• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşin annesi ile ayrı evde yaşamaya ikna etmek konusunda yardım ricası

o da kötü niyetli bi kadın değil aslında ama bu şekilde olacağı gibi kendini şartlandırmış. sanki oğlu olmasa yaşayamazmış gibi mi düşünüyor nedir. bu işi kesin çözmem lazım çözemezsem de dediğin gibi annesi turşusunu kuracak

evlende bak kötü niyeti
kafanı taşlara vurmak istemiyorsan asla aynı evde oturma
aynı binada oturmak sorunu çözmez,ben aynı binada oturdum kaynanamla 8 yıl çekmediğim çile kalmadı
aynı ev,aynı bina değil
mümkünse aynı şehir bile olmasın

Biliyorum etik degil ama bende sevgiliniz gibi düsünüyorum yani kendim icin..
Annem vefat etti yakın zamanda ve 57 yasında babam var ictigi ilacları bile bilmez, ben ve kardesim hazırlar verir.
Bugüne dek herseyiyle annem ilgilenmisti simdi ise biz, bir kadın belki yalnız yasayabilir, hos benim melegime bir kere söyle bir soru yöneltmistim '' anne babama birsey olsa, sen yalnız yasayabilir miydin?? '' diye ve annem gözleri dolu dolu bana, ben cocuklarımla yasamak isterim demisti. :14:

Benimle evlenecek insan beni böyle kabul etmeli benim bir babam var bakmakla yükümlü oldugum, ikna edebilirsem aynı ev olacak edemezsem dediginiz gibi aynı apartman vs. yani diger alternatifler.. Ama bir erkegi yalnız bırakmak kadını bırakmaktan daha zor diye düsünüyorum..

O kadar zor günler geciriyoruz ki, bazen sasırıyorum biz mi yasadık bunları diye, hic basıma gelmeyecek sanırdım en azından uzuuuun bir zaman, düsünmekle ve sanmakla olmuyormus iste, aklıma gelmeyen basımıza geldi. Annesiz kalıverdik bir anda. :ssz:

rabbım annenıze rahmet eylesın.bababızada sıfa versın ınsaallah.allah karsınıza sızı uzmeyecek hayırlı ınsan cıkarsın ınsaallah.

konu sahıbının durumu farklı saglıklı bır bayan var ve aynı catı altında baska bır katta kalmak ıstemıyor sebep dıslanmıs hıssedermıs kendını,aynı kapıyı kullanıcaklar aynı mutfagı kullanıcaklar aynı banyoyu kullanıcaklar sadece yatak odaları bırının ıkıncı kat bırının ucuncu kat olucak bunu bıle kabul etmeyen kayınvalıde ne yapmaya calısıyor merak ıcındeyım.

İşte bu tür anneler bence, oğullarını evlendirmesinler.mümkünse kapı dışarı falan da çıkarmasınlar.dizinin dibinden ayırmasınlar ve hatta oğullarının turşusunu kursunlar.kursunlar ki mutlu bir yuva hayali kuran kızlarımızın başlarını yakmasınlar.

belki de bu gidişle öyle olacak oğlu ile
kim bilir

Zaten bu anlayıştan sebep varsa yoksa kendi anası. Benim anneannem dedemde bakıma muhtaç hale geldi, annem, dayım yengem hepsi 1 baktı. Babaannemde hastanelerde yattı, annem tek gelindi, yeri geldi ihtiyaçlarına koştu ama bakımını halalarım yaptı. Annemde gerekirse yapardı ama o sıralar dedemde bakıma muhtaç durumdaydı.

hastalık muhtaçlık olsa bakarım her türlü
duygusal olarak muhtaçlık var ona da varım ama aynı evde çekebileceğimi sanmıyorum benimki de ömür yani insan değil miyiz

anlar ...aileler konuşursa daha iyi olur...eğer ailen öyle dediyse sen birdaha nişanlına konusunu yapma ozaman..

henüz nişanlı değiliz bazı şeyleri erkenden konuşuyoruz
konusu açılınca bende fikrimi söylüyoırum ama hani derler ya başta nasıl başlarsa öyle gider
bu problem uzayacak gibi görünüyor daha şimdiden, ben de sizin fikrinizi almak istedim
hiç açmayayım mı diyorsun şimdilik?

