdetcem ben dedim, bi vurdum, kırdım,,, :lepi:
yeni ütü masası alınıncaya kadar yerde devam,:delphin:

benim eşimden her iş gelir evde ne bozulursa yapmaya calışır
gecende buzdolabı bozuldu kendi yaptı :asigim:
camaşırmakinamıda tamir ettim
ama bi kusuru var hep bi fazlalık cıkırıyor fisfisfis
banada al bu fazla parca degip gülüşüyor kaydirigubbakcemile3:roflol:

benim eşimde çok marifetlidir,elinden her iş gelir maşallah,evdeki tamirat işini o yapar..:nazar:

3 yılda bozulan bir eşyamız olmadı..
Ama başa gelince yapar.. Bu işlerden anladığını düşünüyorum..kaydirigubbakcemile4

hatırlıyorumda ,bir sabah zilin takılması sonucu hiç susmacasına çaldığında , durduramayınca zilin telini koparmıştım. tam 1 sene zilim olmadan durdum. apartman kapısı kapalı olduğunda bana gelenler evde yokum diye dönerlerdi. tüpçü gelir , sucu gelir yokum diye dönerlerdi...sonra bir gün yeter dedim, ya yap yada usta çağıracağım. baktım 5 dk. halletti. eh be dedim bunca sıkıntıyı beş dakikada halledilebilecek bir şey için mi çektim.

sonra kızımın odasındaki dolap kulbu koptu..kafasının etini didikleye didikleye yaptırdım.buna benzer bir sürü tadilat tamirat vakası....

anladım ki kocişin elinden her iş geliyoo ama beyefendinin keyfinin gelmesini bekliyoz......

beni eşim her şeyi yapabileceğini idda eder ne malzeme görse alır ama daha ufak tefek tamirler hariç pek bişi göremedim

Genelde söylensede yapar .Özellikle sifon ve musluk tamirinde üstüne yoktur .Geçenlerde sifonu tamir etti ,sifonu çektiğimizde su tahret musluğunu üstünden akmaya başladı:jeyyar:.Böylece kimsede olmayan orjinal bir sifona sahip olduk :kızgın:.Diğer tuvaletin sifonun tamir etti , artık o tuvaletin sifonuda mekanik olarak çalışmaya başladı .Örneğin sifonun ipi sürekli çıkıyor bu arada ipilk gereğinden fazla uzun , biz sifonu her çalıştırdığımızda yeniden yerine takıyoruz .Eşim birşeyi tamir etmeye kalkınca başta, kızım herkes "sakın ha" diyor.:jeyyar:
Laf aramızda , boya ,sıva ,alçı hatta fayans işlerini çok güzel yaparım :lepi::lepi:

ne guzel kız ınsanlar eşlerıne bır sey yaptırmak ıçın kavga bıle edıyor benımkıde yapar ama bın nazla

ah arkadasım benımkının elınden bırsey gelmmezÇok üzgünüm çoook
yanı teybı cekıcle tamır edenlerden ama ben bu konularda uzmanım gercek bu
su tesısat elektrık elımden hersey gelırkaydirigubbakcemile3

bizimde sifonla başımız dertte.. -tatlicadiarzu-hep su kaçırıyor. Canım kocamda herdefasında yapıyo tabe.. ama ondan fazla ben çalışıyorum bensiz bişey yapmıyor başında durmam lasımmış. bide ortalığı batırmasa bütün parçaları çıkarıyo sonra onları bambaşka yerleri takıyo ama sifon gene bozuk.....kaydirigubbakcemile3 Olsun yinede yapmaya çalışıyo aşkım..:asigim:

Yeni evlendiğimizde fazla birşey tamir edemezdi, en basit şeyler için usta getirirdik ama 19senede epey ilerleme kaydetti, babamdan öğrendi, deneme yanılma yöntemiyle birşeyler yaptı, işi çözdü, ama her seferinde fazla parça çıkarır, ufak bir tamir yapacağı zaman bütün takım çantası ortaya dökülür zannedersin ki evi yeniden yapacak, musluk tamir eder, prizleri söker-takar,duvarları boyar,sifon tamir eder, zil tamir eder, hakkını yemeyim şimdi kocamın, işi bittikten sonra nasıl yaptım ama der, canım benim....

:smiley-cool:

:kızgın: aman aman hiç birşey bozul masın diye bakıyoruım
bi havalara giriyor yapacam diye
iyi güzel malzeme eksikliğinden söylenir al diyorum almıyorsun derim
tamir etmeye uğraşırken bozar ve haydi usta aramaya çık:roflol:
ondan sonra bas bas paraları şarkısını söyleriz:roflol:

ben hallederimde neme lazım alışkanlık edinmesin sorumluluğunu bilsin bir bakıma:roflol:

valla benımkıde tamır işi yapmaya baıylır ama bnı sınır edr hertarafı batırır bnde delı oluyorm ve herdefasında mutlaka fazla parca bulur ama tamır yapmayı sevr

allah var her iş gelir elinden.ve de derli toplu yapar.elektrik,priz,kapı,musluk,vs ama bi de banyoya saç sakal dökmese daha iyi olucak :roflol:

Yok hiç anlamaz sağolsun kendisi.
Geçen bi ampül değiştireyim dedi bana bir avizeye mal oldu anlayın artık.:mymeka:

ALlah nazardan saklasin esimin ellinden hersey is gelir. O konuda çok rahatim. Bak simdi nasil özledim bal dudaklimi:nazar::asigim:

ay kızlar sormayın benımkı tam bır arı sekerler
ıste calıstıgı yetmıyor sankı evde de hıc usenmıyor ne ıs olsa abartıyor.
mutemadıyen bır ıs cıkıyor yanı.
kendı plan proje yapar onları uygular.
en cok benı cıldırtan olayı eve yaptıgı su deposuydu.3sene once sularımızın azaldıgını kesılecegını ılerde dıye basladı dusunmeye plan cızmeye.ve evet 500lt lık depo aldı onun ucuna cesme bagladı ordan borularla banyodan boruları gecırıp lavabonun ucuna bagladı ve lavabonun ucunada bır cesme taktı.ve ben cıldırmak uzereydım.ev dagıldı sureklı ıs cıkıyordu.cok gereksız gormustum acıkcası.
1 sene sonra yaz ayında su kesıntılerımız basladı.2gunde bır su verılmeye hatta 10gunu bulan su kesıntılerı yasamaya basladık.herkes su alır tasırken bızım 500 lt su dolusu depomuz ve kullanımı cok pratık olan teknolojısı vardı.normal cesmemızden su gelıyor gıbı kolaylık yasamıstık.ve o gunden sonra esımın yaptıgı hıc bırseye laf etmemeye karar verdım.
halada sureklı devam eder dahı fıkırlerı.sureklı bıseyler bulur
ve sımdı cok cok memnunum.netıcede bızım ıcın evımız ıcın yapıyor degılmı ama:))))
hıc yapmamasından becerıksız olmasından daha ıyı degılmı???dıye dusunmeye basladım sonunda:)))))

hiç bi iş gelmez elinden vala hemen usta cagırırızsengözlerimebaksanab
ama sıkı pazarlık yapar ustalarla:roflol:

Back