eşinin ailesiyle yaşamak ölümmüş.....ölüyorum

aynı yaştayız evli değilim ama ne demek istediğini anlıyorum az çok. çevremde birlikte yaşayanlar yok ama eskilerde yaşayanlar anlatıyolar ara sıra.
gerçekten çok zor şeyler yaşamışlar. banyonun duvarlarından kaynının artıklarını temizleyen mi dersin, kaynanası yüzünden eşiyle boşanma aşamasına gelenlermi...
bak bir komşum var 35 yaşında. inan çok zorluklar çekmiş. parmağı kopmuş da hastaneye götürmeye değer görmemişler. buna benzer neler neler. 7 sene önce kaynanası ölmüş ve ancak huzura ermiş. evlilliğimi şimdi yaşaıyorum diyo. kocasınıda çok seviyo.
yani demek istediğim şu ki; kocanı yıpratma akıllı davran. kimseye pabuç bırakma, ufak tefek şeyler olur ama sen akıllı olup unutucaksın. ama işin tehlikeli bi yere gittiğini sezdiğinde (yani şimdi böyleyse ilerde ne olur dediğin olaylarda) göster dişini. sana saygısızlık yapmalarına izin verme eyvallah deme. ağlama onlar duyarken. güçlü olduğunu bilsinler. güç insanları geri püskürtür. senin sağlamlığından çekinmeye başlarlar içten içe. ha bazen olur ki insan gözyaşlarını tutamaz. o zamanda eşine ağla. ama onları suçlamadan ağla gerekirse sinsi davran bu konuda. yani 'ben çok iyiyim ama onlar böyle böyle yaptılar' yerine, 'onlarında kendilerine göre düşünceleeri var ama bende üzüldüm kırıldım vs' imajı çiz kocanın gözünde.
bak biraz şeytanlık yapıcaksın gerekirse. yalan konuşmaktan falan bahsetmiyorum yanlış anlama ama kocanı yanına çekmek için olayları senin pencerenden görmesini sağla. ona çok iyi davran sakın ha kaynanan yüzünden aranı soğutma bak sakın. en çok buna pişman olursun. eşini alıp gidiceksin bi gün o evden. aranızda tamir olmıcak kırgınlıklarla mı gidiceksin kendi evinize?
yaşadığın zorluklara kocan için katlandığını göster kocana. onu duygusal olarak ele geçir. akıllı davran ve asla ne ailesine ne ona kötü bir laf söyleme. eşinin seni kendi gibi görmesini sağla. umarım anlatabilmişimdir

canım bu dediklerin çok akıllıca ama onu becerebilmek mesele
umarım becerebilirim
eskiler daha zormuş
da şimdiki nesilde zorluğa gelemio

sanirsam bu mesaji benden alinti yaparak demissin.. esim ileri goruslu sadece calismam icin bir sebeb olmadigi icin istemedi ve evinde keyfine bak dedi.. ama bunu dinlemedim.. sanirsam biraz saplandirdiniz mesajimi....

kızına dert yanıyor heee:KK14:canım takma kafana cidden yaa.sen ne yaptıgını ne işler yaptıgın biliyosun sonuçta.canın isterse yap istemezsede yapma hiç de kim ne demiş diye düşünme.neyden bıkmış onu anlamadım.seni almadan önce de yakınıyomuydu acaba.sen onlara artı bir iş mi çıkarıyon anlamadım :)çok sacma.aksine yükünü hafiflettin onun...

işte bende bunu anlamıyoorum yükümü hafiflettin diyeceğine allah razı olsun diyeceğine deprosyona girdim diyo nankör ya insanoğlu..
bugün dedimki namazını kıldıktan sonra dersini çalış sonra çalışamıyom diyosun anne dedim
bende alınıyorum dedim
öyle bi söylüyosunki sanki gelin yatıyo kaynana iş yaptığı için ders çalışamıo gibi gözüküyo dedim..ben dün istemeden kulak misafiriri oldum dedim böyle böyle dediğini duydum dedim...yok dedi ben kafam almıyo demek istedim dedim dedi çok çalışınca kafamı dağıtmam gerekio ondan iş yapıom dedi...ama sen öle deyincede şikayet edincede ben alınıyom dedim ...bakalım bundan sonra ne dicek

smolum bak işleri sen yaptın ama yine yaranamadın,yaranamazsın ne kvye ne kocana.kv.senin temizliğini yemeğini yapmıyor ya bir de dert yanyor.sen gelmesen ne yapacakmış bu kadın?kendi kıymetini nasıl da biliyor.sense erkenden yıprandığınla kalırsın.senin hiç kendine has bir hayatın yok mu peki?ne bileyim çıkıp vitrin bakmak gibi,arkadaşına gidip bir kahve içmek gibi,akrabalarına gitmek gibi?hep bu evin içinde msiin?