tabiki iyi olun ama en iyi kaynana benmki diyebilirim o bile tatile gezmeye giderken laf ediyo gitmeyin fln diye kıyafetime laf ediyo kocam savunuyo beni ben kötü olmuyorum ama ister istemez sorun olcak ama daha sevgiliyken bunu konuşursan erkek arkadaşında iyi şeyler düşünmez bnce bi nişan olsun söz olsun sonra aç konuyu gerekirse annesinin yanında konuş

her türlü sorun çıkıyo diyosun yani, normal tabi insanız hepimiz

eğer evlenirseniz hep 2. kadın olacaksınız. bence bu kişiyle evlenmeyin hatta sevgiliniz gibi erkekler hiç evlenmesin

öyle olmayacağını söylüyor ama bunu zaman ve deneyim gösterecek. pek de inanılır gelmiyor burdaki yorumlara bakınca dimi

Biliyorum etik degil ama bende sevgiliniz gibi düsünüyorum yani kendim icin..
Annem vefat etti yakın zamanda ve 57 yasında babam var ictigi ilacları bile bilmez, ben ve kardesim hazırlar verir.
Bugüne dek herseyiyle annem ilgilenmisti simdi ise biz, bir kadın belki yalnız yasayabilir, hos benim melegime bir kere söyle bir soru yöneltmistim '' anne babama birsey olsa, sen yalnız yasayabilir miydin?? '' diye ve annem gözleri dolu dolu bana, ben cocuklarımla yasamak isterim demisti. :14:

Benimle evlenecek insan beni böyle kabul etmeli benim bir babam var bakmakla yükümlü oldugum, ikna edebilirsem aynı ev olacak edemezsem dediginiz gibi aynı apartman vs. yani diger alternatifler.. Ama bir erkegi yalnız bırakmak kadını bırakmaktan daha zor diye düsünüyorum..

O kadar zor günler geciriyoruz ki, bazen sasırıyorum biz mi yasadık bunları diye, hic basıma gelmeyecek sanırdım en azından uzuuuun bir zaman, düsünmekle ve sanmakla olmuyormus iste, aklıma gelmeyen basımıza geldi. Annesiz kalıverdik bir anda. :ssz:

yoo etiklikle hiç ilgisi yok babanızı bırakmak istememeniz çok normal ve etik bir davranış bence haklısınız
ben de babamı bırakamazdım, zaten bırakalım demiyorum. karşı dairede kendi evinde çok daha rahat eder yatar kalkar banyo yapar giyinir, her şeyini yine biz tedarik ederiz. 54 yaşında bir kadın, Allah uzun ömür versin mesela 84 yaşına kadar yaşasa 30 senemi beraber mi yaşayacağım küçücük evde.
başınız sağolsun bu arada anneniz için, babanıza da sağlıklı bir uzun ömür diliyorum

evlende bak kötü niyeti
kafanı taşlara vurmak istemiyorsan asla aynı evde oturma
aynı binada oturmak sorunu çözmez,ben aynı binada oturdum kaynanamla 8 yıl çekmediğim çile kalmadı
aynı ev,aynı bina değil
mümkünse aynı şehir bile olmasın

aynı apartmanı kabul eder durumdayım şuan
aynı evden kurtulursam sevinicem çünkü. eskiden onu bile düşünemezdim ama hayat şartları :) düşmez kalkmaz bir Allah, kendi yaşlılığımızı da düşünerek hareket etmemiz lazım diye düşünüp kendimi avutuyorum

rabbım annenıze rahmet eylesın.bababızada sıfa versın ınsaallah.allah karsınıza sızı uzmeyecek hayırlı ınsan cıkarsın ınsaallah.

konu sahıbının durumu farklı saglıklı bır bayan var ve aynı catı altında baska bır katta kalmak ıstemıyor sebep dıslanmıs hıssedermıs kendını,aynı kapıyı kullanıcaklar aynı mutfagı kullanıcaklar aynı banyoyu kullanıcaklar sadece yatak odaları bırının ıkıncı kat bırının ucuncu kat olucak bunu bıle kabul etmeyen kayınvalıde ne yapmaya calısıyor merak ıcındeyım.

