eşinin ailesiyle yaşamak ölümmüş.....ölüyorum

Belki hoşuna gitmicek yazdıklarım ama, benim söylediklerimi uygularsan evliliğinde huzursuzluk olmaz. cunku bır kere eşinin maaşı ayrılma ve geçim etmek için cok düşük. ailesi kötü niyetli değil. paranıza dokunmuyorlar. eğer kafayı kullanırsan sen karlı cıkarsın. cunku, dedıgın gıbı ayrılsan , zaten mutsuz olucaksın bır kere gecınemıceksınız kavgalar baslıcak bırde cocuk eklenırse kayınvalıdenın evını ozler hale gelırsın. bunları suanda dusunmek senın ıcın cok zor olmalı ama hayatın gerceklerı ask mask bıter gerıye saygı kalır saygını yıtıtttırme kocanın saygısınıda kaybedersın. sevgısınıde. cunku, ne olursa olsun anne ve babasına haksızlık ettıgını dusunucektır, bu sızın mutlulugunuza cok yansıycaktır bence senın yapman gereken sey evın ıcınde daha rahat olabılecegın , pozısyonları hazırlamak. sorumlulukları paylasmak . yukunu haıfıfletmek. daha 1 aylık evlısın cok erken bunu eşinle munasip bir şekılde konusursun bence onları tanı ve bır arada yasamanın zevkıne varmaya calısmalısın. belkı hosuna gıtmıyor ama ınankı senın ıcın boylesı daha hayırlı bırde esıne annesını babasını sıkayet etme haklı dahı olsan eşin sana haklısın demez cunku anne ve babası sonucta anne ve babasını atan adamdanda hayır gelmez zaten. kayınvalıdenı op sarıl annecım senı cok sevıyorum de kaynatan gelıce ayagı kalk kendini sevdir. güvedir. üşenme. BU COK ONEMLI ORASI kayın valıdenın evıymıs gıbı hıssetme. orası senın evın cunku. OYLE BIR hıssetır oyle bır evde davrankı kayınvalıden senın evınmıs gıbı hıssetsın orayı. gelen mısafırler orayı senın evınmıs gıbı zannetsınler. buda nasıl olucak SAHİPLENMEYLE OLUCAK. sen sahıplenınce kayınvalıde ıstedıgı gıbı hareket edemez onlar cekinir. ve rahat ol. misafir gibi evde durma.

madem seni çalıştırmıyor... git annenlerde otur birkaç gün ard arda git gündüzleri orada kal.... dinlen... yüzün gülmüyor diyene de her iş elime bakıyor yapmaktan canım çıkıyor ben ayakta kaldığıma şükrediyorum de.... ayrıca eşin seni oyalıyor... çık dışarı iş bul.. ben işe girdim de... daha şimdiden pasif olma.... böyle ev mev alamayız, ve ben yıllardır gözlediğim evliliğim için yanlışlıkla kefen giydirmişler farkında değilim deyin.... ve gidin iş bulun.... o mu bulacak size işi gidin bulun girin işe... rest çekmediğiniz sürece yaptığınız aptallığın bedeli daha da ağır ödersiniz.... ayrıca ev işini bir gün yapın diğer gün yatın kalkın kendinize bakım yapın... çekinmeyin!!!!!!!!!!! onlar eğer sizi aynı eve aldıysalar sizin değil sizi görünce yada duyunca onların utanması lazm........ ettiğini biçme hesabı....

arkadaşlar şuan bikaç saniyeline girdim eşim heran gelebilir
çok kötü şeyler oldu
bugün eşim sinir krizi geçirdi
o da ayrı ev istedim diye
vay bee ne zaman ayrı ev konusu açsam herkez hastanelik oluyor bende öyle onları izliyorum
5 yada 10 yıl oturacaksın dedi bende gözünü korkutmak için kapıyı çektim gittim teli de almadım bana ulaşamayınca çok fena olmuş eve geldim üstüme yürüdü hafif hırpaladı..çok kötü şeyler yaşadım ayrıntısını anlatıcam yorumlarınızı bile okuyamadım ama can atıyorum okumak için en kısa zamanda yine gelicem nolur bana dua edin

ayrı ev konusunu açtın diye eşin sinir krizine mi girdi:KK53:
sence tepkileri biraz garip değil mi?
karşısına alıp, insan gibi konuşmaması neden?

kesinlikle taviz verme ...bu şekilde alıştırırsan eğer,, o evden 35-40 yaşında ancak çıkarsın.sinir krizine giren bir tek eşin değilmiş baksana!.

