• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşin annesi ile ayrı evde yaşamaya ikna etmek konusunda yardım ricası

iyi düşün taşın canım ev ev üstüne olmuyor hastalık gibi acil bir durum olsa beraber oturma isteğini anlarım da sadece yalnız kalmak istemediği için ısrarla aynı evin istenmesi bence çok anlamsız.karşılıklı dairelere bile yok deniliyor.nişanlın senin sunduğun bütün tekliflere bir bahane buluyor kayınvalideni tanımıyorum ama bana pek anlayışlı biri gibi gelmedi:50:gerekirse ayrılmayı bile göze al ama ayrı ev konusunda ısrarcı ol yoksa ilerde çok pişman olursun.ömür boyu daha ilk günden kayınvalide ile yaşamak hiç kolay değil melek bile olsanız bir yerden sonra bunalabilirsin:19:

ben melek değilim işte malesef. yeri geliyor annem bile batıyor. mesela işten geilyorum annem bişi söylese ya şu anda konuşamıcam çok yorgunum filan deyip savıyorum başımdan. bazen tersliyorum. ama sonra gönlünü de alıyorum.
bunu yabancı birine yapamam.
bana ısınmasını ve benim ona ısınmamı çok isterim ama düzenimizin ayrı olması konusunda ısrarcı olacağım sanırım.

hepiniz haklısınız.
geçen hafta bu konuyu konuştuk. ben özellikle açmadım o açtı. kadın benim ameliyatıma takmış, bunun çocugu falan olmaz demiş. (öyle bir şey yok). o da çok kızmış bağırmış annesine. madem beraber yaşamak istiyorsun en azından sevmeye çalış karşındaki de insan sen nasıl davranırsan karşılığını da o şekilde alırsın diye. yani problem1 di 2 oldu. ben ne yaptım ki anlamıyorum. sadece aramızın iyi olmasını istemiştim..

valla canım sen şimdiden böle problemler yaşıyorsan ben ilerisini pek aydınlık göremedim benim k v öyle değildi allahı var hayatta bana karışmazdı ben öle olduğu halde tereddüt bile etmeden direk ayırdım evimi

Kesinlikle kabul etmemelisin diyeceğim ama sevgilinin senin düşüncelerini önemsediğini sanmıyorum. Sanki her şeye ana oğul karar vermişler de sana haber veriyorlarmış gibi. İlerde çok sorunlar yaşayacağınız belli şimdiden.

bu konuları düşününce çok üzülüyorum. erkek arkadaşım da dertleşmek istiyor bana anlatıyor ben üzülmüyormuş gibi yapıp her şey güzel olacak diyorum ama niye arkamdan öyle şeyler söylüyorlar. babası da kalkmış başka şehirden yetişmiş, bu kızı istemiyorum onun kültür seviyesi sana uygun değil diye(bnm okuduğum okullar erkek arkadaşımınki ile denk ikimiz de ünv mezunuyuz). annesi ile babası birbirine gıcık olur hiç konuşmazlar (boşanmış) , sırf beni konuşmak için telefonla konuşmuşlar. ben onların evine misafir olarak ziyarete gittim, sadece bu sebepten böyle konuşulur mu, düşündükçe ağlayasım geliyor.

sunacım bizde eşimle 5 ay içinde evlendik belki konumu okumuşsundur.9 kişi aynı evde yaşadım ben 4 yıl eşim askere gitti fırsattan istifade aldığım maaştan 5 kuruş vermedim her ay bir eşyamı aldım aldığım yere bıraktım eşimin gelmesine 3 ay kala evi ayırdım eşim pek ayrılma yanlısı değildi.geldi 1 yıl başıma kalktı ayrıldık ettik diye eşyaları topladım evime yerleştim inan işten geldi her akşam 1 odamaı badana yaptım ailemden kimsede yanımda yok eşimin tarafı desen allahlık hiç eşim onların çocuğumu değilmi bilemedim.askerden geldi valla ister benim ev iste annenin evi hangisini istersen orda yaşa dedim hayır deseydi ayrılırdım bile düzenimi kurmuştum öylede devam ederdim ama demedi tıpış tıpış geldi.şimdi annesine gidince 5 dk zor oturuyo yani senin bu durumda kabul ettiğin zaman sıkıntı yaşasanda kadın tek olduğu için ayrılma şansı olmayacak gibi geliyor bana ben seni çok iyi anlıyorum şuan sana çok da iyi olsa herşeyi batacak başka bir kardeşi falan yokmu eş adayının?