Konunu yeni okudum yapılan yorumlar ve verilen tavsiyeler beni dehşete düşürdü. Canım madem namazını kılan inançlı bir insansın bu dünyaya imtihan için geldiğimizin de bilincindesindir. Geçici olan durumlar için, daha yolun başındayken neden hem kendini hem de bir ömrü birlikte geçireceğin sevdiğin insanı yıpratıyorsun ki. Hepimiz hayatımızın belli dönemlerinde belli dar boğazlardan geçmişizdir ve geçeceğiz.Bugün bununla imtihan oluyorsan imtihanı geçmeye bak. Ama, ne yalan söyleyerek (hastayım de, yorgunum de vs.) ne tartışarak, ne sürekli söylenerek, ne surat asarak, ne de karşındakine hiç kulak vermeden sadece isteklerine odaklanarak mutlu olamazsın ki. Çok rica ederim bu akşam eşinin gözlerinin içine gülümseyerek ve şefkatle bir bak, bak ki bir hiç uğruna ne kadar yıpranmışsınız gör. Evet yaşadığın şeyler kolay değil ama hayatta hep isteklerimiz yerine gelirse mutlu olacağız diye bir şey yok ki. Yarın ne olacak kaygılarını bir kenara at, sen bu günü yaşa. Gençsin neşe saç etrafına. Unutma ışığı yakmak için komutu elektrik düğmesi verir, vesile olduğu ışıktan da ilk o faydalanır. Ben hakkını yedir demiyorum kesinlikle. Ama hak savaşçısı olma. Ben de üç senelik evliyim her gün yeni bir şey öğreniyoruz hayattan, öğrendiğim en önemli şey ise hayata çok fazla şart koşmayacaksın yoksa mutlu olamıyor,mutlu edemiyorsun. Bence birlikte yaşama kararı alırken sandığın kadar da ayakların yerden kesik değilmiş. Evlendikten sonra çevrenden etkilenmişsin gibi geldi yanlış düşünüyorsam düzelt lütfen.

Son olarak, kısa süre içinde çok şey yazmaya çalıştım. Özelden görüşmek istersen elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmak isterim. Lütfen haklı değil, mutlu ol. Duygularını net, dürüst ve yumuşak şekilde ifade et. Birlikte yaşadığın insanlara şans ver.

haklısın canım kadının yeri,hem evi ,hem işi olmalı benimde iki kızım var biri ünüverste okuyor diğeri bu sene sınava girecek.inşallah bütün kızlar okuyup meslek sahibi olurlar.kimsenin ne ezilmesini,nede ezmesini istemem.rabbim herkesi hayırlı,anlayışlı insanlarla karşılaştırsın.

bu sitede ezilen bayanların önemli bir kısmı meslek sahibi değil mi yoksa ben mi yanlış biliyorum.allah düşürmesin kötüyle uğraşmak çok zor.meslek sahibi olunca yuva yıkmak kolay olmuyor.hülya avşarın parası mesleği kariyeri yok muydu.o bile yuvayı hemen yıkabildi mi

