• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşin annesi ile ayrı evde yaşamaya ikna etmek konusunda yardım ricası

yazdıklarındakı anahtar cumle : baska evde baska katta bile dışlanmış hisseder lafı.

bu cok önemli ve kişiliğini yansıtıyor kadının .

aklı basında bır ınsan tek cocuk olur olmaz ayrı konu yenı evlı ınsanların bu zamnda özellikle ayrı evde yaşamları. zamn degıstı artık . bızler eskıler gıbı degılız. tahmmul sınırımız iş yapma becerımız alışkanlıklarımız cok farklı.

benım teyzem tek oglu vardı valla ayrı eve alcam dedı ayrı ev actı gayette mutlulular bakıma muhtac olursa bakar ınsan ama genc bır kadınla aynı evde yasanmaz .

dedem vefat ettı bbannem evde tek kaldı . cocukları hep baska sehırlerde. ama annemler bızlerle yasa 2 cocugu var. 3 ay bızde kal 3 ay dugerınde öle degısımlı sıkılmadan yasarız dedıler babannem kabul etmedı benım evımde dusenım var sıznde dusenınızı bozamn dedı gezmeye gelırım dedı okadar .

daha evlenmemıs nısan yok kadın dıslancagım dıyorsa ust katta ıısn cok zor . herkez ıısn ısıne karısınca cıkılmaz bır hal alır canım net ol kararını ver. öle ora bura duusnmeyı bırak . ayrı daırede oturuyorsa ok de. söle bır durum var 3 kııs bır yerde yasadınmı bılmme ama 3. hep tek kalır . bu kadın sız odaya gırınce tek kaldım dıycez kıskancak belkı oglunu

benim eşimin eski evlerine gittiğimde kv hiçbişiye elini sürdürtmüyordu. ben çok iyi niyetli ve saftım. eşimle de işlerş ben yapcam diye konuşmuştuk lafı geçtiğinde. merhametli bi yapım var yaşlı kadına niye yaptırayım diye düşünüyordum. sonra ilk zamanlar bi kahvaltı hazırladım yattım. baktım kahvaltı tepsisini bile mutfağa götürmemiş beni bekliyor. başka bi sürü art niyet. evlenmeden hemen önce camını bile silen kadın birden yaşlı hiçbişi yapmayan birine döndü. iyi niyetli olsaydı ben ona gerçekten iş yaptırmazdım ama art niyetini gördüm ve tepkimi koydum. şimdi az da olsa yapıyor.

ama temizlik anlayışlarımız farklı yapsada rahatsız oluyorum yapmasa da. yani ben bi dubleks gibi eve de razıyım ama maddi durum yüzünden biz öle şeyler yapamadık. onların eski oturdukları evde en azından 2-3 ay yaşayıp sonra gelse bile olurdu ama hem maddiyattan hem benim saflığımdan akıl edip de böle şeyler yapamadım. eskiden kk ya katılsaydım keşke. o zaman bi ihtimal akıl ederdim. :) bi ihtimal çünkü aşkın gözü kör. gözüm kördü herkes çok bişiler dedi ama dinlemedim. çok iyi niyetliydim çünkü

aynı şeyi bende söylüyorum
benim yaptığım şeyi o yapmaz,
onun yapmaya alışkın oldugunu ben istemem birbirimizin işinden hoşlanmayız.
sen çok daha deneyimlisin biraz daha tepkini koy az da olsa değil bence yarı yarıya yapın nedenki. benim ananem 75 yaşında hem eve hem dedeme bakıyor bide gelinini torunlarını da istemiyor yanında:))

sen onun seni kullandığını fark etmişsin, yoksa her işini de yapardın belki. ben o kadarını bile yapamayabilirim kendime güvenmiyorum

Sen niye düsünüyorsunki bunlari ??

Sevgiline bir mesaj yaz
"alternatiflerini bekliyorum, düsün tasin" diye
ne demek ya ona hayir buna hayir ??

Sen zaten fedakarlik yapiyorsun, ayni sokakta, ayni apartmanda oturmayi kabul etmekle
ama beyefendide biraz adim atsin sana yani,
ben sukadar fekadarligi zaten yaptim, sira sende demelisin
okadar alternatif sürmüssün, yok annem kendini dislanmis hisseder
ya villadaki cati katinda olsun yatak odamiz diyorsun,
yok ordada kendini dislanmis hisseder
e iyi gelsin ortaniza yatsin bariiiii!!!!!!!!!!!!

