EŞİN SOYADI

evlenınceye kadar babanızın evlendıkten sonra kocanızın sorumlulugu altındasınız dusuncenız benım dusuncemle bagdasmıyor malesef ne benım ne esımın aılesı de bu dusunce den cok uzaklar

ben ne babamın ne kocamın namusu altındayım cunku namus benım namusum bunun soyla alakası yok evlılıkle de alakası yok. soyun cocuk dogurmakla cogalmakla alakası var.

hukukı olarak oz uvey dıye bır ayrım soz konusu degıl. ve sızın bıldıklerınız yazdıklarınız aynen dogru

Bu dünya erkek egemen çünkü. Bu dünyanın düzeni kötü çünkü.

Senin mantığına göre çocuk sadece spermden oluşuyor ve kadın da bir kuluçka makinesinden öteye geçemiyor.

Pöf.

Bu bakış açısı benim karşı çıktığım kısım ve sizin zihninizdeki doğrular benim için pek kabul edilebilir değil. Saygı duyuyorum,iyi geceler.
erkeklerde kı kromozomun belırleyıcı olmasından kaynaklanan bır durum
benım sucum yok :) bende sıze saygı duyuyorum ıyı geceler

Bu dünya erkek egemen çünkü. Bu dünyanın düzeni kötü çünkü.

Senin mantığına göre çocuk sadece spermden oluşuyor ve kadın da bir kuluçka makinesinden öteye geçemiyor.

Pöf.
sızı anlayısla karsılıyorum :)

Bu toplumda sadece siz ya da biz yaşamıyoruz ki ?! Eğer öyle olasıydı sizin aile yapınız ve nasıl düşündüğünüz önemli olurdu ben genel düşünüyorum ve yorumluyorum.
Hukuki olarak öz ve üvey ayrımı var ve bu benim ailemde tescilli bir durum. Siz yok diyorsunuz ama kanunlar var demişler yani :)
Kaldı ki siz kendiniz söylediniz baba aynı olursa öz olmazsa üveydir diye...

erkeklerde kı kromozomun belırleyıcı olmasından kaynaklanan bır durum
benım sucum yok :) bende sıze saygı duyuyorum ıyı geceler

Erkeklerdeki kromozom özellikle cinsiyeti belirliyor yalnız. Eğer bilimsel konuşursak daha sağlıklı tartışırız.

Haklisiniz.
Mesela almanyada öz kardeş sadece ayni anne ve babaya sahip olan kardeşlerdir. Anne veya babasi ayri olana yarim kardeş denir. Babanin bir olmasi iki kardeşi öz yapmaz.

Soyisim konusu aşırı özgür... kütük meselesi olmadığı icin kadin evlense bile kendi soyadini değiştirmek zorunda değil olan cocuklarada kendi soyadini verebilir. Nüfus kaginda anne baba adi filanda yazmaz... bu sebepden "babasiz cocuk" drami yaşanmaz...

Iki kere evlenip cocuk doğurup ve boşanan bir kadin iki çocuğuna kendi soyismini verebilir...

benım bahsettıgım ozluk uveylık dunya ustundekı haklardan degıldı. ıkı cocuk arasındakı oz baglardan dı. aynı kadın dogurmus tabıkı ıkısıde cocugu ıkısıde kardes. ve o ıkı cocukta annesının tum haklarından esıt yararlanma hakkına sahıp bu tartısmaya acık bıle degıl ... sanırım dogru ıfade edemedım

Daha önce de belirttim aslında derdim soyadından ziyade soybağının babadan ilerlemesi. Yoksa 5-6 harften oluşan etiket mevzunun çok daha sonraki hali. Meselenin kökenindeki kaotik yapıya takılıyorum ben.
Anneden ilerlemesi halinde de erkekler açısından problem olmayacak mı sizce?
Bu konuda eşitliği sağlamak mümkün degil.
Kadın kendi soyadını kullanmaya devam etse,
Annesinden de soyad alsa, çocuğuna kendinden vereceği soyad babasının mi annesinin mi olacak?
Hatta önce kadından gelen mi erkekten gelen mi yazılacak a kadar gider.

Bu arada sizi anlamıyor değilim.
Sadece en baştan beri savunduğum, bu güç savaşının veya ego tatmininin soyadı ile bir ilgisi olmadığı.

Mommys baby dadys maybe... diyorum...

Kadin doğurduğunu unutmaz... adam adam acaba gerçekten babasi olduğunu testler sonucu bilebilir.
Bu konuda anneden soyun yürüdüğüne inananlardanim

Bizler kadın olarak zaten bu güç savaşında yokuz. Galip çoktan belli. Tüm kutsallarda erkeğin üstünlüğü vardır. Dolayısıyla benimki sadece varoluşsal bir sorgulama şekli. Ne bir şey değişir ne de ben tam olarak ifade edebilirim. Benim arzu ettiğim eşitlik ortamı Şamanist dönemde çakılı kalmış sanırım.

