• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle para mevzularımız...

İşte bunları benim değil eşimin düşünmesi gerekiyordu yani evlenirken bana şu şu borcum var demedi. Ben evlendikten sonra öğrendim. Hatta kendisi de anlatmadı tesadüfen gördüm. Planı neydi bilmiyorum. Sonuçta ben çalışmıyor olsam asla o borçlar ödenmezdi ve maddi açıdan böyle olmazdık asıl o zaman yük onun sırtında olurdu.Biz ilk yıl sırf borç ödedik bazılarını hala bilmem. Ama bir yere kadar...
Düğün öncesi kredi çekip arkadaşına vermiş bundan da haberim yoktu mesela. O krediyi arkadaşına çekip vereceğine bizim için harcasaydı eniştesinden borç almasına gerek olmazdı.
Alırken verirken bana sormuyor açıklama yapmıyorsa öderken de sormayacak o zaman. Nasıl ödeyeceğini düşünüyorsa o şekilde ödesin diye düşündüm. Bir daha borç verirken alırken iyice düşünsün benden gizlemesin en azından. İlerde nasıl olsa sevgili karım öder nasıl olsa nolacak demesin diye düşündüm ama bir yandan da eşimin iyi niyetini ve pişmanlığını görüyorum. Bu yüzden ikilemde kaldım ve konu açtım...
Ama ne paragözlüğüm kaldı ne de başka bir şey...

Eşinizin arkadaşı krediyi tekrar eşine ödedi mi? Çok benzer şeyler yaşamışız ama benim ki birinden borç almak yerine bankalardan birsürü kredi çekmişti. Arkadaşına da para vermişti, sonra arkadaşından istemiş, param yok demiş (birde yüzyüze görüştüğümüz birisiydi, sonra gitti ev aldı falan) Benimkinin kafasının etini yedim o parayı isteyeceksin zorla alacaksın diye, gerekirse çocuğun babasını ara dedim, yoksa bütün insanların içinde senin paranı yedi diye rezillik çıkartırım dedim. Çocuğun babası ısrarlar sonucunda parayı gönderdi :63:

Sen yanlış yapmamışsın, eşin senden gizli borç alıp vermelerinin cezasını çekiyor.

Erkeklere zerre acımıyorum ben. Bir hata yaparken karım ne düşünür onun gözünde değerim ne olur diye düşünmüyorlar, mağdur olduklarında ise biz hemen üzülüyoruz. Yapmasınlar arkadaş, hata yapmasınlar, araya gizli saklı sokmasınlar, yarını düşünerek davransınlar. Özellikle maddi konularda karılarından biraz çekinsinler.

tüm sayfaları okumadım. eski konularınızı okumadım. çünkü haksızsınız. eşinizin borcu değil artık o. sizin borcunuz adam kumarda yapmamış ki borcu düğün zamanı almış ve hala vermemiş. o borç sizin evinizin borcu bu bir. ikincisi ne kadar aranız bozuk olursa olsun adamın parasını vermelisiniz. paranız var ama borçlu kalmak hoşunuza mı gidiyor? ayrıca aranız bozuksa daha hassas olmanız lazım. ben aramın bozuk olduğu kişi ile ne alacak ne verecek hiçbir ilişkim kalmasını istemem.

eşinizin gururunu kırmışsınız resmen. bence bu hatanızı telafi etmelisiniz bu yaptığınıza fedakarlık diyorsunuz ama ortada fedakarlık yapılacak bir durum yok. borçlusunuz ve paranız var. durum ortada ve gayet net.

siz evli olduğunuza emin misiniz
benim eşiminde evlenmeden önce borçları vardı çalıştık çabaladık ödüyoruz her şeyi ne var bunda acaba
eşinize destekten çok köstek olmuşsunuz
eşinizin boynunu eniştesine karşı neden eğiyorsunuz para dediğin nedir ki yerine gelir çalışıyorsunuz sonuçta
birde adam eşinden borç istiyor yaa hey allahım ne tuhaf

Eşinizin arkadaşı krediyi tekrar eşine ödedi mi? Çok benzer şeyler yaşamışız ama benim ki birinden borç almak yerine bankalardan birsürü kredi çekmişti. Arkadaşına da para vermişti, sonra arkadaşından istemiş, param yok demiş (birde yüzyüze görüştüğümüz birisiydi, sonra gitti ev aldı falan) Benimkinin kafasının etini yedim o parayı isteyeceksin zorla alacaksın diye, gerekirse çocuğun babasını ara dedim, yoksa bütün insanların içinde senin paranı yedi diye rezillik çıkartırım dedim. Çocuğun babası ısrarlar sonucunda parayı gönderdi :63:

Sen yanlış yapmamışsın, eşin senden gizli borç alıp vermelerinin cezasını çekiyor.

Erkeklere zerre acımıyorum ben. Bir hata yaparken karım ne düşünür onun gözünde değerim ne olur diye düşünmüyorlar, mağdur olduklarında ise biz hemen üzülüyoruz. Yapmasınlar arkadaş, hata yapmasınlar, araya gizli saklı sokmasınlar, yarını düşünerek davransınlar. Özellikle maddi konularda karılarından biraz çekinsinler.

