aynı yaştayız evli değilim ama ne demek istediğini anlıyorum az çok. çevremde birlikte yaşayanlar yok ama eskilerde yaşayanlar anlatıyolar ara sıra.
gerçekten çok zor şeyler yaşamışlar. banyonun duvarlarından kaynının artıklarını temizleyen mi dersin, kaynanası yüzünden eşiyle boşanma aşamasına gelenlermi...
bak bir komşum var 35 yaşında. inan çok zorluklar çekmiş. parmağı kopmuş da hastaneye götürmeye değer görmemişler. buna benzer neler neler. 7 sene önce kaynanası ölmüş ve ancak huzura ermiş. evlilliğimi şimdi yaşaıyorum diyo. kocasınıda çok seviyo.
yani demek istediğim şu ki; kocanı yıpratma akıllı davran. kimseye pabuç bırakma, ufak tefek şeyler olur ama sen akıllı olup unutucaksın. ama işin tehlikeli bi yere gittiğini sezdiğinde (yani şimdi böyleyse ilerde ne olur dediğin olaylarda) göster dişini. sana saygısızlık yapmalarına izin verme eyvallah deme. ağlama onlar duyarken. güçlü olduğunu bilsinler. güç insanları geri püskürtür. senin sağlamlığından çekinmeye başlarlar içten içe. ha bazen olur ki insan gözyaşlarını tutamaz. o zamanda eşine ağla. ama onları suçlamadan ağla gerekirse sinsi davran bu konuda. yani 'ben çok iyiyim ama onlar böyle böyle yaptılar' yerine, 'onlarında kendilerine göre düşünceleeri var ama bende üzüldüm kırıldım vs' imajı çiz kocanın gözünde.
bak biraz şeytanlık yapıcaksın gerekirse. yalan konuşmaktan falan bahsetmiyorum yanlış anlama ama kocanı yanına çekmek için olayları senin pencerenden görmesini sağla. ona çok iyi davran sakın ha kaynanan yüzünden aranı soğutma bak sakın. en çok buna pişman olursun. eşini alıp gidiceksin bi gün o evden. aranızda tamir olmıcak kırgınlıklarla mı gidiceksin kendi evinize?
yaşadığın zorluklara kocan için katlandığını göster kocana. onu duygusal olarak ele geçir. akıllı davran ve asla ne ailesine ne ona kötü bir laf söyleme. eşinin seni kendi gibi görmesini sağla. umarım anlatabilmişimdir
kızına dert yanıyor heeecanım takma kafana cidden yaa.sen ne yaptıgını ne işler yaptıgın biliyosun sonuçta.canın isterse yap istemezsede yapma hiç de kim ne demiş diye düşünme.neyden bıkmış onu anlamadım.seni almadan önce de yakınıyomuydu acaba.sen onlara artı bir iş mi çıkarıyon anlamadım :)çok sacma.aksine yükünü hafiflettin onun...
nasılsın smolcum!!!
eşinle o günden beri hiç konuştunuz mu?
haklısın canım kadının yeri,hem evi ,hem işi olmalı benimde iki kızım var biri ünüverste okuyor diğeri bu sene sınava girecek.inşallah bütün kızlar okuyup meslek sahibi olurlar.kimsenin ne ezilmesini,nede ezmesini istemem.rabbim herkesi hayırlı,anlayışlı insanlarla karşılaştırsın.
canım bak ne güzel içindekini söylemişsin kafanda soru işareti kalsaydı kendi kendini yiyecektin niye böyle yapıyor diye..alındıgın şeyleri söylemen güzel bence...çok da kendini illa laf söylicem diye de odaklama..kötü niyet oldugunu düşünmüyorum yaptıklarında ama sadece biraz düşüncesiz davranıyrlar bu da onların da sana alışmaya çalışıyor olmasıyla alakalı.senin gibi onlar da bocalıyor olabilir cnm.birbirinizi yeni yeni tanıyorsunuz biraz sabır.işte bende bunu anlamıyoorum yükümü hafiflettin diyeceğine allah razı olsun diyeceğine deprosyona girdim diyo nankör ya insanoğlu..