işte bende bunu anlamıyoorum yükümü hafiflettin diyeceğine allah razı olsun diyeceğine deprosyona girdim diyo nankör ya insanoğlu..
bugün dedimki namazını kıldıktan sonra dersini çalış sonra çalışamıyom diyosun anne dedim
bende alınıyorum dedim
öyle bi söylüyosunki sanki gelin yatıyo kaynana iş yaptığı için ders çalışamıo gibi gözüküyo dedim..ben dün istemeden kulak misafiriri oldum dedim böyle böyle dediğini duydum dedim...yok dedi ben kafam almıyo demek istedim dedim dedi çok çalışınca kafamı dağıtmam gerekio ondan iş yapıom dedi...ama sen öle deyincede şikayet edincede ben alınıyom dedim ...bakalım bundan sonra ne dicek
canım bak ne güzel içindekini söylemişsin kafanda soru işareti kalsaydı kendi kendini yiyecektin niye böyle yapıyor diye..alındıgın şeyleri söylemen güzel bence...çok da kendini illa laf söylicem diye de odaklama..kötü niyet oldugunu düşünmüyorum yaptıklarında ama sadece biraz düşüncesiz davranıyrlar bu da onların da sana alışmaya çalışıyor olmasıyla alakalı.senin gibi onlar da bocalıyor olabilir cnm.birbirinizi yeni yeni tanıyorsunuz biraz sabır.:KK34:
Konunu yeni okudum yapılan yorumlar ve verilen tavsiyeler beni dehşete düşürdü. Canım madem namazını kılan inançlı bir insansın bu dünyaya imtihan için geldiğimizin de bilincindesindir. Geçici olan durumlar için, daha yolun başındayken neden hem kendini hem de bir ömrü birlikte geçireceğin sevdiğin insanı yıpratıyorsun ki. Hepimiz hayatımızın belli dönemlerinde belli dar boğazlardan geçmişizdir ve geçeceğiz.Bugün bununla imtihan oluyorsan imtihanı geçmeye bak. Ama, ne yalan söyleyerek (hastayım de, yorgunum de vs.) ne tartışarak, ne sürekli söylenerek, ne surat asarak, ne de karşındakine hiç kulak vermeden sadece isteklerine odaklanarak mutlu olamazsın ki. Çok rica ederim bu akşam eşinin gözlerinin içine gülümseyerek ve şefkatle bir bak, bak ki bir hiç uğruna ne kadar yıpranmışsınız gör. Evet yaşadığın şeyler kolay değil ama hayatta hep isteklerimiz yerine gelirse mutlu olacağız diye bir şey yok ki. Yarın ne olacak kaygılarını bir kenara at, sen bu günü yaşa. Gençsin neşe saç etrafına. Unutma ışığı yakmak için komutu elektrik düğmesi verir, vesile olduğu ışıktan da ilk o faydalanır. Ben hakkını yedir demiyorum kesinlikle. Ama hak savaşçısı olma. Ben de üç senelik evliyim her gün yeni bir şey öğreniyoruz hayattan, öğrendiğim en önemli şey ise hayata çok fazla şart koşmayacaksın yoksa mutlu olamıyor,mutlu edemiyorsun. Bence birlikte yaşama kararı alırken sandığın kadar da ayakların yerden kesik değilmiş. Evlendikten sonra çevrenden etkilenmişsin gibi geldi yanlış düşünüyorsam düzelt lütfen.

Son olarak, kısa süre içinde çok şey yazmaya çalıştım. Özelden görüşmek istersen elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmak isterim. Lütfen haklı değil, mutlu ol. Duygularını net, dürüst ve yumuşak şekilde ifade et. Birlikte yaşadığın insanlara şans ver.

Sizi tebrik ediyorum gerçekten...o dediginiz hastalık numarası yorumlarını ben de agzım açık okudum geçen gün.o anda hemen yazamadı vaktim yoktu.ama aklımda kalmıştı.az önce içimden bu konu hakkında üdşüncelerimi yazmak geçiyordu ki benim gibi düşünen birini gördügüme çok sevindim bana birşey bırakmamışsınız...

SMOLCUM...tabiki burada herkesin yorum yapma hakkı var canım ama ben bazı arkadaslara katılmıyorum...sana yardımcı olmak için yazmışlar tamamen anlamaya çalışıyorum ama..sakın haaa karşındakini kandırarak bişyler elde etmeye çalışma..o elde ettigin şeyden hayır göremezsin canım...öyle böyle yalanla dolanla,sürekli hastayım belim agrıyo demekle olmaz.hee eşine naz yaparsın bişy diyemem ona da karıscak halimiz yok...ama eşin ne kadar yoruldugunu görsün diye yalandan hastalık numarası yapma sakın..bi süre sonra kabak tadı verir,eşin de artık anlar niçin yaptıgını ve küçük duruma düşen sen olursun..beni yanlış anlama sakın..bi abla tavsiyesi olarak al...
ve yorum yapan bazı arkadaslar..yaptıgınız yorumlar hiç yapıcı degil...bunun maneviyatı da var.o kız şeytanlıkla bişyleri halledecekse hiç halletmesin daha iyi..sonu ne olacak peki böyle yapınca?biraz mantıklı düşünüp yorum yapın.sırf yazmak olsun diye yazıyor bazıları lütfen...vebaline girmeyin...

