eşimle sürekli problem yaşıyoruz, tavsiyelerinize ihtiyacım var

candannn

O BENİM DÜNYAMMM
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2009
473
3
96
Edirne
slm herkese öncelikle 26 yaşındayım 4,5 yıllık evliğim ve 3 yaşına girmek üzere olan harika bir oğluşum var.eşimle sürekli problem yaşıyoruz 0 35 yaşında fakat olgun bir erkek değil.aldatması olmadı içkisi yok gece dışarıya çıkmaları yok.eee ne oldu diyeceksiniz biz burda ikimizde ailelerimizden uzakta yaşıyoruz ben çalışmıyorum çok istiyorum ama oğlum biraz daha büyüsün istiyorum.eşim eve gece 10 da geliyor komşum arkadaşım yok aparmanımda herkes çalışıyor dolayısıyla çok yanlızım.en ufak bişey bulup pc geçmişine bakıp aradığımda oldu,ufak tefek kıskançlıklarımda oldu ve sinirli bir yapıya sahibim demek istediğim eşimdeki limitimi fazlasıyla doldurdum sanırım.en son olayımı paylaşmak istiyorum eşim birkaç ayda bir iş toplantısına gidiyor bunda en ufak sorun yok beni arada arıyor geçen günde 2 gün kaldı 2. gün akşamüstü ben aradım müsait değilim arıycam dedi 2 saat sonra yine aradım havaalanına yeni geldim bi tanıdığı gördüm çay içtim arayacaktım değince bende fevri davrandım bağırdım biraz eşim asla mülayim değildir bu arada bana son zamanlarda ettiği laflar çok çirkin ne hakla bağırırmışım o bizim için koşturuyormuş bekleyecekmişim ararmış ve arardıda ama yanında benimde bildiğim 2 erkek arkadaşı vardı facedeki etiketlerden biliyorum benim eşim egosu çok yüksek aramıyor kimsenin yanında.sonra biz baya büyüttük olayı eşim çok sinirli bir yapısı var özellikle sabahları yakınına hiç uğramam ama genelinde çok anlayışlı düşünceli hele aldatma olayına hiç girmeyin çok eminim gerçekten.benim kıskanma nedenim sadece çok sevdiğimden birde sanırım yaptıklarınıda kıskanıyorum arkadaşlarını görüyor sohbet ediyor yiyor içiyor bense eve kapalıyım yanlızım fırsat buldukça oda bizi çıkarıyor ama zaten hiç birşey yok yaşadığım yerde yapacak anlayışlı olamıyor çocukluk ediyorum ama ne yapayım şimdi asıl sorum o tartışma anında tel kırdı bende bu arada sivri dilliyim biraz eve geldiğinden beri yani 2 gündür küs konuşmak istedim o istemiyor çünkü ben bunun gibi değil ama benzeri şeyleri defalarca yaptım o yüzdn bıktığını söylüyor bana bi köşede yaşa işte dedi bende konuşmuyorum yüzüğünü takmamış aradım şuan takmak istemiyorum dedi yarın biletimi al dedim o zaman kendinde alabilirsin dedi ne yapmalıyım evt anlatınca çok basit bi olay ama bizim için çok büyük eşim kinci uzatır durur kendi hatalı görmüyor çünkü.beni çok sevdiğini biliyorum hep benimle bir daha evlenirmiydin derdi hep ama dün evlendiğime pişmanım sen büyümiceksin olmıcak dedi.bu gerçek düşüncesimi bilmiyorum ne yapmalıyım alttan alıp yaklaşmamada izin vermiyor gitcemde dedin bende çok gururluyum ama gitmek bu şekilde istemiyorum özellikle büyüklerimden tavsiyeleriniz nelerdir :?

candancım evet sen biraz sert çıkmışsın.gayet güzel yazmışsın canım.eşin sizin için çalışıyor.gerektiğinde seni dışarı çıkarıyor. fazla üstüne gitme senden uzaklaşır ALLAH korusun seni sevdiğini söylese bile başka birine gider.nede olsa dışardkiler daha anlayışlı.eşinin başını ağrtmayacağı için de makbul görülürler.akıllı ol..git konuş.alttan al.gururu bi yana bırak.yoksa böyle gitmez

Sanıyorum sen biraz fazla bunalmışsın.
Yapacak işin,beklentin olmadığı için eşine sardırmışsın.