Simdide sevgilin düsünsün birak
ayni evde evlilikler sürmüyoooooooor
yok seni kendi kizi gibi sevecekmis, yalannnnn, hic inanma

ne yalan söyliyim biraz inanıyordum ama sizin bu msjlarınızdan sonra tüm inancım gitti
herkes ağız birliği yapıp aynı şeyi söylüyorsa bu işin doğruluk payı %100'dür!.
ben kesin konuşcam bu konuda fikirlerimi net söylicem.
şöyle olsa böyle olsa diye kıvırmıycam, iyi niyetimden kırılmasın diye açıklamıyorum ama sanki kabullenmişim gibi mi oluyor ne, halbuki kabullenmiyorum sadece konu sürümcemede kalıyor.
annesi de ne değerli anneymiş benim annem tamam dul değil ama çok fazla çekmişliği de vardır, kimseye duygu sömürü yapmaz ne şimdi ne da 20 yıl sonra

burda yazan evli olan herkes bilir evlenmek mesele değildir.önemli olan onu layıgıyla yürütebilmektir.her ne kadar bazı insanlara bos gelsede bi bakmıssın saygı sevginin önüne geçmiş.eşin olsun eşinin ailesi olsun sevmese de saysın istersin.kaldı ki eşinle bile yaşamak bazen zorlaşırken eşinini ailesiyle yasayacaksın annesi dahi olsa iyice düşün derim.bu işler aceleye gelmez.olmuyorsa da zorlamaya hiç gelmez.çünkü evlendikten sonra yolunda gitmeyen bişeyleri gördükçe kahrolursun hayatta hiçbişey vazgeçilmez değil.bazen bişeylerden yol yakınken dönülürse en azından kayıplarda az a indirgenmiş olur diye düşünüyorum.HAYATTA HİÇBİRŞEYİ ZORLAMAYACAKSIN.OLURUNA BIRAKACAKSIN.OLMUYORSA DA YOLUNA BAKACAKSIN canım.benimde düşüncem böyle.

yazdıklarındakı anahtar cumle : baska evde baska katta bile dışlanmış hisseder lafı.

aklı basında bır ınsan tek cocuk olur olmaz ayrı konu yenı evlı ınsanların bu zamnda özellikle ayrı evde yaşamları. zamn degıstı artık . bızler eskıler gıbı degılız. tahmmul sınırımız iş yapma becerımız alışkanlıklarımız cok farklı.

benım teyzem tek oglu vardı valla ayrı eve alcam dedı ayrı ev actı gayette mutlulular bakıma muhtac olursa bakar ınsan ama genc bır kadınla aynı evde yasanmaz .

dedem vefat ettı bbannem evde tek kaldı . cocukları hep baska sehırlerde. ama annemler bızlerle yasa 2 cocugu var. 3 ay bızde kal 3 ay dugerınde öle degısımlı sıkılmadan yasarız dedıler babannem kabul etmedı benım evımde dusenım var sıznde dusenınızı bozamn dedı gezmeye gelırım dedı okadar .

daha evlenmemıs nısan yok kadın dıslancagım dıyorsa ust katta ıısn cok zor . herkez ıısn ısıne karısınca cıkılmaz bır hal alır canım net ol kararını ver. öle ora bura duusnmeyı bırak . ayrı daırede oturuyorsa ok de. söle bır durum var 3 kııs bır yerde yasadınmı bılmme ama 3. hep tek kalır . bu kadın sız odaya gırınce tek kaldım dıycez kıskancak belkı oglunu

kesinlikle anahtar cümle dikkat çekici. kadın şimdiden bu konuda gardını almış ve oğlunnu ikna etmiş. ileriside öle olcak. oğlu onun tek oturmasını vicdan yapacak hep onun yanında oturcak. olan gelin hanıma olcak.

