EŞİN SOYADI

hikayeden

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2012
76
120
93
Merhaba, kimliğimde hem kendi soyadım hem de eşimin soyadı yazıyor. Sadece kendi soyadımı kullanabilir miyim bu durumda? Lütfen bilenler yanıtlayabilir mi?

İkisi birlikte kullanılıyor. Çünkü artık sen eşinin kütüğüne kayıtlı oluyorsun her ne kadar kızlık soyadında yazsa

Evlenirken sadece kendi soyadını kullanmak istediğinizi söyleseydiniz bu oluyordu. Ben hiçbirini kabul etmedim eşiminkini kullanıyorum

Bende neden böyle şeylere takıldığını merak ederim hep. Eleştirmiyorum samimiyim konu sahibi :)

Açıkçası bir birey olarak başka bir bireye eklemlenmeyi doğru bulmuyorum. benim bir adım ve soyadım var ve evlendikten sonra da kendi var olan kimliğimle yaşamıma devam etmek istiyorum. Çünkü ben değişmedim, kendi ayaklarım üzerinde duruyorum, ekmeğimi taştan çıkarırım ve bir evde bir erkeğin yapabileceğinden fazlasını yapabilirim. Her şeyi geçtim BEN BİR BİREYİM ve benim bir kimliğim var. Açıkçası romantik bir bakış açısı geliştirerek kocamın soyadını seve seve kullanırım mantığı gütmüyorum. Bu durum bana onur kırıcı geliyor.

Son düzenleme:
Evlenirken sadece kendi soyadını kullanmak istediğinizi söyleseydiniz bu oluyordu. Ben hiçbirini kabul etmedim eşiminkini kullanıyorum

evlenirken dilekçe yazdım kendi soyadımı kullanmak istediğime dair. Ancak eşin soyadını da kimliğe ekliyorlar.

Dogru anladiniz bence. Ikiside yaziyor kimlikte (bu durumda) kendi soyadimi kullanabilir miyim demiş. Ben duzgun okumamisim.

Acıklik getir konu sahibi

hem kendi soyadım hem de eşimin soyadı yazıyor kimlikte ama ben sadece kendi soyadımı kullanmak istiyorum. yazdığım dilekçelerde ya da resmi yazışmalarda eşimin soyadına yer vermek istemiyorum.

hem kendi soyadım hem de eşimin soyadı yazıyor kimlikte ama ben sadece kendi soyadımı kullanmak istiyorum. yazdığım dilekçelerde ya da resmi yazışmalarda eşimin soyadına yer vermek istemiyorum.
Vermek zorundasınız resmi kurum olduğu için.Tek kullanılmıyor .

Bunu kimligi değistirmeden mi yapmak istiyordunuz? Eger hem kimlikte ayni kalsin ama ben kullanmayayim diyorsaniz olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…