Yaşadığınız yerde imkanlar ne kadar kısıtlı olsa da,en azından pusetle çıkıp gezebileceğin bir yol vardır mutlaka.
Komşuların veya eşinin işarkadaşlarının eşleriyle tanışıp kaynaşabilirsin.
Eski arkadaşlarınla netten bağlantı kurabilirsin.
Veya bir bebek blogu açıp,bebekli annelerle paylaşımda bulunabilirsin.

Kendine zaman geçirecek,kafanı meşgul edecek uğraşlar bulursan,eşinin üzerine bu kadar gitmezsin diye düşünüyorum.
Yoksa bütün gün sıkılıp eşinin yolunu gözlersen,anlattıkların kaçınılmaz maalesef.

valla arkadasım buyumeyen,olgunlasmayan esınız degıl sızzsınız anlattıklarınızdan cıkan sonuc.adamı ortada sebep yokken (sırf sızın ugrasacak baska seyınız mesgulıyetız olmadığı ıcın) kıskanma trıplerıne gıren,adamı sıkbogaz edıp sımarıklıklar yapan sızsınız.anlatıklarınızdakı tum sorunlar sızın sımarık bır cocuk gıbı davranmanızdan kaynaklanıyor.ondan ılgı bekleyebılırsınız ama o da ınsan ve yoruluor olabılır ve sıze sızın ıstedıgınız sekılde,olcude sevgı gosterılerı yapamayabılır.yanı ugrasmıs ugrasmıs adamı cıleden cıkarmıssınız.adam arıycam demıs ve sızde arayacagını bılıyorsunuz yınede ustune gıtmıssınız.ınsanlar dısarıdayken yanında baskaları varken sureklı tlf esıyle konusması hıc hos olmuyor.bende calısıyorum ve esımın sureklı aramasını,yada yanımda bırı varken aramasını ıstemem.ha onemlı bısey vardır tabıkı aranır ama sızın ayarınız kacmıs.bıde ustune adamı terk etmekle tehdıt etmıssınız.sızın restınızı esınızde gormus gıt kendın al bıletını demıs.sımdı ne gectı elınıze... bakın bu tur gıtmelerle falan bos yere tehdıt etmeyın,gıdemeyecegınızı sızde bılıyorsunuz.boyle lackalastırdıgınızda esınızın nazarında cıddıyetınız kalmazkı.sız aklı basında,olgun davrandıkca esınız gorur zaten ve duzelırsınız.
ama bubarısma konusunda da da sureklı sık bogaz edıp adamı bunlatmayın.sız ozrunuzu dıleyın ve normal davranın zamanla gecer kızgınlıgı.hayır bırde ondan ozur beklıyorsunuz hatalı o dıye.....yapmayın lutfen evlılıgınıze nasıl zarar verdıgınızın farkına varın.eslerımız bızım ne anne babamız kı tum kaprıslerımızı kolemız.bu bızler ıcınde oyle.adam hem sızı hem cocugunuzu buyutmek zorunda kalıyor

Aslında hiç bir sorununuz yok.
Tek sorun , yalnız olman ve eşine sarıyor olman.
Bu da çok normal çalışmıyorsun ve hep evdesin bunalıyorsun ve tek patlayabileceğin eşin var.Bence Kafanı dağıtacak tek şey bir işe girmek Çocuğunu kreşe gönderip.