Yani aynı durumda seninde annen olabilir di.
Tamam sen olurunu yapmak istiyorsun ama
Oda annesinden ayrı yaşayamacagını belirtiyor
Erkek arkadaşında top yani.
Ama üst katı yaptırmak mantıklı geldi bana
Sana ait bir odan ve banyon olur.
Zorr şeyler
Allah kolaylık versin.

sadece bencillikle düşününce ortaya çıkan sonuç değil, etik olarak da DOĞRU olan bu zaten, insanlara yaşam alanı bırakmak, ayrı ev.
eğer yalnızlıktan korkuyorsa da anlarım severim onu ben illa uzakta yaşa demem
ama kesin karar verdim çok yardımcı oldunuz hepinizi tek tek öpüyorum

bu konuda taviz veremem.

burda yazan evli olan herkes bilir evlenmek mesele değildir.önemli olan onu layıgıyla yürütebilmektir.her ne kadar bazı insanlara bos gelsede bi bakmıssın saygı sevginin önüne geçmiş.eşin olsun eşinin ailesi olsun sevmese de saysın istersin.kaldı ki eşinle bile yaşamak bazen zorlaşırken eşinini ailesiyle yasayacaksın annesi dahi olsa iyice düşün derim.bu işler aceleye gelmez.olmuyorsa da zorlamaya hiç gelmez.çünkü evlendikten sonra yolunda gitmeyen bişeyleri gördükçe kahrolursun hayatta hiçbişey vazgeçilmez değil.bazen bişeylerden yol yakınken dönülürse en azından kayıplarda az a indirgenmiş olur diye düşünüyorum.HAYATTA HİÇBİRŞEYİ ZORLAMAYACAKSIN.OLURUNA BIRAKACAKSIN.OLMUYORSA DA YOLUNA BAKACAKSIN canım.benimde düşüncem böyle.

çok teşekkür ederim bütün yorumlarınız benim için çok değerli
tekrar tekrar okuyacağım hepsini

Deliler gibi asik olsanda sakin kabul etme ?
Kahrindan ölsende ayril
cünkü unutuluyor,
kimse bukadar cile cekmeye degmiyor,
HICBIR ERKEK bukadar cile cekmeye deymiyor, cünkü ceken hep KADIN oluyor !! Yani gelinler tabi

Sen okadar alternatif sunmussun, öyle olmassa böyle yapalim demissin,
oda olmuyorsa en azindan $öyle olsun demissin,
beyefendi herseye olmaz olmaz, bu ne ya ?
padisahin torunu sanki

Ailenin bunu asla kabul etmedigini söyle,
zaten isteme felan olursa
orda annende acik acik söylesin, sakin susmasin
sonra cok cekersin bak herkes aynisini söylüyor
gencligini mahvetmeye deymeeeeeeeeeez

Yani aynı durumda seninde annen olabilir di.
Tamam sen olurunu yapmak istiyorsun ama
Oda annesinden ayrı yaşayamacagını belirtiyor
Erkek arkadaşında top yani.
Ama üst katı yaptırmak mantıklı geldi bana
Sana ait bir odan ve banyon olur.
Zorr şeyler
Allah kolaylık versin.

öyle bir konuşuyor ki
ben kendimi düşünen havai gelinmişim gibi bir durum oluşuyor
benim babama kardeşime bir şey olsa, ben istemesem bile o benim annemi zorla bizimle yaşamaya getirirmiş.
ama benim annem istemiyo ki böyle bişey diyorum
şuanda uğraşacağı başka kişiler var yalnız olsa anlardı filan diyor

"Erkek arkadaşında top yani." Allah iyiliğni versin gülümsedim burda :1:

erkek arkadaşım gelinini kızı yerine koymak istiyo , o kadınları erkeklerden daha çok sever diyor.
çok teşekkür ederim iyi dileklerin için, senin için de çok üzüldüm gerçekten duygulandım :( eşin geç de olsa anlamış. sizler benim için birer abla gibi oldugunuz için tecrübeleriniz bana ışık tutuyor. bugün bu konuda o kdr cnm sıkkın ki işi gücü bıraktım burda yazıyorum sabahtan beri ama kafam çok takıldı bu konuya bugün, çünkü dün akşam annemle konuştuk o da asla olur vermiyor.
şu an umarım mutlusundur ilaçları bırakmışsındır. olsun sen yine de elinden gelen görevi yapmışsın öbür dünyada bile olsa karşılığını alırsın sonuçta bu hayat da geçici biraz onu da düşünmek lazım

