Eşinin dışarı çıkmasına sinirlenen var mı?

Ecmen

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2013
21
1
Çevremde ne kadar evli bayan varsa hepsi de eşlerinin akşamları dışarı çıkmasından şikayetçi.İşten geliyorlar ve iş stresini atma bahanesiyle arkadaşlarıyla dışarı çıkıyorlar.hem de yine iş arkadaşlarıyla.sizce bu normal mi?ve sizlerden de bu sorunu yaşayanlar var mı?Ama şunu belirteyim işin içinde aldatma veye başka kızlarla gezmek yok.sadece erkek arkadaşlar.

benim çevremde görüğüm kadarıyla erkekler bu dertten çok muzdarip..hele kadınlar hep diplerinde isteyince onlarda ters tepki yaratıp, her fırsatta kaçış gözetliyo diye düşünmekteyim..yani çalışıyosa bencede sosyal hayatı olmalı zaman zaman,aileyi ihmal etmedikten sonra yalnış bişey yapmadıktan sonra ne gibi sakıncası olablirki?iş arkadaşarıyla buluşçaklar tabi çalışırken pek sosyal hayat olmuyo çevre belli oluyo kiminle buluşsunlar işte çalışıyolar ama sosyal hayatta sohbet ediyolar farklı ortamda bulunuyolar...bence herkesin çok aşırı olmamakla birlikte yaşam alanı olmalı..ben görüyorum ya adam halı saha maçına bile giderken burnundan getiriyorlar..birçok kadın her fırsatta gezmek istiyo yalanmıadam işten geliyo hadi sohbet edelim dır dır dır haftasonu oluyo adam istediği kadar uyumak istiyo kadın başlıyo bi haftasonu var tüm günler evdeyim kalk gezelimbiraz anlayış şart insanlar çalışırken çok yoruluyo gördüğüm örneklerin çoğu böyle ..herkes tabiki böyle değil ...son olarak demem şu ki herkesin yaşam alanı olmalı abartmadığı yanlış yapmadığı sürece...

Son düzenleme:

öncelikle yorumun için teşekkürler.haklısın kadın içinde erkek içinde başka bir sosyal yaşam alanı şart.ancak benim çevremde gördüğüm kadarıyla dışarıda ki sosyal hayata önem veren erkekler kadınların tek sosyal yaşam alanı olarak kendi annelerinin yanı olarak görüyorlar.bu da kadını haliyle yıpratıyor.hatta kadının kendi annesine gitmesine bile izin vermeyen erkekleri tanıyorum.bu nasıl bir zorbalık ya.

merak ettim de sen evlimisin aware?

Benim eşim işi olmadığı sürece dışarıya çıkmaz...yorgun adam zaten dışarıya çıkmaz evinde dinlenir bence hatta ben desem biryere gidelim diye evde oturalım başbaşa olalım der....zaten bütün gün işte oluyorlar akşamlarıda dışarıyaa çıksalar biz nerde görücez bu kocalarıııııı......Bir erkek eşinide arkadaş gibi görmeli bizde öyle birbrinmizle dertleşiriz vakit geçiririz hiç ayrımız gayrımız yok ...kırkyılda bir arkadaşı çağarsa yüzüme bakar suratım asılsa gitmez çok gitmek istiyorsa önce gönlümü alır ama bende ona karşı öyleyim birlik içerisindeyiz
...vee böyle çok mutluyuzz dibimden hiç ayrılmaz

Hem ben etrafımda tam tersini görüyorum bazı bayanlar kocalarını başlarından atmak istiyorlar ..bir gitsede kafamı dinlesem falan işteee diyorlar bende onlara şaşıyorum

Son düzenleme:

Rabbim mutluluğunu daim etsin canım.Başından kocasını atmak isteyen tek kadın biliyorum o da kayın validem :)

henüz evli değilim,fakat erkek arkadaşımla farklı şehirlerdeyiz 2009dan beri Rabbim nazardan saklasın sorunumuz olmadı sosyal alan konusunda..uzak şehirde olduğumuz halde hep telefona yapışık yaşamadık maçada gitti arkadaşlarıylada buluştu ailesiylede zaman geçiriyo..çok sık gidip gelemiyo bile ynede şikayetçi değilim imkan doğrultusunda oluğunu biliyorum nsaipse bu yaza evlenicez..bana çok kişi dedi asla uzakta biriyle yapamam edemem diye keza diplerindekilerlede yapamadılar..çünkü dünya sadece bizim etrafımızda dönmüyo..ama söylediğin de doğru bazı erkeklerde eşlerine ayıp ediyo kaba dawranıp görevlerini yerine getirmeyen erkeklerde var...dediğim gibi çevremde benim genelde kadınlar çok ilgi delisi..haklı yada haksız belkide sevgileri öyle kınamıyorum sadece bazı şeyleri çabuk tüketiyolar çok dip dibe olarak..

Son düzenleme:
ben cok kıskancım eşim akşam dışarı çıkacak çıldırırım.kesinlikle olmaz bir erkek akşama kadar işte olacak akşamda dışarda ne arıyo acaba zaten arkadaşlarıylada gezmez pek arkadaş insanı kötü yolada cekiyo iyi yolada iyiyide bulmak zor

Rabbim mutluluğunu daim etsin canım.Başından kocasını atmak isteyen tek kadın biliyorum o da kayın validem :)

Saol canım Allah razı olsun ......çok güldürdün beniii kahkaha atıyorum inankiii bu satttee kayın valideneee

Evde vakit geçirmeyi istemeyen her fırsatta arkadaşlarıyla soluğu dışarıda almak isteyen bir insana ''neden evlendin ki'' diye sorasım geliyor..
Evet insanlar sosyal varlıklardır,insan hem cinsleriyle geçirdiği zaman ve paylaşımlar,eşleriyle olandan farklıdır.
Daha iyi veya daha kötü değil ama bazen farklı...
Ama bu hemcinslerinle sosyalleşme ihtiyacı hergün olmaz ki..
Olmamalı..
Hele hem işte,hem dışarıda..
O zaman neden ben varım,neden evlendik???