evt kesinlikle tespitleriniz doğru onu çok sıkıyorum ama bana göre o iyi durumda hep insanlarla muhabbetinide yapıyor işinide peki o beni hiçmi anlamayacak ben bu olayı sadece sizinle ve bir tane çok sevdiğim arkadaşımla paylaştım annemle bile paylaşamıyorum patlamak üzereyim artık oğlumda hiç yapmadan anlamıyor oda beni çok yoruyor ben anlayışlı olamadığım gibi oda olamıyor iyiyken çok sevgili ama kavgalıyken yabancı gibi bu beni çok acıtıyor gitmek istiyorum ama o dön demeden dönemem oda dön demez gibime geliyor çünkü aklınca bana ceza veriyor bende böyle olmak istemiyorum ama şu fevriliklerimden kurtulamıyorum

biliyorum farkındayım olgunlaşamadığımın ama oda olgun değil yani ben gerildim çıkıştım diyelim bir kez alttan al o beni bastırır ama o gerilmişse yine o bağırır yani hep susan benim.kıskanıyorum evt çalışmıyor olmam onun suçu hiç değil ama bende isterdim evde paylaşacak şeylerimiz bile zamanla tükeniyor.evt hep ilgi bekliyorum ne yapmam lazım bilmiyorum oturup düşününce hak veriyorum sonra öyle bişey oluyorki o anda tutamıyorum laf ağzımdan çıkıp gidiyor.yooo gidebilirim ama az öncede yazdım dönmek istiyorum sadece biraz uzak kalsak diyorum.hatalı benim belki ama onunda lafları son zamanlarda o da birikimden kabul ediyorum yenilir yutulur gibi değil çok acıtıyor ağzıyla dövüyor artık beni.tşk ederim

bence kendine bir uğraş bul ne bilim kursa falan git oğlunu kreşe yazdır. onun okuluydu faaliyetleriydi onlara katılırsın. oğlunun arkadaşlarının ebeveynleriyle tanışır çevre yaparsın. hiç bişey bulamıyosan el işi mel işi yap ne yapim el işi yapıp dersen kermeslere ver hayır yapmış olursun. başının gözünün sadakası olur

bencede olay kısaca bu

kursa değil çalışmak istiyorum ama şu anda araba dolayısıyla kredi ödüyorum 300-400 bize çok fazla gelir eşimin teklifi kv ama ben onu istemiyorum çok büyük sorunlarımız yok ama eşimle hiç yanlız kalamıycam yada çocuğumla yani yatılı temelli gelecek o daha büyük problemler getirir diye düşünüyorum.tek kocasına saran ben miyim yahu

Cocugunuz bebek degil artik. Haftada üc gün krese verebilirsiniz. Iyice arastirip egitim oyun programlarina bakip bir yer secebilirsniz. Onun da yasitlariyla bir arada olmaya oynamaya ihtiyaci var. Yarim gün olarak baslarsiniz iyice alisinca tam güne cevirirsiniz. Diger üyelere katiliyorum esinize takmis sarmissiniz. Kendinizi mesgul edecek birsey bulmaniz lazim. Ücretsiz blog yapin kendinize. Yemek tarifleri, ev masa dekorasyonu veya cocugunuzla ilgili bilgiler paylasabileceginiz bloglar var. Hem sizinle ayni tarzda baska blogger larla tanisabilirsiniz. Belirli zamanlarda temali toplantilar yapiyorlar. Calismayi düsünmüyorsaniz kendinizi böyle islerle mesgul edin.

Ben de esimi ararim, baktim acmiyor müsait olunca arar derim üstelemem veya acar simdi konusamam önemli mi ne oldu diye sorar ben de önemliyse söylerim degilse yok sonra da konusabiliriz derim. Bunu hep yapiyorsaniz bikmasi ve kizmasi normal. Hem siz hatalisiniz hem de al biletimi gidicem diyorsunuz. Anladigima göre ne olur gitme yapma etme deyip kapiyi tutacagini düsündünüz. Yapmayin etmeyin ve kendinize mutlu olacaginiz mesguliyetler bulun diyorum. Esiniz isine cocugunuz krese gitsin, siz de kendinize vakit ayirin.