annesi ile açık açık bu şekilde ayrı kat filan diye konuşmadım henüz
öyle bir öneri sunar gibi oldum erkek arkdaşım bu şekilde kötü hisseder kendini dışarı atılmış hisseder o gelinini kızı gibi görmek istiyo filan diye saydı bi sürü şey
avukat gibi o da yaa laf yetiştirilmiyo ki bu erkeklere

Sagolun, babamın ciddi bir rahatsızlıgı yok Allaha cok sükür diyabet ve kalbinde stent var ama benim icin bunlar bile cok büyük, günde 15' e yakın hap yutuyor. Bir kere annem daha hayattaydı kalp krizi gecirdi gecen kurban bayramı arifesi, bünyesi kuvvetliymis dedi doktorlar hatta hastaneye götürdük, anlayamadılar bile sonra biz arastırmaya sokunca bir damarının tıkandıgını ögrendik ve stent takıldı. Öyle cok korkuyorum ki yine kalp krizi gecirecek diye, annemin vefatı cok yıktı onu, bunalıma girmis ben sonradan ögrendim kendini öldürmeyi bile düsünmüs bir taraftan is stresi, islerimiz kötüydü cok borcumuz vardı bir taraftan da bunlarla ugrasacak güc yoktu babamda salmıstı kendini, yeni yeni toparlıyor Allah basımızdan eksik etmesin..

Evde biz yokken 1 saat duramıyor, daha eve gelmeden nerdesin diye arar, bide ben damatla yasayamam, gelinle yasayamam diyor. Suyunu eline veririm, yemegini önüne koyarım dusa girecek camasırlarını ben cıkarırım daha bunun gibi bir sürü sey var, babam rahattır annem' de rahata alıstırmıs biraz, elinde su bidonu mutfaga gider kız kardesime seslenir bana su dök diye, bu yasa kadar alısmamıs, yapmamıs, hic yalnız kalmamıs bu yastan sonra kalabilecegini sanmıyorum ben, zaten bırakmakta istemiyorum..

Bu yastan sonra baska biri de bu kadar derin ilgilenmez ki, annem gibi bulunur mu bir daha? İmkanı yok, tırnaklarını bile keserdi. Simdi annemin yaptıklarını biz üstlendik babamın herseyiyle ben ve kız kardesim ilgileniyor..

Cok yaslı degil ama cok yorgun ve dalgın herseyini bir yerde unutur, marketten bu araba anahtarları sizin mi diye kapıya gelirler..
Suan bir erkek arkadasım var ve 6 senedir beraberiz simdilik bu konuda birsey dedigini duymadım, ki diyecek olursa da yapacak birsey yok babam o benim, atamam ki?
Kabaca olacak ama bir tabir vardır koca bulursun ama anne ve baba bulamazsın diye.. :ssz:

Arkadasın durumu evet biraz farklı, aynı ev, aynı kat falan, zor isler.. Aynı evi bulmus katı kalmıs!
Dayatmaları bende sevmem, ki benim babam suan birlikte yasamaya sıcak bakmıyor bu sadece benim istegim, hic ikna edemezsem yakın oluruz birbirimize, bir ayagım sürekli orda olur..
Benim isim de zor, sevgilim simdi kabul eder evleniriz aradan aylar gecer sıkılır, zor gelir, bıkar Allah hayırlısını versin insallah..

Bizim bir komsumuz anlattı bir kadın varmıs kocası vefat etmis diger cocukları bakmıyormus kızında kalıyormus damadı kadına suyu cesmeden doldurup veriyormus kendisi satın su icerken, nasıl bir vicdan bilmiyorum? Yerinde kendi annesi de olabilirdi, ya o kadın bu kadarına nasıl müsade edebiliyor? Allah böyle insanların icine biraz merhamet versin insallah..

