• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle para mevzularımız...

eklediğin açıklamadan sonra sana hak vermiş olsam da eşime verirdim borcunu öder herkesin çenesini kapatırdı. bunun son olduğunu da söylerdim. bence vermelisin.

Sizinki papaza kızıp oruç bozmak gibi birsey olmus.

Ablayi sevmiyorsunuz tamam ama abla keyfiyetten istememis ki o parayi ortada borc var. Sirf ablaya sinir oldunuz diye esinizle araniz acilmis peki ablanin umrunda mi? Hayir. Ayrica esinize para vermemekle abLnin paragoz ithamini esinizin gozunde percinlemissiniz.

Ayri butceler, senin paran benim param, sen kredi ode ben mutfak masrafini, gibi hesaplar bana da tuhaf geldi. Bence eslerin butceleri bir olmali. Buyuk bir harcama yapilinca beraber karar verilmeli ve butun ihtiyaclar ortak butceden karsilanmali. Tabi bu benim görüşüm.

Ben olsaydım daha eşim istemeden alır verirdim 4000 lirayı "git ablana ver" diye. Param olduğunu bilip de borcumu ödemediğimi düşünmeleri beni de mahcup eder, yüzlerine bakamazdım. Eşiniz hem size karşı hem ablasına karşı mahcup... Daha fazla ezmeye ne gerek var?

Öyle bir borç olsa veririm zaten biz de ortak araba aldık eşyalarımızı ortak aldık senin benim diye bir şey yok.
Ama işte geçmişte düğün öncesi kredi çekip arkadaşına verirken, kendimiz için tutup eniştesinden borç almasına çok kızmıştım. Ve bunu evlendikten sonra öğrendim. Ödemeyeceğimi de belirttim. Biz arkadaşından o parayı büyük zorluklarla yarım yamalak geri alabildik kredi faizlerini de biz ödedik. Bunların kızgınlığı sanırım.
Bu arada eniştenin de durumu çok iyi 4000 tl onun için büyük bir para değil. Tabii ki ödeyeceğiz borcumuzu ama sıkışık halde beklemiyor bunu demek istedim.

Sizden gizli yapılmış bir borç var galiba ortada
Zamanında alırken nasıl odeyecegini düşünüyorsa şimdi de öyle ödesin
Ben olsam ben de vermezdim
Zaten birinin kenarda birikmiş varsa o para aile içinde hep göze batar

size hak vermekle birlikte eşinize ihtiyacı olan miktarı verseydiniz bence daha güzel olurdu. mebla çok yüksek değil, belki de artık bu sorunları geride bırakmak için sembolik bir değeri olabilir ama.

Nasıl yaa eşiniz sizden borc mu istedi? Enistenize borcunuz var ve para biriktirdiginiz halde ödemiyorsunuz? Eşinizin borcu sizin borcunuz evlilik budur ya. Nerde birlik beraberlik?

anladığım kadarıyla ortada yaşanmışlıklar var. hiç bir kadın durup dururken eşine böyle yapmaz. ben size hak verdim. fazla fedakarlığa gerek yok. amaaa eşinizdn eminseniz size o parayı tekrar verecekse verin borcu kapatın. vermiyorum dediğiniz içinde pişmanlık duymayın o sizden sakladıkları için pişman olsun.

erkekelre acımıyorummmm

Eşler arasında para mevzusumu olurmuş ya :KK12:

Çok merak ediyorum o biriktirdiginiz paralarla ne yapacaksınız. Birikim yapmak ailenizi daha mutlu olacağınız bir noktaya taşımak için değil mıdır? O para da bilezikler de size ait değil, sizin ailenize ait. EEsinin kendi parasını sizden borç olarak istemesi çok küçük düşürücü. Ki kendisi de demiş bunları astigimizi sanıyordum diye. Yaptığı bi hatanın bedeli omur boyu bu aşağılanmaya mi maruz kalmaktir. Parayı da sanki görumcenize lutfediyorsunuz. Borç bu, istetmemeniz gerekiyordu. Ta düğünden mis bi de, onlar istemese hiç odemeyecektiniz galiba. Nasıl araniz bozuk olan bi insana karşı böyle bi koz verirsiniz. İlk onunkini odemeniz gerekmez mıydı. Odeyin bankaya borçlu kalın gerekirse. Banka sağda solda sizin dedikodunuzu yapmaz bana borcunu odemedi diye ama gorumceniz yapar.

