evlilik öncesiyle sonrası arasında tabiki farklılık olur ancak ''bazı konularda'' büyük konuşmak istemem ama benim bahsettiğim şey karşılıklı olarak mantıklı şeylerdiben gezssin tozssun gelsin demiyorumki ..herkesin yaşam alanı olmalı derken eşlerin birbirini ihmal etmeden bunu yapmasından bahsetmek istedim..uzaktayız fakat birbirmizin hayatındada çok az bulunmadık anılarımız yaşanmışlıklarımız minicik değil mesela paylaşımlarınız çok fazla..kimisi olur hayatında az değil -çok bulunur fakat evlenince değişir ozaman farkı ne? bilemeyizki..ben çokk güveniyorum ama durupta asla değişmez diye artistlik yapmam yaşayıp görücez hayat bu..gece kadının dışarı çıkamıcandan bahsetmişiniz gecenin bi yarısı erkekte dışarda bulunmamalı zaten ,hadi bulundu diyelim izin versede hangi kadın gecenin yarısı dışarda bulunmak isterki?evet ben iyimser bakmaya çalışıyorum mantığımı bu yönde kullanmak istiyorum..hayatın zorluklarını evli olunca bilmek gerekmiyoki kimblir hayat ne getiricek ..hoşlanıp sevip aşık oluyoruz ve evlenicez sonra nerden belli değişmiyeceği?sadece içimizdeki hisse güvenip evliliğe adım atıyorz.. ya hislerimiz doğru ya da değil hayat işte bende bunların gayet farkındayım...sana söz evlenince tekrar yazıcam dua et evendiğim kişide değişmesinuzakta olanlar hayatınızda az bulunuyosunuz dedin çok damarıma dokunda ya okadar emek verdim
Biliyoruz da yazıyoruz. Hepimiz geçtik aynı süreçlerden. Keseniz bir olmadan , hayatın sorumluluğunu omuzlamadan , karşındaki erkeğin seni nekadar saracağını görmeden , seni kime ve neye karşı kollayacağını görmeden( kimse laga luga yapmasın yanında güvende hissetmediğim adam koca olmamalı) herşeye iyi niyetle yaklaşılır. Emin ol herkes çok iyi niyetle bakar sadece sen değil. Hepimiz bu süreçlerden geçtik.
Şu an birbirinizin zihinlerinde imgeler halinde varsınız. Aynı şehirde olsanız neyse de... Farklı şehirlerde olduğunuza göre birbirinizle ilgili fikriniz belli bir süre konuşmakla arta kalan saatleri de kendinize göre doldurmakla oluşuyor. Zihninde oluşturduğun ilişkinin gerçek olup olmadığını günde en az 15 saatinizi dip dibe geçirince anlayacaksınız başka yolu yok bunun.
Korkma değişmeyecek sadece sen onun gerçekte kim olduğunu anlayacaksın. Dua edelim hayal ettiğin kişi çıksın. Bakalım görücez kira, fatura öderken nasıl bir adam olacak. Bakalım görücez gecenin bir yarısı ciyak ciyak ağlayan bir bebeğiniz olduğunda ne olacak. Bakalım görücez sizin borç , yoğun çalışma saatleri , iş yerindeki stresle ilgili konuları çok hafife alan , kocanı da her istediklerini aldıracakları biri gibi gören bir kayınvalide ve görümce ikilisi ile karşılaşırsan sevgili eşinin tavrı ne olacak. HEPSİ AZ SONRA. :)
Bunları da bir zamanlar senin kadar iyi niyetli yaklaştığım için ve dünyanın da kaçbucak olduğunu gördüğüm için yazıyorum.
E zaten erkeklerin istediği gece çıkmak. Maç , arkadaşlarla takılma falan filan. E gece erkekte dışarda olmamalı diyorsun? evin bir odasında kendi alanı mı olacak sanıyorsun? eve geliş saatiniz 8 olacak. O satten sonra seni evde bırakıp çıksın mı? Tatil gününüz pazar...Senin temizlik, çamaşır , ütü ,ağda , bir yandan özlemiş bebeğini avutma gününde .... Eşin dışarı çıkıp arkadaşlarıyla mı takılacak.
Eğer eşimin durumu çalışmamı gerektirmeyecek kadar iyi ise , hafta da bir en azından yardımcı alabiliyorsam, hafta da bir kız arkadaşlarımla vakit geçirebiliyorsam , tatil ve gezme anlayışı AİLESİYLE vakit geçirmekten farklı birşey ise, gelirimizden benim geleceğimi de garantiye alacak yatırımlar yapıyorsa, evet ben kız arkadaşlarımla vakit geçirirken eşim de nezih bildiğim ,arayınca ulaşabileceğim biryerde , aklı kadın muhabbetinden başka şeylere eren arkadaşlarıyla kendi alanını oluştursun.
Eğer iş , evin geçimi ,araba kredisi , ev kredisi, gelinlik borcu , düğün borcu , çocuğun kreşi , bakımı ,hastalığı , elbisesi, iştah sorunu , okuldaki sorunları , yemek , bulaşık , temizlik , ailesinin gönlünü hoş tutmak benim bitmeyen özverime bakıyorsa eşim de yanımda aynı özveriyi göstermiyorsa bu evlilik değil köleliğe dönüşüyor. Dönsün anacığının yanına bir gece halı saha , bir gece kahve, bir gece hovardalık bir gece gezsin dursun. Kahrını da annesi çeksin.