Son düzenleme:
Sagolun, babamın ciddi bir rahatsızlıgı yok Allaha cok sükür diyabet ve kalbinde stent var ama benim icin bunlar bile cok büyük, günde 15' e yakın hap yutuyor. Bir kere annem daha hayattaydı kalp krizi gecirdi gecen kurban bayramı arifesi, bünyesi kuvvetliymis dedi doktorlar hatta hastaneye götürdük, anlayamadılar bile sonra biz arastırmaya sokunca bir damarının tıkandıgını ögrendik ve stent takıldı. Öyle cok korkuyorum ki yine kalp krizi gecirecek diye, annemin vefatı cok yıktı onu, bunalıma girmis ben sonradan ögrendim kendini öldürmeyi bile düsünmüs bir taraftan is stresi, islerimiz kötüydü cok borcumuz vardı bir taraftan da bunlarla ugrasacak güc yoktu babamda salmıstı kendini, yeni yeni toparlıyor Allah basımızdan eksik etmesin..

Evde biz yokken 1 saat duramıyor, daha eve gelmeden nerdesin diye arar, bide ben damatla yasayamam, gelinle yasayamam diyor. Suyunu eline veririm, yemegini önüne koyarım dusa girecek camasırlarını ben cıkarırım daha bunun gibi bir sürü sey var, babam rahattır annem' de rahata alıstırmıs biraz, elinde su bidonu mutfaga gider kız kardesime seslenir bana su dök diye, bu yasa kadar alısmamıs, yapmamıs, hic yalnız kalmamıs bu yastan sonra kalabilecegini sanmıyorum ben, zaten bırakmakta istemiyorum..

Bu yastan sonra baska biri de bu kadar derin ilgilenmez ki, annem gibi bulunur mu bir daha? İmkanı yok, tırnaklarını bile keserdi. Simdi annemin yaptıklarını biz üstlendik babamın herseyiyle ben ve kız kardesim ilgileniyor..

Cok yaslı degil ama cok yorgun ve dalgın herseyini bir yerde unutur, marketten bu araba anahtarları sizin mi diye kapıya gelirler..
Suan bir erkek arkadasım var ve 6 senedir beraberiz simdilik bu konuda birsey dedigini duymadım, ki diyecek olursa da yapacak birsey yok babam o benim, atamam ki?
Kabaca olacak ama bir tabir vardır koca bulursun ama anne ve baba bulamazsın diye.. :ssz:

Arkadasın durumu evet biraz farklı, aynı ev, aynı kat falan, zor isler.. Aynı evi bulmus katı kalmıs!
Dayatmaları bende sevmem, ki benim babam suan birlikte yasamaya sıcak bakmıyor bu sadece benim istegim, hic ikna edemezsem yakın oluruz birbirimize, bir ayagım sürekli orda olur..
Benim isim de zor, sevgilim simdi kabul eder evleniriz aradan aylar gecer sıkılır, zor gelir, bıkar Allah hayırlısını versin insallah..

Bizim bir komsumuz anlattı bir kadın varmıs kocası vefat etmis diger cocukları bakmıyormus kızında kalıyormus damadı kadına suyu cesmeden doldurup veriyormus kendisi satın su icerken, nasıl bir vicdan bilmiyorum? Yerinde kendi annesi de olabilirdi, ya o kadın bu kadarına nasıl müsade edebiliyor? Allah böyle insanların icine biraz merhamet versin insallah..

bana erkekler daha mahzun görünür nedense ya önyargı mı bilmiyorum:30:
anlattıklarına üzüldüm erkek arkadaşınız sorun çıkarmaz benc 6 yıldır ne yaşadıgınızı biliyordur zaten.
ben villayı falan bırakıp tek odalı eve bile razıyım yani derdim büyük güzel ev değil, o kadına bırakabilirim bile kabul ederse. hoş tek başına kocaman evde napıcak. en mantıklısı orayı satıp 2 daire almak.
sen hiç ikna edemezsem yakın olurz demişsin en azından bir çıkar yol düşünüyorsun, bunlarda böyle bir şey yok. bu yaşa kadar böyle bir plan yapmışlar. sanki her kız bu dediklerini kabul edecek.
benden önceki kız arkadaşı annesiz oldugu için onu annesi yerine koyuyormuş çok seviyormuş vs, dünden razıymış beraber yaşamaya. evi yaparken de o şekilde planlamışlar. sonradan anlaşamayıp ayrılınca daha sonra benle tanıştı işte. hala o mantıkta yeni biri ile devam edebileceğini düşünüyorlar gibi.
bi keresinde kendimi tutamıcam madem çok meraklıydı niye seni terk edip gitti o kız dicem ama neyse
çok da karışmak istemiyorum

