• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EŞİN SOYADI

Açıkçası bir birey olarak başka bir bireye eklemlenmeyi doğru bulmuyorum. benim bir adım ve soyadım var ve evlendikten sonra da kendi var olan kimliğimle yaşamıma devam etmek istiyorum. Çünkü ben değişmedim, kendi ayaklarım üzerinde duruyorum, ekmeğimi taştan çıkarırım ve bir evde bir erkeğin yapabileceğinden fazlasını yapabilirim. Her şeyi geçtim BEN BİR BİREYİM ve benim bir kimliğim var. Açıkçası romantik bir bakış açısı geliştirerek kocamın soyadını seve seve kullanırım mantığı gütmüyorum. Bu durum bana onur kırıcı geliyor.
Ne romantik ne feminist, ben hiç bir mantığı gütmüyorum bu durumda.
Evet kahramansınız, nasıl da özgün bir bireysiniz nasılda kendinizi kanıtlamışsınız o evliliğin içinde!!! Mi demem lazım?
Hayır bana göre şekilcilik bu. Kocasının soy adını almayı bekleyen bir genç kızın ezileceği anlamına geliyor bir yerde.
Mesela Fas’ta erkekler karılarına soyadlarını vermiyordu, hala öyle mi bilmiyorum. Yanlış bir iş yaparsa soy adım lekelenmesin diye. Bu da ap ayrı bir vukuat.

Ben aynı evin içine girip, kendimi güvende hissettiğim kocamla aynı yatağı paylaşıp , onun genlerini taşıyan bir çocuk doğuruyorsam eğer;
Onun soy adını taşımayı da seve seve kabul ederim.
Bu benim geçmişimi sildiğim anlamına gelmez.

Yani sonuç olarak ben bir Arzu Sabancı değilim soy adımın pek bir marka değeri yok tek başına kullanılacak.
İkisini aynı anda kullanıyorum sosyal hayatta ama kimlikte eşimin soy adı. Ve hiçte kendimi ezilen bir kadın görmüyorum.

Soyadı kadına vurulmuş en büyük prangadır demişti bir yazar. Ya babanınkini ya kocanınkini kullanacaksın. Yani illa ki bir erkeğe olan bağlılığını tescilleyecek. Kurtuluşun yok ataerkil tahakkümlerden....

Kısacası çok da fark etmiyor.

Resmi konularda nüfus cüzdanında yazan geçerli oluyor tek başına evlenmeden önceki soyadına sistemler yanlış bilgi uyarısı düşüyor ama bir yerde ad soyad alınıyorsa ya da mesela internet alışverişinde adres kısmına isim giriliyorsa illa eşin soyadını girmeye gerek yok imza alırken zaten tc yazdırıyorlar ismi bile yazmanıza gerek kalmıyor

Açıkçası bir birey olarak başka bir bireye eklemlenmeyi doğru bulmuyorum. benim bir adım ve soyadım var ve evlendikten sonra da kendi var olan kimliğimle yaşamıma devam etmek istiyorum. Çünkü ben değişmedim, kendi ayaklarım üzerinde duruyorum, ekmeğimi taştan çıkarırım ve bir evde bir erkeğin yapabileceğinden fazlasını yapabilirim. Her şeyi geçtim BEN BİR BİREYİM ve benim bir kimliğim var. Açıkçası romantik bir bakış açısı geliştirerek kocamın soyadını seve seve kullanırım mantığı gütmüyorum. Bu durum bana onur kırıcı geliyor.
Bu oldukça komik :)
Soyadını aldığınız için bağlı olmuyorsunuz o kütüğe geçiyorsunuz doğum yaptığınızda o kutukde hane sayısını arttiracaginiz için
Ha derseniz ki ben asla çocuk yapmam . Bu sebeple başka kütüğe girmeme gerek yok. Doğacak olacak veya kalan miras da umrumda olmaz beni nikah bağlamaz diyorsanız evlenmek zorunda da değilsiniz

Size kısaca şu örneği vereyim
Sevgili anneniz babanızın kütüğünde olduğu için siz varsınız :)
Her anlamda varlık. Sadece beden doğumu değil. Kişi olarak dünya üstündeki resmi yeriniz annenizin babanızın kütüğünde olmasından kaynaklanıyor

Bu açıdan düşünün birde

Soyadı kadına vurulmuş en büyük prangadır demişti bir yazar. Ya babanınkini ya kocanınkini kullanacaksın. Yani illa ki bir erkeğe olan bağlılığını tescilleyecek. Kurtuluşun yok ataerkil tahakkümlerden....

