eşinin ailesiyle yaşamak ölümmüş.....ölüyorum

kadınca bir taktik

ay meleknaz güldürdün beni çok yaşa emi...

salon fikri ikna edici olabilir belli mi olur...

ilahi..

Bende seninle aynı durumda üstelik hamileyim evlenirken 5 ay kadar birlikte yaşanılacak denilmişti kaynanam kendine yeni ev yaptıracaktı hala yaptıracak evliliğimin en güzel günleri geçti gitti ama yapacak birşey yok alışmak zorundayız eşimde bu durumdan memnun değil fakat yapacak bir şey yok kiraya çıkacak durumumuz yok hepimizin hakkında hayırlısı olsun

işte yaşamadan anlaşılmıyor o yaşlarda;

anne babalarda da hata var kocasının ailesi gelini evde hizmetçi gibi görüyorlar, zaten o zihniyetle kabul etmişlerdir kesin..

paralarına dokunmamaları artı yönleri..ama gençleride biraz başbaşa bırakmaları lazım...

velasıl zor...ben altlı üstlü oturuyorum da hala mutsuzum...olmuyor işte..ev üsütüne ev ol-mu-yor..

ama buda yaşanmadan bilinmiyor...:26:

Ev almak kolay mı?
Sevgililik döneminizde birikim yapıyor muydu ne kadar var ki şimdi.. Çünkü sıfırdan başlıyosa işiniz çoook zor.
Aklım almıyor ev alıp çıkıcaz demek yıllarca orda yaşamaya mahkum olmanız demek.
Birazını kredi çekseniz gene aynı hesap biriktirmek gereken kaç milyarlar var.
Kirada oturup başbaşa olup gerekirse sende bi işe girip birlikte birikim yapsanız olmuo mu sanki?
Hem gençliğiniz, evliliğiniz birlikte geçer.. Özelinizi doyasıya yaşarsınız hemde kendi evinde yemek yaparsın istediğinde tv izlersin sıcak havalarda evde rahatça gezersin kime ne?
Ah canım benim ya keşke kabul etmeseydin başında.. ama olan oldu bi kere yapman gereken eşini ikna etmen kiraya çıkmak için..
Zaten mutsuzsun yüzün gülmüyormuş anlamıyor mu eşin orda mutsuzsun işte o inat neden?
İçim bunaldı okurken öyle daraldım bide sen yaşıyosun allah sabır versin..

birarada yasayanların cogu sıkayet edıyo zaten bu durumdan ama ayrı olnca kayınvalıdeylede uzak olnca hıc bı sıkıntı olmuyo onlardan ıyısı yok

Son düzenleme:
Sadece konuyu okudum yorumlara bakmadim. Ama sunu soylemek istiyorum maasimiza dokunmuyorlar demissiniz hem o evde yasayip hemde katkida bulunmuyor musunuz ....

senin adına çok üzüldüm..ama yarının neler getireceği hiç belli olmaz..daha güzel günler seni bekliyordur belki...sabret birazdaha..

ama sabrederkende kimseye boyun eğme..çalışma konusunu diret..evde her işe el atma..herkes üzerine düşen görevi yapsın..

ve sakın hamile kalma..eğer çocuk olursa bu parayla çocukmu bakıcaz evmi yapıcaz denir ve asla eviniz ayrılmaz...

kaynananın seni istememesi için elinden geleni yap..bıksın senden...müziğin sesini sonuna kadar açıp dinleyebilirsin mesela...

evde yüksek sesle şarkılar söyleyebilirsin..o yaştakilerin kafası götürmez böylke şeyleri..

arkadaşlarını teyzeni bacını komşunu eve çağırıp sohbetler edebilirsin..hatta hergün birini çağır..istemezsede ben misafir ağırlamayı seviyorum de...

şarkı dinlemene ve söylemene tepki gösterirse ben daha 22 yaşındayım şarkı söylememedemi karışacaksın de..

bulaşıkları beklet bir saat sonra yıka...

yemeklerin tuzunu çok at...

bir odanın tozunu alıyorsan diğerini almayı unut..

elinden her iş gelmesin..beceriksiz ol..

sen onları bir eli yağda bir eli balda yaparsan

evi biraz zor ayırırlar..

bırakın da ailesi paralarına dokunmasın!.

anne baba olarak zaten onların görevi

ciddi anlamda çocuklarını düşünen bir aile olsaydı,, zamanında para bitirmesine yardımcı olurdu
şuan öyle bir sorun da yaşanmazdı.

sen evladına sorumluluk verme, alıştırma hayata, kendıne olan güvenini sağlama, bir kere olsun ''sen yaparsın, güveniyorum yavrum sana '' deme !
sonra evlendır ve '' bu çocuk ayrı eve çıkıp , eşine bakamaz'' mantığında kendı evıne al onları.
yetmez miş gibi
kendı kızına prenses , gelinine hizmetçi gibi davran.
sonra da namaz kıl, dua et!.

insanlık konusunda sıfırız.