el işi değilde ev işine sarıyorum nette takılıyorum yemek,çocuk hepsi bitiyor eşim işten 10 da geliyor.çıkıp geziyorumda marketlere gidiyoruz oğlumla ama hiçbirşey bi kahve içtiğin arkadaşın yada ailenin yerini tutmuyor kapımı eşim kapatıp eşim açıyor bende sorun çıkartıyorum evt yanlış ama düzelmemin tek çaresi sanırım iş onun içinde 2 yılım var

ne biletinden bahsediyorsunuz? ailenizin yanına mı gideceksini? ortada peki sizce çook büyük problemmi varda siz gitmek istiyorsunuz??
Bakın, şu hatayı yapıyorsunuz benim gibi. birbirlikteyken yapamıyorsunuz birlikte olmazsanız hele ozaman hiç yapamazsınız.
ağzınızdan bana bilet al çıkmış, sanki aranız ondan sonra çok düzelecekmiş gibi. siz mesajlarınızda veya bir kaç konuşmalarınızda çok sert olmamasına gayret gösterin.
Başına buyruk bir insan bana bilet al diyor, eşiniz doğal olarak banane sen al diyor.
belkide gitmeni istemediğinden sen al diyor olabilir. bunu hiç düşündün mü? gurur yapıp gitmek kesinlikle olmaz.
eğer eve gelirse ve hangi gidecektin dediğin de, ölüm var kalım var böyle gitmek istemedim. hem bilet almadın gibi birşeyler dersin.

ben sana çay yapayım da iç dersin. Eşini yalnız bırakmalısın. o geldiğinde eve onu daraltma. yoksa mesai çıkışları eve dahi gelmek istemez.
sen hiç birşey olmamış gibi davran. şöyle kendine çeki düzen ver. mecbur kalmadıkca konuşma. oğlunla ilgilen, hatta eşin gelmeye yakın her zaman olduğu gibi sofrayımı hazırlarsın çaymı koyarsın bilemiyorum ama. geldiğinde hafif tebessüm ederek hoşgeldin dersin. sevgi sözçükleri kullanma. ama saygılı davrandığını hissetsin.
sonra o çay veya yemek yerken. nebiliğim belki çocuğuyla ilgilenebilir. yada sen o arada çocuğunuzla ilgilenir oynarsınız. bak babacın da gelmiş gibi birşeyler söylersin.
içi azda olsa yumuşar, zaten işte olduğu için siniri yatışmışta olur.. erkekler bayanların bağrıp çağırmalarını sevmezler. bebek gibi azarlanmayı kim severki.
bu yüzden biraz sinirinize hakim olmakta fayda var.

kreşe gideceğine para vereceğimize annem gelsin der bende onu asla istemiyorum.beni erteleyince sinirleniyorum eğerki aradığımda toplantıdayım deseydi kızmazdım bitmiş ve arkadaşlarla konuşuyorlardı arıycam dedi 2 saat sonra zaten sinirle aradım üstüne havaalanına yeni geldim tanıdık gördüm bi çay içtik değince çığrımdan çıktım.kendimi böyle durumlarda aşağılanmış hissediyorum amannn o beklesin ararım dermiş gibi.yalanda söylemez kolay kolay çay içtim demese olmayacaktı buu.bana anlatacakları konuşacakları varmış tabi bunu tartışırken söylüyor.o yüzden herkesin yanında aramamış ama bende ertelenmekten hiçe sayılmaktan gerilmişim işte demekki

Arkadasim gideceksen donmeyeceksin .
Evlilikte boyle blofler ise yaramaz,
hadi gittin diyelim esinin don demeyecegini adin gibi biliyorsun ,
esin de gidersen senin donecegini adi gibi biliyor

Yapacagin sey gitmemek,
esini karsina alip konusmak.
Sivri diline hakim olmak ...

Yoksa gittigin an bu evlilik biter , esin zaten icinde bir seyleri bitirmeye baslamis,
gitmen de tuzu biberi olur benden soylemesi ...