Arkadaşlar ben çok kötüyüm
dün eşimle annemlerde kaldık sabah geldik eve ama çok zor geldim nasıl geldm anlatamam sanki zindana girdim tekrar
şuan ağlama krizlerine girdim napıcamı bilmiyorum
yine rezil olucam kaynanamın yanında ağlicam durduramıyorum
hiç ısınamadım bu eve 1,5 ay oldu gitgide soğuyorum
şuan kendimi zindanda hissediyorum..oysa annemlerin yanında nekadarda yüzüm gülmüştü...sanki yeniden doğmuş gibi mutluydum ..şimdi odamdayım ve çok zor durumdayım psikolojikmen çökmüş haldeyim....kaynanam çağrıyo hastayım da bir bardak çay iç de ilaç içersin dedi..gidiyorum şimdi umarım boşalıp ağlamam:KK43:

Arkadaşım durumun gerçekten çok zor kabul ediyorum ama aslında durumun böyle olmasına sebep sen olmuşsun,yaşın küçük değil ki cahilliğine gelmiş diyeyim.Evliliğin şakası olmaz her noktasını düşünüp değerlendirmen gerekirdi.Ama bu bi suç değil fakat aşılması çok zor bir durum.Sana bir örnek vereyim;

ben bir yıllık evliyim ve kayınvalidem kürt, kürtler bilirsin birbirlerine, muhabbete, yardımlaşmaya düşkünlerdir.Ben de aksine bu güne kadar hep uçuk işlerde çalışmış (dizi fotoğrafcılığı, film seti gibi) biriyim.Anlıyacağın bakış açılarımız çok çok farklı.Kayınvalidem evlendikten sonra yanında oturmamızla alaklı çok ısrar da bulundu hatta küstü günlerce yüzüme bakmadı ama yine de kabul etmedim.Eşiminde desteğiyle evimi kaynanama çok uzak bir muhitten tuttum.Haftada 1 maksimum 2 kere gittim ve her gidişimde güleryüzle, hizmetle karşılandım.Sonrasında kayınvalidemin bulunduğu yakada kaçıramayacağım kadar iyi bir iş fırsatı çıktı karşıma.İşe başladım ve iş çıkışlarında arada bir hem trafiğe maruz kalmamak (malum köprü trafiği) hem de yemek yemek için kaynanama gittim.Ben gittikçe o daha çok gelmemi istedi, hafta içi hergün uğradıkça hafta sonu da gelmemiz için ısrar etti, sonra burda yatın geç oldu zatenler başladı.. Her geçen gün ayağıma kadar terliğimi veren o kadın kaybolup yerine evlilik hayatıma sürekli müdahale eden ve kocamla aramda ki ilişkiye dahi yorum yapan bi kaynana geldi.Üstelik tüm bu süreç sadece 1 ay gibi çok kısa bir zamanda gerçekleşti.Eşimle konuştum ve bu akşam uğramalarına bi son vermemiz gerektiğini söyledim.Şimdi kayınvalidem benimle konuşmuyor.Neden çünkü gereksiz derecede sıkıfıkı samimi olduk.Şimdi bu durumu bir türlü aşamıyoruz.

Eşin 900 lira maaş alıyor ve yeni evlisiniz.Eve çıkmakla bitmiyor bunun kirası, faturası, eşyası, mutfak masrafı, kışın doğalgazı vs.. vs.. Eşin bunları düşünemiyor mu sanıyosun? Senin karşında ihtiyaçlarını karşılayamayan bi adam olmaktansa kolay kaçıp seni annesiyle yanyana bırakmayı seçiyo.Ve sadece eşin için konuşmuyorum ama bu rahatlığa alışmış bi insan o maaşla kesinlikle kendini zora sokmaz çünkü eşin çok rahat.Ailesi, eşi yanında, kirası faturası yok, akşam eve geldiğinde bekarlık evine geliyo ve kesinlikle yadırgamıyo, yemeği hazırlanıyo önüne geliyo falan... böyle bi durumda kendisini değil seni düşünmesi için kusursuz bi eşe sahip olman lazım.