Eşim arkadaşlarıyla plan yaparken ben de kızlarla plan yaparım genelde.
Bu,''sen çıkarsan ben de çıkarım haaaa ona göre'' tavrında hiç olmuyor..
Ben kızlarla takılmak istediğinde o evde yalnız kalsın istemem,o da aynı şekilde evde beni yalnız bırakmak istemez..
Karşılıklı olabilir bu aslında..

Son düzenleme:
erkeklerin geneli akşam gezmek ister fakat iş kadına gelince akşam gezmelerini istemezler.

aksine... ben zorlarım gitmesi, gezmesi için. arkadaşlarını arar plan yaparım böylece emri vaki olur, mecburen gider. erken gelirse "niye geldin sen" diye azarlarım.
erkek olduğunu hissetmesi lazım ne o öyle işe git, eve gel, işe git eve gel. benimle gideceği yere gidiyor ama benimle konuşamayacağı şeyler olabilir, mesela beni bana mı çekiştirecek

Erkekliğin kitabını ben yazarım diyorsunuz yani
Sizinki de iyiymiş,ama evde oturmak isteyen adamı ne gazlarsınız ki
Ya birden testosteron patlaması yaşarsa,erkekliğin kitabını o yazmaya kalkarsa :101:

Saol canım Allah razı olsun ......çok güldürdün beniii kahkaha atıyorum inankiii bu satttee kayın valideneee

önemli değil.Ama abartmıyorum kayın validem ve kayın babam rolleri değişmiş gibiler.kayın babam çarşıya çıkıp gezmek ister hep karısıyla vakit geçirmek ister karısı olmadan asla yatamaz.kayın validem de bu durumdan o kadar sıkılmış ki fırsat buldukça komşuya kaçar,eşi işteyken çarşıya çıkar kayın babam bir iş için evden gidecek olsun "hadi git de biraz kafa dinliyek der" :) komik şeyler işte

bende 3 sene ayrı şehirler de nişanlı kaldık.ozamanlar çok rahattık yani kavgamız felan olmazdı.ancak evlenince durum değişti.hep dışarı çıkmak istemesi sürekli maçları,hamamlara gitmeleri,çermik sefaları falan sıkmıştı artık beni.bu konu yüzünden çok zor günlerimiz oldu.ama şimdi iyiyiz Allaha şükür.kendisi de kabul ediyor abarttığını.

neden evli olduğunu anlayışlı bir bayansın eşinle nasıl geçindiğini merak ettiğim için sordum.evli olmasanda yazdıklarından mutluluk kokusu alıyorum.mutluluğun daim olur inşaallah canım.

Aware Henüz haftalık rutin kaynana ziyaretleri yapmadı, kocası maça gidince evde yalnız kalmadı( çoğu kadın gece dışarı çıkamaz , izin vermez kocalarımız) , henüz çocuğu olmadı , henüz uykusuz işe gitmedi , henüz ... henüz ... henüz Evlilik öncesiyle sonrası arasında dünya kadar fark vardır. Hele uzakta olanlar için birbirinizin hayatında okadar az bulunuyorsunuz ki .... Akşamları eve yorgun argın gelip yemek , bulaşık , çocukla uğraşıp hala gezme derdinde olan bir kocaya sahip olunca tekrar yorum yapın lütfen :) çooook iyimser olduğunuzu ve evliliğin zorluklarının farkında olmadığınızı o gün anlayacaksınız.

aware evlenince dipdibe olunca sen tüketmezsin inşallah bazı şeyleri uzaktan davulun sesi hoş gelir canım

Daha evli değiliz ama ben kıskançlıktan ya başımı duvarlara vurcam ya da kalp krizinden gitçem. Çok ama çok sinir oluyorum dışarı çıkmasına. Suratım ve konuşmalarım değişiyor ve alttan alıyor ama nafile engel olamıyorum kendime Sabah buluşmalarına fazla tepki göstermiyorum ama gece ki buluşmalar çok canımı sıkıyor ve bu kişiler iş arkadaşları. İstemiyorum görüşsün konuşsun, telefonla da uzun uzun görüşmeler yapıyorlar ne gerek var bu kadarına Her derdi sıkıntısı olan hatta mutluluğu da olan arıyor benimkini.
Zaten gece geç saate kadar çalışıyorlar 11 lere kadar, düşün yani... Allahım sabır ver diye diye hergün dualar ede ede kontrol etmeye çalışıyorum kendimi.....

benım esımde ben olmadıgım surece cıkmaz
sadece hafta ıcı bır aksam macı var ona gıdr
gıtsınlerde zaten arada bır
sorun edecek bı durum yok
cok sık olmadıgı surece tabıkı gıdebılır

ee 11e kadar çalışıp yinemi çıkıyo dışarı

her sey dozunda oldugu surece kadın da erkekte kendı hayatınıda yasamalı bence
gunahtır adama bızım malımız mı onlar hep yanımızda durmak zorunda olsunlar
benımle konusacagı sey farklıdır arkadasıyla farklıdır
yanı her seyın yerı ayrı
guven olayını cozmek sart oncelıkle kendınıze ve esınıze

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…