Kısacası çok da fark etmiyor.

Neden sadece kadına?
Erkek çocukları babasından soyad almıyor mu?
Gerçi bana kalsa anneden de alsınlar, daha çok emeği var çocuğun üzerinde.

Bu kadar anlam yüklememek lazım her şeye.
Bu bir güç savaşı degil. Bu bir gösterge de değil.
Sadece kimlik için bir standarta ihtiyaç var.
Dünyanın her yerinde herkes babasının soyadını alıyor, bunu gurur meselesi haline getirmenin anlamı Yok.
Eğer meslekte isim yapmış bir kadın, markalaşmış ismini kullanmak istiyorsa desteklenmeli.
Ama bu babanın soyadını taşımayı eleştirecek kadar ileri gitmeli mi?
Kimlik sadece. Nedir yani?

Bence kadının soyadı kullanılmalı diyorum hep. Araştırmalar bunu gösteriyor. Ama sonuçta hanedan üyesi yetiştirmiyoruz çok da önemi yok o ayrı. Ama canım çok tatlı hayatımı ona bağlamışım soyad ne ki gibi söylemler kadınlar tarafından ataerkil düzene bir tuğla koymaktan öteye gitmiyor malesef. Ayy minnoş çok aşık denilmez bence bu durumda.

amannn yapay yapay şeyler
kişiler karışmasın diye a demişiz b demişiz
kimse eşinin soyadını aldı diye kimliğini kaybetmez aslında
bu bir güç savaşı değil

kendi adınızı bile kendinizin seçmediği bir dünyada yaşıyoruz
çok da mühim değil bence

Neden sadece kadına?
Erkek çocukları babasından soyad almıyor mu?
Gerçi bana kalsa anneden de alsınlar, daha çok emeği var çocuğun üzerinde.

Bu kadar anlam yüklememek lazım her şeye.
Bu bir güç savaşı degil. Bu bir gösterge de değil.
Sadece kimlik için bir standarta ihtiyaç var.
Dünyanın her yerinde herkes babasının soyadını alıyor, bunu gurur meselesi haline getirmenin anlamı Yok.
Eğer meslekte isim yapmış bir kadın, markalaşmış ismini kullanmak istiyorsa desteklenmeli.
Ama bu babanın soyadını taşımayı eleştirecek kadar ileri gitmeli mi?
Kimlik sadece. Nedir yani?

Mesele zaten sadece erkeğin tahakkümünde olması.
Hiç düşündünüz mü kardeş kelimesi karındaş kelimesinden evrilmişken neden annesi aynı olanlara değil de babası aynı olanlara öz kardeş deniyor? Arap kültürünün dayatmasından başka bir şey değil bu. Ve ayrıca dünyada herkes babasının soyadını kullanmıyor.
Ciddi istisnalar var ve bunlar bizim toplumca nefret ettiğimiz kitleler.
Mevzu bu değil. Erkek çocuk evlenince soyadını değiştirmek zorunda kalmıyor bu nedenle bu erkeğe dert değil. Kadın evlenmeden babasının evlendikten sonra eşinin boşanırsa tekrar babasının soyadına dönüşmek zorunda. Kısacası sürekli bir kadını sınıflandırma çabası var ve ben bunu anlayamıyorum. Feminist falan değilim yanlış anlamayın sadece kadın üzerinde sürekli hükümler konmasını mantıklı bulmuyorum o kadar.