Son düzenleme:

yemeklerin tuzunu çok at...

ya insanlarda tansiyon varsa :44:

sorun kaynana değilki,eş ev geçindiremeyeceğini söylüyor.dediklerini yapınca kapı önüne konulursa bir yatak odasıyla nereye giderler.900 lira maaşla kira mı ödeyecek,eşya taksidi mi ödeyecek.fatura mı ödeyecekler ya da ne yiyip içecekler.

900 lira maaşla ayrı eve çıkmasınlar zaten...Hele çocuk hiç yapmasınlar,henüz çok gençler.

Maksat ayrı eve çıkmak için,eşini motive edip gayrete getirmek.
24 yaşında bir delikanlıyı harekete geçirmek için,seks gayet iyi bir araçtır.
Belki daha iyi bir iş için çaba gösterir,belki eşinin çalışmasına izin verir.

İlelebet 900 lira ile yaşamaya mahkum değiller.Eş önce bunu bir idrak etsin.
Beraber yaşama fikrinden uzaklaşmadıkça,bunu idrak edemeyecek.

Neden huzursuzluk sebebi olsun ki ?
Siz bir kabulleniş içindesiniz.Hiçbirşey yapılmasın,yeter ki tatsızlık çıkmasın fikrini benimsemişsiniz.Şikayetçi de değilsiniz.
Ama bu kızımız şikayetçi ve ayrı eve çıkmak istiyor.

tatlişkom bak 22000liranız varmış.15000 de görümcem mi çekecek dedin 37bin eder.3-5 de siziniler katsa 40-45 bin peşinat verirsiniz gerisini de kredi çekersiniz 10 yıllık çekseniz 300 lira falan düşer aylık.kira öder gibi ev alırsınız.hem kendi huzurunuz olur,hem kaynanangille yüzgöz olmamış olursun hem de ev sahibi olursunuz.ama bu şartlarda senin de çalışman lazım asgari ücret alsan 3-4 yıl çocuk yapmasan yeter sana.3-4 yıla eşinin maaşı artar,az da kenara attığınız da olur çocuğunu yapar işten çıkar büyütürsün işte.

velev ki çocuğun olmadı (hayat bu her durumu düşünmek lazım,bir b planı olmalı herkesin)hem ev hanımı hem çocuksuz olmak seni bunalıma düşürür.o durumda da işine devam edersin.maddi anlamda rahat olursunuz.

Son düzenleme:
Daha bir aylık evlisin, anlattığına bakılırsa evi ayırmak için zamana ihtiyacınız var.

Düzen kurmak, ayrı bir eve çıkmak , geçim öyle kolay değil. Eşin 24 yaşında, yani aslında evlenip sorumluluk almak ,için çok genç. Onun yaşındakiler daha okullarda oyalanıyor, haliyle kafası karışıktır. Daha dün annesinin nazlı kuzusu bugün sorumluluk taşıyan bir eş. Bu değişim biraz zaman alır.

Olayın bu hale gelmesinde en büyük sorumlu aileler, baştan izin verilmeyecekti. Ama madem olmuş artık biraz sabredeceksin. Eşini yavaş yavaş işle, zamanla o da birlikte yaşamanın sıkıntılarının farkına varacaktır. Çok üzerine düşmeden, kavga dövüş haline getirmeden işleyeceksin. Özellikle çalışma konusunda ikna etmeye çalış.

Evin içinde de çok hamarat olma, her şeye yetişme, biraz safı oyna ama dedim ya sabredeceksin. Henüz bir aylık evlisin, bu düzenleri kurmanız hayli zaman alabilir, sonuçta 900 lira maaşı ne kadar biriktirebilecek. Tabi iş evi almakla da bitmiyor, duvarları yemeyeceksiniz sonuçta bin türlü masrafı var. Ve korun, bu şartlarda asla hamile kalma, bir de çocuğun olursa her şeyi daha da zorlaştırırsın. Allah yardımcın olsun.

Son düzenleme:
Smol sen hem aileni hem eşini kendini inandırdığın bahanelerinle kandırmışsın. Ailene ilerde ayrılıcaz diyerek, eşine ne olursa olsun razıyım yeterki evlenelim diyerek...
Kendin istediğin için birilerinin düzenini değiştirdin. Çünkü bahanelerini çok iyi savunuyorsun. Bende zaman zaman yapıyorum bunu. Ama sonradan düşün
nce çok ğişman oluyorum. Şimdi sen hastalığını bahane ederek çocuk istediğini korunmadığını söylüyorsun. Başına geleceklerin farkındasın, birileri çıkıp sana haklısın canım ya hiç olmazsa, sen en iyisi çocuk için elinden geleni yap desin diye bekliyosun. Ama yarın big
n çocuğun olduğunda hem ağır bir hamilelik geçireceksin hemde pişmanlığın ikiye katlanacak. Bende kimseyi dinlemedim kaçtım, hamile kaldım vs şimdi annem uzaktan üzülüyor, eşim bir taraftan yıpranıyor ama en çok olan bana oluyor. Evliikten sonra en büyük pişmanlığım bu kadar çabk çocuk olması.. Bilmem anladın mı. İyice bi düş
ün istersen...

