Eşimle para mevzularımız...

Ya kusura bakma ama ben borcum olsa altını falan düşünmem. al öde derdim onu geçtim şu gün 4 bin lirayı bile vermeyen sen eşin altınları istese de vermezdin. eşinin borcunun ne olduğunun önemi yok. evlilik öncesi ya da sonrası ne fark eder, o senin hayat arkadaşın. adam eşinden yabancıdan para ister gibi borç istiyor şaka gibi.

Bende üzüldüm eşinin durumuna.

Her ne olursa olsun arkadaşım madem oyle ben o parayı eşime verirdim başkasına mahcup etmezdim ama burnundanda getirirdi çok sucluysa yanı. Ama yinede enistenin durumu iyi olsada elinizde varken ödemeniz daha mantıklı. Ayrıca sizin de durumunuz iyi baksana birikmisiniz varmış enişte de bunu düşünüyor olsa gerek. Neresinden tutsak haksizsin arkadaşım. üzgünüm...

ya ben mi çok enayiydim anlamıyorum.elime ne geçse kuruşuna dokunmadan eşime veririm.borcamı yatırır erzakmı alır onun bileceği iş.düğün takılarımıza hiç girmiyorum bile.işi için olduğu gibi hepsini düğün ertesi harcadı.benim anlamadığım o düğün takıları eşinle ortak değilmi?ne kadarsa yarısını eşin alsın borcunu kapasın,ona karışamazsın herhalde adamın kendi parası.buna bir açıklama yaparmısın merak ettim gerçekten

zaman aşımı yüzünden yukarıdaki mesajımı düzeltemiyorum
o yüzden alıntıladım
ben olayı yanlış anlamışım, ablasının kendi eşine borcu var zannetmişim

arkadaşım ne yaşadıysanız yaşadınız
görümce de sana ne dediyse dedi
neticede ona borcunuz var
paranız olduğunu biliyor
eşini çok zor durumda bırakıyorsun
hem evin tüm yükü de eşinde
yapma böyle...

Zaten altınlarımızın bir kısmını bozduk araba değiştirdik eşime veridim.
Borçları için de ta başlarda bileziklerimi teklif etmiştim sonra yerine koyrdık dedim ben ama o almadı. Eski konumda da var bahsettim bu meseleden. Başka bir durum olsa veririm niye vermeyeyim her şeyimiz ortak elbette. Benim adıma hesap sadece.
Eniştesinin durumu çok iyi ve ablası da işletmeci esnaf bu arada ve bizi bir kaç kez katlar aylık gelirleri sıkışık olsalar verirdim yine de...

Ama aile budur zaten. Annem emekli oldu ikramiyesi ile babamın batırdığı iş borçlarını ödedi. yani eşten borç istemek nedir, eşler paylaşmayı bilmiyorken çocuklarına nasıl öğretecek bilmem.

Eşiniz, ablası ve eniştesine olan borcunu, eniştesinin söylediği sözlerden sonra kapatmış istemiş. Üstelik kenarda paranız da varmış. Yanlış anlamayın ama borcunuz varken parayı bekletmek bana saçma geliyor. Üstelik siz eşi olarak kocanıza para vermiyorsunuzda 'eniştesi bekleyebilir' diyorsunuz. Üstelik eniştenin bu konuyu laf etmesinden sonra

Eşinizin sizden borc istemiş ki bu bana garip geldi. Ama olabilir. Fakat evlilikte bu kadar kesin cizginiz varsa bu ne kadar evlilik olabilir bilemedim.

Eski konuları hatırlatmanız, elinizde koz olmuş ama çok dillendirmeyin. Evliliğinize mal olmasın.

Eşinizin sizden borc istemesi bu konunun sakin kalınması eşinize benden tebrikler.

Ablaya karsı bir tavrınız var ama bu eşinizi ezmek olmuş gibi,

Tabi ki herkesin hayatı ve malı kendine ama bencede 'para göz' birisiniz. Lütfen yanlış anlamayın ama bütün sorunlarınızın paraya bağlanması tesadüf değil. Bence eşinizle oturup konuşun. Bütün borç alcak mal varlığınızı önünüze koyun. Topluca bütün borçları ödeyin. Bunun için eşinizin size olan borç miktarını belirleyin. Zamanla geri toplayın.

E EXXWOMAN
Az çok yorumlarını takip ettiğim bir üyesin. Boyle bir konu acmis olman bile beni şaşırttı diyebilirim.

Herkes borcu vermen yönünde yazmış ama sen sürekli eski konum diyorsun. Gururun önüne gecmesine izin verme lütfen. Bu konu sonradan çok canınızı sıkar. En azından eşin sana karşı su düşüncelere dalabilir; zor günümde bana destek olmayan bir karım var.
İlişkinizi bile içten içten sarsabilecek bir durum.

İyi düşün derim.

Ablası da esnaf işveren bu arada ve bizi bir kaç kez katlar aylık gelirleri sıkışık olsalar verirdim yine de...