Şu an için kullanmıyorum ama girdi bı kere en ufak şeyde tetikliyor çok hassaslaştım her şeyden çok kolay etkileniyorum derler ya geçer ama delerde geçer aynen öyleyim Cnm.ALLAHA şükür yinede bunlar dertmi insanlar neler yaşıyor.Ama sen çok iyi düşün.ne annesi ne sen nede eşin üzülmesin sonradan bişeyleri yoluna koymak daha zor oluyoo cnm

Deliler gibi asik olsanda sakin kabul etme ?
Kahrindan ölsende ayril
cünkü unutuluyor,
kimse bukadar cile cekmeye degmiyor,
HICBIR ERKEK bukadar cile cekmeye deymiyor, cünkü ceken hep KADIN oluyor !! Yani gelinler tabi

Sen okadar alternatif sunmussun, öyle olmassa böyle yapalim demissin,
oda olmuyorsa en azindan $öyle olsun demissin,
beyefendi herseye olmaz olmaz, bu ne ya ?
padisahin torunu sanki

Ailenin bunu asla kabul etmedigini söyle,
zaten isteme felan olursa
orda annende acik acik söylesin, sakin susmasin
sonra cok cekersin bak herkes aynisini söylüyor
gencligini mahvetmeye deymeeeeeeeeeez

o kadar düşüncesiz bi insan değil her istediğim oluyor gibi ama bu konuda tıkanıyoruz
bu da çok önemli bi konu açıkçası
ben tavrımı koyacağım olumlu ama kararlı konuşacağım
kabul ederse ok bi hal çare buluruz
ama kendi kalıplarına girmeyeceğim
çok teşekkürler gözüm açıktı ama daha da açtınız açıkçası

Şu an için kullanmıyorum ama girdi bı kere en ufak şeyde tetikliyor çok hassaslaştım her şeyden çok kolay etkileniyorum derler ya geçer ama delerde geçer aynen öyleyim Cnm.ALLAHA şükür yinede bunlar dertmi insanlar neler yaşıyor.Ama sen çok iyi düşün.ne annesi ne sen nede eşin üzülmesin sonradan bişeyleri yoluna koymak daha zor oluyoo cnm

baştan çözülmesi lazım tabii
sizin gibi örnekleri görünce daha da iyi anlıyorum
sizin desteğinizle çözeceğim inşallah
şu anda nispeten de olsa iyi olduguna sevindim

ev ev üstüne olmaz canım..mesela ben kayınvaldemle ayrıym hemde ayrı şehirlerdeyiz geçen sene geldi ameliyat oldu bebeğim var ,bakıcımız eve geliyor,bende çalışıyorum 5 gün kaldı dayanamadım..ameliyatlı haliyle bile kalkıp evin düzenini değiştirmeye kalktı ,bakıcımız bile daha ne kadar kalacak diye sordu ,kadının herşeyine karışıyomuş,sen nasıl çocuk bakıyon öyle şöyle yap deyip durmuş,çocuğun oyuncakları odasında dökülü olur çoğu zaman gelip onları topluyomuş,bakıcı kadına sen çok dağınıksın bu böyle olmaz oğluma diycem demiş...daha neler neler.ben oğlumu 5 aylıktan beri güvenip emanet ettiğim kadın gitmesin diye neler yapıyorum bakıcı değiştirmesin diye maddi olarak fedakarlık yapıyorum bi 5gün daha kalsa kadın gidecekti..
sonrasında eve geldiğimde yemekleri yapmak için mutfağa giriyorum tin tin eşimde kendisi evinde dahi yemek yapmaz eltimle beraber oturuyolar ,bana ne yemek yapsam oğlumda bunu pek sevmez ya deyip durdu,halbuki eşiminde bayılarak yediği yemeklerdi...anlayacağın bu bile sorun olurken aşkından gebersem de asla kabuletmem beraber oturmayı

