eşinin ailesiyle yaşamak ölümmüş.....ölüyorum

Kimle evlisin, orayı kaçırdım sanırım. Bazı yorumlarda "köprüyü geçene kadar" falan denmiş. Duyan da paşazadeyi kafese düşürmek için her şeyi kabul etmişsin de şimdi burun kıvırıyorsun sanır.

Herhalde sevdin de evlendim, evlenmek istedin, Cahillik ettiğin ortada. Ama karşılığı bu olmamalıydı diye düşünüyorum. Senin cahilliğin kaynananı sütten çıkmış ak kaşık yapmaz. İşgüzar bir kaynanan varmış anladığım kadarıyla, ya sinip oturacaksın ya da Ona bakıp biraz işgüzarlık edeceksin.

Belli ki saygılı birisin, bunlara rağmen halen daha cinnet geçirmemişsin. Biraz daha sabret, inşallah önüne bir kapı açılır. Bu arada babanların ellerinde para varsa onlardan toplu para alıp taksitle geri ödeyebilirsin, bankanın faizli borcu kadar sıkıntı olmaz. Eşini de ikna edersin belki çalışmaya.Allah yardımcın olsun.

offff ben okurken yoruldum bu ne böyle kıyamam sana keşke girmeseydn dicem ama zaten pişmansın anlamışsın hatanı ne kadar iyide olsalar oturulmaz kaynanayla rahat etmek kendi evinin hanımı olmak açısından söylüyorum inşallah bi an önce kendi evinde mutlu yaşarsın canım

sevgili smol ,
sen sanki beni yazmissin beni anlatmissin.insanlarin yüzünün gülmedigini söylemeleri daha önceki halin vs.hepsini birebir duydum yasadim.bende 1,5 yil yasadim kaynanam kocasi ve görümcemle ahhh ahhh seni öyle anliyorum ki bütün is tepende bi yemek bile koymaya erinir aynenn tipatip hic fark yok.bende ev almak icin oturdum onlarla ama benim hesabim belliydi esimin geliri yeterdi kisa sürede yapmak icin ve sükür aldik ama almadan ciktik biz olmadi cünkü.ben yurt disindayim buralarda herkes hemen hemen yapr bunu.ama sen bir hesap hatasi yapmissin.900 tl ile cokk uzun seneler gecse bile zor bu hayal.mantikli düsünsün esin.ben en son neredeyse cinnet gecirmistim kaynanamlar tr deydi .esime öylee bir yüklendim kiiiii kendime yada bebegime kötü birsey yapacagimi düsünmüs o kafayla ve o oldu cok kisa sürede hemen beni ve kendini ve minicik yavrumu kurtardi ordan.tavrini belli et hayat kisa zehir etme hayati kendine simdi neredeyse 1 sene oldu kendi evime geceli ama esimde bende en son dün gece birkez daha konustuk pismanligimizi.kahrettik kizdik kendimize yine.giden kiymetli günlerimize.wc sorun banyo sorun yaaa bu kadar olur ayniii seyler ..kiyamam cok gencsin sabret dicem ama sonu mantikli bir hessap degil.gidin kiraya yada kredi cekelim de sende calis azicik asin olsun ama basin agrisiz olsun.ben kendimi odama kapatiridim senin gibi eger cözüm bulmazssa esin.sende cikma odandan.istedikleri kadar sikayet etsinler.tabi esinin tutumu ne olur bilemem.benide cok sikayet ettiler bu konuda esime.ama esim takmadi.sucu onlarda buldu.cunku ben anami babami birakmisim onlarin evine gelmisim ilk günlerim agliyorum.onlar hep ama hep benim gözümün onunde kocadan ayrilip gelmis görümcemi kucaklarina oturtup öpüp duruyorlardi.anam babam gelirdi hep aklima ve sinir olurdum ne oturup onlarimi izlicem.eger cözüm bulmassa esin sende kendin ayri takil evde zaten onlar en sonunda sana sinir olacak ve ogullarina cikin diyecekler gibi geliyor bana.allah senin yardimcin olsun.unutma hersey senin elinde bu hayat senin cünkü.