İki soyadınin daha zengin durduğunu düşünen bitek benim sanırım :63:yaşasın evlilik:KK15:
ben de öyle düşünüyorum hep iki ismim olsun soyadıyla üçleme yapayım isterdim evlenince üç isim olacak :) bana da zengin duruyor gibi geliyor
Bu düşüncenize hak veriyorum yani evlenince kadının komple kimliği değişiyor kütüğü vs yani sanki bambaşka insan muamelesi görüyor
Bir ara tek soyadı durumu gündeme gelmişti o dönem bir avukat yanında çalışıyordum hukuki şeylere aşinalığım vardı yani (medeni hukuku kkdaki ailevi konular sayesinde araştırıp öğrendim mesela :))) ) o dönemlerde iki soy ismi olmaz kişi kendi soy ismini kullanabilmeli dendi ama bu sefer iki soy ismini komple kaldırdılar ya eşinki ya evlenmeden önceki soyadı diyerek sonra ikili hale yeniden getirdiler bir çok avukat tanıdıklarım da iki soyadı kullanıyor mesela
Bu birey olma durumunu anlıyorum sonuçta kendi açımdan da bakarsam 30 yıllık bir zamanı kendi varlığımı maddi manevi kanıtlamakla (yani okuyup iş güç sahibi olmak kendi toplumsal saygınlığını kazanmak) kendim olarak var olarak geçirmişim bu saatten sonra bir erkek sebebiyle komple herşeyi bir kenara atıp birinin "gözetimine" girmek ne kulağa ne de kişinin kendine olan saygısına hoş geliyor. Bence bu konuda hukuki bir açık kapı varsa kullanın. Yazınızı okurken aklıma bir sürü şey geldi ama hepsini toparlayıp yazana kadar unuttuğum şeyler olabilir sizi anlıyorum size katılıyorum varsa bir yolu sizin gibi düşünenler hakkını alabilsin derim
NOT: ben yukarıda belirttiğim gibi zengin durmasını sevdiğim için iki soyismi kullanmayı isterim oldum olası böyleyim 20 yaşındayken de "ben kendi soyadımı bırakmam" derdim hala öyle yani evlenirsem tek soyisim kullanmam sanırım ama sizi anladım ve haklı da buldum

hem kendi soyadım hem de eşimin soyadı yazıyor kimlikte ama ben sadece kendi soyadımı kullanmak istiyorum. yazdığım dilekçelerde ya da resmi yazışmalarda eşimin soyadına yer vermek istemiyorum.
Biri link vermiş umarım o hakkınız vardır varsa hukuki yolları deneyin

Dilekçe vermeniz gerekiyor.
Arkadaşım o şekilde kendi soyadına geçti hala evli olmasına rağmen.

Ben eşimin soyadını aldım çünkü yabancı, karişik, zor, sorun yaratan ve anlam olarak zorlu bir soyadım vardı. Ancak sizin bu konuda talebiniz bana hiç saçma gelmedi. Bir üye demiş, boşandın diyelim, bir kadın tüm yaşananları dile getirmek ve tekrar soyadı beyanı yapmak zorunda.

Umarım hiç zorluk çıkmadan istediğin soyadını alabilirsin.

Kendi soyadım kimlikte yer alıyor.
ben de öyle düşünüyorum hep iki ismim olsun soyadıyla üçleme yapayım isterdim evlenince üç isim olacak :) bana da zengin duruyor gibi geliyor

Bu düşüncenize hak veriyorum yani evlenince kadının komple kimliği değişiyor kütüğü vs yani sanki bambaşka insan muamelesi görüyor
Bir ara tek soyadı durumu gündeme gelmişti o dönem bir avukat yanında çalışıyordum hukuki şeylere aşinalığım vardı yani (medeni hukuku kkdaki ailevi konular sayesinde araştırıp öğrendim mesela :))) ) o dönemlerde iki soy ismi olmaz kişi kendi soy ismini kullanabilmeli dendi ama bu sefer iki soy ismini komple kaldırdılar ya eşinki ya evlenmeden önceki soyadı diyerek sonra ikili hale yeniden getirdiler bir çok avukat tanıdıklarım da iki soyadı kullanıyor mesela
Bu birey olma durumunu anlıyorum sonuçta kendi açımdan da bakarsam 30 yıllık bir zamanı kendi varlığımı maddi manevi kanıtlamakla (yani okuyup iş güç sahibi olmak kendi toplumsal saygınlığını kazanmak) kendim olarak var olarak geçirmişim bu saatten sonra bir erkek sebebiyle komple herşeyi bir kenara atıp birinin "gözetimine" girmek ne kulağa ne de kişinin kendine olan saygısına hoş geliyor. Bence bu konuda hukuki bir açık kapı varsa kullanın. Yazınızı okurken aklıma bir sürü şey geldi ama hepsini toparlayıp yazana kadar unuttuğum şeyler olabilir sizi anlıyorum size katılıyorum varsa bir yolu sizin gibi düşünenler hakkını alabilsin derim
NOT: ben yukarıda belirttiğim gibi zengin durmasını sevdiğim için iki soyismi kullanmayı isterim oldum olası böyleyim 20 yaşındayken de "ben kendi soyadımı bırakmam" derdim hala öyle yani evlenirsem tek soyisim kullanmam sanırım ama sizi anladım ve haklı da buldum

Biri link vermiş umarım o hakkınız vardır varsa hukuki yolları deneyin

Çok teşekkür ederim. Dava açmaktan başka seçeceğimin olmadığını öğrendim. Ayrıca bazı özel durumlardan ötürü davayı kazanma olasılığım çok yüksek. Dava açacağım artık.