SIz en basindan beraber yasamayi kabul edip evlendiginiz icin, esinize surekli bu konuyu acikca acarsaniz, adam da size anlayisli olmaz bence..

Bunu diger arkadaslarin dedigi gibi ustu kapali bir sekilde cesitli taktiklerle yapabilirsiniz.

Yani gercekten sinir oluyorum yaa

Neden insanlar hep geline hizmetci gozuyle bakiolar.. evlat gibi alsalar ya.. yani yeri gelir kendi kizlarindan isteyip , gelinlerinden istememeleri gerekiyor bana gore yanlis anlasilmamak icin.

Bu zaten bir klasiktir.. Ne kadar iyi hizmet edersen, o kadar iyi gelinsin. Bunun yaninda saglam bir karaktere , iyi bir yurege sahipsen oh ne ala..

Zaten belli bir yasin ustunde insanlar evde is pesinde kosarken oturacak degiliz yani.. en azindan ben yapamam boyle birsey illaki yardimci olmam lazim ama bunu acika cik beklemek de ne demek.. benim kayinvalidem de oyle.. ki dunyanin bir ucundan gidiyorum gittigimde.. ama yine bekliyor.. yine bekliyor yani.. Yapmiyor muyum yapiyorum.. ama o beklenti halini gorunce insan ne kadar istekli yapabilir ki? Bilmem anlatabildimmi ?

Neyse Rabbim bize elestirdigimiz kaynanalardan olmamayi nasip etsin ne diyim.. Bunlar bize ders iste.

Yalniz anlattilarinizdan bir meseleye cok takildim. Kayinpedere tabak cikarmak gibi basit bir mevzu olabilir mi ? Bir keresinde sinirlendi kalkti gitti demissiniz.. Ne kadar ayip.. kac yasinda adam calismis etmis eve gelmis iki kadini inadi yuzunden ac kalmis.. ben bile uzuldum adamin durumuna.. Sizin sorununuz kayinvalidenizle.. Hatta kayinpeder cok tatlidir, sevilir.. onun bir dedigini iki etmeyin bence.. hem bu sIkIntInIzI yarin oburgun kayinvalideniz yerine onunla konusacak yuzunuz olur ve belki de bir cozum bulunur

Amannnn okudum da uzuldun akşam akşam sankı bı an o evde yaşıyo gıbı hıssettım kendımı
cnm benım senın eşini calışmaya ıkna etmekten başka caren yok gıbı 900 tl ıle asla ayrı eve cıkamazsınız
ya sen calış bırıkım yapıp öle eve cıkın yada sen calış dırek kıraya cıkıın

daha 22 yaşındasın canım 45'e kadar anne olabilirsin.23 yıl gibi bir zaman söz konusu.3-4 yıl sonra başla çocuk için uğraşmaya o yaşta evlendin farzet ne kaybedersin ki?hayatını büsbütün belirsizliklere gömme.önce kvgilden ayrıl maddiyatını düzelt sonra çocuk yap,kaçmıyor ya.hormonlarınla oynatmak istemiyorsan eşin korunsun.ama bir arkadaşın da dediği gibi sen herkesi çok güzel ikna ediyorsun ve kendini de.ama olan yalnız sana oluyor başka kimseye değil.

şu saatten sonra sana niye kabul ettin demicem..artık olan olmuş..olayın iyi yanlarını görmeye bak bence..mesela paranıza dokunmuyorlarsa eşin ev için para biriktiriyorsa cok şanslısın bence..erzak fatura vb derdin yok ..eşinle vakit geçirmeye bak akşam cık yürü gez bişeyler bul ki evlilik otursun gece uyumadan sohbet edin mutlaka odanızda paylaşım olsun..
eşin kiraya cıkmaya inat ediyorsa ikna edemiyorsan baska caren yok..bebeık yap hemen bahanen olsun miden bulanmazsa bile bulandı de yemek yapma iş yapma bebek doğunca da onunla ilgilen olsun bitsin hem genç yasta anne ol hem de bunların işini gücünü yapma nasılsa kaynanan daha cok genç düşkün olsa neyse...
benim görümcem de senin gibi gitti evlendi ama 5ay içinde ikna etti eşini cıktı ayrı eve ama her erkek bir degil tabi...zamanla da alışırısn daha cok yeniymiş haklısın bence bebegi erteleme..

kimseye korun demem evlendim bir yıl korundum vakit kaybıymış meger..2yıldır cocuk bekliyorum yok tedavi doktor vs vs anneliği kimse ertelemesin bence 3 5 yıl bekle sonunu allah bilir garantisi yok ...bir şekilde büyür yetişir ne güzel genç yaşta anne olursun ilerde abla kardeş gibi...ayrıca sen calışsan da bebege kayınvaliden bakar bakıcı derdin olmaz torun severler mutlaka sen d eişe baslarsın...

-alternatif dahilinde ise- annemin evinde birlikte mi yaşayalım ben tek mi yaşamaya devam edeyim ne diyorsun? diyebilirsin.misin?

harika değil ama az kötü bir çözüm gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…