yazdıklarına çok şaşırdım yoksa bunları yazan ben miyim diye aynı sorun bende de var benim cehennem 5 yıl olacak aralıkta bu evden nefret ediyorum hiç rahat değilim aynı yaşadıklarını yaşıyorum ben ev isteyince kıyamet kopuyo beni haksız örüyolar ne eksiğin var diyolar çürüdüm bu evde nefret ediyorum yazarken bile ağlıyorum çok pişamnım bana eziyetleri yok ama rahat değilim tabi melek de değiller küçüücük bi odada tıkış tıkış yaşamaktan bıktım çocuk da var üstelik.eşim annesi ve babası beni asla anlamıyolar benim ayrı ev isteğimi başkalarının aklıma sokduğunu düşünüyolar paraya ihtiyaç da yok üstelik durumları çok iyi evlerine herşeyin en iyisini almışlar bana yatak odası bile almadılar yeni evlendiğimde iki yatağı birleştirip yattık aylarca.sonra eşimin arkadaşının nişanlısı pırlanta havuzlu üvenlikli ev diye şart koşmuş bunu duyunca ağladım bi yatak bile almadın millet nelr istiyo dedim de öyle yatak alındı sadce.

Ben de bu sınav dünyası mantığını anlamıyorum.
Allah insanlara akıl vermiş,mantık vermiş,irade vermiş.
Her başımıza geleni,bu da benim sınavım deyip sineye çekeceksek,karar yetimizin ne anlamı kalıyor ?

Oh ne ala,oğlunu okutma,iş güç sahibi etme,ondan sonra neymiş,ayrı ev açamayız.
Ayrı ev açamayan evlenmesin bir zahmet.
Erkek memnun tabii.Alıştığı düzen,kendi evi,artı olarak yanında karısı.
Nasılsa akşamdan akşama eve geliyor.
Kadın öyle mi ya ? Evini,ailesini bırakıp bambaşka bir düzenin içine giriyor.Üstelik kendi kurduğu düzen bile değil.

Elinizden geleni ardınıza koymayın kızlar.Eşlerinizi dürtün.
Bilin ki onlar asla bu durumdan rahatsız olmazlar.Ancak siz rahatsızlığınızı dile getirirseniz farkına varırlar.
Susup kaderinize boyun eğerseniz böyle yaşayıp gidersiniz.Mutsuz kadınlar olarak yaşlanırsınız.

çalışma konusunu hergün açıyorum yine ama yok ikna olmuyor ama pes etmicem gerçekten önce eş de bitiyor onu ikna etsem kimse bişey diyemez

canım yapamıyorum benimsemek ne kelime soğuyorum buz gibi ya nefes alamaıyosun düşün.ve ben bu evde yıllarca kalıcakmışım..bazen diyormki çekip gidim babamlara sonra diyorum sabret..benimsemek için elimden geleni yapıyorum ama olmuyor..ite ite iş yapmak yemek yamak çok zor isteksiz bişe yapmak..ocakta 1100 olcak maaşı inşallah .ben diyomki bide ben işe girsem benim aldığımı ölece kiraya veririz 1100lede rahat geçiniriz ama yok geri kafalı işte.kira lafı duyunca kriz geçirio bende korkar oldum artık bişe demeye..
canım sen şükretki kocan yuvasıı kurtarmış neadar anlayışlıymış iraya mı çıktınız canım..kredi çekelim diyom bende çalışim öderiz genciz neler diyom neler yoksaa çok fazil biniyomuş biriktirmesi lazımmış çıkın deseler keşke bunlarda çok meraklı içiçe yaşamaya
aynı kaderi paylaşıyoruz canım sen çalışıyomusun peki.5 sene iyi dayanmışsın çıkma durumunuz varmı

evet erkek için bişe değişmiyor hatta daha rahat oluyorlar aile özlemi yok sorumluluk yok üstelik her isteklendiğinde bunu gerçekleştireceği karısı yanıbaşında oo daha kim çıkar ayrı eve..ama biz dün sabah güzel güzel konuştuk ev alıcam sabret diyor yine aynı şeyler gerçi ama ben sabredemiyorum ayrı düzen isteği çok fena bişemiş yaa en ufak bi ev eşyasına bile hasretim geçende gittim kepçe falan aldım çok heves ettim eskileri attım geri koymuş sonra yine attım geri koymuş busefer yine attım kaldırmış ..kafama göre bişey yapamıyom herşey diken üstünde bi kepçe bile