Aklıma gelmişken bldiğim kadarıyla Medeni hukukta "kadın evlenince erkeğin soyadını alır" erkek içinse "erkek evlenince karısının soyadını alamaz" diye hükümler vardı. Daha tüm sayfaları /yorumları okumadım ama bu konu hakkında epey bilgi sahibi olmuştum o yüzden elimden geldiğince paylaşmak isterim

Hiç düşündünüz mü kardeş kelimesi karındaş kelimesinden evrilmişken neden annesi aynı olanlara değil de babası aynı olanlara öz kardeş deniyor? Arap kültürünün dayatmasından başka bir şey değil bu. Ve ayrıca dünyada herkes babasının soyadını kullanmıyor.
Mevzu bu değil. Erkek çocuk evlenince soyadını değiştirmek zorunda kalmıyor bu nedenle bu erkeğe dert değil. Kadın evlenmeden babasının evlendikten sonra eşinin boşanırsa tekrar babasının soyadına dönüşmek zorunda. Kısacası sürekli bir kadını sınıflandırma çabası var ve ben bunu anlayamıyorum. Feminist falan değilim yanlış anlamayın sadece kadın üzerinde sürekli hükümler konmasını mantıklı bulmuyorum o kadar.
arap kulturu dayatması degıl bu mesele
bırtek yahudıler anneden soyun gectıgıne ınanır onun dısında tum dunya babadan kabul eder hem tıbben hem ilmen babadan kabul edılmesı sadece soy adı dolayısıyla degıl tum dunya duzenınde ıslerın duzenlı yurumesı ıcınde en dogrusu budur.

mevzu sadece romantızm veya annenın soyunu kabul etmek ıstıyorum veya sadece babamın soyadını tasırım mevzusu kadar basıt bır konu degıl.

zaten konu sahıbının bahsettıgı bu dunyada ben bıreyım kımseye baglı kalmak ıstemıyorum dusuncesı mumkun degıl herseyden once... en basta bır anadan dogma bır babadan olma ,zaten baglı doguyor. kocanın soyadını alsa ne almasa ne derler adama :) ona gelene kadar .

kadını sınıflandırma cabası degıl aslında. kadın doguran bırey . ınsan katıyor kütük arttırıyor. bır kadın bır toplum demek. kadın bır erkegın soyadına gırıp ona cocuklar verıyor mantıgında dunyaya bakarsak kendımızı hapıshanede goruruz. ama dunyayı zengınlestırıyor haneler nufuslar katıyor dersek bambaska goruruz. kadını bır soyadıyla baglamak sınıflandırmak bukadar kolay mı yahu :)

Evlenmeden önce sırf kendi soyadınızı kullanmak istediğinizi beyan etmek henüz yeterli değil sanırım, çünkü kanunda henüz düzenleme yapılmadı.. ama mahkemeler bu davaları artık kabul ediyor ve kadınlar artık sırf kendi soyadlarını kullanabiliyorlar..

Yok feminist olabilirsiniz de, hiç mahsuru yok :)
Sadece ben fazla abartılı buluyorum bu tepkileri.
Nasıl konu sahibi romantik bir kararla koca soyadı falan diyorsa banad muhalif bir kararla her şeye itiraz etmek için itiraz edilmiş gibi geliyor.
Yoksa 9 ay karnımda 2 evlat taşıdım, bence benim soyadım verilsin :)
Kanunen zaten kadına artık bu yol açık. Eşin soyadını kullanmak zorunda degil.
Ama bu dünyaların anlamını yükleyeceğimiz bir mesele değil, standart geliştirmek için yapılmış bir şey.
Bundan sosyolojik bir sonuc çıkarmak bana makul gelmiyor.
Herkesin fikrine de saygılıyım elbet.
Öz üvey muhabbetini hiç bilmiyorum anne yada baba biri ortaksa kardeş özdür bildiğim kadarıyla. Farklı bir kanuni durum var mı bilgim Yok.

Bir de gelin birlikte düşünelim. Yani su ana kadar hiç düşünmedim bu mevzuyu, o yüzden böyle diyorum.
Babamın soyadını almayayım, yada evlat anne yada babanın soyadından birini almasın.
Nasıl olsun peki?
Soyad önemli değil hepten kaldırılmalı mı?
Biz neden soyadı kanununu kutluyoruz o zaman?
Yerine bir sistem öneriniz var mı? Ya anneden ya babadan gelecek bu soy sonuçta?
Ben dar baktığım ve meseleyi önemsemediğim için görmüyor da olabilirim.