Son düzenleme:
tek maaşla kiraya çıkamazsınız
ilk önceliğin işe girmek olmalı ne yap et ikna et kocanı çalışmak için
çalışınca en azından bütün gün aynı evde olmazsın bu kadar takılmazsın
ve daha sonra ayrı eve çıkmak için para konusu olmaz
ama eğer ki çalışmaya başlamazsan
hadi ayrı eve çıktınız diyelim geçinemezsiniz
bu sefer tekrar kayınvalidenlere gittiniz mi bir daha çıkışın olmaz o evden
ev konusuna gelince ne yazık ki o ev sizin değil o yüzden çok fazla takılma olanlara
tabi ki el üstünde tutmayacaklar yaptıkları gözüne batacak kalabalık yaşıyorsunuz bu sorunları olması çok normal
sadece ezdirme kendini bi iş nasıl başlarsa öyle gider unutma

senin ayrı eve çıkman çok zor görünüyor. sakın çocuk yapma, eşin babalık yapacak bir insan değil

Son düzenleme:
Daha dün bir bugün iki siz bile bile lades demiş bu evliliği onaylamışsınız..Şu anda yaşadıklarınızı yaptıklarınızı oturup sakin kafayla düşünün derim.İnsanlar sizi zorladımı hayır asla ayrı eve çıkmak yok ölünceye kadar bizimlesin dedimi eşiniz ve siz daha çok gençsiniz inatlaşmak için ayrı eve çıkmak için verilen mücadele biraz erken değilmi sizcede

deseniz ki beş yıllık evliyim on yıllık evliyim orda durur bir düşünürdüm.Ama daha bir aylık bilemedin iki aylık evlisiniz.Eşinizin krizler geçirmesi sizi hırpalaması ne evdeki diğer fertlere nede size istediklerinizin bir an önce olması için bir çözüm değil burda olan evliliğinize eşinizle aranızdaki sevgiye saygıya ev halkının huzuruna zarar vermekten başka hiç bir işe yaramaz..
Ayrıca anlattıklarınızdan anladığım kayınvalideniz kayınpederiniz kötü insanlarda değiller...

Acı ama gerçek şapkanızı önünüze alıp düşünün derim ben gülüp geçmek günün tadını çıkarmak varken evliliğin en güzel zamanlarını siz böyle istediğiniz için yaşıyorsunuz di mi....
Cevabınız büyük ihtimal evet birlikte oturmak için can atan siz bir an önce evli olmak için her zorluğa göz yumup kabul eden siz kimse sizi silah zoruyla o evde tutmuyordur.Biraz daha hoşgörü az biraz sabır ne derler biliyorsunuz değilmi tatlı dil yılanı deliğinden çıkarmış..

Yok ben yemek hazırladım k.valide hazırlamadı ben sofra topladım k.pederim uzandı görümce elini işe sürmedi eşim beni anlamıyor ah vahh diyeceğinize evliliğin ve o ailenin güzel yanlarını görün hayatı kendinize cehennem edeceğinize az biraz sabır az biraz eşinize özgüven inanın buraya yazdıklarınızı yıllar sonra gelip okuduğunuzda ey allahım ne kadar cahilce düşüncelerim varmış diyeceksiniz cahillik kelimeme takılmayın size cahilsiniz demiyorum..Sadece çok gençsiniz ve evliliğin güzel yanlarını evi paylaştığınız insanların size özveride bulunduğunu görmüyorsunuz...

