aynı yaştayız evli değilim ama ne demek istediğini anlıyorum az çok. çevremde birlikte yaşayanlar yok ama eskilerde yaşayanlar anlatıyolar ara sıra.
gerçekten çok zor şeyler yaşamışlar. banyonun duvarlarından kaynının artıklarını temizleyen mi dersin, kaynanası yüzünden eşiyle boşanma aşamasına gelenlermi...
bak bir komşum var 35 yaşında. inan çok zorluklar çekmiş. parmağı kopmuş da hastaneye götürmeye değer görmemişler. buna benzer neler neler. 7 sene önce kaynanası ölmüş ve ancak huzura ermiş. evlilliğimi şimdi yaşaıyorum diyo. kocasınıda çok seviyo.
yani demek istediğim şu ki; kocanı yıpratma akıllı davran. kimseye pabuç bırakma, ufak tefek şeyler olur ama sen akıllı olup unutucaksın. ama işin tehlikeli bi yere gittiğini sezdiğinde (yani şimdi böyleyse ilerde ne olur dediğin olaylarda) göster dişini. sana saygısızlık yapmalarına izin verme eyvallah deme. ağlama onlar duyarken. güçlü olduğunu bilsinler. güç insanları geri püskürtür. senin sağlamlığından çekinmeye başlarlar içten içe. ha bazen olur ki insan gözyaşlarını tutamaz. o zamanda eşine ağla. ama onları suçlamadan ağla gerekirse sinsi davran bu konuda. yani 'ben çok iyiyim ama onlar böyle böyle yaptılar' yerine, 'onlarında kendilerine göre düşünceleeri var ama bende üzüldüm kırıldım vs' imajı çiz kocanın gözünde.
bak biraz şeytanlık yapıcaksın gerekirse. yalan konuşmaktan falan bahsetmiyorum yanlış anlama ama kocanı yanına çekmek için olayları senin pencerenden görmesini sağla. ona çok iyi davran sakın ha kaynanan yüzünden aranı soğutma bak sakın. en çok buna pişman olursun. eşini alıp gidiceksin bi gün o evden. aranızda tamir olmıcak kırgınlıklarla mı gidiceksin kendi evinize?
yaşadığın zorluklara kocan için katlandığını göster kocana. onu duygusal olarak ele geçir. akıllı davran ve asla ne ailesine ne ona kötü bir laf söyleme. eşinin seni kendi gibi görmesini sağla. umarım anlatabilmişimdir
canım bu dediklerin çok akıllıca ama onu becerebilmek mesele
umarım becerebilirim
eskiler daha zormuş
da şimdiki nesilde zorluğa gelemio