Arkadaşına kredi çekip verdiğini öğrenince kıyameti kopardım, nasıl güvenir de verirsin belki ödemeyecek diye. O da "çocuklk arkadaşım çok yakınız vs vs. daha önce de beraber iş yaptık verir saçmalama" dedi. Ama ben haklı çıktım. Eşim çok da pişman oldu verdiğine tövbeler etti ama giden de gitti. Borcun vadesi geldi geçti artık adamla iyice kötü oldu, kaç kez gitti geldi. Baskılarla kavgalarla paranın hepsini olmasa da büyük kısmını alabildik onla kapattık krediyi. Yine de biraz borcu kaldı bize. Tabii ben bu süreçte çok tartışmalar yaşadım eşimle bizi de yıprattı bu durum.
Erkekeler bu konularda niyeyse fazla eli açıklar, ailesine kredi çeker, arkadaşına çeker millete kefil olur çok dydum böyle erkek. O borçlar da bir türlü ödenmez....

bu kadar para mevzu olması sizi eş degil iş ortağı gıbi yapar .
benim maasım birikiyor dıyorsunuz benim içim adamı o durumda bırakıp para biriktirmeye el vermez mesela
bir de ablası tarafından bakın enişte belki de ablasını sıkıstırıyor bunaltıyor senin kardeşin guvendim para verdim diye orda da magdur ettiğiniz bir kadın var .
dugunden onceyse ögrenseydiniz
bu arda altın konularında da kadınları anlamıyorum bana su yapılacak bu yapılmadı altınlar benim yok su yok bu
yapmayın arkadaşlar ölümlü dünya da gercekten cok çirkin seyler
ben evlenirken kıimseden de bir şey beklemedim ne kendi ailem ne karsı taraf
bir aile ogluna iyi eğitim vermek iş sahibi yapmak okutmak zorundadır onun dısında beklentileriniz yanlış geliyor bana
bence birbirinizle aranıza para duvarları örmeyin

Ban man görmedim ben . Sizin gibi bencil insanların aferinini ne yapayım.Para için kayınvaldenizide evden kovmaya devam edin,diğer akrabalarınızı da. Bir aferinde benden size olsun.
ana kuzusu ve tüm kazandığını evi yerine anasına veren bir kocam olmadığı için çok mutluyum. neyse yalancı kişilerle işim olmaz

ana kuzusu ve tüm kazandığını evi yerine anasına veren bir kocam olmadığı için çok mutluyum. neyse yalancı kişilerle işim olmaz

Ne yalanı ya kendiniz dediniz forumda kaynanamı evden kovdum diye.Neyse çok sıkıldım vakit kaybından başka bir şey değil sizle konuşmak

Ne yalanı ya kendiniz dediniz forumda kaynanamı evden kovdum diye.Neyse çok sıkıldım vakit kaybından başka bir şey değil sizle konuşmak
banlanmadım diyosun ya iki gün önce ban yemiştin tatlım:) hadi iyi yalanlar canım beni çok seven kocam geldi yalancılarla kıskançlıklarla uğraşacak vaktim yok. ha birde eğitim önemli cahillik en kötü şeydir Allah korusun:)

banlanmadım diyosun ya iki gün önce ban yemiştin tatlım:) hadi iyi yalanlar canım beni çok seven kocam geldi yalancılarla kıskançlıklarla uğraşacak vaktim yok. ha birde eğitim önemli cahillik en kötü şeydir Allah korusun:)
yazacağımı yazdım cumartesi 11 de yazmışım . Hiç öyle dediğiniz gibi bir şey görmedim gözümemi inanacağım sizemi neyse çok sıkıldımmm zaten

Arkadaşına kredi çekip verdiğini öğrenince kıyameti kopardım, nasıl güvenir de verirsin belki ödemeyecek diye. O da "çocuklk arkadaşım çok yakınız vs vs. daha önce de beraber iş yaptık verir saçmalama" dedi. Ama ben haklı çıktım. Eşim çok da pişman oldu verdiğine tövbeler etti ama giden de gitti. Borcun vadesi geldi geçti artık adamla iyice kötü oldu, kaç kez gitti geldi. Baskılarla kavgalarla paranın hepsini olmasa da büyük kısmını alabildik onla kapattık krediyi. Yine de biraz borcu kaldı bize. Tabii ben bu süreçte çok tartışmalar yaşadım eşimle bizi de yıprattı bu durum.
Erkekeler bu konularda niyeyse fazla eli açıklar, ailesine kredi çeker, arkadaşına çeker millete kefil olur çok dydum böyle erkek. O borçlar da bir türlü ödenmez....

Allahtan birazını da olsa almışsınız. Biz arkadaşından alamadık babasını aradık kaç kere, utanıp verdiler sonunda. Aynen ya, eşim de ona buna kredi çekmiş, elindeki parayı ailesine vermiş sonradan kredi çekmiş, çoğunda da hep asgarisini yatırmış, faiz üstüne faiz binmiş vs. Bizde çok yıprandık. Maddi konuda dişimizi göstermezsek iki yakamız bir araya gelmez. Bazen acımasız olmak lazım ki gelecekte aynı hatayı yapmasınlar.

Back