eşim ve ailesi bölümüne girip araştırın k.valide k.pederle bir arada oturup yaşadıklarını okuyun inanın halinize şükrediceksiniz...
Kısaca eşiniz size aslaaa demiyor bu bile bir yaşam mutluluk vesilesi olmalı eşinizin ailesini benimser onları kendi anne babanız gibi görürseniz yaptıkları her ne olursa gözünüze batmıycaktır yeri geliyor kendi anne babamıza aaa yeter of pof diyoruz ama kırılmasınlar diye susuyoruz değilmi o insanlar sizin eşinizin anne babası atsa atılmaz satsa satılmaz...

Uzun bir yazı oldu aslında daha çok örnekler var ama ben eminimki sizin gibi mantıklı eşini seven her ne olursa olsun herşeye gözünü karartıp evet diyen biri bu kadar yorum yapan insanlar karşısında silkelenip kendine çeki düzen verecektir.Yok veremem diyorsanız size yıllar değil dikkat edin aylar sonra yine burda başka bir başlık altında rastlamak işten değil diyorum.

sizi kırmak üzmek niyetiyle yazmadım durumunuza üzüldüğüm için yazdım umarım benim gibi düşünenleri yazılanları kulak ardı etmessiniz.

Eşin seni hırpaladı ve bir şekilde barıştınız ???

5 yıl içinde evi ayıracaksınız ???

Bunlar sana inandırıcı geliyor mu, konuyu ailenle paylaş, bir şeylere her itiraz edişinde hırpalanmaya razı mısın ??

Bu hareketinden sonra eşinin doğru bir adam olmadığını düşünüyorum. Evdekiler ne kadar iyi olurlarsa olsunlar, evlilik iki kişiliktir. Bu evliliği yürütüp yürütmemeyi çok iyi düşün. Yaşın çok genç, sakın hamile kalma sakın

Daha dün bir bugün iki siz bile bile lades demiş bu evliliği onaylamışsınız..Şu anda yaşadıklarınızı yaptıklarınızı oturup sakin kafayla düşünün derim.İnsanlar sizi zorladımı hayır asla ayrı eve çıkmak yok ölünceye kadar bizimlesin dedimi eşiniz ve siz daha çok gençsiniz inatlaşmak için ayrı eve çıkmak için verilen mücadele biraz erken değilmi sizcede

deseniz ki beş yıllık evliyim on yıllık evliyim orda durur bir düşünürdüm.Ama daha bir aylık bilemedin iki aylık evlisiniz.Eşinizin krizler geçirmesi sizi hırpalaması ne evdeki diğer fertlere nede size istediklerinizin bir an önce olması için bir çözüm değil burda olan evliliğinize eşinizle aranızdaki sevgiye saygıya ev halkının huzuruna zarar vermekten başka hiç bir işe yaramaz..
Ayrıca anlattıklarınızdan anladığım kayınvalideniz kayınpederiniz kötü insanlarda değiller...

Acı ama gerçek şapkanızı önünüze alıp düşünün derim ben gülüp geçmek günün tadını çıkarmak varken evliliğin en güzel zamanlarını siz böyle istediğiniz için yaşıyorsunuz di mi....
Cevabınız büyük ihtimal evet birlikte oturmak için can atan siz bir an önce evli olmak için her zorluğa göz yumup kabul eden siz kimse sizi silah zoruyla o evde tutmuyordur.Biraz daha hoşgörü az biraz sabır ne derler biliyorsunuz değilmi tatlı dil yılanı deliğinden çıkarmış..