yapmayın arkadaşlar bir anneden bahsediliyorrr yaşamayan bilmez diyoruzda yalnız olan bir anneden bahsediliyorr elbette oğlunun yanında kalacak bana göre şimdi bana tepkili davranacaksınız ama yaşlı bir kadının tek başına kalması bence çocuklarının ayıbıdır elbette sıkıntı olur sorun olur ama bunu eşinizle halletmeye çalışacaksınız birde empati kurarak yaklaşın şahsen ben annem yalnız olsa saniyesinde yanıma alırım bugün böyleyiz ama yarında bizler aynı durumlara geleceğiz bende nasıl ikna edebilirim sorusu yerine nasıl sorunsuz yaşarım diye sormalıydınız sevgiler

yapmayın arkadaşlar bir anneden bahsediliyorrr yaşamayan bilmez diyoruzda yalnız olan bir anneden bahsediliyorr elbette oğlunun yanında kalacak bana göre şimdi bana tepkili davranacaksınız ama yaşlı bir kadının tek başına kalması bence çocuklarının ayıbıdır elbette sıkıntı olur sorun olur ama bunu eşinizle halletmeye çalışacaksınız birde empati kurarak yaklaşın şahsen ben annem yalnız olsa saniyesinde yanıma alırım bugün böyleyiz ama yarında bizler aynı durumlara geleceğiz bende nasıl ikna edebilirim sorusu yerine nasıl sorunsuz yaşarım diye sormalıydınız sevgiler

merhaba serenboz
düşüncelerinizde haklısınız ben kimseyi hayatta tek başına bırakmayı istemem, onu da düşününce üzülüyorum aslında
ama aynı katta karşı odalarda olma düşüncesi beni korkutuyor
en basitinden kendi ailemi biliyorum annemle babamın çıt dediklerini duyardım ne yaptıklarını anlardım, ben nasıl rahat olabilirim?
onun dışında ev düzeninde aynı fikirlerde değiliz çok çatışacağız.
tek istediğim isterse 1 metre yakınımda yaşasın istedigi kadar gidip gelsin ama farklı düzenimiz olsun herkes kendi zevkini bozmasın.
bu da bu kadar zorsa, belki de birbirimiz için uygun değilizdir.
en azından başından konuşuyoruz bunları ortada bir şey yokken. evlenip de sonradan anneni istemiyorum diyerek onların tabiri ile sokağa atma durumu yaşatmıyorum:)

benim annem dul,
ben 15 yaşındaydım babamın öldüğünde,
başka kardeşim yok,
annem 60 yaşında,
1000 km uzağa gittim evlendiğimde,
annem tek kaldı,
hiç duygu sömürüsü falanda yapmadı.
2. çocuğum olunca geçici süreliğine yanımıza geldi,
hiç rahat edemedi,
çocuğum kreşe başlayınca tekrar evine dönecek.

annesi ile açık açık bu şekilde ayrı kat filan diye konuşmadım henüz
öyle bir öneri sunar gibi oldum erkek arkdaşım bu şekilde kötü hisseder kendini dışarı atılmış hisseder o gelinini kızı gibi görmek istiyo filan diye saydı bi sürü şey
avukat gibi o da yaa laf yetiştirilmiyo ki bu erkeklere

arkadasın annesı ıle konusmasa bu tepkılerı vermez buna emın ol ınkar etse bıle .

