- 31 Ocak 2013
- 8.639
- 29.962
- 748
Ne romantik ne feminist, ben hiç bir mantığı gütmüyorum bu durumda.Açıkçası bir birey olarak başka bir bireye eklemlenmeyi doğru bulmuyorum. benim bir adım ve soyadım var ve evlendikten sonra da kendi var olan kimliğimle yaşamıma devam etmek istiyorum. Çünkü ben değişmedim, kendi ayaklarım üzerinde duruyorum, ekmeğimi taştan çıkarırım ve bir evde bir erkeğin yapabileceğinden fazlasını yapabilirim. Her şeyi geçtim BEN BİR BİREYİM ve benim bir kimliğim var. Açıkçası romantik bir bakış açısı geliştirerek kocamın soyadını seve seve kullanırım mantığı gütmüyorum. Bu durum bana onur kırıcı geliyor.
Evet kahramansınız, nasıl da özgün bir bireysiniz nasılda kendinizi kanıtlamışsınız o evliliğin içinde!!! Mi demem lazım?
Hayır bana göre şekilcilik bu. Kocasının soy adını almayı bekleyen bir genç kızın ezileceği anlamına geliyor bir yerde.
Mesela Fas’ta erkekler karılarına soyadlarını vermiyordu, hala öyle mi bilmiyorum. Yanlış bir iş yaparsa soy adım lekelenmesin diye. Bu da ap ayrı bir vukuat.
Ben aynı evin içine girip, kendimi güvende hissettiğim kocamla aynı yatağı paylaşıp , onun genlerini taşıyan bir çocuk doğuruyorsam eğer;
Onun soy adını taşımayı da seve seve kabul ederim.
Bu benim geçmişimi sildiğim anlamına gelmez.
Yani sonuç olarak ben bir Arzu Sabancı değilim soy adımın pek bir marka değeri yok tek başına kullanılacak.
İkisini aynı anda kullanıyorum sosyal hayatta ama kimlikte eşimin soy adı. Ve hiçte kendimi ezilen bir kadın görmüyorum.