Kusura bakmayin yazdiklariniza bakilinca paragöz gibisiniz.Eşiniz evin tüm yükünü çekiyor ve bu nedenle sizin maaşınız birikiyor buna ragmen siz eşinizi ablasina enistesine karsi mahcup ediyorsunuz.Hicbir para hicbir bilezik/taki vs esler arasindaki huzurdan degerli degildir.

Merhaba arkadaşlar. Başlıktan da anlaşıldığı üzere eşimle para mevzularında bozuştuk. Daha önceden eşimin bazı borçları ve alacakları vardı ve aramızda çok sorun olmuştu bunlar. Ve bazı borçlarından evlenmeden önce haberim yoktu. Böyle konularım var hatta. Bu borçları alacakları çok şükür hallettik, az bir borcumuz kaldı var onu da eşim ödüyor. Ayrıca ev taksidi ödüyor ve faturalar da onun üstüne. Yani yükün büyük kısmı onda. Ben de yiyecek, benzin ve giyim masraflarını ve karşılıyorum o da bu masraflara da katkı yapıyor. Kısaca benim maaşımın büyük kısmı birikiyor. Düğün altınlarımız ve daha önceden de bazı birikimlerim var bunların hepsi benim hesabımda.
Mesele şu ki, eşimin, ablasının eşine bir miktar borcu vardı, düğün öncesi alınmış bir borç. 4000 tl si kalmıştı. Ve geçen hafta eniştesi bu borç yüzünden ablası ile tartışmış yani istiyormuş borcunu. Eşim de benden borç istedi, geri ödemek üzere alıp eniştesine toplu halde verip borcu kapatmayı teklif etti. Fakat ben kabul etmedim. Ne var bunda diyeceksiniz ama bu borç alacak meseleleri sebebiyle biz çok tartıştık, evliliğimiz çok sarsıldı. Ayrıca ablasıyla da bazı sıkıntılar yaşadık ve çok yıprandım.Hatta eski konularım var bu sorunlarla ilgili. Ve ben artık hiçbir fedakarlık yapmamaya karar vermiştim. Bu yüzden parayı vermedim ancak eşim çok bozuldu ve kötü oldu pek bir şey diyemese de. Bana bakışlarını görmeliydiniz.:KK43: Geri öderdi biliyorum ama yine de içimden gelmedi, sonuç itibari ile eniştesi ve ona da yavaş yavaş ödeyebilir diye düşünüyorum çünkü gerçekten çok yıprandım maddi konularda. Artık hiç bir fedakarlık yapasım gelmiyor. Hele de bana hakaret eden, paragöz olmadığım halde öyle ima eden, eşime destek olmadığımı söyleyen ablası var işin içinde. Biz borç yüzünden tartıştığımızda ablası beni çok suçlamıştı ve hakaret etmişti. Bütün bu geçmişte yaşananları hatırlattım ona. Haklısın ama bazı şeyleri aştığımızı sanıyordum sen vermeyince sanki bir yabancıdan para istedim gibi hissettim çok kötü oldum dedi. İnsan karısından borç mu ister ben geri de ödeyecektim 4000 tl çok sıkılıyorum huzursuz oldum vs. dedi.Bu mesele yüzünden biraz aramız bozuldu soğuk davranıyor. Ama hiç tartışmadık kavgalar etmedim eskisi gibi. Sonradan eşimin düştüğü durumu düşündüm verse miydim dedim. Ayrıca ablası birikmiş paramız olduğunu biliyor yüksek ihtimal baya bir konuşuyordur arkamızdan.Sizce doğru mu yapmışım yoksa vermeli miydim? Eşimi zor durumda mı bırakmış oldum fazla mı acımasız oldum ki??? o_O
Yanlış anlaşılma olmasın diye ekleme yapayım, eski konularımı herkes bilmiyor tabii..
İşte eski konulardan bağımsız düşününce paragöz olduğum sonucu çıkıyor. Görümcem altınlarımı eşimin borçları için vermedim diye bana paragöz imasında bulunmuştı. Kaldı ki eşim istemedi bileziklerimi bozmayalım diye. Ablası vazife çıkardı durumdan.
Eşimin borçları da şöyle, düğün öncesi arkadaşına kredi çekip vermesi ve bir türlü o parayı geri alamayışımız, ayrıca maaşının bir kısmı hacizliydi ve bunlardan benim haberim yoktu evlendikten sonra tesadüfen öğrendim.
Eşim uzun bir süre bu borçların sebebini bile anlatmamıştı hafiyelik yaparak borçlarının sebeplerini buldum. Sonradan bana hak verdi çok pişman oldu ama kırılıp döküldük...
bence esine ablasinin borcunu ver ondan sonra ablasi ile arana mesafe koyarsin

