kaynanalı evde durulmaz, kaynanayla yaşanmaz bence okuduğunuz tüm yazıları unutun, dikkatinizi çekerim ki; kaynanası hiç olmayan, olan yada kaynanasından uzak olan kişiler bile başka birsürü sebeple boşanabiliyor anlaşamayabiliyor. Madem kayınvalidenizin villası var bir dairenin içine tıkılıp kalmayacaksınız demektir bu.. koca villa 3 kişiye yetmeyecekmi? aynı durumda sizin anneniz olsa içiniz rahat eder miydi? sofraya bir tabak fazla koyacaksınız altı üstü.. ayrıca görümce, kayınpeder vs. derdiniz de yok yani kayınvalidenize gazı verip çekilecek kişiler olmayacak etrafınızda sizin yerinizde olsam onunla anne kız olmaya çalışır düşman çatlatırdım.. bir laf vardır tatlı söz yılanı deliğinden çıkarır diye annecim derseniz emin olun ki o kadın sizi el üstünde tutar.. çalışıyormuşsunuz, geldiğinizde yemeğiniz hazır olur yada doğum yaptığınızda bebeğinizi güvenle bırakabileceğiniz bir kişi olur etrafınızda.. kayınvalideyi dış kapının dış mandalı olarak gören ve bunun yüzünden evliliği kendine zehir eden zihniyeti anlamıyorum siz artık bir ailesiniz oda ailenizin bir parçası sevdiğiniz adamı o yetiştirdi.. siz evde kendi annenizle kavga etmiyormusunuz? fikir çatışmanız olmuyor mu? her seferinde çekip kapıyı çıkıyormusunuz? yada annenize ayrı daireye geç mi diyorsunuz? küslüğünüz en fazla 3 gün sürüyor sonunda öpüşüp koklaşıyorsunuz çünkü siz ailesiniz ayrılamazsınız.. yeni kuracağınız aileyede kendi aileniz gibi bakarsanız sımsıkı sarılırsanız hiç bir sorun yaşamazsınız emin olun.. eşle yanlız kalmak, birlikte bişeyler yapmak tabiki ihtiyaç ama siz bunun için zaman yaratabilirsiniz ve emin olun ki kısıtlı zamanda yapılan bu aktiviteler her gün yapılanlardan daha kıymetli olur.. eskiler ne yapsın ya adamlar akşama kadar tarlada çalışıp gece eşiyle çok zor şartlar altında birlikte olmaya çalışıp sabahın köründe de kaynanası tarafından ayağa dikiliyorlarmış ama bir bakın hangi birinde ayrılık kavga vs söz konusu.. ayrı evde olsanız daha çok sorun yaşarsınız emin olun..
yanlış anlamayın ama ne kadar kötü olabilir ki kayınvalideniz? hem ne ekersen onu biçersin demişler :) kaynanayı, kaygana olarak görmeyip küçük ailenizle mutlu olmaya çalışın bence evliliğiniz pamuk ipliğine değil, demir çelik halatlara bağlı olsun, bir ömür mutlu yaşayın inş.
ben en kötü ihtimal farklı katlarda ve aynı ev içinde olmayı kabul ettim. farklı mutfağım olsun isterdim ama ona da ok derim diye düşündüm her şey de benim istedigim gibi olmayabilir diye. bu önerime de onu farklı kata atarsak bize küser kızar gibi bi yorum geldi karşıdan(erkek arkadaşımdan).
ya bunu kabul ettireceğim ya da karşılıklı 2 daire tutma yoluna gideceğim benim seçeneklerim bunlar. her şeyin onların istediği gibi olmasını kabul edemem yapımda yok.
sizin dediğiniz gibi olmasını da o kdr çok istiyorum ki valla anne kız gibi geçinsek ne güzel olur aslında belki bu kdr kendimi yedigim de boşunadır. ama burada binlerce yorum okuyorum herkes mi kötü ve geçimsiz?? herkes bin pişman olmuş anlamadım ben bu işi. evlendigimde özel anlarımın olup olmayacağını yaşadıktan sonra görücem. belki mutlu olurum bize çok karışmaz kendi halindedir, belki bin pişman olucam ama şuanda anlayamam ve bu risk beni çok korkutuyor, bu riski almak istemiyorum
bu arada 3 katlı villa anneden kalma değil. sevgilim para biriktirerek inşa etmiş. şu anda orada yaşamıyorlar detay inşaatı daha yeni bitti. evlenince orada yaşanılması düşünülüyor. tabi kimin oldugu hiç önemli değil, önemli olan maddiyat para da değil zaten, huzur..