Ben eşime de demiştim evlenmeden önce söyleseydin asla böyle olmazdı mesele de borç değil diye. Zaten öyle çok abartı dağlar kadar borcu yoktu ve gayri meşru yollarla yapılmış borçlar değildi.Söyleyebilirdi yani. Bu yüzden aylarca borç ödedik maaşımın çoğu borca gitti ilk yıl. Sonra büyük bir zam aldım maaşıma ve borçlar azaldı ve rahatladık. Yaşanan yaşadı tabii.
Borç ödeniyor gerçekten ama giden güven yerine zor geliyor...

yani altınlar azaldı ama bitmedi.sen bence tekrar eşine teklif et daha doğrusu söyle.(senin paran olsa teklif et derdim ama kendi parası içinse öneride bulunabilirsin).toplam altınlar ne kadarsa diğer yarısı eşinin madem ona o paradan kullanmasını önermelisin.tabii araba onunsa araba için harcanan altınlarıda eşinin hesabından düşersin.geri kalan parayı GERİ VERMEMEK koşuluyla alsın naparsa yapsın

iyi de kol kırılır yen içinde kalır
bu, ikiniz arasındaki mesele
eşini ablasına-eniştesine karşı rezil etme bence

Ben haklı bir tarafınızı göremedim
o parayı kocama bile vermeyeceksem biriktirmenin bir mantığı yok böyle yaptı şöyle yaptılar sizin borcunuz olduğu gerçeğini değiştirmiyor ve bu borç yüzünden başka bir aile huzursuzluk yaşıyor
Yani 4000 lira için gereksiz kaprislere girmişsiniz

Konuyu açma sebebim vicdanım. Para konusunda sen ben diye ayırmadım hiç.
Ben eşime çok destek oldum ilk yılımız tamamen borç ödemekle geçti bütün maaşım borca gidiyordu çünkü eşimin maaşında haciz vardı. Evlenmeden önce bilmiyordum bile bunu. Buna rağmen ablasından hakaretler işittim.
Eşim hak veriyor böyle düşünmekte haklısın diye...çünkü bir yaşanmışlığımız var.
Karar verebilmiş değilim.

Tam tersi madem gorumcenle aran bozuk neden ona gebe kaliyorsun.vermelisin 4 binlirayi onlarda susmali.ayrica o borc esinin degil ikinizin borcu

Ablasıda enişteside dolarlardan havuz doldurup yüzse de siz o parayı borçlusunuz.( Size göre kocanız borçlu.) Kocanız ezilir büzülür ablası eniştesi karşısında, başka yerden borç bulur. Öder bi türlüde. Bir daha eşine güvenir mi? Kocanız size güvenmiş düğün takılarını bırakmış. Siz ihanet etmişsiniz. Zor günde yanında olmayana EŞ denir mi?

Ama her durumda bi borç var ortada. Üstelik geri ödenmesi istenen bi borç.

Anlamaya çalışıyorum.
Sanırım sıkıntı su, ablası sana hakaretler ederken esin ses çıkarmadı ya da senin istediğin şekilde seni savunmadı ve bu seni kırdı.?
Simdi bu yüzden sırf ilgili kişi ablası diye esinle arana gereksiz bir duvar örüyorsun farkında değilsin.

Evlilik iyi günde kötü günde. Unutma. Zamanında yardımların simdi yardim etmeyeceğin anlamına gelmiyor ex. O senin eşin. Sinirlenip,kırılıp bırakıp gideceğin biri değil. Eşin bu borç yüzünden huzursuz olurken sen mutlu olamazsın.
Haklı olabilirsin ama bu haklılık sizi mutlu etmeyecek. Sen borcu kapattığın zaman eşin sana daha yakın olacak.

Gece gece moralim bozuldu.

Tutturmuşsun bi geçmişimiz var. Maaşında haciz varlara.

Ay daraldım valla.

Para konusunda sen ben ayırmadım diyorsun. Ama kocam benden borç istedi diyorsun.

Görümcemle aram bozuk diyorsun. Enişte beklesin parası var. Dyorsun. Üstelik paran varken borçlu kalmayı seçiyorsun.

Sebep her ne olursa olsun o evlilik devam ediyorsa vermeniz gerekirdi. Borç nedemek ayrıca. Tuhafıma gitti açıkcası, üstelik maddi yönden çok verip Evliliği biten biri olarak söylüyorum. Yine olsa yine yaparım. Ozaman evli kalmanın bir anlamı yok

Siz fedakarlık yapmıyorsunuz ki parayi verince,borcunuzu oduyorsunuz sonuçta. Ayrıca paranız varken başkalarını zor durumda bırakmaya hakkınız yok.ben aslında aynı durumdayım. Erkek kardeşim eşimden yüklü bir miktar borç aldı kısa süreliğine.ama maalesef o süreyi aşalı cook oldu.biz hiç istemedik bekliyoruz.ama inanin bazen eşime karşı çok zor duruma düşüyorum. Üzülüyorum mahçup oluyorum.çünkü sonuçta birsey demese de parasini istiyor ve bekliyor. O yüzden ben esinizin ablasının durumunda biri olarak diyorum ki bence verin parayi. Esiniz için hoş bi durum değil. Çünkü hem düştüğü durum hemde arkasından söylenen bir takım laflar inciticidir.seviyorsaniz esinizi zor gününde gösterin. Ablası da zor durumdadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…