yeri geliyor cebimde 5 kuruş kalmıyor..
maaaşımda fena değil ama eşimden asla 1 kuruş esirgemem.
mesela seçim görevine gitmiştim. görev parası geldi. benim de pek param yoktu. ama eşimin ödemesi var diye olduğu gibi verdim..

ben sizi hatalı buldum. eşler,n birbirinden borç istemesi de tuhaf bir durum..

Eşiniz eniştesine mahçup olacağına, size borcu olsun
Elalemi konuşturmamak için vermeliydiniz
Sizi hatalı buldum bu konuda
Eskiden sorunlar yaşanmış olabilir ama her olayı kendi özelinde değerlendirmek gerekir
Eşiniz sorumsuz biri değil, yükün ağırını taşıyor, elinden geleni yapıyor, sizden bir şey esirgemiyor ona bu ucuz sorumsuz adam muamelesini yapmamalıydınız. Hazırda para varken, eşim bana destek olmayacaksa o evliliğin ne anlamı var ??

sırf ablasına kızdın diye neden eşini zor duruma sokuyorsun. geçmişte ne yaşandıysa yaşandı sonuçta siz borçlusunuz ve ablası da eşiyle bu borç yüzünden tartışmış. geçmişteki konuların ne olursa olsun çok aıyp etmişsin. adamdan para kaçırmışsın resmen ve adam başkasından borç ister gibi ezilip büzülmüş. eşine çok acıdım..

Adamın yerinde olsam sizi boşardım.Kötü gününde yardım etmeyecekseniz adamın yanında işiniz ne?Kusura bakmayında yaptığınız çok egoistçe bir hareket.

Son düzenleme:
Kusura bakma da burada sen haksızsın
eşinin borcu var eniştesine ve bu durumdan dolayı ablası kötü durumda kalıyor
eşin de onlara karşı mahçup doğal olarak ne olursa olsun yardımcı olmalıydın
empati yap ablasının yerine kendini koy kardeşin yüzünden o durumda kalsan ne hissederdin
belli ki kardeşinin ödeyememe sebebini de biliyor yani senin her şeyi eşine yüklemen
2-3 ay birikim yapmayı ver faturaları giderlerin bir kısmını sen üstlen adam da ödesin yani
ne var bunda
para göz gibi gözükebilirim demişsin dışarıdan aynen öyle gözüküyorsun okuyunca

Ben bileziklerimi bozdurup esimin hesabina yatirdim calisirkende butun parami ona verdim onun borcu senin borcun esimin borcu demen hic mantikli degil esin nerden bulup versinki bizimde ablasina borcumuz vardi ben universite mezunuyken gittim lcwda calistim sirf borcumuzu odeyelim diye hicte gocunmadim sen ben olmamali esler arasinda

Back