smolcum inan bana "ayrı düzen isteği çok fena bişeymiş, en ufak bi ev eşyasına bile hasretim "demen içime oturdukendimi gördüm sanki...diyorum ya ben bu ev konusunda çok şeyler yaşadım.bi ara sana özelden yollarım burda konuyu işgal etmiyeyim...o günler de gelecek inş canım sabret...evine gireceksin kendi eşyaların,kendi mutfagın herşey size ait.kendi düzenin...hepsi olur Allahın izniyle..anladım canım benimsemeye çalışıyormuşsun ama olmuyor diyosun offffAllah yardımcın olsun..biz ne yazsak ferahlatmıcak seni belkide.ama dua edicem senin için.ve tüm ayrı eve çıkmak isteyenlere...ocakta zam olacak inş he.bu da iyi olsun 200 200 dür.eşin de bi bakıma haklı tatlım bak kiralarda olan biri olarak kirada olmak gerçekten zor.kira,elektri,dogalgaz,su mutfak geçimi kendi ihtiyaçlarınn derken paranın nasıl gittigi anlaşılmıyor inanki.çokkk zor ama imkansız degil tabiki.ikinizinde çalışmasıyla anca olur.ya da eşin şöyle 1.500 den aşagı almayacak.baktın hiç çalıştırmıyor sen de el işi falan yap.evlere iş veren yerler çokkk bulabilirsen o da iyi olur...ya varya,eşin ayrı evin tadını bilse daha fazla senin yerinek oyar düşünür.şimdi kendi düzeni oldugu için bide sevdigi de yanında ohhh...ama onu da suclayamayız sonuşta o da sana gel hemen ayrı ev açıcaz diye vaadlerde bulunmamış.çok şükür ki çalışıyor bak ne güzel.eminim ki o senden çok istiyordur canım ama elinden şuan için bişy gelmediginden sana vaadlerde bulunamıyordur.sana seneye çıkıcaz dese mesela...tutki işleri istedigi gibi gitmedi çıkamadın bu sefer yalancı durumuna düşecek...o yüzden sana o kdr uzun söylüyodur merak etme onun da düşündükleri vardır..yuva kurana Allah yardım eder..siz sevginize bakın sımsıkı sarıl eşine ve sürekli aynı mevzuyu konusma ikinizede zehir edersin hayatı.

gerçekten çok başka bi istekmiş canım susamak gibi birşey..çünkü yuvayı dişi kuş yapıyor ya hani ..içimizde var evin düzeni eşyalar tabak çanak...bu duygular allah vergisi ama ulaşamıorum inanamıyorum ya ne haldeyim...nekadar şanslısın şuan kira da olsa kendi evindesin..halıların senin tabak çanak herşey senin ve senin kontrolün altında..tamam fani dünya eşyasına bukadar takılmamak gerek ama başka türlü dünya çekilmezki zaten...ben mesela hiç param yok az bii harçlığımdan da olsa ufak tefek bişeler almaya çalışıyorum şekerlik kepçe v.s onlarla avunuyorum çünkü benim şekerliğim benim kepçem benim mikserim..ama sadece yüzde 5ibenim bu evin diğer herşey kaynanamın...bende onun eşyalarını temizlemekle yükümlüyüm...bugün yine çok doluyum..yan komşuya gittim çaağırdılar beni bunaldığımı herkez anlıyo ..resmen bana acıyarak baktılar çok utandım...nasıl yaşayabiliyosun diyolar....çıkıcam inşallah demekle yetiniyorum...canım ben elişi yapıp satmaya karar verdim bugünde az param vardı hemen koşum yazma aldım onu oyalayacam..aldığım 10 kuruşu bile saklayacam okadar hırslıyımki şuanda...bugün yine dedim çalıştır beni nolursun dedim yalvardım..psikopat gibi sırıtıyor bazen korkuyorum çünkü aniden parlıyor...ama elişi yapmak da zor be abla göz kalmıyor insanda...bazen diomki başvurim güzel bi işe çağırıldıktan sonra da bei işe çağrıyolar diyim diyorum ozamanda büyük kavga çıkar neti falan alır elimden diye korkuyorum...hani bende gizli iş yapmışın falan der..bu da en kızıdğı şey de..zaman ver diyorum veremem diyor belki yarın belki daha uzak diyor..o da haklı bazen ama sonra kızıyorum neden diğer erkekler gibi güçlü değilsin korkuyosun sorumluluktan..babam benim burda tv izleyemediğimi biliyo canı sıkıldı heralde tv alcakmış bana odaya koyar diye..azönce söledim gurur meselesi yaptı ben alırım diyo..inşallah bu konuda sorun çıkmaz....canım babam kızına bi tv bile alamıyo imkanaı var ama alamıyo işte..yanlış anlarlar diye yuvayı allah kurdu inşallah yardım eder..abla ben napıcamı bilmiyorum

Son düzenleme:

Allah sabır versin dualarım seninle

canım,ben şuanda ayrı evde degilim.7 ay öncesine kadar ayrı evdeydim ama eşimin askerliginden dolayı ve yasadıgımız bazı şeylerden dolayı askerlik bitimine kadar kayınvalidenin evindeyim.1 odada tüm eşyalarım.koltuklarımı salona serdim.çok az eşyam vardı zaten.askerlik gelip çatacagı zaman böyle buraya eşyalarımı koyarız diye fazla eşya almadık hiç...neyse anlayacagın bende geçicide olsa buradayım şimdilik.ama ben bu konuda tecrübeliyim daha önce 2.5 yıl oturdum onlarla.huyunu suyunu herşeylerini biliyorum ve zamanla daha da iyi görüyorum bazı şeyleri...eskisi kdr çok takmıyorum kafaya herşeyi .daha rahatım.eşim hava degişiminde şimdi 3 ay yanımda.ondan önce 2 ay daha yollamışlardı.o yanımdayken daha güçlüyüm...çok şükür yanımda...
bencede gizli iş yapmış gibi olursun madem kızıyo cnm ondan habersiz başvurma hiçbiryere...ve eşini aşagılayacak laflar deme asla "neden diger erkekler gibi güçlü degilsin" gibi...şu anda elinden bişy gelse zaten seni orda tutmaz canım benim...bi daha asla öyle laflar deme ablacım zoruna gider ve sana karşı tutumu degişir aman diyim...evde mutsuzsun,bari eşinle aran iyi olsun.tv konusunu hep dicem sana.evet odanda tv olsun kendine ait bi ortam kur.odan büyük mü?ben mesela daha önce birlikte yaşadıgımda daha farklıydı odam.şimdi yatak odamı kayınvalideme verdim yatak odam yokneyse.eskiden oturdugumda yatak odam,tv ünitem,bi tahta yuvarlak masam vardı..kardeşim falan eşiyle oturmaya geldiginde oturuyoduk rahatlıkla.şimdi ise 2 çekyat tv ünitem bi ikili koltugum ve kolilerde hasret kaldıgım eşyalarım..tasınmaktan viran olmuş eşyalarım...off çok dertliyim bu konuda ama olsun..senin dedigin gibi eşya dünya malı kuzum sıkma canını..sen yine arada kendine ait bi fincan bi bardak dahi olsa al koy mutfaga iyi hissedersinbak gün gelecek sen de ayrı evinde olacaksın üzülme hiç..herkesin yaşaması gereken bazı dönemler oluyor canım...hiçbirşey tak diye olmuyor.birazcık sabır lazım.kendini üzme çok.el işi konusunda da bişy diyemiyorum el işinden çabuk sıkılan biriyim ben meselaumarım zamanla evliliginiz ilerledikçe birbirinizi daha iyi anlayacaksınız canım..sakın pes etme..eşinle birbirinizi gerçekten seviyorsanız tüm zorluklar aşılır.bak ben 30 yaşımdayım ve senin kadar karamsar degilim hala..eşimle hep hayaller kuruyoruz evimize alacagımız mobilyaları düşünüyoruz mesela..bi çocugumuz oldugunu düşünüyoruzz..herşeyin hayırlısı inş...

Son düzenleme:

seninle aynı yaştayız ve aynı şeyleri yaşayıp, düşünüyoruz.ahhh ahhhhhh hele yaşını yazdıktan sonra kurduğun cümleler var ya sanki eşimle beni anlatmışsın....

Yşadıklarının birazını kısmen yaşadım..
Rahatsızlığını anlayabiliyorum yani..
Senin eşinin bu kolayına geliyo..
Hazır yemek hazır ev hazır ödenen faturalar..
Baştan şöyle düşünoyoruz haksızmıyım..
aman nolcakki sofraya 1 tabakda benim için koncak..
Elimemi yapışır 2 çorba yapsam..
ee babama çay verip sofra kuruyorum nolcak ki?
gibigibi biri bin şeyler..

Ama şunu unutuyoruz biri kendi kanımız canımız annemiz babamız örfünü adetini bildiğimiz tanıdığımız insnalar..
Diğeri huyunu suyunu bilmediğimiz birden aile oluvermeye çabaladığımız kişiler..