Yok ben yemek hazırladım k.valide hazırlamadı ben sofra topladım k.pederim uzandı görümce elini işe sürmedi eşim beni anlamıyor ah vahh diyeceğinize evliliğin ve o ailenin güzel yanlarını görün hayatı kendinize cehennem edeceğinize az biraz sabır az biraz eşinize özgüven inanın buraya yazdıklarınızı yıllar sonra gelip okuduğunuzda ey allahım ne kadar cahilce düşüncelerim varmış diyeceksiniz cahillik kelimeme takılmayın size cahilsiniz demiyorum..Sadece çok gençsiniz ve evliliğin güzel yanlarını evi paylaştığınız insanların size özveride bulunduğunu görmüyorsunuz...

eşim ve ailesi bölümüne girip araştırın k.valide k.pederle bir arada oturup yaşadıklarını okuyun inanın halinize şükrediceksiniz...
Kısaca eşiniz size aslaaa demiyor bu bile bir yaşam mutluluk vesilesi olmalı eşinizin ailesini benimser onları kendi anne babanız gibi görürseniz yaptıkları her ne olursa gözünüze batmıycaktır yeri geliyor kendi anne babamıza aaa yeter of pof diyoruz ama kırılmasınlar diye susuyoruz değilmi o insanlar sizin eşinizin anne babası atsa atılmaz satsa satılmaz...

Uzun bir yazı oldu aslında daha çok örnekler var ama ben eminimki sizin gibi mantıklı eşini seven her ne olursa olsun herşeye gözünü karartıp evet diyen biri bu kadar yorum yapan insanlar karşısında silkelenip kendine çeki düzen verecektir.Yok veremem diyorsanız size yıllar değil dikkat edin aylar sonra yine burda başka bir başlık altında rastlamak işten değil diyorum.

sizi kırmak üzmek niyetiyle yazmadım durumunuza üzüldüğüm için yazdım umarım benim gibi düşünenleri yazılanları kulak ardı etmessiniz.

öyle yorumlar yapılıyor ki konuyu ben mi yanlış okudum diye düşünüyordum.sanki kızı kandırıp zorla yanlarına alan aileymiş gibi yorumlar.aslında kandırılan erkek tarafı olmuş.evleneyim yeter ki bir göz odaya razıyım demiş.ne zoru vardısa evlenmek için.üstelik yazdığına göre ailenin durumu yok.kredi çekerek düğünü yapmışlar ve krediyi zorla ödedikleri halde oğlunun parasına dokunmuyorlar:KK43:(((

bazıları ailenin görevi tabii yapacak diyor ama imkanı olu yapar ama zor durumdaysa yapmak zorunda değil.eve katkı için para bile vermeleri lazım.hem bakıyorlar geline hem de gelinin triplerini çekiyorlar:KK34:

kandırarak evlendiği halde, evlenir evlenmez ayrılma kulislerine başlamış.madem ayrı ev istiyorsaydı evlenmeyip şartların olgunlaşmasını bekleseydi.arkasından atlı mı kovalıyordu illa evleneceksin diye.:KK50:

Son düzenleme:
okurken bile icim sisti yemin ederim..
ah be güzelim keske kabul etmeseydin.. isterse dünya en iyisi anne baba olsun ama OLMUYOR
olmuyor iste.. ev üstüne ev kurulmaz!!!!! yazdigin gibi yeni evlisin hadi onu gectim istedigin yemegi pisiremiyon, ayaklarini uzatmiyon, tv izleyemiyon
esinle istedigin sekilde istedigin yerde cilvelesemiyon,adeta hizmetci gibi.. keske bekleseydin..
üzüldüm gercekten okurken bile icim sisti, tek yapicagin sey esini ikna edip kiraya cikmak, yada kredi cekip acilen ev alip cikmak
bu sekilde nekadar dayanabilirsin bilmem..
allah yardimcin olsun

Severek bekleyerek isteyerek evlenmenin sonucu bu olmamalı.
Aslında bir sonda değil yaşadıklarınız.
Neyi yaşamanız gerekiyosa onu yaşıyosunuz şuan.
Kayınvaide kayınpederle aynı evde yaşamak başka türlü olamz zaten.Rahatlık olmaz .Eşinle sarılarak koyun koyuna tv seyretmek olmaz.
İsteiğin saatte yemek içmek olmaz.Banyodan çıkınca bornozunla odana geçmek olmaz.
Tuvalete girip çıkarken geceliğnle olmaz.
Olmazda olmaz.
Ev üstünde ev olmaz .
Bi evde iki kraliçe olmaz ben bunu bilir bunu söylerim.