hayır kardeşi yok
ben erkek arkadaşıma sordum sen ne istiyosun
senin hayalin ne diyorum
benim bi isteğim yok diyor yani o iki duruma da razı. annesine gönül koyamıyor işte o kdr yıl beni büyüttü diye. annesi de tek başına bi evde yalnız yaşayamazmış. tek başına uyuyamıyormuş.

ben seni çok iyi anlıyorum şuan sana çok da iyi olsa herşeyi batacak başka bir kardeşi falan yokmu eş adayının?

hayır kardeşi yok
senin hayalin ne diyorum
benim bi isteğim yok diyor yani o iki duruma da razı. annesine gönül koyamıyor işte o kdr yıl beni büyüttü diye. annesi de tek başına bi evde yalnız yaşayamazmış. tek başına uyuyamıyormuş.

hayır kardeşi yok
senin hayalin ne diyorum

valla canım sevgine saygım sonsuz ama ileride yaşıyacağın problemler bu sevgiyi zedeler.şuan aynı çatı altında değilsin ama bi aynı evi paaylaş eşini bile tanıyamaz oluyosun ben bunları seni üzmek için sölemiyorum ama yaşadım ve biliyorum ki senin kv kp bu düşünce yok gibi

ev üstünde ev olmuyor gerçekten. bende kv 'mle 1,5 yıl oturdum. ne kadar iyi olsa da olmuyor. Giyimine dikkat etmek zorunda kalıyosun, eşinle canım cicim olamıyorsun. Birde farklı kültürden olunca alışkanlıklarda farklı olunca zorlasan da belli bir noktadan sonra daral geliyo... kv' den çok mu yaşlı?

ilkduyansenol
buraya yazan herkesin düşünceleri benim için değerli. zaten bir arada yaşamayı düşünmüyorum bu şekilde olursa olacak. tek umudum kadının kötü niyetli biri olmaması. içi iyi aslında, ne düşünüyorsa da yüzüne yansıyor. düşündüğünü belli etmeyip arkadan iş çeviren biri olsa zor olurdu çünkü ben öyle biri değilim o şekilde politik davranmayı beceremiyorum
huylarımız benziyor yaşam tarzımız da. bu problemin hallolması lazım ama

ev üstünde ev olmuyor gerçekten. bende kv 'mle 1,5 yıl oturdum. ne kadar iyi olsa da olmuyor. Giyimine dikkat etmek zorunda kalıyosun, eşinle canım cicim olamıyorsun. Birde farklı kültürden olunca alışkanlıklarda farklı olunca zorlasan da belli bir noktadan sonra daral geliyo... kv' den çok mu yaşlı?

54-55 yaşında sanırım yaşlı değil çalışıyor bile.
evet ben yapamam aynı evde..

ilkduyansenol
buraya yazan herkesin düşünceleri benim için değerli. zaten bir arada yaşamayı düşünmüyorum bu şekilde olursa olacak. tek umudum kadının kötü niyetli biri olmaması. içi iyi aslında, ne düşünüyorsa da yüzüne yansıyor. düşündüğünü belli etmeyip arkadan iş çeviren biri olsa zor olurdu çünkü ben öyle biri değilim o şekilde politik davranmayı beceremiyorum
huylarımız benziyor yaşam tarzımız da. bu problemin hallolması lazım ama

canım ne kadar iyi olursa olsun sen kendin söylüyosun ben anneme bile baze tepki veriyorum ama gönlünü alıyorum diye.şuan daha yolun başındasın ve arkadaşını sevdiğin için herşey gözüne tozpembe gelebilir.gerçekten ben çok sıkıntı yaşadım sen yaşama hoş benim evlendiğim zaman böle akıl danışacağım kimsede yoktu balıklama nikah masasında buldum kendimi. ha eşimi seviyorum çok şükür çok mutluyum ama benim görüşüm iyi olsun sağlığı yerinde olsun evinde dursun.