İnsan yeri geliyo annesiyle bile tartışıyo hiç tanımadığın biriyle geçinmek kolay sanıyoruz..

yapman gereken diretmek,inat..
İnat edersen dediğini yaptırırsın.. ama susup sinersen ya o aileyi çekeceksin ya da boşanacaksın..
Kocanı kendine çek bi şekilde oluru olmadığını izah et..
sevgiler..

arkadaşlar dün çok kötü bişey oldu
ben bu siteye gizli üye oldum demişti ya dün aşam burdaydım eşim içerde tw izliyodu beneim odaın kapısı da kitliydi birden geldi odaya bende kk yı kapatim derken pc dondu derken kapıyı geç açmışım çok kızdı napıyodun dedi pc de..hemen kapattın dedi şüpelendi ve geçmişe baktı benim konum karşısına çıktı bu ne dedi bilmiyom dedim sitelerde öle konulara bakıom o dur dedim...ama öldüm öldüm dirildim ...sonra inandı kapattı ...ve ben diken üstündeyim oyüzden üyeliğimi sildircem haberiniz olsun...çok iyi oluyordu burası ama bunada el koydu ...beli izin alırsam yeniden üye olurum size bildirim ama inşallah alırım..eğer yine yakalrsa gveni kalmaz bana dediğime inanmaz..hakkınızı helal edin ..herşey için allah razı olsun...allahım benim gibi olanlara yarddım etsin..hoşcakalın..smol

seninle aynı yaştayız ve aynı şeyleri yaşayıp, düşünüyoruz.ahhh ahhhhhh hele yaşını yazdıktan sonra kurduğun cümleler var ya sanki eşimle beni anlatmışsın....
gerçekten mi cnm yaa..ne diyim Alah yardımcımız olsun hepimizin

ah kıyamam yaa..neyse tmm bi süre girme bakalım..üye olmak istedigini söylersin.kadınlar kulübünün iyi güvenilir bir site oldugunu söylersin..isterse incelesin herşeyi girip.güvensizlik kötü olur evet..sonucta burda dünyanın üyesi var.hepimiz buralara gelip dertleşiyoruz stres atıyoruz ama erkeklere bunu analtmaz zor.önceleri benim eşimde kızıyodu ilk zamanlar ama nerdeyse 5 yıl olaxak üyeyim.güven meselesi yani..o bana güvendigi için yanlış bişyler yapmayacagımı bildigi için kaç yıl oldu hiç bişy demiyor aksine burası bana iyi geldigi için hoşuna gidiyor..sende eşini ikna et canım..sana güveniosa zaten kızmaz.inş geri gelirsin.

Abla sen bu yazıyı 2012 yılında yazmışsın o yılda yaşadıklarını şu zamanki yıl 2020 ben yaşıyorum. 8 sene geçmiş aradan keike görsen mesajımı neler oldu ondan sonra nasıl atlattın anlatsan.. Ben bir yıldır eşimle evliyim ve aynı bu yazdıklarından kat kat kat fazlası var azı yok doğum yapmak üzereyim ve 3 aylık hamileliğimden beri eşimle boşanmayı düşünüyoruz. Ben adli yardıma başvurucam inşallah şu doğumdan sonra... Aynı cahillik bende de vardı fakat ben mecbue kaldığım için evlendim ailemle sorun yaşadım sokakta kaldım. Şuan 19 yaşındayım....

Ayrı bir başlık altında konu açın isterseniz destek olanlar olur.

Ev almak için aynı evde para biriktirmek mi? Kac yıl ?çalış sende ve çıkın kiraya

900 lirayla ne yapılması bekleniyor o adamdan. Elinizin altında İnternet olmasa bile böyle tecrübeler yaşamış onlarca kadın vardır etrafınızda. Hiç mi aklınız yok koşa koşa evleniyorsunuz. Şu çabayı emeği az kendiniz için harcasanız. Bilmiyorum Allah günah yazmasın acıyamıyorum, 16 yaşından beri beklemişsiniz, hiç mi kendiniz için hayalleriniz yoktu bunları yaşıyorsunuz. Anne babaya bu kadar hizmet etmiyor kızlarımız, maşallah millete pek gönüllüler. Siz o evden çıkamazsınız, ortama ayak uydurmaya çalışın, herkese hizmet etme zorunlulğunuz yok. Buna kocanız da dahil. Üzüldüğünüz şey kocanıza güzelce hizmet edememek de diyorsunuz ya şaştım kaldım. Ne var bu erkeklerde bu kadar anlam veremiyorum. Yazık etmişsiniz.

900 lira mi? Kızım asgari ücret 2300 lira oldu. 900 liraya niye çalışıyor ? Seni de o eve hizmetçi almışlar. Çalışmanı o yüzden istemiyorlar. Ev almak en az 200 bin lira. O para nasıl birikir? O evin masrafına hiç mi katkıda bulunmuyor? Bir de görümce var evde. İnanın anlamıyorum aşk fln iyi de nasıl kendi ailenizi bırakıp başka ailenin hizmetkârı olmayı kabul ediyorsunuz? Dön babanın evine bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…