Moralini bozmak istemiyorum ama bu imkansız durumun içinden (bence) ancak şöyle çıkarsın;

Grupfoni, şehirfırsatları gibi sitelerden hangi ilde oturuyorsan oraya yakın hafta sonu tatilleri al.Ve bir iki günlüğüne kaçamaklar yapın.O 2 gün onu o kadar mutlu et ki.. belki müstehcen olacak ama yanına güzel iç çamaşırları falan al..Yani o odada geçirdiğiniz zaman annesinin evinde geçirdiklerin çok çok farklı olsun bunu ona hissettir ve kendi evinize çıkarsanız hep böyle mutlu olacağınızı dillendirmeden hareketlerinle hissettir ona.Sürekli evimizi ayıralım diye dile getirirsen bir süre sonra dırdırcı olacaksın ve eşin muhtemelen seni ciidye almayacak.

Benim nacizane fikrim budur.Umarım faydasını görürsün arkadaşım da duana tabi olurum.
Kolay gelsin.

bilmiyorum canım biz eşimle 5 günlüne balayına gittik geldiğimizde hiç de huzursuz olmadı hani orda yalnızdık burda iç içe falan demedi.mutlu oldu aksine ....çok bağlı bu eve ...dediğin gibi şeyler olamaz canım yılda bir kere anca ..maddi durumda yok çünkü zaten çalışıo

bende alınıyorum dedim

yani sana guvenip mi yazılmıs kurana?
ne ayıp yaa sen olmasan ne yapacakmıs peki sorsaydın keske?

hızmetci mi almıs yoksa gelin mı?
yapıversin 2 iş yani kadın degıl mi?
bu zamana kadar kocasına mı yaptırmıs yoksa?

o yasta iş icin nazlananlara deli oluyorum ya
sen ayrı eve cıkınca pislikten gecılmez heralde o evde.

böylelerinin var ya saclarını dolayacaksın eline
cok sinirlendim yaa:KK47::KK47::KK47:

gerçekten üzüldüm zor bi durum belki ilerde benimde düşeceğim durum bu gözüm korktu ne kadar geçici bi sürede dense

yani sana guvenip mi yazılmıs kurana?
ne ayıp yaa sen olmasan ne yapacakmıs peki sorsaydın keske?

hızmetci mi almıs yoksa gelin mı?
yapıversin 2 iş yani kadın degıl mi?
bu zamana kadar kocasına mı yaptırmıs yoksa?

o yasta iş icin nazlananlara deli oluyorum ya
sen ayrı eve cıkınca pislikten gecılmez heralde o evde.

böylelerinin var ya saclarını dolayacaksın eline
cok sinirlendim yaa:KK47::KK47::KK47:

evet resmen bana güvenerek yazılmış bi akrabası bile öle dedi gelin geldi kurana yazıldın hayırdır diye
gerçekten üzüldüm zor bi durum belki ilerde benimde düşeceğim durum bu gözüm korktu ne kadar geçici bi sürede dense

sendemi beraber oturcan canım

Bende forumda buna benzer bir konu acmıştım biz evlenecegimiz zaman bir süre ev bulamadık eşimde annemin yanında oturalım bir süre dedi sonra ben şiddetle karsı çıktım ev bulunca evleniriz olmaz ev ev üstüne dedim sonra esim saka yaptım ölçtüm seni dedi neyse bir ev bulduk evlendik 1 sene gecti kaynanam ben oğlumdan ayrilamiyorum gerekirse birlikte otururuz diye patladı hadiiiiiiii bana hiç fikrimi soran yok sanki koleyim esimle ne kavgalar ettik anlatamam ne laflar.....gerekirse otururum diyor ben oturmam dedim kuru ekmek yerim gene oturmam annenle gerekirse seni boşarım dedim esim buna karşılık ne dedi biliyomusunuz arkadaslar boşanırız öyleyse dedi.... şimdi sular duruldu aramız fena değil ama yine diken üzerinde gibiyim korkuyorum çaresiz.... Hayatımın en güzel dönemimi mahveden evliliğimi bitme noktasına getiren kaynanama hakkımı helal etmiyorum hiçbir zaman

