Bende alışamadımvalla ben karar verirken çok romantik hislerle ayyy eşimin soyadı olsun dedim, hem çocuklarla aynı soyisim daha mantıklı geldi,
o kadar pişmanım ki,
hem de kaç yıl geçti üstünden, hala da alışamadım.
kendi soyismimle birlikte marka gibi adım vardı halbuki
bilemedim emin olamadim o konudanBankadan kredi çeksem bordroda kimlik Numaram yazıyor zaten
Hm o zaman sıkıntı olabilirbilemedim emin olamadim o konudan
normalde evraklarin kimlikle ayni olmasini istiyorlar
Peki annenizin üzerinizdeki hakkı için ne düşünüyorsunuz? Onun soyadını taşımak gerekmez mi?Çocuk yapmayı asla düşünmüyorum. O yüzden hiç düşünmedim
Bende alışamadım
Olsun verin bir dilekçe ekletin kendi soyadınızı da
O dilekçe ile hallolan iki soyadı olayı sadece kendi soyadı için dava açması gerekDilekçe vermeniz gerekiyor.
Arkadaşım o şekilde kendi soyadına geçti hala evli olmasına rağmen.
Ben eşimin soyadını aldım çünkü yabancı, karişik, zor, sorun yaratan ve anlam olarak zorlu bir soyadım vardı. Ancak sizin bu konuda talebiniz bana hiç saçma gelmedi. Bir üye demiş, boşandın diyelim, bir kadın tüm yaşananları dile getirmek ve tekrar soyadı beyanı yapmak zorunda.
Umarım hiç zorluk çıkmadan istediğin soyadını alabilirsin.
Benim cevabım sorunuza değil daha sonraki düşüncenizeydi zaten.Sadece soru sordum. Kimsenin haddine değil eleştirmek. Bu konuda ne düşünüyorsunuz, değerli fikirlerinizle taçlandırın beni demedim.
Peki annenizin üzerinizdeki hakkı için ne düşünüyorsunuz? Onun soyadını taşımak gerekmez mi?
O dilekçe ile hallolan iki soyadı olayı sadece kendi soyadı için dava açması gerek
Yurtdışındaysanız belki sadece kendi soyadınızı da kullanırsınızplanlıyorum ama yurtdışında yaşadığım için bir sürü evrak işi gözümde büyüyor.
ama çok yakın zamanda olmasa da yapıcam herhalde :)
Pardon ben nüfusa verilen dilekçe gibi anladımTamam dava dilekçesi'nden bahsediyorum zaten.
en iyisi portekizliler :)
2 tane anadan 2 tane babadan toplam 4 soyisim alabiliyorsunuz isterseniz.
evlenince ne oluyor onu bilmiyorum ama
Yurtdışında mı yaşıyorsunuz ?Benim bütün resmî yerlerde soyadım evlenmeden önceki soyadım. Neden bilmiyorum, hiç değişmemiş kaç yıl oldu :) Evlenirken sadece eşimin soyadını aldım ama pişman oldum yakın zamanda yeni kimlik için başvurduğumda evlenmeden önceki soyadımı da almak için dilekçe vereceğim. Zaten biri sorunca iki soyadımı birden söylüyorum :)
Hayır.Yurtdışında mı yaşıyorsunuz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?