Gidersen de donmemen gerek

ona gore karar ver...

ailemin yanına evt üstelik bir ay sonra onlar gelecekti oğlumun 3.yaş günü var.çok büyük problem yok ama bana kötü davranıyor konuşmayalım dedi ben 2 gün yanlız sıkıldım falan diye konuşmak istesemde bu benim suçummu anneni çağırsaydın dedi o kadar sevgili davranırken bana düşman gibi konuşmalar akşam yine gelecek surat yapacak ben asla küs kalamam dün özür dilemeye çalıştım oda sen bi köşede yaşa konuşmayalım değince bende birdaha laf atmadın.gelince bira açtı nete baktı açmısın dedim yerim ben dedi kıymalı makarnam vardı iyi dedim hiççç adetim olmadığı halde 11.30 da yattım yatıyorum bile demedim çünkü dünde o bana yaptı sanki ben evde yokmuşum gibi geldi gitti eve izinliydi.ben yatınca kalktı kahvaltılık yemiş asla yemek ısıtma huyu yoktur.sabahta geçirmedim diyemi bilmiyorum yüzüğünü takmamış bende aradım şu aralar takmak istemiyorum ne demek peki ? o zaman al biletimi dedim yani beni sildiğini düşünerek ne deseydimki kocacım ne olur tak mı ne yapayım bilmiyorum.doğum günü yapmak için gitmedim mi desem ?evt annem bile 9 ay taşıdı beni karnında böyle bağırmaz sen kimsin dedi ve teli kırdı o teli yaparsan benim kalbimide düzeltirsin diyor şimdide

bu sene aşırı kavga ediyoruz bazen oğlum neden oluyor bazen ben.hiçbir yanlışını görmediğim halde netin geçmişine bakıyorum gizlice tele bakıyorum.babasını geçen yıl kaybetti annesine düştü sen bir yana dünya bir yana dedğini duydum çok üzüldüm onun için hep ben olmak yada öyle bile olmasa duymak istiyorum.annesini kıskandım .birgün geçmişten eski sevgilisine faceden baktığını gördüm ki bende bakmıştım o zamanda büyük kavga ettik illa unutamadığımdan mi o... ne yapıyor diye bakmış olamazmıyım dedi beni niye kurcalıyorsun dedi face bile sildi sonunda affettirdim kendimi.birisiyle gözgöze gelip güldüğünü sandım ki bana mont alıyorduk ve pahalıda kendi ısrar etti eve gelince içimde tutamadım kaç defa işteyken arama eve gelince söyle demesine rağmen aradım o kimdi diye oğlunun üstüne yemin etti ben öyle sanmışım böyle böyle nedenler benim sorun çıkarmalarım işteyken aramalarım seviyorum yada sıkılıyorum ama onu çok yoruyorum evt o beni çekiyor ama onun sarfettiği lafları çoğunuz işitmemişsinizdirki ben babamdan hiç duymadım

ya bana konuşmayalım değince ben gideyim o zaman dedim sen bilirsin bişey demem dedi.aslında onun evinde misafir değilim benimde evim ama istenmediğim yerde durmak gibi geliyor bana işte ayrılmak için gitmek değil dediğim kafa dinlemek için ama gitmicem en azından bugün bakalım akşam neler olacak.ben susmaktan küsmekten nefret ederim eşinle konuş diyorsunda dinlemek dahi istemiyor çünkü yine olacakmışmış.

Size ne tarz laflar sarf etti bilemeyeceğim ama inanın ben bile okurken bunaldım, lütfen kızmayın bana ama ben dayanamazdım bu kadar baskıya. Üstelik şimdiye kadar bir hatasını, bir yanlışınıda görmemişsiniz.

Bence eşinizle konuşun, işe girmek istiyorumdan önce çocuğumun artık kreşe gitmesini, kendi arkadaş çevresi ile olmasını vs. istiyorum diyip kreşe ikna edin ve hemen ardından sizde bir işe girin. Hem istemediğiniz kayınvalideniz gelmemiş olur, hem çocuğunuz kreşe gitmiş olur, hemde siz bir işe girmiş olursunuz.

aşırı kıskançlık yapıyorsunuz.sürekli didiklerseniz adamı bunaltır,aklına sokarsınız.
ayrıca eşinizde çocukça davranıyor,yüzüğü çıkarmakla.
gidecekseniz birkaç gün sonra yapamıyorum diye dönmeyeceksiniz.
bunu iyi tartın.aynı evde sizde yokmuş gibi davranabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…