• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EŞİN SOYADI

Açıkçası bir birey olarak başka bir bireye eklemlenmeyi doğru bulmuyorum. benim bir adım ve soyadım var ve evlendikten sonra da kendi var olan kimliğimle yaşamıma devam etmek istiyorum. Çünkü ben değişmedim, kendi ayaklarım üzerinde duruyorum, ekmeğimi taştan çıkarırım ve bir evde bir erkeğin yapabileceğinden fazlasını yapabilirim. Her şeyi geçtim BEN BİR BİREYİM ve benim bir kimliğim var. Açıkçası romantik bir bakış açısı geliştirerek kocamın soyadını seve seve kullanırım mantığı gütmüyorum. Bu durum bana onur kırıcı geliyor.
Kizmayin ama bastan akliniz neredeydi? Yani en bastan bu sekilde cikarttirsaydiniz keske

Açıkçası bir birey olarak başka bir bireye eklemlenmeyi doğru bulmuyorum. benim bir adım ve soyadım var ve evlendikten sonra da kendi var olan kimliğimle yaşamıma devam etmek istiyorum. Çünkü ben değişmedim, kendi ayaklarım üzerinde duruyorum, ekmeğimi taştan çıkarırım ve bir evde bir erkeğin yapabileceğinden fazlasını yapabilirim. Her şeyi geçtim BEN BİR BİREYİM ve benim bir kimliğim var. Açıkçası romantik bir bakış açısı geliştirerek kocamın soyadını seve seve kullanırım mantığı gütmüyorum. Bu durum bana onur kırıcı geliyor.
Ne kadar abartılı bi düşünce bu yahu. Herkes bir birey romantik bakış açısıyla ne alakası var bunun? Kendi soyadım dediğin babanın soyadı sonuçta BİR BİREY olarak kendi kendine koyduğun bir soyad değil, zamanında annen de babanın soyadını aldı. Feminist olcam diye mokunu çıkarmayın. Kendi başına bir birey olmak istiyorsan, kendi başına her şeyi yapabileceksen evlenmeseydin. Ayrıca evlilik veya eşinin soyadını kimliğinde taşımak başka bir bireye eklenmek gibi geliyorsa bu senin açından değil eşin açısından onur kırıcı bir durum.

Kizmayin ama bastan akliniz neredeydi? Yani en bastan bu sekilde cikarttirsaydiniz keske

Öyle dediğiniz gibi olmuyor. Sadece kızlık soyadınıza yer veriyorlar sonrasında dava açarak uğraşmak gerekiyor. Yoksa başından beri aklım vardı.

Ne kadar abartılı bi düşünce bu yahu. Herkes bir birey romantik bakış açısıyla ne alakası var bunun? Kendi soyadım dediğin babanın soyadı sonuçta BİR BİREY olarak kendi kendine koyduğun bir soyad değil, zamanında annen de babanın soyadını aldı. Feminist olcam diye mokunu çıkarmayın. Kendi başına bir birey olmak istiyorsan, kendi başına her şeyi yapabileceksen evlenmeseydin. Ayrıca evlilik veya eşinin soyadını kimliğinde taşımak başka bir bireye eklenmek gibi geliyorsa bu senin açından değil eşin açısından onur kırıcı bir durum.

Cahile söz anlatmak deveye hendek atlatmaktan zordur.

ama doğduğundan beri o isimle yaşıyor,
diğerini evlendikten sonra alıyor,
işin daha kötüsü boşanma vs durumunda adam aynı isimle devam edebilirken, kadın yeniden isim değiştiriyor ve bu özelini herkesle paylaşmak durumunda kalıyor.
sizin söylediğiniz kadr basit değil.

ben bu arada eşimin soyadını kullanıyorum, ama pişmanım bu kararımdan.

Tek basına kullanmanız için aile mahkemesinde dava açacaksınız sonrasında da büyük ihtimal davanız reddedilecek Yargıtay'a gideceksiniz oradan da dönerse AİHM ne gideceksiniz . Eğer uygun görülürse kullanırsınız ama herkese vermiyorlar o Hakkı . Mesela Dr av mimar sanatçı yani size fayda sağlayan ve ünlenmiş olmanız gerek diye biliyorum .

Çok Saçma bir dayatma ama var malesef

işin daha kötüsü boşanma vs durumunda adam aynı isimle devam edebilirken, kadın yeniden isim değiştiriyor ve bu özelini herkesle paylaşmak durumunda kalıyor.

Evet kesinlikle size Katılıyorum . Bir de dayatma olarak giriyor hayatımıza ya iki soyadı ya da sadece eşin soyadı

Tek basına kullanmanız için aile mahkemesinde dava açacaksınız sonrasında da büyük ihtimal davanız reddedilecek Yargıtay'a gideceksiniz oradan da dönerse AİHM ne gideceksiniz . Eğer uygun görülürse kullanırsınız ama herkese vermiyorlar o Hakkı . Mesela Dr av mimar sanatçı yani size fayda sağlayan ve ünlenmiş olmanız gerek diye biliyorum .

Çok Saçma bir dayatma ama var malesef

İşimden ötürü sanırım kazanabilirim davayı. Teşekkür ederim...

Hoşuna gitmeyen bir yorum görünce karşıdaki kişiyi cahil ilan etmek de moda oldu. Eleştirilmeye gelemiyorsan konu açma herkesin yorum yapma hakkı doğuyor bu durumda:KK15:

Sadece soru sordum. Kimsenin haddine değil eleştirmek. Bu konuda ne düşünüyorsunuz, değerli fikirlerinizle taçlandırın beni demedim.

Evet kesinlikle size Katılıyorum . Bir de dayatma olarak giriyor hayatımıza ya iki soyadı ya da sadece eşin soyadı

valla ben karar verirken çok romantik hislerle ayyy eşimin soyadı olsun dedim, hem çocuklarla aynı soyisim daha mantıklı geldi,
o kadar pişmanım ki,
hem de kaç yıl geçti üstünden, hala da alışamadım.
kendi soyismimle birlikte marka gibi adım vardı halbuki :işsiz:

Benim tepkim yazılan konuya sorulan soruya veya kendi soyadını kullanma hakkını istemesine değil, sonradan yazılana. Romantik bakış açısıyla alakası yok ki bu durumun devlet tarafından yaptırılan bir durum. Erkeklerden nefret edercesine yazmasını garipsedim. Aşırı abartı buldum. Cevabım onaydı.

Çocuklarınız için ne planlıyorsunuz?
Merakımdan soruyorum.
Eşinizin oldugu kadar sizin de çocuklarınız?
Aynı şekilde siz de babanızın olduğu kadar annenizin de çocugusunuz?
Cidden merak ettim, isteginizi haksız bulduğum için sormuyorum.

Çocuk yapmayı asla düşünmüyorum. O yüzden hiç düşünmedim :dondurma:

Back
X