Sagolun, babamın ciddi bir rahatsızlıgı yok Allaha cok sükür diyabet ve kalbinde stent var ama benim icin bunlar bile cok büyük, günde 15' e yakın hap yutuyor. Bir kere annem daha hayattaydı kalp krizi gecirdi gecen kurban bayramı arifesi, bünyesi kuvvetliymis dedi doktorlar hatta hastaneye götürdük, anlayamadılar bile sonra biz arastırmaya sokunca bir damarının tıkandıgını ögrendik ve stent takıldı. Öyle cok korkuyorum ki yine kalp krizi gecirecek diye, annemin vefatı cok yıktı onu, bunalıma girmis ben sonradan ögrendim kendini öldürmeyi bile düsünmüs bir taraftan is stresi, islerimiz kötüydü cok borcumuz vardı bir taraftan da bunlarla ugrasacak güc yoktu babamda salmıstı kendini, yeni yeni toparlıyor Allah basımızdan eksik etmesin..
Evde biz yokken 1 saat duramıyor, daha eve gelmeden nerdesin diye arar, bide ben damatla yasayamam, gelinle yasayamam diyor. Suyunu eline veririm, yemegini önüne koyarım dusa girecek camasırlarını ben cıkarırım daha bunun gibi bir sürü sey var, babam rahattır annem' de rahata alıstırmıs biraz, elinde su bidonu mutfaga gider kız kardesime seslenir bana su dök diye, bu yasa kadar alısmamıs, yapmamıs, hic yalnız kalmamıs bu yastan sonra kalabilecegini sanmıyorum ben, zaten bırakmakta istemiyorum..
Bu yastan sonra baska biri de bu kadar derin ilgilenmez ki, annem gibi bulunur mu bir daha? İmkanı yok, tırnaklarını bile keserdi. Simdi annemin yaptıklarını biz üstlendik babamın herseyiyle ben ve kız kardesim ilgileniyor..
Cok yaslı degil ama cok yorgun ve dalgın herseyini bir yerde unutur, marketten bu araba anahtarları sizin mi diye kapıya gelirler..
Suan bir erkek arkadasım var ve 6 senedir beraberiz simdilik bu konuda birsey dedigini duymadım, ki diyecek olursa da yapacak birsey yok babam o benim, atamam ki?
Kabaca olacak ama bir tabir vardır koca bulursun ama anne ve baba bulamazsın diye..
Arkadasın durumu evet biraz farklı, aynı ev, aynı kat falan, zor isler.. Aynı evi bulmus katı kalmıs!
Dayatmaları bende sevmem, ki benim babam suan birlikte yasamaya sıcak bakmıyor bu sadece benim istegim, hic ikna edemezsem yakın oluruz birbirimize, bir ayagım sürekli orda olur..
Benim isim de zor, sevgilim simdi kabul eder evleniriz aradan aylar gecer sıkılır, zor gelir, bıkar Allah hayırlısını versin insallah..
Bizim bir komsumuz anlattı bir kadın varmıs kocası vefat etmis diger cocukları bakmıyormus kızında kalıyormus damadı kadına suyu cesmeden doldurup veriyormus kendisi satın su icerken, nasıl bir vicdan bilmiyorum? Yerinde kendi annesi de olabilirdi, ya o kadın bu kadarına nasıl müsade edebiliyor? Allah böyle insanların icine biraz merhamet versin insallah..