bikaç dk daha buldum hemen buraya koştum canım
allah razı olsun
bugünki olaydan sonra diretmeye korkucam galiba
ama ben 5 yıl dedi ya kafamdan aşağa kaynar su döküldü sanki
sonra bi şekilde nolduysa barıştık o sırada 5 yıl değil dimi dedim
tamam ama 5 yıl içinde dedi belki 3 yıl sonra dedi
seni en iyi şartlarda yaşatıcam dayan dedi bişekilde anlaştık gibi görünüyor ben seneye çıkıcam die düşünürken 5 yıl kurşun gibi işledi

Üstünüze yürüdü hırpaladı kriz geçirdi...
İlginç...
900Tl ile kiraya çıkamazsınız ha kredi alıp ev almışınız ha kiraya çıkmışınız.
İki türlüde aylık bi miktar gidecek kesenizden.
Ev sahibi olacaksınız ama.Kredi çekerseniz ödemeniz zor olabilir.
Uzun yıllar borç altında kalabilirsiniz.
Aşağı tükürsen sakal yukarı bıyık bilemiyorum.

ablalarım bende çocuk yapıp bari onu bağrıma basarım diyodum ama bide pko illetiyle uğraşıyorum
herkez< benden çocuk beklio ama düşünmüyorum dedikçe sustular şüür..
ama ben istiyodum sırf yalnızlığım geçsin diye
belki o varekn daha çok benimserim bu evi diye
kimisi yap diyor kaynanan bakar masrafsız büyür diyor kimisi yapma diyor
zaten olmuyor bend eakışına bıraktım
zeboş abla ilk zamanlar hep hastaydım zaten psikolojik olarakmı bilmiom ozaman kaynana yaptı saolsun herşeyi ama şimdi az başım ağrıo desem o da kendini yataa atıo gibi gelio bana ..bakalım bika kere daha yaparsa bunu anlicam numara yaptını

Çocuk napsın ölüyorum diyen bi anneyi.
Sen önce dirilmelisin sonra çocuk.
Çocuk olunca daha çok bunalacaksın benden söylemesi.

öyle yorumlar yapılıyor ki konuyu ben mi yanlış okudum diye düşünüyordum.sanki kızı kandırıp zorla yanlarına alan aileymiş gibi yorumlar.aslında kandırılan erkek tarafı olmuş.evleneyim yeter ki bir göz odaya razıyım demiş.ne zoru vardısa evlenmek için.üstelik yazdığına göre ailenin durumu yok.kredi çekerek düğünü yapmışlar ve krediyi zorla ödedikleri halde oğlunun parasına dokunmuyorlar:KK43:(((

bazıları ailenin görevi tabii yapacak diyor ama imkanı olu yapar ama zor durumdaysa yapmak zorunda değil.eve katkı için para bile vermeleri lazım.hem bakıyorlar geline hem de gelinin triplerini çekiyorlar:KK34:

kandırarak evlendiği halde, evlenir evlenmez ayrılma kulislerine başlamış.madem ayrı ev istiyorsaydı evlenmeyip şartların olgunlaşmasını bekleseydi.arkasından atlı mı kovalıyordu illa evleneceksin diye.:KK50:

valla ben hiç birine acımam da[ hiç kimse evladının sıkıntı çekmesini istemez] bu kızın annesine acırım.kim bilir kocaya gideceğim diye ne kadar dil döktü ki bari elle günle gitsin diye bu şartlarda evlendirdiler..hangi anne evladının kendi evi olsun istemez..yazık..bir de çocuk yapmak istiyorlarmış.daha bir ev geçindiremeyen iki çocuğa bir de çocuk lazım ya.
şu bölümü derdiniz olmadan okuyup feyz alsanız keşke.başa geldikten sonra uğraşması zor..

hata yaptı diye hatayı sürdürecek degıl arkadaslar.