Hiç mi görmedin topiklerde kaynanalardan neler çekildiğini.:53:
Sakın sakın!:45:

ev ev üstüne olmaz canım..mesela ben kayınvaldemle ayrıym hemde ayrı şehirlerdeyiz geçen sene geldi ameliyat oldu bebeğim var ,bakıcımız eve geliyor,bende çalışıyorum 5 gün kaldı dayanamadım..ameliyatlı haliyle bile kalkıp evin düzenini değiştirmeye kalktı ,bakıcımız bile daha ne kadar kalacak diye sordu ,kadının herşeyine karışıyomuş,sen nasıl çocuk bakıyon öyle şöyle yap deyip durmuş,çocuğun oyuncakları odasında dökülü olur çoğu zaman gelip onları topluyomuş,bakıcı kadına sen çok dağınıksın bu böyle olmaz oğluma diycem demiş...daha neler neler.ben oğlumu 5 aylıktan beri güvenip emanet ettiğim kadın gitmesin diye neler yapıyorum bakıcı değiştirmesin diye maddi olarak fedakarlık yapıyorum bi 5gün daha kalsa kadın gidecekti..
sonrasında eve geldiğimde yemekleri yapmak için mutfağa giriyorum tin tin eşimde kendisi evinde dahi yemek yapmaz eltimle beraber oturuyolar ,bana ne yemek yapsam oğlumda bunu pek sevmez ya deyip durdu,halbuki eşiminde bayılarak yediği yemeklerdi...anlayacağın bu bile sorun olurken aşkından gebersem de asla kabuletmem beraber oturmayı

of yaa iyiki bi oğlu var neden bu kadar karışıyor size??
benimkinin de hiç karışmamazlık yapacağını düşünmüyorum.
mesela geçen gün bi arkadaşın evine kahvaltıya gittik bende salatalıkları doğradım. kabuklarını soymayı sevmem zaten ne kadar az iş yapsam o kdar kar benim için:))
o da görünce aa annem görmesin bu kabukları soyulmamış domates salatalıga sinir olur dedi. ben de biz evde böyle yiyoruz daha sağlıklı asla da soymam hayatım boyunca dedim
böyle küçük şeylerden şimdiden gıcık olmaya başladım daha kadınla muattap bile olmadan

Hiç mi görmedin topiklerde kaynanalardan neler çekildiğini.:53:
Sakın sakın!:45:

gördüm ondan konu açtım zatennnn:50:

kendi evimiz yapilana kadar yaklasik 1 sene kayinvalidemle yasadim.
ilk zamanlar iyiydik hostuk sonrasinda ne mi oldu ?
1 sene sonunda ben patladim ve aglama krizine girmistim.
esimin hicbirseyden haberi yoktu o gun ogrendi.
-evlilik nedir?,kari-koca iliskisi nedir bilmedim.
-evi temizlerken toz bezime dahi karisti.
-beni balkona cagirim camasir asmayi ogretmeye calisti.(ben salagim ya)
-misafir gelecek olur " bu kiyafetini sevmedim degistir istersen" dedi.(degistirdim)
-esimle alisverise ciktigimda aldigim kabana,kiyafete" aa ben begenmedim degistirelim bunu" dedi
- esimin isten gelmesine 10 dk var alt tarafi makarna yapicam geldi ocagi kapattirdi.daha vakit varmis.(son damla oldu ve patladim.)
bunlar boyle uzayip gider.
cok sukur esimle,annesi yuzunden aramda hicbir sorun olmadi.
her zaman "saygini bozmadan cevabini ver,kendini ezdirme"demistir.
bazen kayinvalidemden nefret ettigim gunler oldu.
ama Allah da sahit cok da yardimi oluyor.
bunlari da es gecemem.
4 yillik evliyim.kayinvalidemle yasadigim 1 sene benim son derece psikolojimi bozdu.
kendimi hep kucuk,hic bisey bilmeyen biri gibi hissettirdi,bisey yapsam "acaba begenir mi?" diye dusunmeme sebep oldu.
kendim olmaktan ciktim.
yani uzun lafin kisasi dunyanin en iyi kayinvalidesi de olsa ev ev ustune olmuyor.
3 yildir kendi evimdeyim.her seyi istedigim gibi istedigim zaman,istedigim saatte yapiyorum.
artik cevabimi da veriyorum.eski pisirikligim da gitti.
tabi bununla beraber evliligimin ilk senesi cok guzel gecmesi gerekirken benim icsel bozuklugumla gecti.
sevgilinizin evi ister dublex ister triplex isterse saray olsun ayni evde 2 kadin asla ama asla olmaz.
cok samimi bir sekilde sizden ricam boyle biseyi kabul etmeyin lutfen!!!!
umarim anlatabilmisimdir.