bugün dedimki namazını kıldıktan sonra dersini çalış sonra çalışamıyom diyosun anne dedim
bende alınıyorum dedim
öyle bi söylüyosunki sanki gelin yatıyo kaynana iş yaptığı için ders çalışamıo gibi gözüküyo dedim..ben dün istemeden kulak misafiriri oldum dedim böyle böyle dediğini duydum dedim...yok dedi ben kafam almıyo demek istedim dedim dedi çok çalışınca kafamı dağıtmam gerekio ondan iş yapıom dedi...ama sen öle deyincede şikayet edincede ben alınıyom dedim ...bakalım bundan sonra ne dicek
Konunu yeni okudum yapılan yorumlar ve verilen tavsiyeler beni dehşete düşürdü. Canım madem namazını kılan inançlı bir insansın bu dünyaya imtihan için geldiğimizin de bilincindesindir. Geçici olan durumlar için, daha yolun başındayken neden hem kendini hem de bir ömrü birlikte geçireceğin sevdiğin insanı yıpratıyorsun ki. Hepimiz hayatımızın belli dönemlerinde belli dar boğazlardan geçmişizdir ve geçeceğiz.Bugün bununla imtihan oluyorsan imtihanı geçmeye bak. Ama, ne yalan söyleyerek (hastayım de, yorgunum de vs.) ne tartışarak, ne sürekli söylenerek, ne surat asarak, ne de karşındakine hiç kulak vermeden sadece isteklerine odaklanarak mutlu olamazsın ki. Çok rica ederim bu akşam eşinin gözlerinin içine gülümseyerek ve şefkatle bir bak, bak ki bir hiç uğruna ne kadar yıpranmışsınız gör. Evet yaşadığın şeyler kolay değil ama hayatta hep isteklerimiz yerine gelirse mutlu olacağız diye bir şey yok ki. Yarın ne olacak kaygılarını bir kenara at, sen bu günü yaşa. Gençsin neşe saç etrafına. Unutma ışığı yakmak için komutu elektrik düğmesi verir, vesile olduğu ışıktan da ilk o faydalanır. Ben hakkını yedir demiyorum kesinlikle. Ama hak savaşçısı olma. Ben de üç senelik evliyim her gün yeni bir şey öğreniyoruz hayattan, öğrendiğim en önemli şey ise hayata çok fazla şart koşmayacaksın yoksa mutlu olamıyor,mutlu edemiyorsun. Bence birlikte yaşama kararı alırken sandığın kadar da ayakların yerden kesik değilmiş. Evlendikten sonra çevrenden etkilenmişsin gibi geldi yanlış düşünüyorsam düzelt lütfen.
Son olarak, kısa süre içinde çok şey yazmaya çalıştım. Özelden görüşmek istersen elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmak isterim. Lütfen haklı değil, mutlu ol. Duygularını net, dürüst ve yumuşak şekilde ifade et. Birlikte yaşadığın insanlara şans ver.
işte bende bunu anlamıyoorum yükümü hafiflettin diyeceğine allah razı olsun diyeceğine deprosyona girdim diyo nankör ya insanoğlu..
bugün dedimki namazını kıldıktan sonra dersini çalış sonra çalışamıyom diyosun anne dedim
bende alınıyorum dedim
öyle bi söylüyosunki sanki gelin yatıyo kaynana iş yaptığı için ders çalışamıo gibi gözüküyo dedim..ben dün istemeden kulak misafiriri oldum dedim böyle böyle dediğini duydum dedim...yok dedi ben kafam almıyo demek istedim dedim dedi çok çalışınca kafamı dağıtmam gerekio ondan iş yapıom dedi...ama sen öle deyincede şikayet edincede ben alınıyom dedim ...bakalım bundan sonra ne dicek
yani sana guvenip mi yazılmıs kurana?
ne ayıp yaa sen olmasan ne yapacakmıs peki sorsaydın keske?
hızmetci mi almıs yoksa gelin mı?
yapıversin 2 iş yani kadın degıl mi?
bu zamana kadar kocasına mı yaptırmıs yoksa?
o yasta iş icin nazlananlara deli oluyorum ya
sen ayrı eve cıkınca pislikten gecılmez heralde o evde.
böylelerinin var ya saclarını dolayacaksın eline
cok sinirlendim yaa
gerçekten üzüldüm zor bi durum belki ilerde benimde düşeceğim durum bu gözüm korktu ne kadar geçici bi sürede dense
Arkadaşlar ben çok kötüyüm
dün eşimle annemlerde kaldık sabah geldik eve ama çok zor geldim nasıl geldm anlatamam sanki zindana girdim tekrar
şuan ağlama krizlerine girdim napıcamı bilmiyorum
yine rezil olucam kaynanamın yanında ağlicam durduramıyorum
hiç ısınamadım bu eve 1,5 ay oldu gitgide soğuyorum
şuan kendimi zindanda hissediyorum..oysa annemlerin yanında nekadarda yüzüm gülmüştü...sanki yeniden doğmuş gibi mutluydum ..şimdi odamdayım ve çok zor durumdayım psikolojikmen çökmüş haldeyim....kaynanam çağrıyo hastayım da bir bardak çay iç de ilaç içersin dedi..gidiyorum şimdi umarım boşalıp ağlamam
Arkadaşlar ben çok kötüyüm
dün eşimle annemlerde kaldık sabah geldik eve ama çok zor geldim nasıl geldm anlatamam sanki zindana girdim tekrar
şuan ağlama krizlerine girdim napıcamı bilmiyorum
yine rezil olucam kaynanamın yanında ağlicam durduramıyorum
hiç ısınamadım bu eve 1,5 ay oldu gitgide soğuyorum
şuan kendimi zindanda hissediyorum..oysa annemlerin yanında nekadarda yüzüm gülmüştü...sanki yeniden doğmuş gibi mutluydum ..şimdi odamdayım ve çok zor durumdayım psikolojikmen çökmüş haldeyim....kaynanam çağrıyo hastayım da bir bardak çay iç de ilaç içersin dedi..gidiyorum şimdi umarım boşalıp ağlamam