Son düzenleme:
iyi yönünden görmeye çalışıyorum işte ne yapayım:) zaten aynı ev değil, ayrı evde yaşarsak anlaşma sebebimiz ancak bu nedenler olabilir
tabi beni kabullenirse
erkek arkadaşımın morali bozuluyor onlardan destek bekliyor. gelip bana dert yanıyor. ben de bir şey demiyorum en azından dolduruşa gelmiyor ve beni ezdirmez ilerde diye. ama yine de daha sıcak bağırlarına basmalarını beklerdim. sanırım fazla optimistmişim

şimdi sana bir örnek veriyim ben evlendim ilk bayramımız bizde sabah erkenden annem kalkar kahvaltıyı hazırlarız babam namazdan gelene kadar, namazdan geliir hepimiz evde büyüklerle bayramlaşır kahvaltımızı ederiz.sonrada annemler büyük olduğu için geleni de eksik olmaz Allah daha çok versin.misafirlerin gelmesini bekleriz.bende eşimin ailesinin yanında ilk bayramım kalktım erkenden millet yatıyor ne namaza giden var ne bişey birde günler öncesi annem baklavasından tut yemeğine kadar herşeyini yapar burda oda yok.Allahım şu bayram bitsin artık diye resmen yalvardım ya.ben hayatımda öle bi bayram geçirmedim ve şimdi direk arefe günü otobüse atlıyorum ve ogün den bugüne asla bayramım burda geçmez benim.hiçbir zaman fikirde uymadı.ben evi nezaman ki ayırdım eşim ailemde olduğu gibi sabah erkenden kalkar bayram namazına.aile büyükleri öncü olmazsa çocuklarda alışkanlık olarak ömür boyu öyle gidiyor.eşim orda çok dağınıktı bizde öle bişey olması bile imkansız hatta bana kızar bazen bu ev dağınık diye.yani ordaki düzenle kendi evim arasında dağlar kadar fark var yemek düzeni bile yok kim gelirse yemeğini yiyo kalkıyor düzen yoktu yani

Son düzenleme:
arkadasım Allah kolaylık versin öncelikle..

tek umudum kadının kötü niyetli biri olmaması demişsin ama kadın kötü niyetli oldugu her konuşmasından belli..bu kadın seni daha şimdiden istemiyor ve bunu açıkça belli etmiş..birlikte yaşayınca evi san zindan eder söylüyüm.

benim kayınvalidem çok iyidir yukarda Allah var yalan söyleyemem..başak şehirlerde yaşıyoruz sende 2 defa gelir bana kalmaya ne kadar iyi olursa olsun aynı evde olunca hersey batıyo insanın gözüne..kii düşün benimki yemeğimi yapar ortalıgı toplar bana sormadan hiç birşeyime karışmaz ama böyleyken bile insan rahat edemiyor..gerçi ben söylüyorum Allah binkere razı olsun,herkese onun gibi kayınvalide versin..

balık baştan kokar seninki sana belli etmiş yüzünü..

ayrıca bi konuya daha değinmek istiyorum sen kadının evdeki zevkine takmışsın şuan ama inan bana evdeki zevk meselesi aynı evde yaşamaya başladıktan sonra en önemsiz sorun olacak çünkü dünya kadar derdin olacak...

hünt kumaşı değil ya bu erkekler azcıkta senin için bişeylerden fedakarlık etsin canım hiç bişeyi kabul etmemiş..ozamnnnn tak sepeti koluna herkes kendi yoluna ömür boyu anasıyla yaşar gül gibi geçinip giderler..

haaaa birde bişey gözme çarptııı erkek arkadasın şimdi annesine bağrıyormuş ya senin için.. bunada sakın kanma burda çok okuyoruz evlenmeden önce annesinin yüzünü görmeyenler evlendikten sonra ana kuzusu oluyor onlardan habersiz tuvalete bile gidemiyorlar..

yakma güzel başını arkadasım tahmin ediyorum gencecik pırıl pırıl bi kızsın..gençliğini feda etme..

arkadasım Allah kolaylık versin öncelikle..

tek umudum kadının kötü niyetli biri olmaması demişsin ama kadın kötü niyetli oldugu her konuşmasından belli..bu kadın seni daha şimdiden istemiyor ve bunu açıkça belli etmiş..birlikte yaşayınca evi san zindan eder söylüyüm.

balık baştan kokar seninki sana belli etmiş yüzünü..

ayrıca bi konuya daha değinmek istiyorum sen kadının evdeki zevkine takmışsın şuan ama inan bana evdeki zevk meselesi aynı evde yaşamaya başladıktan sonra en önemsiz sorun olacak çünkü dünya kadar derdin olacak.....