merhaba serenboz
düşüncelerinizde haklısınız ben kimseyi hayatta tek başına bırakmayı istemem, onu da düşününce üzülüyorum aslında
ama aynı katta karşı odalarda olma düşüncesi beni korkutuyor
en basitinden kendi ailemi biliyorum annemle babamın çıt dediklerini duyardım ne yaptıklarını anlardım, ben nasıl rahat olabilirim?
onun dışında ev düzeninde aynı fikirlerde değiliz çok çatışacağız.
tek istediğim isterse 1 metre yakınımda yaşasın istedigi kadar gidip gelsin ama farklı düzenimiz olsun herkes kendi zevkini bozmasın.
bu da bu kadar zorsa, belki de birbirimiz için uygun değilizdir.
en azından başından konuşuyoruz bunları ortada bir şey yokken. evlenip de sonradan anneni istemiyorum diyerek onların tabiri ile sokağa atma durumu yaşatmıyorum:)

ben ayrı katlara takıldım neden kendını dıslanmıs hıssetsın kı

empatı denmıs empatı yapıyorum benımde bır oglum var tek cocuk baskada olmayacak ben neden oglumun ozel hayatını duyayımkı dus alıcaklar bunu bılmek zorunda degılım, ımkanım varsa tabıkı baska kat ısterım aynı evde yasıyacaksam yasamak ıstemem ayrı konu bu tabı.

erkek arkadasın annesınden duyma laflarla sana konusuyor laf arasındakı konusmaları tahmın etmek zor degıl ben sensız yasıyamam su oda sızın olur bu oda benım olur yukarı cıkarsanız gece hastalansam sesımı duyuramam olsem haberın olmaz falan fılan nerdenmı tahmın edıyorum aynısını yasadım kayınvalıdem benım evımde esıme bu sekılde konustu ben mutfaktan duyuyorum soyledıklerını bu nasıl bır baskı nasıl bır anlayıs.
ınsan genclıgını yasamayınca benım gıbı 34 yasında kendını boslukta bulursun 10 yılım mılletın kaprısı yuzunden rezıllık ıcınde gectı.

saglık sorunu yoksa herkes kendı evını kendı kapısını bılsın nısan yok bırsey yok sımdıden su yasadıgın sorunlara bak.

hayat ne garip benimde 9 yaşında bir oğlumvar ve bundan sonra çocuğumolmayacağına göre bende düşünmeden edemiyorum oğlumu bir başıma büyütüyorum ve ilerde aynı şey benimde başıma gelmesinden .sen oğlunu bak büyüt ve günü birinde geliniin seni istemesinden aslında 2 taraf içinde zor birşey gelin kendi düzenini kurmak ister diğer kiş ise yalnız kalmamak.ben bile şimdiden düşünüyorum yalnız kalmak gerçekten kötü bir düşünce :((:18:

Offf gece gece moralim bozuldu:(( ne isterler taze evliliklerden bilmem ki... Kadin oyle yasli falan da degilmis. Ben ayni apartmanda oturdugum halde puruzler milyontane ki kv oyle asiriiii duskunlugunu belli etmez ama sorun cikiyor. Ayni evde olirmuuymus odalar yanyana cok afedersiniz de insan yan odada biri varken hele ki bu esin annesiyken ne derece rahat bi cinsellik yasar ki. Bence sevgilimize bunu soyleyin. Tabi bu sıkıntıyi ceken zorunda olan cok kadin var allah sabir versin. Bir de banyoya falan girme mevzusu ne bileyim zor zor baslibasina bu mevzu yeter de artar bile bence... Evin duzeni ev hallerini yasayamama zamansiz habersiz misafirler cabasi.. Bana kizmayin ama gercekler bunlar.. Ben bile yasiyorum benzer sorunlar:((

hayat ne garip benimde 9 yaşında bir oğlumvar ve bundan sonra çocuğumolmayacağına göre bende düşünmeden edemiyorum oğlumu bir başıma büyütüyorum ve ilerde aynı şey benimde başıma gelmesinden .sen oğlunu bak büyüt ve günü birinde geliniin seni istemesinden aslında 2 taraf içinde zor birşey gelin kendi düzenini kurmak ister diğer kiş ise yalnız kalmamak.ben bile şimdiden düşünüyorum yalnız kalmak gerçekten kötü bir düşünce :((:18:

Annenin ömür boyu oğluyla yaşamak istemesi bencilce ama gelinin çekirdek aile olmak istemesi bencilce değil. Oğlunuza bu düşüncenizi empoze etmeyin bence. Bırakın mutlu yuvası olsun.

Back