o da kötü niyetli bi kadın değil aslında ama bu şekilde olacağı gibi kendini şartlandırmış. sanki oğlu olmasa yaşayamazmış gibi mi düşünüyor nedir. bu işi kesin çözmem lazım çözemezsem de dediğin gibi annesi turşusunu kuracak
Biliyorum etik degil ama bende sevgiliniz gibi düsünüyorum yani kendim icin..
Annem vefat etti yakın zamanda ve 57 yasında babam var ictigi ilacları bile bilmez, ben ve kardesim hazırlar verir.
Bugüne dek herseyiyle annem ilgilenmisti simdi ise biz, bir kadın belki yalnız yasayabilir, hos benim melegime bir kere söyle bir soru yöneltmistim '' anne babama birsey olsa, sen yalnız yasayabilir miydin?? '' diye ve annem gözleri dolu dolu bana, ben cocuklarımla yasamak isterim demisti.
Benimle evlenecek insan beni böyle kabul etmeli benim bir babam var bakmakla yükümlü oldugum, ikna edebilirsem aynı ev olacak edemezsem dediginiz gibi aynı apartman vs. yani diger alternatifler.. Ama bir erkegi yalnız bırakmak kadını bırakmaktan daha zor diye düsünüyorum..
O kadar zor günler geciriyoruz ki, bazen sasırıyorum biz mi yasadık bunları diye, hic basıma gelmeyecek sanırdım en azından uzuuuun bir zaman, düsünmekle ve sanmakla olmuyormus iste, aklıma gelmeyen basımıza geldi. Annesiz kalıverdik bir anda.
İşte bu tür anneler bence, oğullarını evlendirmesinler.mümkünse kapı dışarı falan da çıkarmasınlar.dizinin dibinden ayırmasınlar ve hatta oğullarının turşusunu kursunlar.kursunlar ki mutlu bir yuva hayali kuran kızlarımızın başlarını yakmasınlar.
Zaten bu anlayıştan sebep varsa yoksa kendi anası. Benim anneannem dedemde bakıma muhtaç hale geldi, annem, dayım yengem hepsi 1 baktı. Babaannemde hastanelerde yattı, annem tek gelindi, yeri geldi ihtiyaçlarına koştu ama bakımını halalarım yaptı. Annemde gerekirse yapardı ama o sıralar dedemde bakıma muhtaç durumdaydı.
anlar ...aileler konuşursa daha iyi olur...eğer ailen öyle dediyse sen birdaha nişanlına konusunu yapma ozaman..
tabiki iyi olun ama en iyi kaynana benmki diyebilirim o bile tatile gezmeye giderken laf ediyo gitmeyin fln diye kıyafetime laf ediyo kocam savunuyo beni ben kötü olmuyorum ama ister istemez sorun olcak ama daha sevgiliyken bunu konuşursan erkek arkadaşında iyi şeyler düşünmez bnce bi nişan olsun söz olsun sonra aç konuyu gerekirse annesinin yanında konuş
eğer evlenirseniz hep 2. kadın olacaksınız. bence bu kişiyle evlenmeyin hatta sevgiliniz gibi erkekler hiç evlenmesin
Biliyorum etik degil ama bende sevgiliniz gibi düsünüyorum yani kendim icin..
Annem vefat etti yakın zamanda ve 57 yasında babam var ictigi ilacları bile bilmez, ben ve kardesim hazırlar verir.
Bugüne dek herseyiyle annem ilgilenmisti simdi ise biz, bir kadın belki yalnız yasayabilir, hos benim melegime bir kere söyle bir soru yöneltmistim '' anne babama birsey olsa, sen yalnız yasayabilir miydin?? '' diye ve annem gözleri dolu dolu bana, ben cocuklarımla yasamak isterim demisti.
Benimle evlenecek insan beni böyle kabul etmeli benim bir babam var bakmakla yükümlü oldugum, ikna edebilirsem aynı ev olacak edemezsem dediginiz gibi aynı apartman vs. yani diger alternatifler.. Ama bir erkegi yalnız bırakmak kadını bırakmaktan daha zor diye düsünüyorum..
O kadar zor günler geciriyoruz ki, bazen sasırıyorum biz mi yasadık bunları diye, hic basıma gelmeyecek sanırdım en azından uzuuuun bir zaman, düsünmekle ve sanmakla olmuyormus iste, aklıma gelmeyen basımıza geldi. Annesiz kalıverdik bir anda.
evlende bak kötü niyeti
kafanı taşlara vurmak istemiyorsan asla aynı evde oturma
aynı binada oturmak sorunu çözmez,ben aynı binada oturdum kaynanamla 8 yıl çekmediğim çile kalmadı
aynı ev,aynı bina değil
mümkünse aynı şehir bile olmasın
rabbım annenıze rahmet eylesın.bababızada sıfa versın ınsaallah.allah karsınıza sızı uzmeyecek hayırlı ınsan cıkarsın ınsaallah.
konu sahıbının durumu farklı saglıklı bır bayan var ve aynı catı altında baska bır katta kalmak ıstemıyor sebep dıslanmıs hıssedermıs kendını,aynı kapıyı kullanıcaklar aynı mutfagı kullanıcaklar aynı banyoyu kullanıcaklar sadece yatak odaları bırının ıkıncı kat bırının ucuncu kat olucak bunu bıle kabul etmeyen kayınvalıde ne yapmaya calısıyor merak ıcındeyım.
rabbım annenıze rahmet eylesın.bababızada sıfa versın ınsaallah.allah karsınıza sızı uzmeyecek hayırlı ınsan cıkarsın ınsaallah.
konu sahıbının durumu farklı saglıklı bır bayan var ve aynı catı altında baska bır katta kalmak ıstemıyor sebep dıslanmıs hıssedermıs kendını,aynı kapıyı kullanıcaklar aynı mutfagı kullanıcaklar aynı banyoyu kullanıcaklar sadece yatak odaları bırının ıkıncı kat bırının ucuncu kat olucak bunu bıle kabul etmeyen kayınvalıde ne yapmaya calısıyor merak ıcındeyım.
