- 7 Ocak 2016
- 10.346
- 49.927
- 598
Aslinda en basta konustuk ama ben hayat standardımızın yeterince iyi olacagini sanarak bunu kabul etmiştim evlenmeden.
Geliri o zaman daha yüksek olacagini söylemişti bana ancak beklediğimiz gibi olmadı.
Aldıkları maas esimin maaşından daha düşük ancak yaşadıkları bölge çok daha ucuz ve onlara yetiyor maaşları. Benim düşüncem mesela 5 yıl daha calissin ailesi (cunku o yasta insanlar hep calisiyor bu normal bisey) ve biz 5 sene icinde kenara bir birikim yapalım. Sonra maasinin yüzde yirmisini kenarda en azından bir güvencemiz olunca versin aylıkYani evlenmeden önce ailesine yardım yapacağını kabul ettiniz bilemiyorum tabi gittiginiz ülkenin emeklilik sistemi farklı olabilir ama peki 5 yil sonra ne olacak dediğiniz gibi emeklilik sistemi yaygın değilse yine eşiniz bakacak ailesine birikim yapsanız bile yine eş ailesine gidecek yaptığınız birikim.
Şuan zaten her ikiside çalışıyormus aldıkları maaş eşinizin maaşından daha mı düşük.
Tesekkur ederim cevabınız icin. Ise girince zaten ben de onun yaptigi gibi yapıp aileme gondericem belli bir miktar. En azından belki benim nasıl hissettiğimi anlar
Haklisiniz, zaten isim olunca kendimi birikim yaparak güvenceye alacağımÖnceki konularınıza baktım sizin aileniz de işe yaramaz abinize yedirebilir bence aileme gönderiyorum diye kendinize ayrı bi hesap oluşturup orda tutun paranızı, kişisel birikiminiz olsun.
Ailem onlara geri ödedi. Benim ailemde melek degil tabiki ancak benden artık maddi bir beklentileri olmayacagini söylediler ve anlaştıkAdam başta demiş bile bile evlenip şimdi konuşmanın anlamı nedir? Şu an adam haklı derim. Hem adamın nişanda taktığı bilezikleri bozdurup kardeşine veren sen altınlarıda annenın aldığı ortamda bence adam şu an masum kalıyor.
Henüz dili tam bilmediğim calismiyorum , ama öğreniyorumSiz çalışıyormusunuz?
Bu durumda sizde kocanızın üzerinden geçiniyorsunuz ... eşinizin ailesinin çalışmama sebepleri iş imkanlarından dolayı olabilir mi acaba ? Ayrıca evlenmeden önce durumumlarını biliyor olmanız gerekiyor du . Yoksa ben evleneyim önce nasıl olsa onu yola getiririm , diye mi düşündünüz ?Henüz dili tam bilmediğim calismiyorum , ama öğreniyorum
Aldıkları maas esimin maaşından daha düşük ancak yaşadıkları bölge çok daha ucuz ve onlara yetiyor maaşları. Benim düşüncem mesela 5 yıl daha calissin ailesi (cunku o yasta insanlar hep calisiyor bu normal bisey) ve biz 5 sene icinde kenara bir birikim yapalım. Sonra maasinin yüzde yirmisini kenarda en azından bir güvencemiz olunca versin aylık
Esimin ailesinin isi var yani calisabiliyorlar. Ancak esim onlara para gönderince isi tamamen birakacaklar. Evlenmeden once bu durumu biliyordum ancak esim bana gelirinin su anki gelirinden en az iki kati fazla olacagini söylemişti ve ben o yüzden kabul ettim. Cunku gelirimiz fazla olsa idi bu miktar beni etkilemezdi. Yani evleneyim de yola gelsin gibi bir düşüncem yoktu. Bu arada esimin uzerinden geçindiğimi pek sanmıyorum cunku ona bir çok seyde yardimci oluyorum. Mesela evimizde cogu seyi o yorulduğu icin ben yapıyorum. Su an yabancı bir ülkede oldugum icin kolay is bulamıyorum. Tabiki is bulunca ev masraflarının üstüme dusen kisimini üstleneceğim :) Bu arada esime ekstra bir masraf cikarmiyorum bile çok elzem olmadıkçaBu durumda sizde kocanızın üzerinden geçiniyorsunuz ... eşinizin ailesinin çalışmama sebepleri iş imkanlarından dolayı olabilir mi acaba ? Ayrıca evlenmeden önce durumumlarını biliyor olmanız gerekiyor du . Yoksa ben evleneyim önce nasıl olsa onu yola getiririm , diye mi düşündünüz ?
Cok birsey birikmese bile mesela bir sağlık sorunumuz vb olursa en azından kucuk bir güvence olur diye düşünüyorum. Bir de ailesinin yaşı hala genc ve sagliklilar , 50 yaşında insanların calisabilecegini düşünüyorumİyi de o birikim de birikim sayılmaz ki yani 5 ayda bir maaş atılırsa kenara 5 yılda zaten tatminkar bir birikim olmaz ki
Yani adamın 5 k maaşı varsa 60 k para eder, bir yıllık maaşı, bunun için ailen 5 yıl daha çalışsın diyemem
ama birikecek 600 k ise olabilir belki yani bir şey edinilebilecek ise o parayı kenara koyunca
Cok birsey birikmese bile mesela bir sağlık sorunumuz vb olursa en azından kucuk bir güvence olur diye düşünüyorum
Eşinizin maaşından göndereceği miktar ile gecinebilecekler mi peki işten çıkınca?Esimin ailesinin isi var yani calisabiliyorlar. Ancak esim onlara para gönderince isi tamamen birakacaklar. Evlenmeden once bu durumu biliyordum ancak esim bana gelirinin su anki gelirinden en az iki kati fazla olacagini söylemişti ve ben o yüzden kabul ettim. Cunku gelirimiz fazla olsa idi bu miktar beni etkilemezdi. Yani evleneyim de yola gelsin gibi bir düşüncem yoktu. Bu arada esimin uzerinden geçindiğimi pek sanmıyorum cunku ona bir çok seyde yardimci oluyorum. Mesela evimizde cogu seyi o yorulduğu icin ben yapıyorum. Su an yabancı bir ülkede oldugum icin kolay is bulamıyorum. Tabiki is bulunca ev masraflarının üstüme dusen kisimini üstleneceğim :) Bu arada esime ekstra bir masraf cikarmiyorum bile çok elzem olmadıkça
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?