dün eşimle annemlerde kaldık sabah geldik eve ama çok zor geldim nasıl geldm anlatamam sanki zindana girdim tekrar
şuan kendimi zindanda hissediyorum..oysa annemlerin yanında nekadarda yüzüm gülmüştü...sanki yeniden doğmuş gibi mutluydum ..şimdi odamdayım ve çok zor durumdayım psikolojikmen çökmüş haldeyim....kaynanam çağrıyo hastayım da bir bardak çay iç de ilaç içersin dedi..gidiyorum şimdi umarım boşalıp ağlamam:KK43:

smolcum,yaşadıgın evi bir süre daha benimseyemeyeceksin galiba.biraz normal olmakla birlikte,biraz da çaba sarfetmen gerek cnm.sürekli annenin evini düşünürsen keşke orda olsam dersen olmaz ki.evlilik bu...bak kadın hasta oldugunu görmüş ilaç iç diyo önemsiyor seni...bence sen bu duruma biraz alışmaya çalışsan.evet anlıyorum,bian önce sadece eşinle yaşadıgın bi eve çıkmaz istiyorsun bu şimdi hemen olmadıgı için seni boguyor...sabır cnm yaa gerçekten boşa dememişler sabrın soun selamet diye..bak sen bizim dediklerimizi kulak ardı etme..eşin ne kdr karşı çıksada,çalışmak konusunda ikna etmeye çalış onu.naap et çalış...asgari ücret bile alsan,1 oda 1 salon uygun kiralı bir ev bulursunuz ve çıkarsınız.imkansız diye birşey yok.eşinede zamanla zam olur belki 1.000 tl yi biraz aşsa yine kurtarır sizi bi derece.biraz sabret Allahtan ümit kesilmez...

Canım benim sen çok kötüyüm dedikçe inan ben burda üzülüyorum.Sana nasıl yardımcı olabiliriz seni nasıl hangi sözlerle avutabiliriz bilemiyorumki..Bir kaç üye arkadaşların yazdıkları sana önerileri benim yazdıklarım inan boş sözler değil hepimiz evliliğimizin bazı dönemlerinde zorluklar yaşadık bizim için büyük karşımızdakiler için(eş k.v k.p) küçük hatta önemsiz gelirdi.Birde pis pis sırıtp bunlarımı dert ediyorsun derlerdi.

Demek istediğim sen evliliğin başında bu sıkıntıları yaşıyorsun ben ortalarında yaşadım bir diğeri bitme noktasında yaşayabiliyor.İnan sabırlı olursan mükafatını rabbim verecektir.Seni anlıyorum yaşın çok genç ayrı ev isteğinide anlıyorum en büyük hakkın elbette ne diyyim allah eşine bol kazanç hayırlı kısmetler versin inş..Eşinle bir kez daha bu çalışma isteğini konuş ama tatlılıkla güler yüzle sinirle kalkan zararla oturur derler.İnşallah yüreği senin yalvarmana dayanamazda peki der çünkü senin şuanda çalışmaktan başka çaren yok gibi eşin bu çökmüş ağlamaktan şişmiş gözlerini görüyordur herhalde kısaca sabah işe gidip akşam yorgun eve dönersen bu kadar sıkılıp kafana takmıycaksın.Allah yardımcın olsun..

Son anda aklıma geldi yazmadan gitmek istemedim ben yeni evliyken eşime çalışmak istediğimi söylemiştim eşim hep bir bahane bulup oyalamıştı birgün gençlik işte ozamanlar 23 yada 24 yaşlarında falandım baktım kayınpederim eşim oturuyorlar hah dedim sırası en azından babasından çekinir birşey demez tekrar çalışma konusunu açtım bekliyorumki babasıda desinki gelinim haklı sıkılıyor vs..Ne dedi biliyormusun kızım git iş bull sor soruştur ne kadar maaş vericekler öğren gel bana söyle bunları diyince tamam bu iş oldu diye daha düşünürken lafın devamı beni şok etmişti maaşı öğren bana söyle ben sana o parayı veririm kızımın ihtiyacı varsa bana söylesin iyide benim ihtiyacım yokki sıkılıyorum sadece dedim.K.validem iyi ya dedi sıkılan can iyidir tez çıkmaz..Ölürmüsün öldürürmüsün...

Bunu neden yazdım biliyormusun sen sen ol her ne olursa olsun iyi yada kötü eşinle yalnızken konuş kimseden medet umma onlar yokken iste odana geçince anlat eşin sana ters cevap verecek olsa kırılıyorsun çünkü kim olursa olsun karşısındakinin halinden anlamıyor..Allaha emanet ol

X