Sagolun, babamın ciddi bir rahatsızlıgı yok Allaha cok sükür diyabet ve kalbinde stent var ama benim icin bunlar bile cok büyük, günde 15' e yakın hap yutuyor. Bir kere annem daha hayattaydı kalp krizi gecirdi gecen kurban bayramı arifesi, bünyesi kuvvetliymis dedi doktorlar hatta hastaneye götürdük, anlayamadılar bile sonra biz arastırmaya sokunca bir damarının tıkandıgını ögrendik ve stent takıldı. Öyle cok korkuyorum ki yine kalp krizi gecirecek diye, annemin vefatı cok yıktı onu, bunalıma girmis ben sonradan ögrendim kendini öldürmeyi bile düsünmüs bir taraftan is stresi, islerimiz kötüydü cok borcumuz vardı bir taraftan da bunlarla ugrasacak güc yoktu babamda salmıstı kendini, yeni yeni toparlıyor Allah basımızdan eksik etmesin..
Evde biz yokken 1 saat duramıyor, daha eve gelmeden nerdesin diye arar, bide ben damatla yasayamam, gelinle yasayamam diyor. Suyunu eline veririm, yemegini önüne koyarım dusa girecek camasırlarını ben cıkarırım daha bunun gibi bir sürü sey var, babam rahattır annem' de rahata alıstırmıs biraz, elinde su bidonu mutfaga gider kız kardesime seslenir bana su dök diye, bu yasa kadar alısmamıs, yapmamıs, hic yalnız kalmamıs bu yastan sonra kalabilecegini sanmıyorum ben, zaten bırakmakta istemiyorum..
Bu yastan sonra baska biri de bu kadar derin ilgilenmez ki, annem gibi bulunur mu bir daha? İmkanı yok, tırnaklarını bile keserdi. Simdi annemin yaptıklarını biz üstlendik babamın herseyiyle ben ve kız kardesim ilgileniyor..
Cok yaslı degil ama cok yorgun ve dalgın herseyini bir yerde unutur, marketten bu araba anahtarları sizin mi diye kapıya gelirler..
Suan bir erkek arkadasım var ve 6 senedir beraberiz simdilik bu konuda birsey dedigini duymadım, ki diyecek olursa da yapacak birsey yok babam o benim, atamam ki?
Kabaca olacak ama bir tabir vardır koca bulursun ama anne ve baba bulamazsın diye..
Arkadasın durumu evet biraz farklı, aynı ev, aynı kat falan, zor isler.. Aynı evi bulmus katı kalmıs!
Dayatmaları bende sevmem, ki benim babam suan birlikte yasamaya sıcak bakmıyor bu sadece benim istegim, hic ikna edemezsem yakın oluruz birbirimize, bir ayagım sürekli orda olur..
Benim isim de zor, sevgilim simdi kabul eder evleniriz aradan aylar gecer sıkılır, zor gelir, bıkar Allah hayırlısını versin insallah..
Bizim bir komsumuz anlattı bir kadın varmıs kocası vefat etmis diger cocukları bakmıyormus kızında kalıyormus damadı kadına suyu cesmeden doldurup veriyormus kendisi satın su icerken, nasıl bir vicdan bilmiyorum? Yerinde kendi annesi de olabilirdi, ya o kadın bu kadarına nasıl müsade edebiliyor? Allah böyle insanların icine biraz merhamet versin insallah..
annesi ile açık açık bu şekilde ayrı kat filan diye konuşmadım henüz
öyle bir öneri sunar gibi oldum erkek arkdaşım bu şekilde kötü hisseder kendini dışarı atılmış hisseder o gelinini kızı gibi görmek istiyo filan diye saydı bi sürü şey
avukat gibi o da yaa laf yetiştirilmiyo ki bu erkeklere
merhaba serenboz
düşüncelerinizde haklısınız ben kimseyi hayatta tek başına bırakmayı istemem, onu da düşününce üzülüyorum aslında
ama aynı katta karşı odalarda olma düşüncesi beni korkutuyor
en basitinden kendi ailemi biliyorum annemle babamın çıt dediklerini duyardım ne yaptıklarını anlardım, ben nasıl rahat olabilirim?
onun dışında ev düzeninde aynı fikirlerde değiliz çok çatışacağız.
tek istediğim isterse 1 metre yakınımda yaşasın istedigi kadar gidip gelsin ama farklı düzenimiz olsun herkes kendi zevkini bozmasın.
bu da bu kadar zorsa, belki de birbirimiz için uygun değilizdir.
en azından başından konuşuyoruz bunları ortada bir şey yokken. evlenip de sonradan anneni istemiyorum diyerek onların tabiri ile sokağa atma durumu yaşatmıyorum:)
hayat ne garip benimde 9 yaşında bir oğlumvar ve bundan sonra çocuğumolmayacağına göre bende düşünmeden edemiyorum oğlumu bir başıma büyütüyorum ve ilerde aynı şey benimde başıma gelmesinden .sen oğlunu bak büyüt ve günü birinde geliniin seni istemesinden aslında 2 taraf içinde zor birşey gelin kendi düzenini kurmak ister diğer kiş ise yalnız kalmamak.ben bile şimdiden düşünüyorum yalnız kalmak gerçekten kötü bir düşünce18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?