Bir de gelin birlikte düşünelim. Yani su ana kadar hiç düşünmedim bu mevzuyu, o yüzden böyle diyorum.
Babamın soyadını almayayım, yada evlat anne yada babanın soyadından birini almasın.
Nasıl olsun peki?
Soyad önemli değil hepten kaldırılmalı mı?
Biz neden soyadı kanununu kutluyoruz o zaman?
Yerine bir sistem öneriniz var mı? Ya anneden ya babadan gelecek bu soy sonuçta?
Ben dar baktığım ve meseleyi önemsemediğim için görmüyor da olabilirim.
kadın kendı kendıne dogurabıldıgı zaman bu soy mevzusu konu sahıbı gıbı dusunenler ıcın cozulecektır dıye dusunuyorum onda da erkege gerek kalmadan kendı kendıne doguran kadının cocugu ben bır bıreyım senın soyadını almam derse nolacak bılemem artık :)

gereksız alınganlık gıbı gelıyor bana bır adamla evlenıp herseyını ortak paylasıp adamın akrabaları ıle akraba olup maddı manevı her yonden butun olup ama senın soyadını almam cunku ben bıreyım gecmısımı nıye sıleyım demek o gozle gormek cok uclarda

Evlenmeden önce sırf kendi soyadınızı kullanmak istediğinizi beyan etmek henüz yeterli değil sanırım, çünkü kanunda henüz düzenleme yapılmadı.. ama mahkemeler bu davaları artık kabul ediyor ve kadınlar artık sırf kendi soyadlarını kullanabiliyorlar..
Evleneli 1 yıl olmadı o zaman öğrendim önceden söylemen yeterli kendi soy adını kullanmak istiyorsan. Ama bu ne anlama geliyor bilmiyorum yani kimlikte ikiside yazar mı?

Evleneli 1 yıl olmadı o zaman öğrendim önceden söylemen yeterli kendi soy adını kullanmak istiyorsan. Ama bu ne anlama geliyor bilmiyorum yani kimlikte ikiside yazar mı?

Önceden söylemek yeterli bilgisine nereden ulaştınız.. anayasa mahkemesi böyle bi karar verdi evet ama bu yönde kanun değişmedi henüz, nüfusun sıkıntı çıkaracağımı düşünüyorum.. önceden söylemek iki soyadı kullanmak için geçerlidir, sırf kendi soyadınızı kullanmak için dava şart diye biliyorum ben..

ama doğduğundan beri o isimle yaşıyor,
diğerini evlendikten sonra alıyor,
işin daha kötüsü boşanma vs durumunda adam aynı isimle devam edebilirken, kadın yeniden isim değiştiriyor ve bu özelini herkesle paylaşmak durumunda kalıyor.
sizin söylediğiniz kadr basit değil.

ben bu arada eşimin soyadını kullanıyorum, ama pişmanım bu kararımdan.
Evet buna benzer bir durum bir kurumda yaşanmış kadın boşanmış ama utanmış ve boşandığını bildirmemiş iş yerine tabii resmi makamlardan gelen bir yazıyla durum anlaşılmış ama zor bir pozisyona düşmüş hani boşanmanın psikolojisinin altında ezilirken kimse duymasın isterken resmi yazıyla ifşa edilmiş (!)

Hiç değiştirmedim onun bir sakıncası olur mu ki
Eğer nüfustaki da o şekildeyse sorun olmaz ama başka durumlarda sorun yaşanabilir en basiti sgk bile sistemde soyadı değişmeyince uyarı veriyor soyadı yanlış diye yani nüfus kaydıyla aynı olmalı
Fakat mesela kartlarda kaybolma gibi bir durum olmadığı sürece eski haliyle kullanmak sorun olmaz illa her yere ben evlendim diye ilan etmeye gerek yok
valla ben karar verirken çok romantik hislerle ayyy eşimin soyadı olsun dedim, hem çocuklarla aynı soyisim daha mantıklı geldi,
o kadar pişmanım ki,
hem de kaç yıl geçti üstünden, hala da alışamadım.
kendi soyismimle birlikte marka gibi adım vardı halbuki :işsiz:
Benimki de marka gibi özellikle soyadım :) Duyan ne güzel diyor ama evlenince üç ismim olsun istiyorum ne garip bir dilek değil mi :)

bilemedim emin olamadim o konudan
normalde evraklarin kimlikle ayni olmasini istiyorlar
Kredi olayında nüfus bilgileri baz alınır

en iyisi portekizliler :)