Erkekler kendi kendilerine yaptıkları için mi onların soyadlarını alıyoruz?

Babamızdan daha mı çok gen geçiyor bize? Bilenler aydınlatsın ama sanmıyorum. Zaten y x'ten kısa. Bu oğlan çocuğunun anneden daha çok gen alması demek değil mi? Kız çocuğunda ise ikisi de x eşit yani.

Soyadı bu güç savaşının bir getirisi. Anneden ilerlese daha adil. Annelerin çocuklar üzerinde hakkı daha çok biliyoruz.

Annelik ve babalık ayrı şeyler. Her anne aynı zamanda baba olabilir. Her anne her kadın her babanın her erkeğin yaptığını yapabilir. Ama erkekler doğuramaz , anne sütüyle besleyemez. Bu yüzden çocuk üstünde daha çok annenin hakkı olmalı ,annenin sözü geçmeli. Baba yardımcı unsur gibi değil mi?

:))
Kadın dünyanın her yerinde güç savaşı veriyor. Bu toplumda demişsiniz de :)
Hala bir şirkete kadın CEO atanması daha sansasyonel, kadın rektör veya kadın başhekim haber değerinde.
O yüzden soyad zerre önemli değil. Saygı duyulan bireyler yetiştirmek mesele.
Çok kaba olacak ama alışmamış g... don durmaz.
Bizde kadın cinayetlerini katlar bu meseleye önem addetmek.
O yüzden soyadın zerre önemli olmadığını sadece standart için bir kural uyduruldugu benim için yeterince tatmin edici :) kim ne derse desin bunun dışında, işler zora girerse ben nasıl olsa yolumu bulurum :)

Harika. Farklı bir sistem :)
Aydınlatırsanız sevinirim.
Baba da çocuğa sahip çıkmak istediğinde ne oluyor? İkisinin de soyadı veriliyor mu? Yoksa babanın mı?

Erkeklerdeki kromozom özellikle cinsiyeti belirliyor yalnız. Eğer bilimsel konuşursak daha sağlıklı tartışırız.
cınsıyetı belırlemek acısından yazmamıstım ben kendımı sanırım yanlıs ıfade edıyorum
burda karsılıklı bılgı alısverısınde bulunmak benım en sevdıgım seydır
bılmedıgım ne varsa ogrenmeyı severım sızın gorusunuz bana ters ıyı gunler demek kendını gelısmeye kapatmıs bır ınsan demektır.
ben kendı gorusumu savunmadım bu arada .benı yanlıs anladınız benım dogurdugum benım zaten ısıme gelır okadar agrısını acısını cektım okadar emek verdım ınsan yetıstırmek kolay mı tabıkı benım .

benım yazdıklarım dunyanın döngüsü. sız benı burda yanlıs anlıyorsunuz. hanı neden boyle dedınız ya ? oyuzden yazdım bu yuzden boyle dıye. ben boyle dusunuyorum demedım. burda bır ınsan bıle soy babadan olsun ben oyle ıstıyorum demez. bızım ıcın zaten bızım dogurduklarımız bızımdır. bunun tersı tartısmaya bıle acık degıldır

kromozomlar genler hersey yarı yarıya gecıyor zaten cocuga ama ırk kımden gecer
bılımsel konusmamı ıstemıstınız ya mıtokondrıden mı gecer ? bılım adamlarının bıle budur demedıgı bır konuda ben nasıl bundan olur dıyebılırım bunu nasıl savunabılırım burda seslı dusunuyoruz fıkır alısverısı yapıyoruz ben bu konuda uzmanım da demedım ?

hayatı onem tasıyan genlerı baz alıyor bılım adamları ben ne yapayım sımdı ? burda tek basıma soy anneden gecer dedım mı sıstem dönecek mı ? su evrende soy anneden gecer dıyen bırtek yahudıler . oda savasdan sonra bu gorusu savundular .

Mommys baby dadys maybe... diyorum...

Kadin doğurduğunu unutmaz... adam adam acaba gerçekten babasi olduğunu testler sonucu bilebilir.
Bu konuda anneden soyun yürüdüğüne inananlardanim
ben soyun ıkı tarafdan da yurudugune ınananlardanım
ne anne ne baba
ıkısıde benım soyum benım de dusuncem bu

demın ben dunya duzenınden bahsettım yazdıklarım ıcınde benım dogrum budur demedım
arkadas neden boyle sence mantıklı mı dedı bende ona bu bu sebeple dunya duzenı boyle dedım yanlıs anlasılmasını ıstemem

Ben eşim için değil çocuklarım için boşansam bile eşimim soyadını kullanırım gibi geliyo.. oğullarım ile soyadım aynı olsun diye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…