birebir yaşıyorum bu olayları.pek bahsetmedim daha önce burda.bende 4 yıldır k.validemlerle birlikte oturuyorum.ev dublex,ara kapımı kapattığımda 2 oda 1 banyom var.mutfak ortak alan.çok şükür sorunsuz geçiyo ama biçok şeyden fedakarlık etmen gerekiyor.ben hala canım bi yemek istese yapalım mı diye soruyorum.aslında bişi demez ama ben kendimi sonradan gelmiş,onun düzenine uymak zorundaymış gibi hissediyorum.aşağıda askılı mini falan giymiyorum,aşağı inerken üstüme bişiler almam gerekiyor.ki annem çok anlayışlıdır. baban artık o senin dese de olmuyo.eşimle şöyle güzel mum ışığında bi yemek yiyemedim.içimde uktedir mesela.yeni işe başladım cmt-pazar tatil.normalde 1 gün temizliğe 2.gün kendime ayırırım ama ev 2 ayrı ev büyüklüğünde olduğu için pazar akşamı pert olmuştum.ama bunun yanında eve geldiğimde yemeğim hazır oluyor.işe başladığım gün k.v.de yukarıyı benim orayı süpürmüş.en önemlisi 2.5 yaşında kızım babannesine alışık olduğu için hiç zorluk çekmiyor.kocamla kavga ettiğimde her daim.k.validem yanımdadır.her derdimizde sıkıntımızda birbirimizin yanındayız.kızıyla konuşmadıklarını bana anlatır.şimdi alttaki boş daireye inin diyor ama ben işe gidince kızımı uyku uykulu yukarı çıkarmaya çalışcam,rahatsız olcak çocuk diye pek istemiyorum şimdilik.en azından okula başlayana kadar.yani cnm en iyiyiyle yaşayacaklarını anlattım.ama seninki çok düşkünmüş oğluna ve huzur vermiceni düşünüyorum.bütün umutlarını oğluna bağlamış ve başkasıyla paylaşmak zor gelebilir.çok iyi düşünmelisin hakkında hayırlısı olsun...

sen bu çocukla evlenirsen kesinlikle kayınvalidenle oturacaksın..başka şansın yok ..neden mi ? çünkü nişanlın annesini yalnız bırakamaz gibime geliyor..hem anne hem baba olmuş çocuklarına ve haliyle annesine karşı borçlu hissediyor kendini..ben böyle hissetim yazdıklarından..

olurda ayrı ev tutsanız bile ,hep vicdanı sızlayacak ve her fırsatta annesini sizde kalmak için eve getirecek yada siz her gittiğinizde orda kalacaksınız..

çok zor durumun..ben ikna edeceğini yada fikirlerini değiştireceğini sanmıyorum..

ya zaten birlikte oturmayı isteyen aile tipleri çocuğunun ayrı bir ailesi , evliliği olduğunu kabullenmeyenler bence. yoksa zorunluluk yoksa mantıklı olan istemezki. hele kayınpeder olmasına rağmen birlikte oturmak isteyenleri garip karşılıyorum. ayıp bişi bence aslında. toplum kabullenmiş sorgulamıyorlar ama bence ayıp ya.

eniştende hastaymış gerçekten. sanki alt katta ilgilenemez. böleleri niye evlenir anlamıyorum gerçekten. evlenmeyin çoluğu çocuğuda ananızdan babanızdan yapın. o kadar sapkın düşünceli geliyor bana böle tipler.

alt kata taşınıp annesine bakacak olmak evlatlık rolüne tersmiş
annesini kefenlemeden mezara sokmadan ayrı ev düşüncesi beyimizi sinir ediyormuş
bu tip bir insana laf anlatmak deveye hendek atlatmak gibi bir şey
bu gibi insanların evlenip genç kızların hayatlarını karartmaya ne hakları var
birde doğan günahsız çocukların tabi....

Back