2 tane anadan 2 tane babadan toplam 4 soyisim alabiliyorsunuz isterseniz.
evlenince ne oluyor onu bilmiyorum ama
Eşinkini de alıyor olabilirler :)
tam detaylarını hatırlamıyorm bununla ilgili bir yazı okumuştum sanırım Almanlardı
Evlenirken ayrı bir aile adı belirleniyor yani kütük için bir soyadı belirleniyor bu kadının da erkeğin de soyadı olabilir ya da bambaşka bir soyadı belirleniyor ve doğan çocuklar da karı koca da aynı soyadını kullanıyor

aslına bakarsan
biri babanın biri kocanın soyadı
bence her kadın kendine istediği yeni bir soyadı da seçebilmeli :KK70:

aynı aileye mensup olduğumuzu soyadımızla mı anlıyolar sadece? tckimlik no dan evli olduğumuz çıkar herhalde
Evet bazı ülkelerde ayrı bir soyadı olayı varmış yukarıda yazdım
Zaten bekar da olsak bazı kurumlar "vukuatlı nüfus kayıt örneği" istiyorlar yani nüfus müdürlüğünden ailedeki diğer fertlerin detaylı bilgilerini içeren bir belge
O belgede mesela kişi evlenip başka aileye gittiyse altına not düşülüyor "evlendi soyadı şu oldu" diye

eski soyadım o kadar farklı ve uzundu ki
türkiyede tektim
googlelayınca zaaartt diye herşeyim meydana çıkıyordu

eşimin soyadına atlaya zıplaya geçtim
o kadar genel bi soyadı ki
herkeste var mübarek
ben de anonimleştim rahatladım
:)

sanki bu yenisi aslında benim soyadımmış da eşim bana tabi olmuş gibi hissedecek kadar benimsemişim hatta
ahahahahah iyi güldüm çok yaşayın emi :) bazen insan "sıradanlaşmak" istiyor değil mi?

Evet buna benzer bir durum bir kurumda yaşanmış kadın boşanmış ama utanmış ve boşandığını bildirmemiş iş yerine tabii resmi makamlardan gelen bir yazıyla durum anlaşılmış ama zor bir pozisyona düşmüş hani boşanmanın psikolojisinin altında ezilirken kimse duymasın isterken resmi yazıyla ifşa edilmiş (!)

Eğer nüfustaki da o şekildeyse sorun olmaz ama başka durumlarda sorun yaşanabilir en basiti sgk bile sistemde soyadı değişmeyince uyarı veriyor soyadı yanlış diye yani nüfus kaydıyla aynı olmalı
Fakat mesela kartlarda kaybolma gibi bir durum olmadığı sürece eski haliyle kullanmak sorun olmaz illa her yere ben evlendim diye ilan etmeye gerek yok

Benimki de marka gibi özellikle soyadım :) Duyan ne güzel diyor ama evlenince üç ismim olsun istiyorum ne garip bir dilek değil mi :)

Kredi olayında nüfus bilgileri baz alınır

Eşinkini de alıyor olabilirler :)
tam detaylarını hatırlamıyorm bununla ilgili bir yazı okumuştum sanırım Almanlardı
Evlenirken ayrı bir aile adı belirleniyor yani kütük için bir soyadı belirleniyor bu kadının da erkeğin de soyadı olabilir ya da bambaşka bir soyadı belirleniyor ve doğan çocuklar da karı koca da aynı soyadını kullanıyor

Evet bazı ülkelerde ayrı bir soyadı olayı varmış yukarıda yazdım
Zaten bekar da olsak bazı kurumlar "vukuatlı nüfus kayıt örneği" istiyorlar yani nüfus müdürlüğünden ailedeki diğer fertlerin detaylı bilgilerini içeren bir belge
O belgede mesela kişi evlenip başka aileye gittiyse altına not düşülüyor "evlendi soyadı şu oldu" diye
ahahahahah iyi güldüm çok yaşayın emi :) bazen insan "sıradanlaşmak" istiyor değil mi?
SGK da zaten değişik Ams Ücret bordromu eskisinden yazıyor o şekilde bildirim Yapılıyor SGK ya

Back
X