evt konuyu açarken şuanki halimden daha saf bi tiptim, şimdi bazı şeyleri daha net görebiliyorum. sadece evdeki eşyalarda anlaşamıcaz diye baştan içgüdülerimle istemiyordum şimdi ise bin tane daha sorun görebiliyorum

bu hafta buluştuğumuzda bu konuyu tekrar konuşur muyuz bilmiyorum en azından bir hafta ara veririm sanırım zaten konuyu ben genelde açmıyorum da kendisi konuşmak istiyo
ama bana ailesinin bnmle ilgili söylediği olumsuz şeyleri bana artık iletmemesini rica edicem. bnm moralimi çok bozuyor. o da dertleşme amacı ile söylüyor ama ailesinin daha baştan bu kadar kötü düşünmesi benimle alakalı değil ben elimden geleni yaptım saygısız davranmadım kendi aileme davrandığımdan daha hassas davrandım incelik açısından vs. onlar beni kendi kızları olarak görmeye başlamayacaklarsa benim iyi niyetim kendini kırgınlığa bırakıyor artık.

son gelişmeler konu başlığından biraz saptı şu anda bunun da farkındayım

Bence kabul etme birlikte yaşamak heleki hayatını oğluna adamış bir anneyse çok zor oğluşumda oğluşum diye seni deli eder hereşeye karışır ben bunları yaşıyorum ve çok pişmanım zamanı geri çevirseler eşimle evlenmezdi.

her hafta bulusuyorsunuz ve madem konuyu arkadasın acıyor bu sefer dırek herseyı soyle ve bu durumu haletmeden gorusmek ıstemedıgını soyle ınceldıgı yerden kopsun de.
emınım bundan sonrakı gelısınde hersey baska olucak sen kabulllen dıye kendını acındırıyor aılesı kotu arkadasın ıyı annesı ıle bıle kavga edıyor cok ıyı senı ezdırmez dıye dusunceksın.

cek restını senı sevıyorsa zaten sorunları cozer gelır bır dahada sıkayet etmez.

babası ıstemıyor senı ne dıye ıstemıyor neden uymayacaksınız bende aıleme sorucam bakalım senı ne kadar ıstıycekler yanlız kalamayan bır anne dengesız bır baba,bunları senın aılen kabul edıcekmı ? ayrı ev bıle kursan yarın bır gun anne bır bahane bulur gelır yerlesır ,evıne baba desen ayrı sorun bunca zamandır gorusmemısler sımdı senı kotulemek ıcın gorusuyorlar .

her hafta bulusuyorsunuz ve madem konuyu arkadasın acıyor bu sefer dırek herseyı soyle ve bu durumu haletmeden gorusmek ıstemedıgını soyle ınceldıgı yerden kopsun de.
emınım bundan sonrakı gelısınde hersey baska olucak sen kabulllen dıye kendını acındırıyor aılesı kotu arkadasın ıyı annesı ıle bıle kavga edıyor cok ıyı senı ezdırmez dıye dusunceksın.

cek restını senı sevıyorsa zaten sorunları cozer gelır bır dahada sıkayet etmez.

babası ıstemıyor senı ne dıye ıstemıyor neden uymayacaksınız bende aıleme sorucam bakalım senı ne kadar ıstıycekler yanlız kalamayan bır anne dengesız bır baba,bunları senın aılen kabul edıcekmı ? ayrı ev bıle kursan yarın bır gun anne bır bahane bulur gelır yerlesır ,evıne baba desen ayrı sorun bunca zamandır gorusmemısler sımdı senı kotulemek ıcın gorusuyorlar .

babasının istememe sebebi benim dikkafalı ve inatçı biri olduğumu düşünmesi ve oğlu ile anlaşamayacağımı düşünmesi. onların şehrine ziyarete gittiğimizde illa bizde kal demişlerdi ben de arada resmi birşey olmadığı için kalmamamın daha uygun olacağını belirtip arkadaşımda kaldım o yüzden inatçı olduğumu düşünüyor bence çünkü çok ısrar ettiler. kendisine karşı çıkanları sevmezmiş. şimdi iyiki kalmamışım diyorum kendi mesafemi korudum.
ayrıca operasyon durumu yüzünden ikisi de istemiyor gibi, çocuğum olmazmış vs. öyle bir şey kesinlikle yok. böyle bir durum olmadığını nasıl anlatabilirim ki? internetten çıktı alıp göndericem artık onlara.

Back