herkes hata yapar yaptıgını kımse devam ettırmek zorunda degıl. belki cahıllıkten belki hevesten bir hata yapmıs ne yapsın o hata ömür boyu üzernde mı olsun yani
yapmayın lütfen. herkesin basına gelebılecek durumdur bu. madem düsene bir tekme de biz vuralım olur mu?

ben de bır kac yas oncesıne kadar sevgılım evlenelim, aılemle otur dese kabul ederdim cunku zorlugunu bılmıyordum.
ama su an kabul etmem. bazı seylerı ogrenmek icin yasantı lazım.:KK31:

Son düzenleyen: Moderatör:
hata yaptı diye hatayı sürdürecek degıl arkadaslar.

herkes hata yapar yaptıgını kımse devam ettırmek zorunda degıl. belki cahıllıkten belki hevesten bir hata yapmıs ne yapsın o hata ömür boyu üzernde mı olsun yani
yapmayın lütfen. herkesin basına gelebılecek durumdur bu. madem düsene bir tekme de biz vuralım olur mu?

ben de bır kac yas oncesıne kadar sevgılım evlenelim, aılemle otur dese kabul ederdim cunku zorlugunu bılmıyordum.
ama su an kabul etmem. bazı seylerı ogrenmek icin yasantı lazım.:KK31:

burada hata yok.sadece köprüyü geçene kadar hikayesi var, plan var.yoksa evlenir evlenmez,henüz ortada göze görünür bir durum yokken ayrılma kulisleri yapılmazdı:KK34:

valla ben hiç birine acımam da[ hiç kimse evladının sıkıntı çekmesini istemez] bu kızın annesine acırım.kim bilir kocaya gideceğim diye ne kadar dil döktü ki bari elle günle gitsin diye bu şartlarda evlendirdiler..hangi anne evladının kendi evi olsun istemez..yazık..bir de çocuk yapmak istiyorlarmış.daha bir ev geçindiremeyen iki çocuğa bir de çocuk lazım ya.
şu bölümü derdiniz olmadan okuyup feyz alsanız keşke.başa geldikten sonra uğraşması zor..

seneler önce yaşadığımız yerde 2 aile vardı.kızın ailesi memur,hali vakti yerinde insanlar.erkeğin ailesi de çiftçi onlarında epey malı mülkü vardı.kızla oğlan birbirlerini sevmişler.kızın annesi durumu öğrenmiş karşı çıkmış.kızım yapamazsın,onlar farklı,biz farklıyız.geçinemezsin,uyum sağlayamazsın demiş.anne ne kadar kızsa da kız erkeğin evine gidip işlerini yemeklerini yapmış.akşam tarladan gelen kaynananın gözüne girmek için çabalamış.

annesi o kadar karşıydı ki birgün annenin kabullendiğini duyunca çok şaşırdık.sonradan duydukki,birşeyler yaşamışlar anne mecburen kabul etmek zorunda kalmış.neyse bunlar güzel bir düğünle evlendiler.ayrı bir ev döşediler 2 tarafın katkısıyla.erkek tarafı epey de altın yaptı.balayına da gönderdiler.herşey gayet hoştu.erkek tarafı da kızı çok sevmişti.

kısa bir süre sonra sevgiliyken annesinden kaçıp sevgilisinin evine gidip iş yemek yapan kız annesinin evinden ayrılmaz oldu.kızı haliyle tarlaya götürmediler işte beklemediler ama dediler ki kızım akşam gelince zor oluyor,bize yemek yaparmısın,kıyamet koptu.nasıl isterlermiş,yapamazmış.halbuki sevgiliyken pek ala yapıyordu.bunu bahane edip görüşmemeye başladı.

gel zaman git zaman kız istediği hayatı yaşayamadı.çünkü kocası da çiftçilik yapıyordu.küçücük bebeğiyle boşandı.erkek bir süre sonra evlendi.kız keyfince hala geziyor.bebek 2 arada:KK50::KK50:

X